Щоб ви змогли відчути і спробувати всю красу китайської кухні у себе вдома, ми підібрали 10 чудових рецептів свинини в кисло-солодкому соусі. Секрет унікального смаку криється в особливому способі приготування і самому соусі.
Свинина в кисло-солодкому соусі по-китайськи на сковороді (габаджоу)
Приготувати свинину в кисло-солодкому соусі по-китайськи – справа не складне і з ним може впоратися навіть новачок в світі кулінарії. Габаджоу – максимально автентичний варіант приготування того страви.
Інгредієнти на
4 порц.
- Свинина-350 гр.
- Цибуля червона 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Яйце куряче 1 шт.
- Крохмаль картопляний 3 ст. л.
- Сода харчова ½ ч. л.
- Олія рослинна 150 мл
- Вода ¾ склянки
- Часник 4 зуб.
- Соус соєвий 2 ст. л.
- Томатна паста 1 ч. л.
- Оцет 1 ч. л.
- Корінь імбиру ⅓ див.
- Цукор-пісок-1 ч. л.
- Сіль 1 ч. л.
Процес приготування:
- Як приготувати свинину в кисло-солодкому соусі в домашніх умовах? М’ясо наріжте тонкими шматочками шириною по 0,5 сантиметра.
- Для соусу в мисці змішайте томатну пасту, 1 столову ложку крохмалю, 0,5 скл. холодної води, 0,5 ч. л. оцту, соєвий соус, 0,5 ч. л. солі та цукор.
- Далі приготуйте кляр для м’яса. Відокремте білок від жовтка. У миску з білком додайте пару столових ложок води і пару крапель оцту, збийте інгредієнти віночком. Потім додайте 2 столову ложку крохмалю, соду і залишилася сіль, перемішайте. У сковороду влийте рослинне масло, кожен шматочок свинини вмочайте в кляр і швидко обсмажте на розпеченому маслі з обох сторін.
- Цибуля наріжте півкільцями, моркву натріть на тертці, корінь імбиру і часник наріжте тонкими пластинками. Підготовлені інгредієнти викладіть на сковороду і смажте протягом пари хвилин.
- Після цього додайте підготовлений раніше кисло-солодкий соус. Як тільки соус почне густіти, викладіть обсмажені шматочки свинини, перемішайте, прогрійте блюдо пару хвилин на середньому вогні і свинина в кисло-солодкому соусі по-китайськи готова.
Приємного апетиту!
Соковита свинина в кисло-солодкому соусі, запечена в духовці
Пропонуємо вам спробувати цікавий варіант приготування свинини в кисло-солодкому соусі. Блюдо гармонійно поєднує в собі м’ясо і овочі, а завершує цей кулінарний шедевр кисло-солодкий соус.
Час готування: 55 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Свинина – 400 гр.
- Морквина – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 1-2 зуб.
- Імбир – 5 див.
- соєвий Соус – 3 ст. л.
- Оцет 9 % – 1 ст. л.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 1-2 ст. л
- Крохмаль – 3 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Кунжут – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Свинину наріжте брусками по 0,5 сантиметра завтовшки.
2. М’ясо перекладіть в миску, додайте пару столових ложок крохмалю, столову ложку соєвого соусу і 100 мілілітрів води, перемішайте. Обсмажте м’ясо на олії за півхвилини з кожного боку, щоб воно злегка зарум’янилося.
3. Цибулю, моркву і болгарський перець наріжте тонкою соломкою. Овочі обсмажте на рослинному маслі до м’якості.
4. У мисці змішайте томатну пасту, соєвий соус, оцет, цукор, подрібнений імбир і часник. В отриману масу влийте воду і додайте столову ложку крохмалю.
5. Соус влити на сковороду до овочевої засмажки, закип’ятіть його і зніміть з вогню.
6. У жароміцну форму викладіть овочеву зажарку і м’ясо. Помістіть форму в розігріту до 200 градусів духовку на 20-25 хвилин. Готову страву посипте кунжутом і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
М’яка і ніжна свинина в кисло-солодкому соусі з ананасами
Дуже відоме і улюблене блюдо з приголомшливим смаком. Завдяки незвичному поєднанню продуктів свинина в кисло-солодкому соусі з ананасами завжди займає почесне місце на столі і привертає загальну увагу.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Свинина – 600 гр.
- Ананаси консервовані – 300 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Соус соєвий – 5 ст. л.
- Соус томатний – 3 ст. л.
- Борошно – 1 ст. л.
- Крохмаль – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Свинину наріжте невеликими кубиками. Обваляйте м’ясо в борошні і крохмалі.
2. Свинину обсмажте на рослинному маслі протягом 5 хвилин.
3. З консервованих ананасів злити сік.
4. Потім викладіть ананаси до м’яса на сковороду. Перемішайте і смажте 2-3 хвилини. Далі влийте соєвий соус.
5. Через пару хвилин додайте томатну пасту, перемішайте і продовжуйте готувати 3 хвилини. Потім влийте сік від консервованих ананасів, перемішайте і посоліть за смаком.
6. Сковороду прикрийте кришкою і тушкуйте на повільному вогні 20 хвилин. В кінці додайте рубану зелень і подавайте м’ясо з будь-яким гарніром за своїм вибором.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт свинини в кисло-солодкому соусі з овочами
Свинина і овочі прекрасно доповнюють один одного. Якщо додати до цих інгредієнтів кисло-солодкий соус, то страва вийде надзвичайно соковитим, смачним і пряним.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Свинина – 700 гр.
- Морквина – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Цукіні – 0,5 шт.
- Часник – 2 зуб.
- соєвий Соус – 4 ст. л.
- Цукор – 3 ст. л.
- Вода – 8 ст. л.
- Оцет 9 % – 2 ст. л.
- Крохмаль – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Корінь імбиру – 3 см
- Перець чилі – за смаком.
Процес приготування:
1. Свинину наріжте невеликими шматочками.
2. До м’яса додайте подрібнений часник, соєвий соус, перемішайте і залиште на півгодини.
3. Болгарський перець наріжте кубиками.
4. Цукіні наріжте на четвертинки.
5. Моркву наріжте кружечками, імбир і перець чилі – соломкою.
6. У мисці змішайте інгредієнти в наступному порядку: в цукор влийте воду, оцет і соєвий соус, перемішувати до розчинення цукру, потім додайте крохмаль.
7. На розігрітій сковороді обсмажте моркву до золотистого кольору.
8. До моркви додати болгарський перець, цукіні і імбир, смажте 5 хвилин. Потім посоліть овочі. Викладіть обсмажені овочі в тарілку.
9. На сковороді обсмажте м’ясо.
10. Потім на сковорідку викладіть овочі, перемішайте і смажте 5 хвилин. Влийте підготовлений кисло-солодкий соус, перемішайте і продовжуйте готувати страву, поки соус не почне густіти.
11. Подавайте свинину з овочами в кисло-солодкому соусі з вареним рисом.
Приємного апетиту!
Як приготувати соковиту свинини в кисло-солодкому соусі з крохмалем?
Не обов’язково їхати в Китай, щоб спробувати їх національне блюдо, свинина в кисло-солодкому соусі. За цим рецептом у вас вийде приготувати таку страву самостійно, а свинина буде м’якою і соковитою.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 8.
Інгредієнти:
- Свинина – 1 кг
- Морква – 1 шт.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Крохмаль картопляний – 2 ст. л.
- Оцет рисовий – 1 ст. л.
- Соус соєвий – 1 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Перець солодкий червоний – 1 шт.
- Перець солодкий жовтий – 1 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Масло рослинне – 200 мл
- Для соусу:
- Соус соєвий – 2 ст. л.
- Оцет рисовий – 1,5 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Крохмаль картопляний – 1 ч. л.
- Бульйон курячий – 170 мл
Процес приготування:
1. Свинину наріжте кубиками, перекладіть в миску, додайте рисовий оцет, соєвий соус і сіль. Залиште свинину маринуватися на півгодини.
2. Ріпчасту цибулю наріжте пір’ям, солодкий перець – кубиками, моркву – брусками. Морква бланшируйте в окропі 3 хвилини.
3. Яйце збийте з крохмалем, додайте трохи води. В отриману масу викладіть м’ясо, перемішайте.
4. У сковороді розігрійте масло, обсмажте м’ясо невеликими порціями до золотистого кольору.
5. Змішайте для кисло-солодкого соусу рисовий оцет, соєвий соус, цукор, томатну пасту і курячий бульйон. Влийте отриману масу на сковороду, доведіть до кипіння, викладіть овочі і протушкувати все разом кілька хвилин. В окремій ємності змішайте крохмаль з двома чайними ложками води, влийте до овочів і доведіть соус до кипіння.
6. Викладіть в сковороду м’ясо, перемішайте і страва готова. Можна подавати на стіл.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування свинини з рисом в кисло-солодкому соусі
Свинина в кисло-солодкому соусі давно вже стала популярною далеко за межами Китаю. Свинину в азіатському стилі можна приготувати в домашніх умовах. А подавати таке м’ясо краще всього з вареним рисом.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 1.
Склад:
- Свинина – 250 гр.
- Перець болгарський – 100 гр.
- Перець гострий – за смаком.
- Сік лайма – 1 ст. л.
- соєвий Соус – 3 ст. л.
- Соус томатний – 3 ст. л.
- Цукор коричневий – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Часник сушений – 2 гр.
- Імбир сушений – 2 гр.
- Коріандр мелений – 2 гр.
- Вода – 150 мл
- Рис – 0,5 склянки
Процес приготування:
1. Свинину помийте і промокніть паперовими рушниками. Потім наріжте м’ясо брусками і обсмажте на рослинному маслі.
2. Болгарський перець наріжте соломкою, викладіть на сковороду і смажте разом з м’ясом 2-3 хвилини.
3. У мисці змішайте соєвий томатний соус, коричневий цукор, сік лайма, воду і приправи. Влийте соус на сковороду.
4. Гострий перець наріжте тонкими кільцями, додати до м’яса і овочів на сковороду, продовжуйте смажити 5-7 хвилин.
5. Як тільки соус загусне, страва готова. Рис відваріть в підсоленій воді. Подавайте свинини в кисло-солодкому соусі разом з рисом.
Приємного апетиту!
Ніжна і дуже смачна свинина з локшиною Удон в кисло-солодкому соусі
Цікаве і незвичайне блюдо з ніжною свининою і тонкою локшиною в кисло-солодкому соусі. Дане блюдо має досить незвичний смак і завдяки йому ви зможете ближче познайомитися зі східною кухнею.
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 35 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Свинина – 350 гр.
- Локшина Удон – 150 гр.
- Морква – 2 шт.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Мед – 1 ст. л.
- Соус соєвий – 2 ст. л.
- Сік лимонний – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Свинину наріжте невеликими кубиками і обсмажте на сильному вогні протягом 5-7 хвилин.
2. Локшина Удон відваріть до готовності в підсоленій воді.
3. Для соусу змішайте соєвий соус, мед і лимонний сік.
4. Коли м’ясо підсмажиться посоліть і приправте його за смаком. Потім додайте соус, зменшіть вогонь і тушкуйте під кришкою кілька хвилин.
5. Моркву і болгарський перець помийте і наріжте тонкою соломкою. Додайте овочі на сковороду, перемішайте і смажте протягом 1 хвилини.
6. Потім викладіть локшину перемішайте, підігрійте блюдо і можна відразу подавати його на стіл.
Приємного апетиту!
Як приготувати ароматну свинину з медом, томатною пастою і соєвим соусом?
Китай славиться не тільки своїми традиціями і культурою, але і смачною їжею. Одне з найпопулярніших і відомих страв китайської кухні – свинина в кисло-солодкому соусі. Завдяки особливій технології блюдо готується дуже швидко.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Свинина – 500 гр.
- Крохмаль – 2 ст. л.
- Сік апельсиновий – 200 мл
- Мед – 1 ст. л.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Соус соєвий – 2 ст. л.
- Морквина – 1 шт.
- Перець солодкий – 2 шт.
- Цибуля зелена – 20 гр.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- Оцет – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Свинину промийте, очистіть від пленочек, наріжте кубиками і обваляйте їх в крохмалі.
2. М’ясо перекладіть в миску, додайте воду і залиште на 20 хвилин.
3. У сотейнику розігрійте рослинне масло, обсмажте м’ясо на сильному вогні.
4. Приготуйте кисло-солодкий соус. У мисці змішайте соєвий соус, мед, томатну пасту, цукор, оцет і апельсиновий сік.
5. Влийте соус до м’яса, перемішайте і тушкуйте 30 хвилин.
6. Овочі вимити. Моркву наріжте соломкою, болгарський перець – кубиками, зелену цибулю – дрібними шматочками. Додайте овочі в сотейник, протушкувати 5-7 хвилин і страва готова. Подавайте свинини в кисло-солодкому соусі в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
М’яка і соковита свинина в кисло-солодкому соусі в мультиварці
Рецептів приготування свинини існує дуже багато. Ми розповімо, як приготувати свинину в кисло-солодкому соусі в мультиварці. Соус добре впливає на структуру м’яса і робить його дуже м’яким і соковитим.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Свинина – 600 гр.
- Сік лимонний – 1 ст. л.
- Соус соєвий – 1,5 ст. л.
- Часник – 3 зуб.
- Цукор – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Приправа для м’яса – за смаком.
Процес приготування:
1. Свинину наріжте невеликими кубиками.
2. Часник очистіть і наріжте тонкими скибочками.
3. Увімкніть мультиварку, виберіть режим «Смаження», встановіть таймер на півгодини. Влийте олію і смажте свинину протягом 20 хвилин. Після цього додайте часник, сіль і спеції, перемішайте і продовжуйте готувати до закінчення програми.
4. Потім додайте соєвий соус, лимонний сік і цукор, перемішайте, закрийте кришку мультиварки і готуйте страву ще 50-60 хвилин в режимі «Гасіння».
5. Подавайте свинини в кисло-солодким соусом з гарніром на свій смак.
Приємного апетиту!
Смачна свинина з болгарським перцем і ананасами в домашніх умовах
Пропонуємо вам спробувати доступне, але дуже екзотичне блюдо китайської кухні. Свинина в кисло-солодким соусом з болгарським перцем – красиве і смачне блюдо, яке відмінно виглядатиме на святковому столі.
Час готування: 45 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Свинина – 500 гр.
- Ананаси консервовані – 150 гр.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- соєвий Соус – 3 ст. л.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Крохмаль – 1 ст. л.
- Імбир мелений – 1 ч. л.
- Перець чилі – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Для соусу:
- соєвий Соус – 3 ст. л.
- Кетчуп томатний – 2 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Оцет столовий – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Свинину наріжте великими шматками, посипте меленим імбиром, сіллю і крохмалем, полийте соєвим соусом і перемішайте в мисці. Залиште м’ясо на півгодини для маринування.
2. Потім на сковороді-гриль обсмажте м’ясо до рум’яного кольору з усіх сторін.
3. Часник, болгарський перець, ананаси і перець чилі наріжте кубиками.
4. У мисці змішайте соєвий соус, кетчуп, цукор і оцет.
5. Свинину перекладіть на сковороду і пасеруйте разом з овочами.
6. Потім влийте кисло-солодкий соус, перемішайте, доведіть його до кипіння і зніміть сковороду з вогню.
7. Свинина в кисло-солодкому соусі подавайте в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!