ПП вафлі – 8 рецептів для вафельниці з покроковими фото

ПП вафлі – це ідеальний варіант швидкого і ситного завтра або перекусу, який містить мінімум калорій, бо в склад не входять такі компоненти, як пшеничне борошно і рослинні масла (тільки якщо в мінімальній кількості). Вафлі можна спекти, як солодкі, наприклад, на основі сиру або банана, так і «ситні», де основним інгредієнтом буде «виступати» твердий сир або кабачок натертий. Прочитавши цю збірку, ви, напевно, зможете вибрати для себе парочку улюблених рецептів.

ПП віденські вафлі в электровафельнице

ПП віденські вафлі в электровафельнице – це смачна і ароматна випічка, яку ми пропонуємо вам приготувати на основі кукурудзяного борошна. Незважаючи на те, що по своїй калорійності вона мало чим відрізняється від пшеничного, однак, у ній міститься набагато більше клітковини, а значить, таке ласощі не тільки апетитне, але і корисне!

Інгредієнти на
2 порц.

  • Борошно кукурудзяне 100 гр.
  • Борошно рисова 100 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Кефір 180 мл
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Цукор-пісок-1 ст. л.

Процес приготування:

  1. За допомогою грамових ваг відміряємо потрібну кількість рідких і сухих компонентів.
  2. У чашу відправляємо цукровий пісок і курячі яйця.
  3. Збиваємо в легку піну, озброївшись віночком.
  4. Доповнюємо яєчну суміш двома видами борошна і розпушувачем.
  5. Вимішуємо складові.
  6. І підливаємо кефір.
  7. Замішуємо гладке однорідне тісто.
  8. У розігріту вафельницю викладаємо по півтори ложки маси. Тісто рекомендується періодично перемішувати, так як рисове борошно осідає на дно.
  9. Випікаємо вафлі протягом 5-7 хвилин до красивого золотистого відтінку.
  10. Для подачі складаємо випічку стопкою і поливаємо медом. Приємного апетиту!