Перепечи – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Перепечі – національне блюдо удмуртської кухні, яке нескладно приготувати в домашніх умовах. Апетитна закуска яскраво урізноманітнить ваш стіл, порадує поживними властивостями та яскравим виглядом. Обов’язково беріть на замітку перевірену кулінарну збірку з десяти рецептів з покроковими фотографіями.

Удмуртські перепічки – класичний рецепт

Удмуртські перепечі – класичний рецепт, який варто взяти на замітку. Неймовірно апетитне частування доповнить ваш домашній або святковий стіл. Порадуйте себе та близьких за допомогою нашого простого рецепту з покроковими фотографіями та докладним описом процесу.

Інгредієнти:

на – 3 порції

  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Мука ржаная – 80 гр.
  • Вода – 200 мл.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Для начинки:
  • Фарш м’ясний – ½ кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія – ​​40 мл.
  • Сіль за смаком
  • Спеції та Приправи – за смаком
  • Для заливання:
  • Молоко коров’яче – 100 мл.
  • Яйце куряче – 3 шт.

Процес приготування:

Як приготувати перепечі удмуртські за класичним рецептом? Замішуємо туге тісто з двох видів борошна, води та солі. Даємо йому трохи відпочити.

Ком тесту ділимо на 16 частин. Кожну розкочуємо в тонкий коржик.

Далі з кожного коржика формуємо заготовки для перепечей. Піднімаємо краї коржів і фіксуємо їх. Укладаємо їх на лист.

Для начинки обсмажуємо цибулю з фаршем на олії. Солимо і посипаємо спеціями. Викладаємо начинку у заготовки із тіста.

Вливаємо сюди трохи олії зі сковороди.

Далі поливаємо начинку заливкою з яйця та молока. Випікаємо частування 20-25 хвилин за температури 180 градусів.

Удмуртські перепічки за класичним рецептом готові. Подавайте до столу!

Перепечи з грибами

Перепічки з грибами виходять неймовірно поживними та яскравими до смаку. Таке частування підходить як для домашнього, так святкового столу. Приготувати страву нескладно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями нашої добірки.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне цільнозернове – 300 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Вершки – 100 гр.
  • Олія вершкове – 50 гр.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Рис круглий – 70 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 80 гр.
  • Гриби – 100 грн.
  • Перець чорний горошок – 3 щіпки.
  • Молоко – 2 ст.л.
  • Олія – ​​3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку приготуємо тісто. Можна використати планетарний міксер. Кладемо сюди шматочки вершкового масла.

Крок 2. Доповнюємо масло одним яйцем та сметаною.

Крок 3. Висипаємо борошно та сіль. Перемішуємо півтори хвилини.

Крок 4. Отриману крихту збираємо в кому.

Крок 5. Формуємо однорідну щільну грудку.

Крок 6. Готову грудку закриваємо плівкою і прибираємо в холодильник на 20 хвилин.

Крок 7. Після вказаного часу дістаємо з холодильника тісто і ліпимо з нього ковбаску.

Крок 8. Розрізаємо її на 8-9 рівних частин.

Крок 9. З кожної частини ліпимо акуратну кульку.

Крок 10. Гриби відварюємо (якщо використовуємо лісові чи заморожені).

Крок 11. Далі гриби дрібно ріжемо і смажимо на олії з цибулею. Солимо і перчимо на смак.

Крок 12. З’єднуємо гриби із відвареним рисом. З кульок тіста ліпимо акуратні кошики, наповнюємо їх рисом із грибами.

Крок 13. Заготовки викладаємо у форму для випікання з пергаментом. Обмазуємо тісто збитим яйцем із молоком.

Крок 14. Випікаємо близько 25 хвилин|мінути| при температурі 180 градусів.

Крок 15. Перепечи із грибами готові. Подавайте до столу!

Перепечи з яйцем та зеленою цибулею

Перепечи з яйцем та зеленою цибулею кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Використовуйте для цього перевірений покроковий рецепт нашої добірки. Готове частування нікого не залишить байдужим і яскраво урізноманітнить ваше домашнє меню. Обов’язково спробуйте!

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Мука ржаная – 90 гр.
  • Вода – 70 мл.
  • Сіль – 1 гр.
  • Олія оливкова – 7 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сир – 30 гр.
  • Сироватка сирна – 14 мл.
  • Цибуля зелена – 1 перо.
  • Яйце варене – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Формуємо щільне тісто з житнього борошна, води, солі, оливкової олії.

Крок 2. З тіста формуємо акуратний кошик.

Крок 3. Відварене яйце дрібно ріжемо і перемішуємо з цибулею. Викладаємо в кошик.

Крок 4. Поливаємо начинку збитим яйцем із сироваткою, посипаємо зеленою цибулею. Випікаємо близько 25 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці.

Крок 5. Посипаємо попередньо натертим сиром на тертці. Робимо це за 5 хвилин до готовності.

Крок 6. Випікаємо до розплавлення сиру та дістаємо з духовки.

Крок 7. Перепечи з яйцем та зеленою цибулею готові. Можна куштувати!

Перепечи з картоплею

Перепічки з картоплею виходять неймовірно поживними, соковитими та апетитними. Таке частування цікаво доповнить ваш обідній чи святковий стіл. Приготувати частування своїми руками нескладно. Для цього використовуйте перевірений рецепт із покроковими фото з нашої добірки.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Мука ржаная – 100 гр.
  • Борошно вівсяне – 70 гр.
  • Борошно гречневе – 50 гр.
  • Дріжджі свіжі – 15 гр.
  • Цукор – 0,5 ч.л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Вода – 200 мл.
  • Сіль – 1 щіпка.

Для начинки:

  • Картопля – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Олія – ​​3 ст.л.
  • Насіння – 1 ст.л.
  • Кмин – за смаком.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Замішуємо круте тісто з трьох видів борошна, дріжджів, цукру, солі, води та олії. Накриваємо рушником і залишаємо у теплому місці на 40 хвилин.

Крок 2. Відварюємо картоплю для начинки та розминаємо її в пюре.

Крок 3. Обсмажуємо цибулю на олії до золотистої скоринки.

Крок 4. Додаємо цибулю до картопляного пюре. Солимо, доповнюємо збитим яйцем і перемішуємо.

Крок 5. З тіста ліпимо акуратні човники і викладаємо їх на лист з пергаментом.

Крок 6. Наповнюємо човники начинкою. Посипаємо насінням і кмином. Випікаємо близько 30 хвилин|мінути| при температурі 180 градусів.

Крок 7. Перепечи з картоплею готові. Пробуйте апетитне частування!

Перепечи з м’ясом у духовці

Перепічки з м’ясом у духовці виходять неймовірно поживними та цікавими до смаку. Таке частування підходить як для домашнього, так святкового столу. Приготувати страву нескладно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями нашої добірки.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 9

Інгредієнти:

  • Мука – 600-700 гр.
  • Жовток яєчний – 1 шт.
  • Маргарин вершковий – 200 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Цукор – до смаку.
  • Молоко – 1 ст.

Для начинки:

  • Фарш м’ясний – 600 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 5 шт.
  • Білок яєчний – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Розтираємо маргарин з яєчним жовтком, молоком, сіллю та цукром. Підсипаємо сюди муку|борошно| і замішуємо туге тісто. Даємо йому відпочити 30 хвилин у холодильнику.

Крок 2. Готове тісто ділимо на 9 рівних частин і розкочуємо їх у тонкі кола.

Крок 3. Повертаємо краї тіста і формуємо бортики.

Крок 4. Отримуємо акуратні кошики.

Крок 5. Для начинки вимішуємо м’ясний фарш, курячі яйця, сіль, перець та подрібнену цибулю.

Крок 6. Наповнюємо заготовки начинкою. Тісто обмазуємо збитим білком. Випікаємо близько 30 хвилин|мінути| при температурі 220 градусів.

Крок 7. Перепечи з м’ясом у духовці готові. Подавайте до столу та пригощайтеся!

Перепечи з капустою

Перепечи з капустою легко приготувати в домашніх умовах. У цьому вам допоможе перевірений покроковий рецепт нашої кулінарної добірки. Апетитне частування нікого не залишить байдужим і точно урізноманітнить ваше звичне домашнє меню. Беріть ідею на замітку!

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 9

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 1 ст.
  • Сіль за смаком.
  • Олія – ​​для смаження.

Для начинки:

  • Капуста білокачанна – 0,5 шт.
  • Яйце – 5 шт.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо і дрібно шаткуємо білокачанну капусту.

Крок 2. Солимо капусту і розтираємо руками виділення соку.

Крок 3. Гасимо капусту на олії, даємо їй охолонути.

Крок 4. Вимішуємо капусту з курячими яйцями. Пробуємо на сіль і, за потреби, додаємо її.

Крок 5. Замішуємо туге тісто з борошна, води, яйця та солі. Формуємо із нього ковбаску.

Крок 6. Ділимо заготівлю на 9 рівних частин.

Крок 7. Кожну частину тонко розкочуємо та формуємо акуратні кошики з бортиками.

Крок 8. Кладемо заготовки в сковороду з олією.

Крок 9. Заливаємо в них начинку. Смажимо до рум’яної скоринки і акуратно перевертаємо.

Крок 10. Закриваємо частування кришкою і нудимо до повної готовності.

Крок 11. Перепечи з капустою готові. Подавайте яскраве частування до столу!

Перепечи з тестом на кефірі

Перепічки з тестом на кефірі виходять неймовірно ніжними, смачними та апетитними. Така страва доповнить ваш обідній або святковий стіл. Приготувати частування в домашніх умовах нескладно. Для цього використовуйте перевірений рецепт із покроковими фото з нашої добірки.

Час готування – 1 година 40 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порцій – 10

Інгредієнти:

  • Борошно – 0,6 кг.
  • Кефір – 0,5 л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Сода – 1 ч.л.

Для начинки:

  • Картопля – 1 кг.
  • Сир – 200 гр.
  • Молоко – 1,5 ст.
  • Яйце – 2 шт.
  • Олія вершкове – 100 гр.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку приготуємо тісто. У кефір кімнатної температури відправляємо олію, сіль та соду. Перемішуємо.

Крок 2. Висипаємо борошно сюди і замішуємо туге еластичне тісто. Даємо йому відпочити 30 хвилин.

Крок 3. Відварюємо картоплю до готовності.

Крок 4. Додаємо до картоплі сир. Розминаємо, підливаючи молоко.

Крок 5. Сюди ж відправляємо яйця, вершкове масло та сіль. Вимішуємо начинку.

Крок 6. Тісто тонко розкочуємо, вирізаємо невеликі кола, з яких потім формуємо акуратні кошики з бортиками.

Крок 7. Наповнюємо заготовки начинкою і кладемо на лист. Випікаємо близько 30 хвилин|мінути| при температурі 180 градусів.

Крок 8. Перепечи з|із| тестом на кефірі готові. Можна куштувати!

Перепечи із сиром

Перепічки з сиром виходять неймовірно поживними та яскравими до смаку. Таке частування підходить як для домашнього, так святкового столу. Приготувати апетитну страву нескладно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями нашої кулінарної добірки.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

Для тесту:

  • Мука – 300 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Вершки – 100 гр.
  • Олія вершкове – 50 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.

Для начинки:

  • Сир твердий – 100 гр.
  • Гриби – 200 грн.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Кріп – 1 гілка.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти.

Крок 2. Замішуємо тісто з борошна, яєць, сметани, вершкового масла та солі.

Крок 3. Розминаємо отриманий ком теста і кладемо його в холодильник на 20 хвилин.

Крок 4 Для начинки подрібнюємо гриби, цибулю, кріп і натираємо на тертці твердий сир.

Крок 5. Гриби обсмажуємо з цибулею на олії. Солимо і перчимо на смак.

Крок 6. Для начинки з’єднуємо сир, кріп, куряче яйце та обсмажені гриби.

Крок 7. Готове тісто ділимо на невеликі рівні частини.

Крок 8. Кожну частину розгортаємо і ліпимо з неї акуратні кошики з бортиками. Наповнюємо заготовки начинкою та випікаємо близько 25 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 9. Перепечи із сиром готові. Можна подавати до столу.

Перепечи з житнього борошна

Перепечи з|із| житнього борошна кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Використовуйте для цього перевірений покроковий рецепт нашої добірки. Готове частування вийде апетитним, поживним та неймовірно смачним. Беріть на замітку, щоб урізноманітнити ваше звичне меню.

Час готування – 1 година

Час приготування – 30 хвилин

Порцій – 10

Інгредієнти:

  • Мука ржаная – 500 гр.
  • Філе свинини/яловичини – 1 кг.
  • Борошно пшеничне – 1 кг.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Оцет – для гасіння соди.
  • Сіль за смаком.
  • Яйце – 14 шт.
  • Молоко/вода – 500 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 4 шт.
  • Олія – ​​4 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Замішуємо туге тісто з двох видів борошна, молока, двох яєць, соди, гашеної оцтом та олії.

Крок 2. Ділимо тісто на рівні кульки. Розкочуємо їх і формуємо акуратні кошики з бортиками.

Крок 3. Викладаємо заготовки на лист.

Крок 4. Прокручуємо м’ясо через м’ясорубку. Відправляємо у фарш яйця, що залишилися, подрібнену цибулю. Солимо і ретельно вимішуємо.

Крок 5. Наповнюємо заготовки із тіста начинкою.

Крок 6 Випікаємо близько 30 хвилин при температурі 200 градусів.

Крок 7. Перепечи з житнього борошна готові. Частування можна подавати до столу!

Перепечи з куркою

Перепечи з куркою – це дуже соковите та апетитне частування, яке точно урізноманітнить ваше меню. Такий продукт можна подавати як окрему закуску або самостійну страву. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої кулінарної добірки.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 4 ст.
  • Маргарин – 100 гр.
  • Молоко/вода – 200 мл.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Сахар – 1 ст.л.
  • Яйце – 2 шт.

Для начинки:

  • Фарш курячий – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Спеції – до смаку.

Для заливання:

  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко – 50 мл.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Починаємо вимішувати тісто. З’єднуємо яйця з маргарином, сіллю та цукром.

Крок 2. Перемішуємо, вливаємо молоко і поступово підсипаємо борошно.

Крок 3. Замішуємо однорідне тісто і даємо відпочити близько 20-30 хвилин.

Крок 4. Курячий фарш обсмажуємо до готовності із цибулею. Доповнюємо спеціями до смаку.

Крок 5. Готове тісто ділимо на невеликі рівні частини.

Крок 6. Кожну частину розгортаємо в тонке коло. Формуємо акуратні борти.

Крок 7. Наповнюємо кожну заготівлю курячим фаршем.

Крок 8. Заливаємо начинку сумішшю з яєць, молока та солі.

Крок 9. Кладемо заготовки у форму для випікання.

Крок 10. Готуємо 20 хвилин за температури 180 градусів.

Крок 11. Перепечи з куркою готові. Скоріше спробуйте!