Пиріг з яблуками – 10 простих і смачних рецептів яблучного пирога в духовці з покроковими фото

Пиріг з яблуками — випічка, яку можна готувати в домашніх умовах цілий рік. І мова не тільки про шарлотці. Є безліч кулінарних ідей для ароматної випічки в духовці. Оцініть підбірку з 10 перевірених часом рецептів яблучного пирога з покроковим описом процесу. Прості ласощі порадують вас і ваших близьких яскравим смаком!

Класичний рецепт приготування шарлотки з яблуками в духовці

Одне з найбільш простих і смачних страв для домашнього чаювання – яблучна шарлотка. Оцініть класичний рецепт ніжною і в міру солодкої випічки. Порадуйте близьких і гостей!

Інгредієнти на
6 порц.

  • Борошно 2 склянки
  • Яблука 4 шт.
  • Масло вершкове 100 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Кефір-1 склянка
  • Цукор-пісок-1 склянка
  • Ванілін за смаком
  • Сіль 1 щіпка
  • Сода харчова ½ ч. л.
  • Лимонна кислота 1 щіпка
  • Цукрова пудра для прикраси

Процес приготування:

  1. Як спекти простий і смачний пиріг з яблуками в духовці? Розбиваємо два курячих яйця в глибоку посуд. Сюди ж додаємо цукор, сіль і ванілін. Збиваємо суміш.
  2. Окреме з’єднуємо борошно з содою, лимонною кислотою і вершковим маслом. Обробляємо продукти в блендері або розминаємо руками до стану крихти.
  3. В яєчну суміш вливаємо кефір, сюди ж відправляємо заготовку з борошна та олії.
  4. Віночком вимішуємо вміст до однорідного стану.
  5. У форму для випікання викладаємо яблучні дольки. Попередньо витягуємо з них кісточки. Шкірку не знімаємо.
  6. Заливаємо інгредієнт рідкуватим тестом.
  7. Випікаємо блюдо в розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин.
  8. Після випікання даємо пирогу охолонути і прикрашаємо його цукровою пудрою.
  9. Ділимо яблучний пиріг на порції і подаємо до столу!