Плов з свинини в казані – ситне і смачне домашнє блюдо, яке відмінно підходить для сімейного обіду або вечері. Свинина зробить частування ще більш соковитим і ситним, а різні спеції додадуть неповторний аромат. Є багато варіантів для виконання плову. Загляньте в нашу кулінарну збірку і вибирайте підходящий для себе рецепт.
Як приготувати плов з свинини в казані на плиті
Хочу порекомендувати рецепт надзвичайно смачного і ароматного плову з свинини, приготований в казані на плиті. Гаряче блюдо, безсумнівно, сподобається всім, хто його спробує. Приготуйте, і ви точно не пошкодуєте!
Інгредієнти на
8 порц.
- Свинина 500 гр.
- Рис білий 500 гр.
- Морква 300 гр.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Масло рослинне 200 мл
- Зіра за смаком
- Сіль за смаком
- Куркума ½ ч. л.
- Барбарис за смаком
- Паприка за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Вода питна 400 мл
Процес приготування:
- Свинину ретельно вимийте в холодній проточній воді, а потім обсушити паперовими рушниками. Підготовлене м’ясо наріжте середніми за розміром шматочками.
- Казан поставте на помірний вогонь і налийте необхідну кількість рослинного масла.
- Добре розігрійте. Невелику цибулину очистіть від лушпиння і наріжте поперек. Викладіть в казан і нагрівайте масло, поки цибулина повністю не підсмажиться.
- Потім з допомогою шумівки акуратно вийміть цибулину. Викладіть підготовлене м’ясо і добре його обсмажте, періодично помішуючи.
- Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною проточною водою і наріжте гострим ножем.
- Морква ретельно вимийте, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Очищену моркву наріжте тонкою соломкою.
- До цього часу м’ясо рівномірно обсмажиться.
- В казан до м’яса покладіть подрібнену ріпчасту цибулю.
- Періодично помішуючи, обсмажте цибулю до розм’якшення.
- Потім викладіть нарізану моркву і обсмажте, періодично помішуючи, до золотистого кольору.
- Посоліть, додайте необхідну кількість куркуми, барбарису, меленої паприки, зіри і чорного меленого перцю. Налийте необхідну кількість питної води. Доведіть зірвак до кипіння. Накрийте кришкою і на невеликому вогні тушкуйте 15-20 хвилин.
- Необхідну кількість рису ретельно промийте в прохолодній воді кілька разів, а потім викладіть в казан.
- Рис рівномірно розподіліть по всій поверхні за допомогою шумівки. Накрийте казан кришкою, перемістіть його на мінімальний вогонь і готуйте приблизно 35-40 хвилин.
- За закінчення часу перевірте готовність плову. Вимкніть вогонь.
- Приблизно через 10-15 хвилин плов лопаткою акуратно перемішайте, розкладіть по тарілках і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Справжній плов з свинини в казані на вогнищі
Хочу поділитися надзвичайно смачним рецептом плову з свинини, приготований в казані на багатті. Гаряче блюдо виходить неймовірно ароматним, розсипчастим і дуже апетитним Чоловіча половина оцінить цю страву, і попросить добавки.
Час приготування: 2 години 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 14
Інгредієнти:
Свинина – 1,3 кг.
Рис – 800 гр.
Морква – 1 кг
Цибуля ріпчаста – 1 кг
Масло рослинне – 300 мл
Часник – 2 головки
Сіль – за смаком
Спеції для плову – за смаком
Зіра – 1 ст. л.
Барбарис – 1 ст. л.
Перець чорний мелений – за смаком
Вода питна – 1,5 л.
Процес приготування:
1. Свинину ретельно вимийте в холодній проточній воді, а потім обсушити паперовими рушниками. Підготовлене м’ясо крупно наріжте.
2. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною проточною водою і наріжте великими кільцями.
3. Моркву ретельно вимийте, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Очищену моркву наріжте тонкою соломкою.
4. Заздалегідь розведіть вогонь. Поставте Казан на вогонь і налийте необхідну кількість рослинного масла. Добре розігрійте до появи білого димку.
5. У розігріте масло викладіть свинину на кісточках і обсмажте до золотистого кольору. Потім акуратно вийміть з допомогою шумівки і викладіть на тарілку.
6. Потім акуратно, щоб не обпектися, викладіть м’ясо в казан.
7. Обсмажте з усіх боків до золотистої скоринки.
8. Коли м’ясо добре обсмажитися, викладіть обсмажену свинину на кісточках і нарізану ріпчасту цибулю.
9. Періодично помішуючи, обсмажте цибулю до розм’якшення.
10. Посоліть, додайте необхідну кількість барбарису, зіри, спецій для плову і чорного меленого перцю. Потім викладіть нарізану моркву.
11. Обсмажте, періодично помішуючи, до золотистого кольору.
12. Налийте пів-літра питної води. Доведіть зірвак до кипіння. Тушкуйте 15-20 хвилин, накривши кришкою.
13. Потім викладіть головки часнику, попередньо очистивши верхній шар лушпиння.
14. Необхідну кількість рису ретельно промийте в прохолодній воді кілька разів, а потім викладіть в казан. Рис рівномірно розподіліть по всій поверхні за допомогою шумівки. Налийте заздалегідь підготовлений окріп, і готуйте плов приблизно 40-50 хвилин.
15. Після закінчення часу рис сгребите в центр гіркою. Дрова розгрібаючи в сторони і закрийте кришку. Закрийте Казан кришкою і готуйте до повного випаровування води, періодично перевіряючи готовність плову.
16. Коли вода повністю випарується, дрова повністю заберіть, і залиште плов настоюватися на 20-25 хвилин. Готовий плов акуратно викладіть шарами – рис, моркву, м’ясо, попередньо нарізане на шматочки дрібніші, і часник.
Приємного апетиту!
Класичний узбецький плов з свинини в казані
З великим задоволенням хочу поділитися рецептом класичного узбецького плову з свинини, приготований в казані. Гаряче блюдо виходить смачним, ароматним, соковитим і розсипчастим. Обов’язково скористайтеся цим чудовим рецептом, і отримуйте незабутнє задоволення від смакового поєднання.
Час готування: 1 година 55 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 8
Склад:
Свинина – 500 гр.
Рис – 500 гр.
Морква – 300 гр.
Цибуля ріпчаста – 400 гр.
Масло рослинне – 150 мл
Часник – 1 головка
Сіль – за смаком
Куркума – за смаком
Зіра – 1 ст. л.
Барбарис – 1 ст. л.
Паприка – за смаком
Вода питна – 400 мл
Процес приготування:
1. Свинину ретельно вимийте в холодній проточній воді, а потім обсушити паперовими рушниками. Підготовлене м’ясо наріжте середніми за розміром шматочками. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте під холодною проточною водою. Моркву ретельно вимийте, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки.
2. Підготуйте необхідну кількість приправ і спецій.
3. Очищений ріпчаста смак наріжте тонкими півкільцями.
4. Очищену моркву наріжте тонкою соломкою.
5. Казан поставте на сильний вогонь і налийте необхідну кількість рослинного масла. Добре розігрійте. Викладіть нарізану ріпчасту цибулю. Періодично помішуючи, обсмажте цибулю до золотистого кольору.
6. Потім викладіть м’ясо і рівномірно обсмажте з усіх боків. Викладіть нарізану моркву і трохи обсмажте. Посоліть, додайте куркуму, барбарис, паприку і зіру. Налийте трохи питної води. Доведіть зірвак до кипіння. Накрийте кришкою і на невеликому вогні тушкуйте 15-20 хвилин.
7. Рис ретельно промийте в холодній воді кілька разів, а потім викладіть в казан, рівномірно розподіливши по всій поверхні за допомогою шумівки. Налийте залишився кількість води, застроміть головку часнику, накрийте казан кришкою, перемістіть його на мінімальний вогонь і готуйте приблизно 35-40 хвилин.
8. Після закінчення часу перевірте готовність плову. Вимкніть вогонь. Приблизно через 10-15 хвилин плов лопаткою акуратно перемішайте, розкладіть по тарілках і подавайте на стіл з салатом зі свіжих помідорів і ріпчастої цибулі.
Приємного апетиту!
Розсипчастий плов з свинини в казані в духовці
Я хочу поділитися улюбленою і неймовірно смачним, на мій погляд, рецептом розсипчастого плову з свинини, приготований в духовці. Я часто готую такий плов, і всі, хто його пробують, отримують невимовне задоволення.
Час готування: 1 година 15 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 6
Склад:
Свинина – 500 гр.
Рис – 200 гр.
Морква – 150 гр.
Цибуля ріпчаста – 150 гр.
Масло рослинне – 100 мл
Сіль – за смаком
Спеції для плову – за смаком
Перець чорний мелений – за смаком
Бульйон – 600 мл
Процес приготування:
1. Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти для розсипчастого плову з свинини. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною проточною водою. Моркву ретельно вимийте, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки.
2. Необхідну кількість рису ретельно промийте в прохолодній воді кілька разів.
3. Очищений ріпчасту цибулю подрібніть гострим ножем.
4. Очищену моркву натріть на крупній тертці.
5. Поставте Казан на вогонь і налийте рослинне масло. Добре розігрійте, викладіть цибулю і моркву. Періодично помішуючи, обсмажте до розм’якшення. Свинину ретельно вимийте в холодній воді, а потім обсушити паперовими рушниками, нарізати середніми за розміром шматочками, викладіть в казан.
6. Приблизно через 15 хвилин всі інгредієнти добре обсмажаться.
7. Рис рівномірно розподіліть по всій поверхні за допомогою шумівки.
8. Бульйон заздалегідь підігрійте до гарячого стану.
9. Посоліть, додайте необхідну кількість спецій для плову і чорного меленого перцю. Залийте рис гарячим бульйоном. Казан помістіть в заздалегідь розігріту до 100 градусів духовку і готуйте плов 25-30 хвилин.
10. Після закінчення часу перевірте готовність плову і акуратно вийміть казан з духової шафи.
11. Розсипчастий плов лопаткою акуратно перемішайте, розкладіть по тарілках і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Як приготувати смачний плов з курки та свинини в казані
Плов з курки та свинини, приготовані в казані, чудово підійде на сімейний обід або вечерю. Блюдо виходить збалансованим, ароматним і шалено смачним. Приготуйте, і ваші домашні будуть в захваті.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 8
Склад:
Свинина – 400 гр.
Грудка куряча – 400 гр.
Рис довгозерний – 400 гр.
Морква – 2 шт.
Цибуля ріпчаста – 3 шт.
Масло рослинне – 200 мл
Часник – 2 головки
Сіль – за смаком
Лавровий лист – за смаком
Зіра – 1 ст. л.
Барбарис – 1 ст. л.
Перець чорний горошок – за смаком
Вода питна – 400 мл
Процес приготування:
1. Приготуйте всі необхідні інгредієнти для плову з курки та свинини.
2. Курячу грудку ретельно вимийте в холодній проточній воді, а потім обсушити паперовими рушниками.
3. Підготовлене куряче м’ясо наріжте середніми за розміром шматочками.
4. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною проточною водою і наріжте середнім за розміром кубиком.
5. Моркву ретельно вимийте, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Очищену моркву наріжте кубиками. Казан поставте на помірний вогонь і налийте необхідну кількість рослинного масла. Викладіть цибулю і моркву. Періодично помішуючи, обсмажте до розм’якшення.
6. Посоліть, додайте необхідну кількість барбарису, зіру, чорний перець горошком і лавровий лист.
7. Свинину ретельно вимийте в холодній проточній воді, а потім обсушити паперовими рушниками. Підготовлене м’ясо наріжте середніми за розміром шматочками і викладіть в казан, періодично помішуючи, обсмажте з усіх боків.
8. Потім викладіть куряче м’ясо і ретельно перемішайте.
9. Часник очистіть від лушпиння.
10. В казан до м’яса викладіть часник.
11. Необхідну кількість довгозернистого рису ретельно промийте в прохолодній воді кілька разів, а потім викладіть в казан, рівномірно розподіліть його по всій поверхні за допомогою шумівки. Налийте необхідну кількість води, накрийте казан кришкою, перемістіть його на мінімальний вогонь і готуйте приблизно 35-40 хвилин.
12. Після закінчення часу перевірити готовність рису. Вимкніть вогонь. Приблизно через 10-15 хвилин плов лопаткою акуратно перемішайте, розкладіть по тарілках і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Плов з свинини за рецептом Сталика Ханкишиева
З великим задоволенням хочу поділитися цікавим і незвичайним рецептом плову з свинини. Неймовірне поєднання смаків і ароматів повалить вас у шок і приємно здивує. Скористайтеся рецептом, і порадуйте себе і своїх близьких смачним і ситним блюдом.
Час приготування: 2 години 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 8
Склад:
Свинина – 600 гр.
Рис басматі – 300 гр.
Цибуля ріпчаста – 2 шт.
Сіль – за смаком
Вишня – 300 гр.
Ананаси – 500 гр.
Цукор-пісок – 3 ст. л.
Перець чорний мелений – за смаком
Паприка мелена – на смак
Кориця мелена – на смак
Бадьян – щіпка
Гвоздика – щіпка
Масло топлене – 2 ст. л.
Масло рослинне – 100 мл
Процес приготування:
1. Вишню гарненько вимийте, а потім очистіть від кісточок з допомогою шпильки або спеціального пристосування. Викладіть в невелике деко, присипте цукром і додайте необхідну кількість топленого масла.
2. Помістіть деко в заздалегідь розігріту до 130 градусів духовку. Коли почнеться процес кипіння, зменшіть температуру до 100 градусів і запікайте вишню 30-40 хвилин.
3. Свинину ретельно вимийте в холодній проточній воді, а потім обсушити паперовими рушниками. Підготовлене м’ясо наріжте середніми за розміром шматочками. Посоліть і додайте за смаком чорний мелений перець і мелену паприку. Ретельно перемішайте і залиште маринуватися на 15-20 хвилин.
4. Ананас ретельно вимийте, а потім очистіть від шкірки, наріжте середніми за розміром шматочками.
5. Казан поставте на помірний вогонь і налийте необхідну кількість рослинного масла. Добре розігрійте. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною проточною водою і наріжте кільцями. Обсмажте до золотистого кольору.
6. Потім викладіть нарізані ананаси, додайте мелену корицю, бадьян і гвоздику.
7. Викладіть підготовлене м’ясо, рівномірно обсмажте з усіх боків.
8. Ретельно перемішайте.
9. Необхідну кількість рису басматі ретельно промийте в прохолодній воді кілька разів, а потім відваріть в підсоленій воді, після чого злийте через сито. Відварений рис викладіть в горщик для запікання шарами, чергуючи з м’ясом з ананасами.
10. До рису додавайте тільки ананаси і м’ясо. Сік не знадобиться.
11. Запечену вишню вийміть з духовки, а потім процідіть від утворився соку з допомогою шумівки.
12. Вишню викладіть поверх рису. Горщик накрийте кришкою, поставте в духовку на 35-40 хвилин і готуйте при температурі 180 градусів. Потім вийміть і полийте соком від вишні.
13. Приблизно через 10-15 хвилин плов лопаткою акуратно перемішайте і викладіть на красиве блюдо.
14. Ароматний і яскравий плов подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт плову з свинини з родзинками в казані
Пропоную приготувати неймовірно смачний, соковитий і ніжний плов зі свинини з родзинками в казані. Ситна страва чудово підійде для обіду, вечері або навіть сімейного торжества. Ароматний плов чудово поєднується зі свіжими овочами та зеленню.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 6
Склад:
Свинина – 700 гр.
Курага – 1 жменя
Рис басматі – 180 гр.
Морква – 2 шт.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Масло рослинне – 50 мл
Часник – 2 головки
Сіль – за смаком
Ізюм – 1 жменя
Перець чорний мелений – за смаком
Вода питна – 400 мл
Процес приготування:
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для плову з свинини з родзинками.
2. Свинину ретельно вимийте в холодній воді, а потім обсушити паперовими рушниками. Підготовлене м’ясо наріжте середніми шматочками. Казан поставте на помірний вогонь і налийте необхідну кількість рослинного масла. Викладіть підготовлене м’ясо, добре посоліть і поперчіть, добре його обсмажте з усіх боків, періодично помішуючи.
3. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною проточною водою і наріжте гострим ножем. Моркву ретельно вимийте, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Очищену моркву наріжте тонкою соломкою. Овочі викладіть до м’яса і обсмажте до розм’якшення.
4. Курагу і родзинки ретельно вимийте під проточною водою, обсушити паперовими рушниками і викладіть в казан.
5. Необхідну кількість рису басматі ретельно промийте в прохолодній воді кілька разів, а потім викладіть в казан, рівномірно розподіліть його по всій поверхні за допомогою шумівки.
6. Налийте необхідну кількість гарячої питної води.
7. Посоліть і поперчіть. Застроміть в центр часник. Доведіть до кипіння на сильному вогні. Накрийте казан кришкою, перемістіть його на мінімальний вогонь і готуйте приблизно 35-40 хвилин.
8. Після закінчення часу перевірте готовність плову. Вимкніть вогонь. Приблизно через 20 хвилин плов лопаткою акуратно перемішайте, розкладіть по тарілках і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Плов з булгуру зі свининою в казані
Хочу поділитися простим рецептом надзвичайно апетитного плову з булгуру зі свининою. Гаряче ароматне блюдо можна готувати на сімейний обід, щоб смачно і ситно нагодувати рідних. Приготуйте, і ваші близькі будуть в захваті від ароматного страви!
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 6
Склад:
Свинина – 500 гр.
Булгур – 200 гр.
Морква – 1 шт.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Масло рослинне – 50 мл
Часник – 1 головка
Сіль – за смаком
Перець чорний мелений – за смаком
Вода питна – 500 мл
Процес приготування:
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для плову з булгуру зі свининою.
2. Свинину ретельно вимийте в холодній проточній воді, а потім обсушити паперовими рушниками. Підготовлене м’ясо наріжте середніми за розміром шматочками.
3. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною проточною водою і наріжте великими півкільцями.
4. Моркву ретельно вимийте, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Очищену моркву наріжте крупною соломкою.
5. Казан поставте на помірний вогонь і налийте необхідну кількість рослинного масла. Добре розігрійте. Викладіть нарізану ріпчасту цибулю, обсмажте до розм’якшення.
6. Викладіть підготовлене м’ясо і добре його обсмажте, періодично помішуючи.
7. До цього часу м’ясо рівномірно обсмажиться. В казан до м’яса викладіть нарізану моркву і обсмажте, періодично помішуючи, до золотистого кольору.
8. Посоліть, додайте необхідну кількість чорного меленого перцю. Налийте трохи питної води. Доведіть зірвак до кипіння. Накрийте кришкою і на невеликому вогні тушкуйте 15-20 хвилин.
9. Необхідну кількість булгуру ретельно промийте в прохолодній воді кілька разів, а потім викладіть в казан. Додайте головку часнику, попередньо знявши верхній шар лушпиння.
10. Булгур рівномірно розподіліть по всій поверхні за допомогою шумівки. Налийте залишився кількість питної води, накрийте казан кришкою, перемістіть його на мінімальний вогонь і готуйте приблизно 30-35 хвилин.
11. Після закінчення часу перевірте готовність плову. Вимкніть вогонь, акуратно перемішайте плов лопаткою.
12. Плов з булгуру зі свининою розкладіть по тарілках і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!