Кольрабі – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Кольрабі – різновид капусти. Готувати кольрабі краще всього, коли вона молода і соковита. Її можна смажити, тушкувати, запікати або є сирою. У статті зібрано 10 різноманітних рецептів, за якими ви зможете приготувати смачні страви з кольрабі.

Смачний салат з капусти кольрабі

Кольрабі – соковитий і дуже корисний сорт капусти. За вмістом вітаміну С вона не поступається апельсину. Пропонуємо вам приготувати дуже смачний салат зі свіжої капусти кольрабі.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Капуста кольрабі 1 шт.
  • Огірок 2 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Зелень 3 ст. л.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Щоб смачно приготувати кольрабі, добре капусту помийте і очистіть від шкірки.
  2. кольрабі Наріжте тонкою соломкою.
  3. Морква очистіть, помийте і натріть на тертці.
  4. Огірки помийте і також наріжте соломкою.
  5. Зелень помийте і дрібно порубаєте. Зелень можна взяти будь-яку на свій смак.
  6. Змішайте всі інгредієнти подрібнені в мисці, додайте сіль і рослинне масло, перемішайте і салат готовий.

Приємного апетиту!

Капуста кольрабі, смажена на сковороді

Смажену на сковороді кольрабі можна подавати як гарнір до різних м’ясних і рибних страв. Таке блюдо з кольрабі може стати низькокалорійної альтернативою смаженої картоплі.

Час готування: 25 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 2.

Інгредієнти:

  • Капуста кольрабі – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Зелень – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Кольрабі помийте і очистіть від шкірки.

2. Наріжте капусту тонкою соломкою.

3. Поставте сковороду на вогонь, влийте рослинне масло. Потім викладіть кольрабі і смажте на сильному вогні 1-2 хвилини. Далі зменшіть вогонь і готуйте капусту ще 5-6 хвилин, заважайте кольрабі дуже акуратно.

4. Морква також очистіть і наріжте соломкою.

5. Додайте на сковороду моркву і смажте ще 3-4 хвилини, періодично помішуючи.

6. З лука зніміть лушпиння і нарізати його півкільцями.

7. Додайте на сковороду цибулю, перемішайте і готуйте ще 5 хвилин.

8. За хвилину до готовності додайте рубану зелень, сіль і мелений перець, перемішайте.

9. Смажену кольрабі подавайте в гарячому вигляді зі сметаною.

Приємного апетиту!

Як приготувати смачний суп-пюре з кольрабі?

Легкий і корисний суп-пюре з кольрабі. Цей рецепт буде особливо цікавий тим, хто стежить за своєю фігурою або просто намагається харчуватися правильно, а також вегетаріанцям.

Час готування: 25 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Кольрабі – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Селера – 1 шт.
  • овочевий Бульйон – 0,5 л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вершки – 2-4 ст.
  • Масло рослинне – 1-2 ст. л

Процес приготування:

1. Овочі очистіть, помийте і наріжте.

2. У каструлю з товстим дном влийте олію і обсмажте на ньому цибулю і часник.

3. Далі додайте моркву і кольрабі, перемішайте і смажте ще 3-4 хвилини.

4. Потім влийте овочевий бульйон, додайте картоплю і селеру. Всипте сіль і мелений перець, варіть суп на повільному вогні 10 хвилин.

5. Частина бульйону відлийте в іншу ємність, решту пюрируйте блендером. Потім влийте бульйон назад в каструлю, додайте вершки, сіль і перець за смаком.

6. Доведіть суп до кипіння і страва готова, можна подавати його на стіл.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування тушкованою кольрабі

Кольрабі – не самий популярний вид капусти, проте вона дуже корисна і смачна. У цьому рецепті ми розглянемо, як смачно приготувати тушковану капусту кольрабі. Страву можна подавати як самостійне або як гарнір до м’яса.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Кольрабі – 3 шт.
  • Морква – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Молоко – 1 склянка
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Кріп – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець білий мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Кольрабі помийте, очистіть від шкірки і наріжте кубиками.

2. Морква також очистіть і наріжте.

3. Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте. У каструлі з товстим дном розтопити вершкове масло і обсмажте на ньому цибулю до золотистого кольору.

4. Далі викладіть моркву, продовжуйте готувати 3-4 хвилини. Потім додайте кольрабі, влийте молоко, всипте борошно, перемішайте і доведіть до кипіння.

5. Тушкуйте страву до готовності кольрабі. За пару хвилин до закінчення гасіння додайте сіль і мелений перець.

Приємного апетиту!

Салат з кольрабі з морквою, огірками

Смачна і соковита кольрабі є відмінною основою для овочевого салату. Вона добре поєднується з багатьма видами овочів. Ми будемо готувати чудовий салат з кольрабі, огірків і моркви.

Час готування: 15 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Кольрабі – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сметана – 100 гр.
  • Огірок – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Кольрабі і моркву очистіть і наріжте тонкою соломкою.

2. Огірки помийте і наріжте часточками.

3. Складіть овочі в миску, заправте їх сметаною.

4. Кріп дрібно порубаєте ножем.

5. Додайте зелень і сіль в салат, перемішайте і подавайте його на стіл.

Приємного апетиту!

Смачна кольрабі, запечена в духовці

Низькокалорійна капуста кольрабі – справжня знахідка для тих, хто любить смачну і корисну їжу. Таку закуску можна навіть подати на святковий стіл, вона виглядає красиво і апетитно.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 2.

Інгредієнти:

  • Кольрабі – 2 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • цибуля Ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сир – 2 шматка.

Процес приготування:

1. Кольрабі помийте і очистіть від шкірки.

2. Потім акуратно виріжте м’якоть кольрабі, залишивши стінки шириною по 7-10 міліметрів. Отримані «чашечки» бланшируйте в окропі 7-10 хвилин.

3. Ріпчасту цибулю і моркву дрібно наріжте і обсмажте на вершковому маслі до м’якості.

4. Далі додайте м’якоть кольрабі на сковороду і продовжуйте готувати до м’якості. Наприкінці посоліть і приправити овочі.

5. Розбийте яйце в окрему ємність і збийте його вилкою. Додайте яйце на сковороду до овочів і швидко перемішайте.

6. Наповніть формочки з кольрабі овочевий засмажкою та помістіть їх у термостійку форму. Влийте у форму один стакан води і поставте її в духовку, розігріту до 180 градусів.

7. Запікайте кольрабі 30-35 хвилин, за 5 хвилин до готовності покладете зверху по шматочку сиру. Коли сир розплавиться і зарум’яниться, блюдо готове, подавайте його на стіл.

Приємного апетиту!

Салат з кольрабі з майонезом і часником

Зараз все більше людей прагнуть харчуватися правильно і з більшою користю для здоров’я. Кольрабі – корисний овоч, який багатий вітамінами і мікроелементами. Салати з кольрабі можна робити в будь-який час року.

Час готування: 15 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Кольрабі – 1 шт.
  • Часник – 1-2 зуб.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Яйця зваріть круто.

2. З ріпчастої цибулі зніміть лушпиння і нарізати його півкільцями.

3. Часник очистіть і пропустіть через прес.

4. Кольрабі помийте, очистіть і натріть на тертці.

5. Яйця очистіть від шкаралупи і дрібно наріжте.

6. Змішайте подрібнені інгредієнти, додайте сіль і заправити майонезом. Салат готовий, можна подавати його на стіл.

Приємного апетиту!

Простий рецепт салату з кольрабі, яйцем і огірком

Зараз кольрабі продається практично в кожному продуктовому магазині і на ринку. Коштує вона не дорого, але є дуже корисним і універсальним овочем. З цього виду капусти можна готувати різні види закусок і салатів.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Кольрабі – 1 шт.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цибуля зелена – за смаком.
  • Зелень для подачі.
  • Огірок – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Сметана – 100 гр.

Процес приготування:

1. Яйця відваріть круто.

2. Кольрабі помийте, очистіть від шкірки і натріть її на тертці.

3. Огірок помийте і також натріть на тертці.

4. Зелену цибулю вимити і дрібно наріжте.

. Всі інгредієнти змішайте в мисці, заправте їх сметаною і додайте сіль за смаком. Прикрасьте салат листям петрушки і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Як заготовити салат з кольрабі на зиму?

Смачна вітамінна заготівля на зиму. Господиням на замітку, кольрабі, як і інші овочі, можна використовувати у приготуванні закаток.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Кольрабі – 600 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Часник – 30 гр.
  • Сельдерей – 4 шт.
  • Перець запашний горошком – 6 шт.
  • Для маринаду:
  • Вода – 500 мл
  • Сіль – 0,5 ст. л.
  • Цукор – 60 гр.
  • Оцет столовий 9% – 50 мл

Процес приготування:

1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Кольрабі помийте, очистіть від шкірки і натріть на тертці.

2. Моркву очистіть і також натріть на тертці.

3. Банки для закаток добре помийте і стерилізуйте. На дно кожної банки покладіть по гілочки селери, кілька горошин запашного перцю і очищені зубчики часнику.

4. Потім укладіть в банки суміш кольрабі та моркви. У каструлі закип’ятіть необхідну кількість води, додайте сіль і цукор, перемішувати до повного розчинення. Доведіть маринад до кипіння, влийте оцет і зніміть його з вогню. Гарячий маринад влийте в банки.

5. Заготовки прикрийте кришкою і помістіть їх в каструлю з киплячою водою. Стерилізуйте банки протягом 20-25 хвилин. Потім загорніть кришки на банках, укутайте їх в ковдру і дайте повністю охолонути. Зберігайте салат з кольрабі в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Смачна заготовка з маринованою кольрабі на зиму

Смачні заготовки з кольрабі підходять для тривалого зберігання, тому багато господинь маринують цю капусту на зиму. Як просто і смачно замаринувати кольрабі на зиму, ви дізнаєтеся з нашого рецепта.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Кольрабі – 1 шт.
  • Морква – 3-4 шт.
  • Кріп – 1-2 гілки.
  • Часник – 1-2 зуб.
  • Чилі – 2 гр.
  • Коріандр – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець запашний горошком – 1-2 шт.

Процес приготування:

1. Кольрабі і моркву очистіть і наріжте часточками.

2. У каструлі закип’ятити 300 мілілітрів води, опустіть в неї кольрабі і влийте 1 ложку оцту, варіть 10-12 хвилин.

3. Після цього відкиньте капусту на друшляк.

4. Також приготуйте маринад. У каструлі доведіть до кипіння 200-250 мл води, всипте сіль, цукор і приправи. Після того, як цукор і сіль повністю розчиняться, додайте столову. ложку оцту, перемішайте і знімайте маринад з вогню.

5. Банку для маринування добре помийте і стерилізуйте. На дно покладіть часник, кріп і чилі.

6. Потім шарами укладіть кольрабі і моркву.

7. Влийте маринад і зверху покладіть ще одну гілочку кропу.

8. Заготівлю помістіть по плечики у киплячу воду, стерилізують протягом 10-15 хвилин. Після цього загорніть банку і остудіть її в перевернутому положенні. Зберігайте закатку в прохолодному місці.

Приємного апетиту!