Абрикоси в сиропі на зиму – 5 рецептів з фото покроково

Абрикоси в сиропі на зиму – відмінна можливість в зимовий час продовжити літо і нагадати собі про жарких днях і смачних фруктах. Абрикоси в сиропі виходять апетитними і ніжними, їх можна подавати як десерт або використовувати для випічки.

Абрикоси часточками в сиропі на зиму

Простий рецепт заготівлі абрикосів на зиму. Все, що потрібно, — це фрукти, цукор, вода і трохи лимонної кислоти, яка допомагає зберегти цілісність абрикосів. Важливо брати стиглі і привабливі на вигляд плоди, щоб заготовка виглядала ефектніше.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Абрикос 700 гр.
  • Цукор-пісок 250 гр.
  • Вода 400 мл
  • Лимонна кислота ¼ ч. л.

Процес приготування:

  1. Як заготовити абрикоси в сиропі на зиму? Фрукти промити і обсушити, розділити їх на красиві половинки, а кісточки викинути.
  2. Нарізані абрикоси акуратно скласти в стерилізовані банки. Якщо робити це зрізом вниз, плоди краще зберігають цілісність.
  3. У каструлю влити воду, всипати потрібну кількість цукру і лимонної кислоти і зварити сироп. Для цього масу спочатку доводять до кипіння, а потім прогрівають на середньому вогні приблизно 2 хвилини, до повного розчинення цукрових крупинок.
  4. Фрукти в банках залити сиропом і щільно закупорити.
  5. Дати охолонути закаткам при кімнатній температурі, а потім зберігати в прохолодному місці. Абрикоси в сиропі можуть зберігатися до року.

Як заготовити цілі абрикоси в сиропі на зиму?

Легкий рецепт заготівлі абрикосів в цукровому сиропі на зиму. Тут не доведеться навіть розрізати плоди, щоб видалити кісточку. Тому краще підбирати для такого консервування самі красиві і стиглі фрукти, щоб вони максимально ефектно виглядали в банках.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 20.

Інгредієнти:

  • Вода – 3,5 л
  • Цукор-пісок – 1,3 кг
  • Абрикоси – 5 кг

Процес приготування:

1. Абрикоси вимити й обсушити, щільно укласти їх у підготовлену стерилізовану тару, заповнюючи 2/3 банки.

2. Закип’ятити воду і залити нею абрикоси, дати постояти 10-12 хвилин.

3. Потім злити воду в каструлю, додати цукор і варити, поки сироп злегка не загусне.

4. Влити цукровий сироп у банки з абрикосами, закатати і дати постояти в теплому місці, поки заготовки не охолонуть.

5. Зберігати абрикоси в цукровому сиропі краще в холоді.

Смачне варення з абрикосів в сиропі без стерилізації

Цей рецепт підходить тим, хто хоче обійтися без стерилізації заготовок на зиму. При цьому абрикоси в сиропі виходять смачними і ароматними, готуються у власному соку, і їх можна використовувати в холодну пору року як окремий десерт або як інгредієнт для випічки або в поєднанні з молочними продуктами.

Час приготування: 20 хв — нагрівання, 12 годин – настоювання.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Цукор – 400 гр.
  • Абрикоси – 1 кг

Процес приготування:

1. Стиглі і щільні абрикоси промиваємо і ділимо навпіл, видаляємо кісточки.

2. Скласти плоди в підходящу ємність і засипати цукром, акуратно перемішати для рівномірного розподілу цукру, накрити кришкою і залишити на 12 годин у прохолодному місці, щоб фрукти дали сік.

3. Потім поставити масу на плиту і нагрівати до 85 градусів, але не кип’ятити.

4. Підходять для консервації простерилізувати банки.

5. Абрикосову масу викласти в банки, закрити кришками і залишити в теплі до повного охолодження. Зберігати такі заготівлі взимку краще в холодному місці.

Абрикоси в сиропі з ядерцями на зиму в банках

Солодкі і соковиті абрикоси в сиропі добре консервувати з ядерцями, добутими з кісточок плодів. Важливо до початку процесу спробувати ядерця на смак: якщо вони гірчать, їх краще замінити горіхами.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Абрикоси – 1 кг
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Вода – 300 мл
  • Кислота лимонна – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Перебрати абрикоси, залишити щільні і не зіпсовані, промити і розділити на половинки, вийняти кісточки.

2. Кісточки розколоти і дістати з них ядерця, перевірити на смак і відкласти.

3. Фрукти з ядерцями скласти в стерильній ємності, в яких вони будуть заходило, залити окропом і залишити на 15 хвилин, щоб вода наситилася ароматом і смаком плодів.

4. Перелити воду в підходящу для нагрівання посуд, додати цукор, лимонну кислоту і довести сироп до кипіння на невеликому вогні.

5. Сиропом залити абрикоси, наповнені банки простерилізувати протягом 15-20 хвилин, а потім закрити кришками. Залишити банки в теплі, щоб охололи, а потім перемістити і зберігати в холодному місці.

Простий і смачний рецепт абрикосів в сиропі на зиму з горіхами

Королівський рецепт абрикосів в цукровому сиропі, до яких для особливого аромату і смаку кладуть волоські горіхи або мигдаль. Вони надають абрикосам горіховий аромат і додаткові відтінки смаку.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 8.

Інгредієнти:

  • Абрикоси – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Вода – 1 л
  • Мигдаль або волоські горіхи – 150 гр.
  • Сік лимона – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Абрикоси вимити і просушити, розрізати на половинки, вийняти кісточки.

2. У підходящої для нагрівання посуді засипаємо половинки плодів цукром. Струшуємо каструлю, щоб цукор рівномірно покрив фрукти, залишаємо на кілька годин, щоб виділився сік.

3. Зливаємо сік, додаємо воду, лимонний сік і готуємо сироп на невеликому вогні, щоб він закипів.

4. Ядра горіхів обдаємо окропом і очистити від шкірки.

5. У підготовлені банки для консервації складаємо шарами скибочки фруктів і горіхи, заливаємо цукровим сиропом і закриваємо кришками.

6. Готові банки залишаємо остигати, накривши теплою ковдрою, а потім переносимо у прохолодне місце. Ласощі готово!