Пиріг з яблуками – 10 простих і смачних рецептів яблучного пирога в духовці з покроковими фото

Пиріг з яблуками — випічка, яку можна готувати в домашніх умовах цілий рік. І мова не тільки про шарлотці. Є безліч кулінарних ідей для ароматної випічки в духовці. Оцініть підбірку з 10 перевірених часом рецептів яблучного пирога з покроковим описом процесу. Прості ласощі порадують вас і ваших близьких яскравим смаком!

Класичний рецепт приготування шарлотки з яблуками в духовці

Одне з найбільш простих і смачних страв для домашнього чаювання – яблучна шарлотка. Оцініть класичний рецепт ніжною і в міру солодкої випічки. Порадуйте близьких і гостей!

Інгредієнти на
6 порц.

  • Борошно 2 склянки
  • Яблука 4 шт.
  • Масло вершкове 100 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Кефір-1 склянка
  • Цукор-пісок-1 склянка
  • Ванілін за смаком
  • Сіль 1 щіпка
  • Сода харчова ½ ч. л.
  • Лимонна кислота 1 щіпка
  • Цукрова пудра для прикраси

Процес приготування:

  1. Як спекти простий і смачний пиріг з яблуками в духовці? Розбиваємо два курячих яйця в глибоку посуд. Сюди ж додаємо цукор, сіль і ванілін. Збиваємо суміш.
  2. Окреме з’єднуємо борошно з содою, лимонною кислотою і вершковим маслом. Обробляємо продукти в блендері або розминаємо руками до стану крихти.
  3. В яєчну суміш вливаємо кефір, сюди ж відправляємо заготовку з борошна та олії.
  4. Віночком вимішуємо вміст до однорідного стану.
  5. У форму для випікання викладаємо яблучні дольки. Попередньо витягуємо з них кісточки. Шкірку не знімаємо.
  6. Заливаємо інгредієнт рідкуватим тестом.
  7. Випікаємо блюдо в розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин.
  8. Після випікання даємо пирогу охолонути і прикрашаємо його цукровою пудрою.
  9. Ділимо яблучний пиріг на порції і подаємо до столу!

Пишний і повітряний пиріг з яблуками на кефірі

Простий домашній яблучний пиріг можна приготувати на кефирном тесті. Готовий продукт вийде ніжним і м’яким. Соковита начинка додасть особливу родзинку і яскравий аромат.

Час готування: 1 год

Час приготування: 45 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 1,5 склянки
  • Кефір – 200 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 200 гр.
  • Цукор ванільний – 1 ч. л.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 100 мл

Для начинки:

  • Яблуко – 300 гр.

Для крихти:

  • Борошно – 1,5 ст. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Цукор – 60 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Яйця збиваємо з двома видами цукру до пишної піни.

Крок 2. Сюди ж вливаємо кефір і рослинне масло. Розмішуємо лопаткою рідку суміш.

Крок 3. Разом з розпушувачем просіваємо борошно. Вимішуємо рідке тісто, щоб не було грудочок.

Крок 4. Переливаємо половину борошняної заготовки у відповідну форму для випікання.

Крок 5. Відразу ж приготуємо крихту для обсипання пирога. Подмерзшее вершкове масло натираємо на крупній тертці. Отриману стружку з’єднуємо з цукром і борошном.

Крок 6. Руками розтираємо інгредієнти до отримання розсипчастої маси.

Крок 7. На невеликі часточки ріжемо яблука. Викладаємо половину в рідке тісто.

Крок 8. Виливаємо тісто і знову робимо яблучний шар.

Крок 9. Закриваємо блюдо олійно-борошняної крихти.

Крок 10. Випікаємо пиріг 45-50 хвилин. Відповідна температура 180 градусів.

Крок 11. Тепле частування можна розрізати на шматочки і подавати до столу. Приємного апетиту!

Як приготувати смачний пиріг з яблуками на дріжджовому тесті?

Пишний і ароматний яблучний пиріг можна приготувати на дріжджовому тісті. Оцініть оригінальний рецепт смачного ласощі. Порадуйте домашніх або гостей цікавим оформленням випічки.

Час готування: 1 година 40 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 4-5 ст.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Молоко – 300 мл
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Дріжджі сухі – 0,5 ч. л.

Для начинки:

  • Яблуко – 400 гр.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Кориця мелена – 0,5 ч. л.
  • Горіхи волоські – за смаком.

Для карамелі:

  • Мед – 2 ст. л.
  • Цукор – 100 гр.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Борошно розмішуємо цукром, сіллю і сухими дріжджами. Краще вибирати швидкодіючий продукт.

Крок 2. У суху масу вливаємо тонким струменем теплої молоко. Відразу ж вимішуємо, щоб не було грудочок.

Крок 3. Розм’якшуємо вершкове масло, ділимо його на шматочки і викладаємо в загальну масу.

Крок 4. Руками ретельно вимішуємо тісто до щільного стану.

Крок 5. Викладаємо заготовку у велику тарілку.

Крок 6. Залишаємо дріжджове тісто в теплому місці на 40 хвилин. Можна накрити рушником.

Крок 7. В цей час приготуємо карамель. З’єднуємо в сотейнику масло, цукор, сіль і мед.

Крок 8. Нагріваємо вміст і постійно помішуємо його. Повинна вийти густа однорідна суміш.

Крок 9. Карамель у гарячому вигляді відразу виливаємо в герметичну форму для випікання.

Крок 10. Повертаємося підійшов до тесту. Розминаємо його руками і розкочуємо качалкою в великий і тонкий прямокутник.

Крок 11. Окремо розмішуємо мед, корицю і вершкове масло.

Крок 12. Отриманою сумішшю обмазуємо тонкий шар. Зверху викладаємо дрібні шматочки яблук.

Крок 13. Акуратно скручуємо заготовку в пухкий рулет.

Крок 14. Далі розрізаємо продукт на рівні частини.

Крок 15. Починаємо викладати дріжджові рулетики у форму з карамеллю.

Крок 16. Щільно укладаємо всі частини.

Крок 17. Випікаємо блюдо 45-50 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 18. Акуратно перевертаємо випічку з форми на тарілку. Даємо трохи охолонути.

Крок 19. Ділимо пиріг я блоками на порції і пригощаємо рідних!

Як спекти пиріг з яблуками з листкового тіста в духовці?

Домашня випічка з тонкою хрумкою основою і соковитою начинкою порадує вас і ваших гостей. Солодкий пиріг ідеально підходить до чашки кави або чаю. Оцініть оригінальний домашній рецепт.

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Тісто листкове – 300 гр.
  • Яблуко – 4 шт.
  • Молоко – 150 мл
  • Цукор – 100 гр.
  • Пудинг ванільний – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – для обмазування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Яблука промиваємо під водою, очищаємо від шкірки і ріжемо на невеликі тонкі шматочки. Кісточки акуратно витягаємо.

Крок 3. У форму для випікання акуратно стелимо листкове тісто, злегка обмазуємо його рослинним маслом.

Крок 4. Викладаємо сюди шматочки яблук.

Крок 5. Ванільний пудинг збиваємо з теплим молоком до отримання густої маси.

Крок 6. Заливаємо отриманою сумішшю яблука. Випікаємо блюдо 40 хвилин при температурі 180 градусів. За 10 хвилин до готовності обсипаємо заготівлю цукром.

Крок 7. Трохи охолоджуємо домашній яблучний пиріг на листковому тісті. Після ділимо його на невеликі шматочки і подаємо до столу!

Ніжний пиріг з яблуками з пісочного тіста в домашніх умовах

Ніжний пісочний пиріг з яблучною начинкою можна приготувати для великого сімейного чаювання. Вас приємно здивує смак готового блюда і простота його виконання в домашніх умовах.

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Борошно – 300 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко – 60 мл
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор – 50 гр.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Для начинки:

  • Яблуко – 0,5 кг
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Кориця мелена – 1 ч. л.
  • Ізюм – за смаком.
  • Коньяк – 30 мл
  • Крохмаль – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Якщо використовуємо родзинки, то заливаємо його коньяком і наполягаємо деякий час.

Крок 2. Розм’якшуємо вершкове масло. Потім розтираємо його з двома видами цукру до однорідної піни.

Крок 3. У масляну суміш слідом розбиваємо яйце і молоко. Він не повинно бути ні холодною, ні гарячою.

Крок 4. Поступово додаємо борошно з розпушувачем і замішуємо щільне тісто.

Крок 5. Від тесту відламує невеликий шматок. Він стане в нагоді для верху. Частину розкачуємо і розміщуємо у форму для випікання.

Крок 6. Обмазуємо основу пирога половиною крохмалю.

Крок 7. Промиваємо і очищаємо від шкірки яблука. Натираємо їх на тертці і злегка віджимаємо від соку.

Крок 8. Додаємо до фруктової кашки родзинки, корицю, цукор і залишився крохмаль.

Крок 9. Вимішуємо масу до рівномірного розподілу всіх інгредієнтів.

Крок 10. Тісто тонко розкачуємо і вирізаємо з нього невеликі кола.

Крок 11. Викладаємо яблучну начинку у форму з тестом.

Крок 12. Накриваємо заготівлю кружечками.

Крок 13. Готуємо страву при 180 градусах близько 40-45 хвилин.

Крок 14. Після випікання даємо пирогу охолонути. Можна нарізати і подавати до столу!

Простий і швидкий рецепт холодцю пирога з яблуками в духовці

Проста і смачна ідея для вашого чаювання – яблучний заливний пиріг. Ви не витратите багато часу на кулінарний процес і швидко порадуєте своїх близьких або гостей ароматною солодкою випічкою.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Яблуко – 5 шт.
  • Борошно – 150 гр.
  • Цукор – 150 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Кориця – за смаком.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Пудра цукрова – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо продукти для приготування пирога.

Крок 2. Займемося начинкою. Промиваємо яблука і ріжемо їх на дрібні шматочки, обережно витягаючи кісточки.

Крок 3. Посипаємо продукт корицею. Розмішуємо.

Крок 4. Викладаємо начинку на дно форми для випікання.

Крок 5. Для тіста розбиваємо три курячих яйця. Доповнюємо їх цукром.

Крок 6. Збиваємо хвилин 7, до густої і пишної маси .

Крок 7. Додаємо просіяне з розпушувачем борошно.

Крок 8. Посипаємо невеликою кількістю кориці. Достатньо однієї щіпки.

Крок 9. Знову збиваємо до однорідної гладкого тіста.

Крок 10. Заливаємо тягучим тестом яблучну начинку.

Крок 11. Ставимо форму з вмістом в розігріту до 180 градусів духовку.

Крок 12. Випікаємо пиріг близько 45 хвилин.

Крок 13. Даємо ласощів трохи охолонути.

Крок 14. Прикрашаємо яблучне частування цукровою пудрою.

Крок 15. Готово! Можна ділити на порції і подавати до столу!

Як приготувати насипний пиріг з яблуками «Три склянки»?

Дивна і швидка ідея домашньої випічки – насипний пиріг «Три склянки». Приготувати десерт можна з яблуками. Страва порадує тонкою хрумкою скоринкою та соковитою начинкою.

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 50 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 склянка
  • Крупа манна – 1 склянка
  • Цукор – 1 склянка
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Кориця – за смаком.
  • Молоко – 300 мл
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Яблука – 1 кг
  • Горіхи волоські – 60 гр.
  • Масло вершкове – 20 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Просіваємо борошно і розмішуємо її з манною крупою, розпушувачем, цукром, сіллю і корицею.

Крок 2. Промиваємо і чистимо від шкірки яблука. Після натираємо їх на середній тертці.

Крок 3. Дно форми для випікання обмазуємо вершковим маслом. Висипаємо сюди одну третю частину сухої маси.

Крок 4. Далі викладаємо шар з однієї третьої частини тертих яблук.

Крок 5. Обсипаємо подрібненими волоськими горіхами.

Крок 6. Знову викладаємо сухий шар.На нього кладемо шар тертих яблук і обсипаємо подрібненими волоськими горіхами.Такі ж маніпуляції виробляємо і з третім шаром.

Крок 7. На третій шар яблук з волоськими горіхами викладаємо залишилася суху суміш.

Крок 8. Кип’ятимо молоко і акуратно заливаємо їм вміст форми.

Крок 9. Випікаємо десерт при 180 градусах. Орієнтовний час – 50 хвилин.

Крок 10. Готовий насипний пиріг з яблуками готовий. Ріжте на порційні шматочки і пригощайте близьких!

Покроковий рецепт приготування сирного пирога з яблуками

Повітряний і не надто солодкий пиріг можна приготувати з сиру і яблук. Ніжне частування можна подавати в якості святкового десерту або просто до домашнього сніданку.

Час готування: 1 год

Час приготування: 35 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Борошно – 200 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор – 60 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Для начинки:

  • Яблуко – 400 гр.
  • Сир – 400 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Крохмаль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. За допомогою вилки розтираємо м’яке вершкове масло з цукром.

Крок 2. Вливаємо сметану і продовжуємо вимішувати.

Крок 3. Всипаємо просіяне борошно і розпушувач. Вимішуємо тісто до щільного складу.

Крок 4. Розкачуємо продукт і акуратно викладаємо його у форму для випікання.

Крок 5. Для начинки збиваємо сир зі сметаною.

Крок 6. Далі додаємо яєчні жовтки, цукор і крохмаль.

Крок 7. Продовжуємо збивати до однорідності.

Крок 8. Окремо збиваємо білки до густого стану.

Крок 9. З’єднуємо сирну і білкову суміші.

Крок 10. Вимішуємо вміст лопаткою.

Крок 11. Звільняємо яблука від шкірки, нарізаємо на тонкі часточки.

Крок 12. Викладаємо яблучну заготовку на тісто.

Крок 13. Заливаємо все це сирним кремом.

Крок 14. Близько 40 хвилин випікаємо страва до легкого рум’янцю. Оптимальна температура духовки – 180 градусів.

Крок 15. Остуджуємо готовий творожно-яблучний пиріг, ділимо його на порції і подаємо до столу!

Ніжний і повітряний пиріг «Боярська шапка» з яблуками

Яскравий варіант домашнього яблучного десерт – пиріг «Боярська шапка». Страва порадує оригінальною подачею і ніжним смаком. Підходить як для ранкового чаювання, так і для святкового столу.

Час готування: 1 год

Час приготування: 35 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Борошно – 150 гр.
  • Жовток яєчний – 4 шт.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Для начинки:

  • Яблуко – 5 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Цукор – 3 ст. л.

Для меренги:

  • Білок яєчний – 4 шт.
  • Цукор – 6 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Розм’якшене вершкове масло розтираємо з яєчними жовтками до однорідної маси.

Крок 2. Сюди ж просіваємо борошно з розпушувачем. Починаємо вимішувати суміш, поки не зникнуть грудочки.

Крок 3. М’яке еластичне тісто готове. Ділимо його на два шматочка: побільше і поменше. Перший кладемо в холодильник, інший – в морозильну камеру.

Крок 4. Очищаємо від шкірки яблука і натираємо їх на тертці.

Крок 5. Перекладаємо тертий фрукт в сотейник. Сюди ж додаємо цукор і цедру одного лимона. Тушкуємо 10-15 хвилин на слабкому вогні.

Крок 6. Більшу частину тіста викладаємо у форму для випікання тонким шаром.

Крок 7. Для меренги збиваємо білки до пишної піни, поступово вводимо цукор. Краще використовувати дрібний продукт.

Крок 8. На тісто викладаємо остиглу яблучну начинку.

Крок 9. Тісто з морозильної камери натираємо на тертці. Половинку стружки висипаємо на яблучний шар.

Крок 10. Далі розподіляємо меренгу.

Крок 11. Висипаємо залишилася стружку з тіста.

Крок 12. Випікаємо десерт 45 хвилин при 180 градусах. Після даємо заготівлі трохи охолонути.

Крок 13. Оригінальний яблучний пиріг готовий. Діліть на порції і пригощайтеся!

Як спекти пишний і смачний пиріг з яблуками в сметані духовці?

Ніжний і пишний яблучний пиріг виходить з сметанного тесту. Порадуйте себе і рідних ароматом свіжої і смачно випічки. Домашній десерт можна подавати як теплим, так і холодним.

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 50 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 100 гр.
  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Горіхи – 50 гр.
  • мигдальні Пелюстки – для прикраси.

Для начинки:

  • Яблуко – 0,6 кг
  • Сік лимонний – 2 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Розм’якшене масло збиваємо з цукром до повної однорідності.

Крок 2. Сюди ж викладаємо курячі яйця. Продовжуємо збивати.

Крок 3. Вливаємо потрібну кількість сметани.

Крок 4. Слідом додаємо подрібнені горіхи.

Крок 5. Висипаємо в масу просіяне з розпушувачем борошно. Вимішуємо.

Крок 6. Липке тісто рівномірно розподіляємо по формі для випікання.

Крок 7. Промиваємо яблука, очищаємо їх від шкірки і ріжемо великими шматочками.

Крок 8. Акуратно викладаємо яблучні шматочки по тесту. Обсипаємо їх цукром і поливаємо лимонним соком.

Крок 9. Прикрашаємо верхівку мигдалевими пелюстками.

Крок 10. Готуємо страву 50 хвилин. Відповідна температура 180 градусів.

Крок 11. Яблучний пиріг готовий! Нарізайте частування і подавайте до столу!