Форель на сковороді – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Форель, приготована на сковороді, являє собою дуже смачне, просте і в той же час вишукане блюдо, яке зможе приготувати кожен. Готується воно дуже швидко і з невеликого набору інгредієнтів. В результаті у вас вийде смачне і ситне блюдо, яке обов’язково оцінять всі члени вашої родини.

Смажені стейки з форелі на сковороді

Підготовлені стейки форелі натираються сіллю і приправою для риби. Далі на сковороді розігрівається рослинне масло і на ньому обсмажується риба з двох сторін по дві хвилини під кришкою. Готові стейки перекладаються на тарілку і подаються до столу з гарніром.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Стейк форелі 1 шт.
  • Приправа для риби ½ ч. л.
  • Сіль 1 щіпка
  • Масло рослинне 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як смачно посмажити форель на сковороді? Для початку очищаємо стейки від луски, після чого ретельно промиваємо під проточною водою і насухо витираємо паперовими рушниками.
  2. Далі з усіх боків посипаємо стейки приправою для риби, сіллю і залишаємо при кімнатній температурі на 15-20 хвилин. Якщо в приправі немає лимона, можна самостійно збризнути лимонним соком рибу, щоб вона була більш ароматна.
  3. На сковороду наливаємо олію і добре прогріваємо. Далі викладаємо трохи промариновавшийся стейк і обсмажуємо його з однієї сторони під кришкою протягом чотирьох хвилин.
  4. За необхідний час перевертаємо його на іншу сторону і продовжуємо смажити під кришкою ще чотири хвилини.
  5. Готовий стейк перекладаємо на тарілку і подаємо до столу разом з салатом зі свіжих овочів і зелені або картопляним пюре. Приємного апетиту!