Пиріг з ожиною – 8 рецептів в духовці з покроковими фото

Пиріг з будь-якими ягодами – це не тільки смачно, але і неймовірно красиво. У свою чергу саме ожина залишається цілісною і надає випічці витончений зовнішній вигляд, не розтікаючись по всій поверхні тіста. У цій статті обов’язково знайдеться рецепт ожинового пирога, який неодмінно захочеться випробувати.

Пісочний пиріг з ожиною в духовці

пироги Пісочні користуються популярністю завдяки простоті приготування тіста і разом з тим його легкість. Після такого шматочка пирога замість тяжкості, ви відчуєте себе ситим і задоволеним. А для насиченого аромату і пікантності не нехтуйте додаванням невеликої кількості коньяку.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Масло вершкове 240 гр.
  • Борошно пшеничне 400 гр.
  • Жовток 2 шт.
  • Полуниця 400 гр.
  • Білок 5 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний 45 гр.
  • Коньяк 40 мл
  • Цукор-пісок 50 гр.
  • Цукрова пудра 100 гр.

Процес приготування:

  1. Як спекти смачний пиріг з ожиною в духовці? Для приготування якісного пісочного тіста вершкове масло має бути замороженим. Тому як можна швидше натираємо його на крупній тертці, щоб воно не почало танути.
  2. Потім відразу ж просіваємо до маслу пшеничне борошно і масу гарненько переминаем руками, перетворюючи вміст в крихту.
  3. Після чого додаємо відокремлені жовтки, трохи коньяку і замішуємо пластичне пісочне тісто.
  4. Формуємо з тіста кулю, загортаємо в харчову плівку і кладемо в холодильник приблизно на 30 хвилин, щоб всі компоненти схопилися.
  5. За цей час тісто готове до подальших маніпуляціям. Охолоджений грудку розкачуємо і вистилаємо на форму для випікання. Також тісто проколюємо виделкою або іншим гострим предметом, застеляємо листом пергаменту і засипаємо будь-якими важкими бобами. Випікаємо пісочний корж в розігрітій духовці 15-20 хвилин.
  6. В цей час підготуємо ягоди. В ожину додаємо кукурудзяний крохмаль, цукрову пудру і 50 грамів цукру. Всі сипучі компоненти рівномірно розподіляємо по всьому об’єму ягід. Через 15-20 хвилин виймаємо корж з духовки, знімаємо пергамент з бобами і викладаємо шар з підготовлених ягід.
  7. Для одержання легкої і повітряної скоринки збиваємо яєчні білки разом з цукровою пудрою до утворення стійких піків, потім білкову масу викладаємо на шар ожини і відправляємо пиріг в розігріту духовку. Для випікання буде достатньо 30-40 хвилин при температурі від 190 до 200 градусів.
  8. За закінчення цього часу найімовірніше ваш пиріг готовий і можна швидше готувати чай.

Бажаємо вам гарного настрою і приємного чаювання!