Начинки для пирогів в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Начинки для пирогів в духовці – це те, що робить вашу випічку дивно смачною і особливою. Не знаєте, з чим приготувати домашній пиріг? Спеціально для вас ми підготували кулінарну добірку з десяти різних кулінарних варіантів. Тут ви знайдете солодкі і несолодкі ідеї. Обов’язково беріть на замітку!

Дуже смачна начинка для пирога з капустою

Дуже смачна начинка для пирога з капустою нікого не залишить байдужим. Така випічка вийде неймовірно соковитою, ніжною і апетитною. Для заготівлі капустяної начинки використовувати перевірену кулінарну ідею з покроковими фотографіями.

Інгредієнти на
0.4 кг.

  • Капуста білоголова 1 шт.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Масло рослинне 4 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Вода кип’ячена ½ склянки

Процес приготування:

  1. капусту Промиваємо під водою, знімаємо з неї верхні листки. Сам продукт дуже дрібно шаткуємо соломкою.
  2. Нагріваємо сковороду з товстим дном з рослинним маслом. Викладаємо сюди капусту і прогріваємо її на невеликому вогні близько 5 хвилин. Періодично помішуємо вміст.
  3. Вливаємо в капусту півсклянки перевареної води. Закриваємо сковороду кришкою і тушкуємо заготівлю близько 15-20 хвилин. Також не забуваємо помішувати вміст.
  4. Через зазначений час зменшуємо вогонь і знімаємо кришку. Обсмажуємо капусту до золотистого відтінку, але не даємо їй пригорати. Солимо інгредієнт, доповнюємо його подрібненим часником і дрібними кубиками відварених яєць.
  5. Тісто для пирога розгортаємо в тонкий пласт.
  6. Викладаємо на тісто підготовлену капустяну начинку.
  7. Закриваємо начинку другим пластом тіста. З’єднуємо його по краях
  8. Випікаємо частування до рум’яної скоринки. Такий пиріг смачно буде обмазати шматочком вершкового масла.
  9. Дуже смачна начинка для пирога з капустою готова радувати вас і ваших гостей!

Солодка начинка для пирога з дріжджового тіста

Солодка начинка для пирога з дріжджового тіста легко готується в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірену кулінарну ідею з покроковими фотографіями із нашої збірки. Порадуйте себе і рідних апетитної рум’яної випічкою для вашого чаювання.

Час приготування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 300 гр.

Склад:

  • Курага – 1 склянка
  • Цукор – 0,5 склянки
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Борошно – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Курагу попередньо вимочуємо в окропі. Можна залишити на ніч. Після інгредієнт повністю просушуємо.

Крок 2. Додаємо в підготовлену курагу цукор і шматочки розм’якшеного вершкового масла.

Крок 3. Збиваємо інгредієнти блендером до отримання ніжної однорідної кашки без грудочок.

Крок 4. Відправляємо в отриману суміш столову ложку борошна. Інгредієнт дозволить випічці затримати вершкове масло.

Крок 5. Знову все гарненько вимішуємо до однорідності. На цей раз можна обійтися без блендера.

Крок 6. Ніжну масу розподіляємо по основі дріжджового пирога.

Крок 7. Солодка начинка для пирога з дріжджового тіста готова. Випікайте частування в духовці!

Начинка для дріжджового пирога з яблук

Начинка для дріжджового пирога з яблук нікого не залишить байдужим. Вона зробить вашу випічку неймовірно соковитою, ніжною і ароматною. Для приготування в домашніх умовах скористайтесь перевіреної кулінарної ідеєю з покроковими фотографіями.

Час готування – 10 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 400 гр.

Склад:

  • Яблуко – 0,7 кг
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Яблука промиваємо під водою, очищаємо від шкірки і серцевини.

Крок 2. Далі підготовлені плоди нарізаємо невеликими кубиками або тонкими скибочками. На ваш розсуд.

Крок 3. У сковороді розтоплюємо шматок вершкового масла. Розтоплюємо його до рідкого стану.

Крок 4. Опускаємо в розтоплене вершкове масло шматочки яблук. Обсмажуємо близько двох хвилин, постійно помішуючи.

Крок 5. Через дві хвилини доповнюємо заготівлю двома столовими ложками цукру.

Крок 6. Обсмажуємо заготівлю ще близько двох хвилин, постійно помішуючи. Після прибираємо з вогню.

Крок 7. Начинка для дріжджового пирога з яблук готова. Вона відмінно підійде для пишних закритих пирогів!

Начинка для рибного пирога

Начинка для рибного пирога – це цікава ідея для вашої домашньої випічки. Побалуйте себе і близьких живильним пирогом з соковитою рибною начинкою. Для цього беріть на замітку простий кулінарний рецепт з покроковими фото з нашої збірки.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 500 гр.

Склад:

  • Філе минтая – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Рис – 1/3 склянки
  • Капуста пекінська – 2 листа.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • лавровий Лист – за смаком.
  • Трави сушені – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Філе минтая відварюємо до готовності в підсоленій воді.

Крок 2. Відкидаємо рибу на друшляк, очищаємо його від шкірки і кісточок. Поділяємо на невеликі шматочки.

Крок 3. Відварюємо рис у великій кількості води до готовності. Відкидаємо на сито і даємо трохи охолонути.

Крок 4. Ріжемо Тонкими півкільцями ріпчасту цибулю і обсмажуємо її на рослинній олії до золотистого відтінку.

Крок 5. До цибулі додаємо рис і рибу. Додаємо сіль, перець, сушені трави і лавровий лист. Перемішуємо, смажимо пару хвилин і прибираємо з вогню.

Крок 6. Прибираємо з заготівлі лавровий лист і відправляємо сюди дрібну соломку пекінської капусти. Добре перемішуємо.

Крок 7. Начинка для рибного пирога готова. Розміщуйте її на підготовлене тісто і випікайте частування!

Начинка для пирога з сиру

Начинка для пирога з сиру порадує вас своїм ніжним смаком і поживними властивостями. Підготувати її в домашніх умовах зовсім не складно. Для цього скористайтесь перевіреної кулінарної ідеєю з покроковими фотографіями із нашої збірки.

Час приготування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 1 кг

Інгредієнти:

  • Сир – 1 кг
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор – 180 гр.
  • Цукор ванільний – 10 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо основні інгредієнти для начинки: сир, яйця і два види цукру.

Крок 2. Сир викладаємо в глибоку миску. Розминаємо продукт виделкою. Якщо зерна занадто великі, то перетираємо через металеве сито.

Крок 3. Відправляємо в сир два види цукру (звичайний і ванільний), ретельно перемішуємо.

Крок 4. Сюди ж розбиваємо курячі яйця. Також перемішуємо.

Крок 5. Ретельно і довго вимішуємо сирну заготовку до утворення однорідної пухкої маси.

Крок 6. Далі сирний продукт можна розподілити по тесту. Він підійде як для закритих, так і відкритих пирогів.

Крок 7. Начинка для пирога з сиру готова. Випікайте частування!

Начинка з рису для пирога в духовці

Начинка з рису для пирога в духовці нікого не залишить байдужим. Така випічка вийде неймовірно живильної і апетитною. Для заготівлі смачною рисової начинки використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями із нашої кулінарної збірки.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 500 гр.

Склад:

  • Рис – 1 склянка
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець білий мелений – 0,5 ч. л.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Яйце – 5 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Рис відварюємо до готовності в підсоленій воді.

Крок 2. Відварюємо курячі яйця, остуджуємо їх і очищаємо від шкаралупи.

Крок 3. Дрібно нарізаємо відварені яйця. Також подрібнюємо пучок зелені і очищений ріпчасту цибулю.

Крок 4. У сковорідці розтоплюємо вершкове масло. Обсмажуємо на ньому цибулю до м’якого стану.

Крок 5. Викладаємо до цибулі відварений рис, подрібнені яйця і зелень. Солимо, перчимо продукти і перемішуємо.

Крок 6. Розподіляємо начинку по основі для пирога.

Крок 7. Начинка з рису для пирога в духовці готова. Випікайте апетитне домашнє частування!

Вишнева начинка для листкового пирога

Вишнева начинка для листкового пирога порадує вас своїм насиченим смаком і апетитним ароматом. Приготувати його в домашніх умовах зовсім не складно. Для цього скористайтесь перевіреної кулінарної ідеєю з покроковими фотографіями із нашої збірки.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 800 гр.

Склад:

  • Вишня – 1,3 кг
  • Вода – 120 мл
  • Цукор – 250 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 4 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком. Вишню попередньо промиваємо і очищаємо від кісточок.

Крок 2. Викладаємо ягоди в сотейник. Заливаємо водою, засипаємо цукром і кукурудзяним крохмалем.

Крок 3. Ставимо заготовку на вогонь і доводимо вміст до кипіння. Після зменшуємо вогонь і варимо ягоди 10 хвилин, постійно помішуючи.

Крок 4. Після вимикаємо вогонь і даємо ягідної масі трохи охолонути.

Крок 5. Викладаємо вишневу заготовку на основу для пирога.

Крок 6. Така соковита і яскрава начинка підходить як для закритих, так і відкритих пирогів.

Крок 7. Вишнева начинка для листкового пирога готова. Радуйте себе і близьких апетитною домашньою випічкою!

Начинка для пирога з грибами

Начинка для пирога з грибами – це проста і смачна ідея для вашої домашньої випічки. Побалуйте себе і близьких апетитним пирогом з соковитою грибною начинкою. Для цього беріть на замітку нескладний рецепт з покроковими фото з нашої кулінарної збірки.

Час приготування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 300 гр.

Склад:

  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Гриби – 300 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо цибулю й ріжемо його дрібними кубиками.

Крок 2. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо на ньому цибулю до м’якості та легкого золотистого відтінку.

Крок 3. Гриби, при необхідності, відварюємо в підсоленій воді. Якщо використовуємо печериці, то цього робити не потрібно.

Крок 4. Відварені або свіжі гриби нарізаємо невеликими скибочками.

Крок 5. Викладаємо гриби до смаженій луку. Солимо вміст і посипаємо спеціями за смаком.

Крок 6. Перемішуємо заготівлю і обсмажуємо все разом близько 10 хвилин.

Крок 7. Начинка для пирога з грибами готова. Розподіліть її по тесту і відправляйте випікатися в духовку. Приємного апетиту!

Начинка для гарбузового пирога

Начинка для гарбузового пирога нескладно готується в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірену кулінарну ідею з покроковими фотографіями із нашої збірки. Порадуйте себе і рідних апетитної рум’яної випічкою для вашого сімейного столу.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 700 гр.

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 1 кг
  • Цукор – 0,5 склянки
  • Молоко згущене – 3 ст. л.
  • Яйце – 3 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
  • Імбир мелений – 0,5 ч. л.
  • Горіх мускатний мелений – 0,5 ч. л.
  • Кориця – за смаком.
  • Імбир мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Вибираємо підходящий шматок гарбуза. Промиваємо її, очищаємо від шкірки і насіння.

Крок 2. Далі гарбуз нарізаємо невеликими кубиками. Заливаємо інгредієнт холодною водою і ставимо на плиту. Варимо 10-12 хвилин після кипіння.

Крок 3. Після розм’якшені шматочки гарбуза розминаємо до однорідного пюре.

Крок 4. Додаємо сюди кукурудзяний крохмаль, цукор, згущене молоко, прянощі, одне куряче яйце і два жовтки.

Крок 5. Знову перебиваємо все блендером до отримання однорідної маси.

Крок 6. Викладаємо заготовку на основу з тіста. Така начинка підійде як для відкритого, так і для закритого пирога.

Крок 7. Начинка для гарбузового пирога готова радувати вас своїм яскравим смаком. Приємного апетиту!

Лимонна начинка для пирога

Лимонна начинка для пирога порадує вас своїм насиченим смаком і приємним ароматом. Підготувати її в домашніх умовах зовсім не складно. Для цього скористайтесь перевіреної кулінарної ідеєю з покроковими фотографіями із нашої збірки.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 350 гр.

Склад:

  • Лимон – 2 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 200 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Крохмаль – 30 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо начинку після того, як підготували основу пирога. Лимонна начинка особливо смачно поєднується з пісочним тістом.

Крок 2. Добре промиваємо лимони. З одного знімаємо цедру будь-яким зручним способом. Робимо це акуратно, щоб не зачепити білий шар.

Крок 3. Далі лимони потрібно розділити на половинки і віджати з них сік. Акуратно прибираємо всі кісточки.

Крок 4. У глибокій мисці збиваємо курячі яйця з цукром до утворення пишної білої маси.

Крок 5. В яєчну суміш відправляємо лимонну цедру, сік, розтоплене вершкове масло і крохмаль. Знову збиваємо до однорідності.

Крок 6. Лимонну заготовку можна вливати в основу. З такою начинкою пироги на тонкому тесті випікаються близько 35-40 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 7. Лимонна начинка для пирога готова. Радуйте себе і близьких апетитною домашньою випічкою!