Деруни з кабачків – 10 найбільш смачних рецептів з покроковими фото

Деруни з кабачків – це смачна і корисна страва, з готуванням якого впорається навіть той, хто вперше переступив поріг кухні. Це блюдо є прекрасною альтернативою класичним дерунам, приготованим з тертої картоплі. Подрібнені кабачки з різними добавками прийнято подавати до столу в гарячому вигляді, прямо зі сковороди, а також доповнивши великою кількістю жирної охолодженої сметани – настільки смачно, що зупинитися неможливо!

Дуже смачні деруни з кабачків на сковороді

Дуже смачні деруни з кабачків на сковороді готуються точно так само, як і деруни з картоплі. Для приготування нам знадобиться терка з великими отворами і перевірена сковорідка, до якої не буде прилипати складу. До столу страву можна подавати як холодним, так і гарячим.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Кабачок 150 гр.
  • Картопля 150 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Часник 7 гр.
  • Перець чорний мелений 1 щіпка
  • Борошно 30 гр.
  • Сіль за смаком
  • Масло олію для смаження

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачні деруни з кабачків на сковороді? Першим ділом готуємо необхідний продуктовий набір.
  2. Очищаємо овочі, озброюємося бурачной теркою і подрібнюємо картопля і кабачок. Зубчик часнику пропускаємо через прес.
  3. Викладаємо компоненти в миску з високими бортиками, вбиваємо яйце і підсипаємо борошно разом з сіллю і меленим перцем. Склад ретельно перемішуємо і при необхідності зливаємо сік, що виділився.
  4. У сковорідці розжарюємо соняшникову олію і ложкою викладаємо «тісто», обсмажуємо напівфабрикати по 4 хвилини з кожного боку.
  5. Деруни перекладаємо на деко, устеленный пергаментом, і прибираємо в духовку на 8-10 хвилин до утворення рум’яної скоринки.
  6. Готуємо страву, за бажанням доповнивши свіжою зеленню. Приємного апетиту!

Деруни з кабачків і картоплі на сковороді

Деруни з кабачків і картоплі на сковороді – це шалено смачне блюдо, яке готується за лічені хвилини і підкорює своїм приємним ароматом і незвичайною текстурою. Якщо раніше ви ніколи не готували деруни в такому виконанні, то обов’язково спробуйте!

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Яйце – 1 шт.
  • Картопля – 150 гр.
  • Кабачки – 150 гр.
  • Борошно – 1,5 ст. л.
  • Кріп – 15 гр.
  • Сіль – 2 гр.
  • Паприка солодка мелена – 4 гр.
  • Часник гранульований – 4 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Видаляємо шкірку з картоплі, обполіскуємо і трьом на тертці з дрібними отворами. Стружку віджимаємо від зайвої рідини і викладаємо в ємність, зручну для вимішування.

Крок 2. Аналогічно поступаємо з кабачком, овоч відправляємо до картоплі.

Крок 3. Овочі доповнюємо одним курячим яйцем.

Крок 4. До складу підсипаємо борошно і приправи, включаючи сіль.

Крок 5. Додаємо дрібно нашатковану зелень і гарненько перемішуємо до однорідності.

Крок 6. Наливаємо олію у сковорідку і розігріваємо, ложкою викладаємо масу і обсмажуємо на помірному полум’я до утворення характерною скоринки.

Крок 7. Ароматні деруни подаємо до столу зі сметаною і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Кабачкові деруни з часником

Кабачкові деруни з часником закохують в себе ще в процесі смаження, тому як їх яскравий і насичений аромат заповнить все ваше житло ще до того моменту, коли страва буде готове до вживання. В рецепті використовуються виключно прості і доступні інгредієнти.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Кабачок – 300 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 5 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Майоран сушений – 1 ч. л.
  • Масло олію – 3-4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Паприка солодка мелена – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Молодий кабачок натираємо на тертці з великими отворами, віджимаємо від соку.

Крок 2. Овочеву стружку доповнюємо подрібненим часником і яйцем – вимішуємо.

Крок 3. Присмачую спеціями і ще раз перемішуємо.

Крок 4. Вводимо борошно пшеничне та заготівля готова.

Крок 5. За допомогою столової ложки перекладаємо масу на розігріту олію і смажимо до рум’яного кольору з двох сторін.

Крок 6. Деруни промаківающімі паперовими рушниками, щоб видалити зайвий жир. Укладаємо стопкою для збереження тепла і подаємо. Приємного апетиту!

Деруни з кабачків в духовці

Деруни з кабачків в духовці – це легке, але в той же час ситне блюдо, яке чудово підходить для пізньої вечері, бо містить у собі лише 93 калорій на 100 грам. Побалуйте себе апетитними драниками, доповнивши їх охолодженої сметаною і зеленню.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Кабачки – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Паприка солодка мелена – ½ ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для прискорення процесу і власного зручності, готуємо компоненти.

Крок 2. Обполіскуємо кабачок і подрібнюємо на бурачной тертці, віджимаючи надлишок соку.

Крок 3. Вбиваємо яйце.

Крок 4. Висипаємо борошно, а також сіль, мелену паприку і чорний перець.

Крок 5. Слідом відправляємо часник, пропущений через прес.

Крок 6. Склад перемішуємо до рівномірного розподілу спецій.

Крок 7. Пекарську папір промазуємо тонким шаром рослинного масла і ложкою викладаємо тісто, надаючи напівфабрикатів бажану форму. Готуємо при 180 градусах 12-15 хвилин, потім перевертаємо і засікаємо ще 5-7 хвилин.

Крок 8. Гаряче страву сервіруємо і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!

Пісні деруни з кабачків без яєць

Пісні деруни з кабачків без яєць – це не тільки дуже смачно, але ще й корисно, так як до складу страви входять виключно натуральні інгредієнти, наприклад, такі як зелень, овочі та різні спеції, які роблять смак гармонійніше, а аромат яскравіше.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 5-6.

Склад:

  • Кабачки – 1 кг
  • Борошно – 70-100 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 2-3 ст. л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Лимон (цедра) – 1 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Суміш італійських трав – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло олію – для смаження.
  • Розпушувач тіста – ¼ ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Кабачки тремо на середній тертці і викладаємо в глибоку миску, перемішуємо з чайною ложкою солі і даємо постояти близько півгодини при кімнатній температурі.

Крок 2. Не гаючи часу, дрібно шаткуємо пір’я зеленої цибулі і очищені зубці часнику. Знімаємо цедру з лимона.

Крок 3. Старанно віджимаємо кабачкову стружку від соку.

Крок 4. Підготовлені компоненти відправляємо до кабачка, також посипаємо перцем і травами – заважаємо.

Крок 5. Висипаємо просіяне борошно, змішану з розпушувачем і крохмаль – ретельно перемішуємо і при необхідності досолює.

Крок 6. Змочуємо долоні у воді і формуем деруни.

Крок 7. Готуємо заготовки на розпеченому маслі протягом 4-5 хвилин з кожного боку.

Крок 8. Складаємо оладки на паперові рушники, щоб папір ввібрала зайве масло.

Крок 9. Готуємо та подаємо. Приємного апетиту!

ПП дієтичне деруни з кабачків

ПП дієтичне деруни з кабачків готуються з додаванням вівсяних пластівців, за рахунок чого виходять досить поживними і поживними, незважаючи на низьку калорійність і «правильний» склад. Таке блюдо підійде для тих, хто уважно стежить за харчуванням і фігурою.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Кабачки – 300 гр.
  • Йогурт – 30 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Пластівці вівсяні – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Часник – 1 зуб.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ч. л.
  • Паприка солодка мелена – 2 гр.
  • Кріп – 5 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Обполіскуємо і обсушуємо основний інгредієнт, зрізаємо хвостик і місце кріплення плодоніжки. Подрібнюємо на тертці з самими дрібними отворами, віджимаємо сік.

Крок 2. Овочеву масу присмачую яйцем і натуральним йогуртом без добавок.

Крок 3. Склад доповнюємо подрібненим часником і подрібненим кропом.

Крок 4. Висипаємо в суміш вівсянку, а також мелений перець і сіль.

Крок 5. Інгредієнти перемішуємо і наполягаємо близько 5-7 хвилин.

Крок 6. Розжарюємо олію і смажимо деруни з двох сторін по 3-4 хвилини.

Крок 7. Гаряче блюдо викладаємо на сервірувальне блюдо і подаємо до столу на радість родині. Приємного апетиту!

Деруни з кабачків з сиром

Деруни з кабачків з сиром приємно здивують вас своєю апетитною скоринкою золотистих відтінків і неймовірно ніжною м’якоттю, яка в буквальному сенсі тане в роті. Для готування потрібні лише ті продукти, які найчастіше маються на полиці холодильної камери.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Кабачок – 250-300 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сир твердих сортів – 100-150 гр.
  • Борошно – 2-3 ст. л.
  • Кріп – 3 гілочки.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. З кабачка чистимо шкірку і вирізаємо насінну коробочку, м’якоть трьом на бурачной тертці. Стружку підсолюємо і перемішуємо, даємо постояти пару хвилин, зливаємо рідину.

Крок 2. В овочеву масу вбиваємо яйця, додаємо рубану зелень.

Крок 3. Склад перемішуємо, натираємо сир.

Крок 4. Посипаємо тісто меленим перцем і ще раз гарненько вимішуємо.

Крок 5. Розжарюємо рослинне масло і за допомогою столової ложки викладаємо оладки.

Крок 6. Підрум’янюємо і обсмажуємо з двох боків до золотистої скоринки.

Крок 7. Витираємо серветками і подаємо. Приємного апетиту!

Деруни з кабачків з фаршем

Деруни з кабачків з фаршем – це ситне і дуже ароматна страва, яке допоможе вам за мінімальний відрізок часу нагодувати велику родину. Для спрощення процесу рекомендується використання не тертки, а наприклад, кухонного комбайна.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 4-5.

Склад:

  • Кабачок – 600 гр.
  • Фарш – 400 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Борошно – 50 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Петрушка – 5-7 гілочок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. В чашу кухонного комбайна поміщаємо м’якоть кабачка, очищений часник і промиту зелень.

Крок 2. Додаємо фарш, яйця, борошно і приправи.

Крок 3. Компоненти інтенсивно перебиваємо до однорідної консистенції.

Крок 4. Викладаємо масу ложкою на сковорідку з розігрітим рослинним маслом і готуємо з двох сторін до апетитної скоринки.

Крок 5. Витираємо зайвий жир паперовими рушниками і знімаємо пробу. Приємного апетиту!

Деруни з кабачків з манкою замість борошна

Деруни з кабачків з манкою замість борошна мають ніжну і пористу структуру, перед якою неможливо встояти навіть тим, хто не проявляє особливої «любові» до кабачків. Однак якщо в цьому році урожай перевершив всі очікування, то обов’язково зверніть увагу на цей рецепт!

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Кабачки – 300 гр.
  • Крупа манна – 3 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цибуля зелена – за смаком.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Кабачок натертий солимо і розминаємо руками, залишаємо на 10 хвилин.

Крок 2. Після закінчення часу, віджимаємо стружку.

Крок 3. До овочевої маси вбиваємо одне куряче яйце.

Крок 4. Доповнюємо рубаними пір’ям зеленого лука.

Крок 5. Висипаємо потрібну кількість манної крупи.

Крок 6. Складові перемішуємо і наполягаємо 10 хвилин, щоб манка набухла.

Крок 7. Ложкою викладаємо оладки на розпечене масло і смажимо на повільному полум’ї від 3 до 5 хвилин з кожного боку.

Крок 8. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від процесу, але і від результату!

Кабачкові деруни з цибулею

Кабачкові деруни з цибулею і часником – це неймовірно ароматна страва, яке ідеально підходить для корисного і смачного сімейного обіду. Зелень ідеально поєднується з подрібненими кабачками, обсмаженими до рум’яної і хрусткої скориночки – пальчики оближеш!

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 10.

Склад:

  • Кабачки середні – 3 шт.
  • Цибуля зелена (подрібнений) – ¼ склянки
  • Часник – 1 зуб.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – ¾ ч. л.
  • Перець чорний мелений – ¼ ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку миску натираємо промитий кабачок, промаківающімі стружку серветками, позбавляючись від зайвої вологи.

Крок 2. Доповнюємо овочеву суміш подрібненим часником і зеленню, борошном, сіллю і меленим перцем.

Крок 3. Гарненько перемішуємо.

Крок 4. На гаряче рослинне масло викладаємо по столовій ложці тесту, надаючи дерунам бажану форму.

Крок 5. Через 3 хвилини перевертаємо і доводимо до готовності на помірному полум’я.

Крок 6. Укладаємо страву на тарілку і приступаємо до дегустації. Приємного апетиту!