Римська піца – 5 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Римська піца – це справжня піца, яка відрізняється від звичної нам піци не тільки формою, але і яскравим смаком. Щоб приготувати піцу в кращих італійських традиціях, використовуйте перевірену кулінарну збірку з п’яти рецептів в домашніх умовах з покроковими фотографіями.

Римська піца — класичний рецепт

Римська піца – класичний рецепт, який точно варто взяти на замітку. Це апетитна піца овальної форми порадує хрусткою основою і неймовірно смачною начинкою. Обов’язково спробуйте приготувати справжнє італійське блюдо з нашого перевіреного рецепту.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Борошно 500 гр.
  • Вода 400 мл
  • Свіжі дріжджі 25 гр.
  • Сіль морська 2 ч. л.
  • Олія оливкова 40 мл
  • Для начинки:
  • Помідори 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Сир м’який на смак
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) за смаком
  • Салатний мікс 40 гр.
  • Прошутто 70 гр.
  • Помідори, протерті пасату 4 ст. л.

Процес приготування:

  1. Класична римська піца легко готується в домашніх умовах. Вимішуємо дріжджі і сіль в холодній воді.
  2. Сюди ж вводимо борошно і оливкову олію.
  3. Замішуємо м’яке однорідне тісто. Прикриваємо його плівкою або рушником і залишаємо на 15 хвилин.
  4. Розминаємо тісто руками. Знову ставимо тісто в тепле місце приблизно 15-20 хвилин.
  5. Таким чином потрібно тісто обім’яти 5 разів.
  6. Далі готове тісто можна розділити на дві частини, щоб основа не вийшла занадто великий.
  7. З частин формуємо акуратні кульки, закриваємо їх плівкою і прибираємо в холодильник на 2 години для бродіння.
  8. За 10 хвилин до випікання дістаємо тісто з холодильника. Руками розтягуємо його в овальну форму.
  9. Кладемо основу на деко з пергаментом. Випікаємо 15 хвилин при температурі 150 градусів.
  10. Обмазуємо рум’яну основу перетертими помідорами. Викладаємо сюди нарізані свіжі помідори, цибуля, тертий м’який сир. Випікаємо ще 6 хвилин.
  11. Дістаємо частування з духової шафи. Доповнюємо його салатним міксом, прошутто і скибочками сиру пармезан.
  12. Римська піца за класичним рецептом готова. Пригощайтеся!

Римська піца «Пепероні»

Римська піца «Пепероні» нікого не залишить байдужим. Таке частування ви не замовите у звичайній доставці. Тому обов’язково беріть на замітку перевірену кулінарну ідею. Приготувати справжню італійську піцу зможе кожен в домашніх умовах. Спробуйте!

Час готування – 3 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Борошно – 500 гр.
  • Вода – 400 мл
  • Дріжджі свіжі – 25 гр.
  • Сіль морська – 2 ч. л.
  • Масло оливкове – 40 мл

Для начинки:

  • Ковбаса сирокопчена – 200 гр.
  • Сир моцарелла – 200 гр.
  • Томати – 2 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Базилік свіжий – 1 гілка.
  • Чебрець свіжий – 1 гілка.
  • Рукола – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Розчиняємо дріжджі і сіль в холодній воді. Сюди ж вводимо борошно і оливкове масло.

Крок 2. Замішуємо м’яке однорідне тісто. Прикриваємо його харчовою плівкою і залишаємо на 15 хвилин.

Крок 3. Добре обминаємо тісто руками. Знову прибираємо заготовку в тепле місце приблизно 15-20 хвилин. Так треба тісто обім’яти 5 разів.

Крок 4. Далі заготовлене тісто прибираємо в холодильник на 2 години для бродіння.

Крок 5. За 10 хвилин до початку випікання дістаємо тісто і формуємо з нього акуратний циліндр.

Крок 6. У блендері подрібнюємо помідори, часник, базилік, чебрець, сіль і чорний мелений перець. Обмазуємо заготівлею основу.

Крок 7. Тонко ріжемо ковбасу. Викладаємо її на піцу разом з шматочками моцарели. Випікаємо близько 10-15 хвилин при температурі 220 градусів.

Крок 8. Римська піца «Пепероні» готова. Подавайте до столу, прикрасивши зеленню!

Римська піца «4 сиру»

Римська піца «4 сиру» – це неймовірно смачна страва італійської кухні, яку кожен може повторити в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями. Ваші близькі не зможуть встояти перед такою апетитною піцою.

Час готування – 3 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Борошно – 500 гр.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Дріжджі свіжі – 25 гр.
  • Вода – 400 мл
  • Масло оливкове – 40 мл

Для начинки:

  • Сир маасдам – 100 гр.
  • Сир горгонзола – 50 гр.
  • Сир моцарелла – 100 гр.
  • Сир пармезан – 50 гр.
  • Базилік – за смаком.
  • Орегано сушений – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо потрібну кількість всіх інгредієнтів без списку.

Крок 2. Розводимо дріжджі з сіллю в холодній воді. Вводимо борошно сюди і оливкове масло. Замішуємо однорідне тісто, накриваємо його плівкою і залишаємо на 15-20 хвилин.

Крок 3. Розминаємо тісто руками, підвертаючих краю до центру. Потім прибираємо в тепле місце на 15 хвилин. Повторюємо процедуру 5 разів. Далі ділимо тісто на дві кулі і прибираємо його в холодильник на 2 години.

Крок 4. Розкачуємо заготовки з тіста в плоскі овали. Випікаємо основу 15 хвилин при температурі 150 градусів.

Крок 5. Чотири види сиру натираємо на тертці.

Крок 6. На основу викладаємо всі чотири види сиру, доповнюємо їх орегано. Випікаємо ще 10-15 хвилин до розплавлення сиру.

Крок 7. Римська піца «4 сиру» готова. Прикрашайте базиліком і подавайте до столу!

Римська піца «Маргарита»

Римська піца «Маргарита» – це апетитне кулінарне рішення для вашого сімейного столу або свята. Приготувати таку страву нескладно по нашому перевіреного рецепту з покроковими фотографіями. Італійське частування приємно порадує своїм ніжним і хрустким тестом.

Час готування – 3 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Борошно – 500 гр.
  • Дріжджі сухі – 8 гр.
  • Вода – 350 мл
  • Масло оливкова – 60 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – за смаком.
  • Базилік – за смаком.
  • Помідори – 3 шт.
  • Сир тертий – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь готуємо закваску. З’єднуємо половину борошна з половиною води і дріжджів. Збиваємо пару хвилин на низькій швидкості і прибираємо в холодильник на ніч.

Крок 2. У готову закваску відправляємо другу половину інгредієнтів. Замішуємо тісто і прибираємо в тепле місце на пару годин для підняття.

Крок 3. Ошпарюємо помідори, знімаємо з них шкірку. Очищені плоди подрібнюємо з сіллю, цукром і базиліком.

Крок 4. Готове тісто розкачуємо в овальну або прямокутну форму.

Крок 5. Обмазуємо основу томатної заготівлею.

Крок 6. Випікаємо 15 хвилин при температурі 200 градусів. За 7 хвилин до готовності посипаємо частування тертим сиром.

Крок 7. Римська піца «Маргарита» готова. Прикрашайте базиліком і подавайте до столу!

Римська піца з грибами

Римська піца з грибами – це дивовижно смачну страву італійської кухні, яку нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями. Ваші близькі або гості не зможуть встояти перед таким апетитним стравою.

Час готування – 3 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Борошно – 200 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Дріжджі свіжі – 7 гр.
  • Вода – 125 мл
  • Масло оливкове – 20 мл

Для начинки:

  • Гриби лисички – 100 гр.
  • Сир моцарелла – 150 гр.
  • Сир твердий – 30 гр.
  • Помідори черрі – 100 гр.
  • Соус томатний – 4 ст. л.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти.

Крок 2. У холодній воді розмішуємо дріжджі, сіль і оливкове масло.

Крок 3. Поступово вводимо сюди просіяне борошно.

Крок 4. Замішуємо однорідне тісто, обмазуємо його оливковою олією, прикривають плівкою і прибираємо в тепле місце на 15-20 хвилин. Розминаємо тісто руками і повторюємо процедуру ще чотири рази. Потім прибираємо в холодильник на 2 години.

Крок 5. Лисички обсмажуємо до рум’янцю на оливковій олії.

Крок 6. Розкачуємо тісто в акуратний овал або невелике коло. Обмазуємо томатним соусом.

Крок 7. Доповнюємо шматочками моцарели.

Крок 8. Викладаємо сюди черрі і лисички.

Крок 9. Посипаємо тертим твердим сиром і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.

Крок 10. Римська піца з грибами готова. Подавайте до столу!