Страви з кислого кефіру – 6 рецептів приготування з кислого кефіру з покроковими фото

Страви з кислого кефіру – це різні оладки, млинчики, кекси, пироги та інша домашня випічка, тісто для яких замішують на кислому кефірі з перевищеним терміном придатності, а такий кефір часто буває в наших холодильниках. Саме кислий кефір випічку робить дуже пишною, а що з нього спекти, вам допоможуть запропоновані в цій збірці рецепти.

Млинці з кислого кефіру

Млинці з кислого кефіру відрізняються повітряної ніжною текстурою і незвичайним смаком. До них відмінно підходить солона начинка з ковбаси, сиру, м’яса і зелені. У цьому рецепті замішуємо тісто на кислому кефірі, борошні, яйцях і соді.

Інгредієнти на
6 порц.

  • кислий Кефір-3 склянки
  • Борошно 2 склянки
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Цукор-пісок 2 ст. л.
  • Сода харчова ½ ч. л.
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. У посуд для замішування тіста просіяти борошно пшеничне і розбити до неї два яйця.
  2. Потім насипати соду з цукром і перемішати їх з борошном, не чіпаючи яєць.
  3. Кефір трохи підігріти або заздалегідь потримати при кімнатній температурі, щоб не був холодним. До борошна перелити дві склянки кефіру і віночком замісити тісто.
  4. налити третій стакан кефіру і все перемішати до однорідного і без грудочок борошна стану. Текстура замішаного тіста повинна у вас вийде, як у сметани.
  5. Сковороду добре розігріти і змастити рослинним маслом. Наливати тісто ополоником, розподіляючи його рівним тонким шаром. Смажити такі млинці краще на невеликому вогні і під прикритою кришкою, так буде смачніше. Обсмажити млинці до рум’яного кольору з обох сторін. Якщо будуть погано перевертатися, то додати трохи борошна або яйце.
  6. Спечені млинці на кислому кефірі змастити вершковим маслом або доповнити обраної начинкою і сервірувати до столу. Приємного апетиту!