Білий налив на зиму – 5 кращих рецептів заготовок з покроковими фото

Білий налив на зиму – це прості і смачні кулінарні ідеї для всієї родини. З соковитих і насичених за смаком яблук виходять яскраві компоти, соки та інші ласощі. Обов’язково беріть на замітку нашу перевірену добірку з п’яти кращих рецептів заготовок з покроковими фотографіями.

Компот з білого наливу на зиму на 3 літрову банку

Компот з білого наливу на зиму на 3-х літрову банку – це смачна і легка у виконанні ідея для тривалого зберігання. Такий напій вийде цікавим за смаком і неймовірно ароматним. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Інгредієнти на
3 л.

  • Яблука 1.5 кг
  • Цукор-пісок-1 склянка

Процес приготування:

  1. Як приготувати просту заготовку з білого наливу на зиму? Відміряємо потрібну кількість яблук.
  2. Промиваємо яблука під водою, звільняємо їх від плодоніжок.
  3. Добре промиваємо трилітрову банку під водою, стерилізуємо її будь-яким зручним способом. Кришку кип’ятимо.
  4. Викладаємо у підготовлену банку яблука, висипаємо цукор.
  5. Заливаємо заготівлю окропом до самого верху. Закриваємо ошпаренной кришкою. Закатуємо.
  6. Перевертаємо заготівлю догори дном, закутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.
  7. Компот з білого наливу на зиму на 3-х літрову банку готовий. Забирайте на зберігання.

Повидло з яблук білий налив пюре

Повидло з яблук білий налив пюре – це дивовижна за смаком заготовка, яка нікого не залишить байдужим. Таке частування можна подавати в якості самостійного десерту, додавати в домашню випічку. Для приготування беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений.

Час приготування – 45 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Яблука «білий налив» – 1 кг
  • Цукор – 0,5 кг
  • Вода – 150 мл

Процес приготування:

Крок 1. Для заготівлі повидла з яблук білий налив підготуємо інгредієнти. Яблука добре промиваємо під водою.

Крок 2. Білий налив очищаємо від шкірки, вирізаємо серцевину. Далі плоди ріжемо на невеликі шматочки, викладаємо їх у глибоку каструлю.

Крок 3. Заливаємо яблука водою і ставимо на вогонь. Кип’ятимо і готуємо до розм’якшення.

Крок 4. Отриману масу перебиваємо заглибним блендером. Необхідно отримати однорідне пюре.

Крок 5. Висипаємо в заготовку цукор. Після знову перебиваємо блендером.

Крок 6. Кип’ятимо вміст, розливаємо по стерилізованим банкам, закриваємо кришкою і даємо повністю охолонути.

Крок 7. Повидло з яблук білий налив пюре готове. Забирайте на зберігання.

Яблучне пюре з білого наливу на зиму

Яблучне пюре з білого наливу на зиму порадує вас ніжним смаком і апетитним виглядом. Приготувати такий продукт в домашніх умовах зовсім не складно. Для цього використовуйте перевірену кулінарну ідею з покроковими фотографіями. Заготовку можна є просто так чи додавати в різні десерти.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Яблука «білий налив» – 1 кг
  • Цукор – 100 гр.
  • Кислота лимонна – ¼ ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідну кількість яблук для заготівлі яблучного пюре з білого наливу на зиму.

Крок 2. Промиваємо яблука під водою, очищаємо від шкірки і нарізаємо дрібними шматочками, видаляючи кісточки і серцевину.

Крок 3. Складаємо інгредієнт в каструлю, засипаємо цукром і лимонною кислотою.

Крок 4. Перемішуємо. Ставимо посуд з вмістом на вогонь.

Крок 5. Тушкуємо на слабкому вогні 20 хвилин. Постійно помішуємо лопаткою.

Крок 6. Гарячу масу перетираємо через дрібне металеве сито.

Крок 7. Ніжну кашку знову перекладаємо в каструлю. Нагріваємо на плиті, майже доводячи до кипіння.

Крок 8. Розливаємо частування по стерилізованим банкам.

Крок 9. Закриваємо ошпареними кришками.

Крок 10. Перевертаємо догори дном, закутуємо в плед і залишаємо повільно остигати в такому положенні.

Крок 11. Яблучне пюре з білого наливу на зиму готово!

Варення з білого наливу на зиму — простий рецепт

Варення з білого наливу на зиму – простий рецепт, який точно варто взяти на замітку. З цього сорту виходять неймовірно соковиті і насичені за смаком ласощі. Готове частування можна подавати до чаю або використовувати як начинку для ароматної випічки. Беріть на замітку!

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Яблука «білий налив» – 1 кг
  • Цукор – 1 кг
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

Крок 1. Для заготівлі варення з білого наливу на зиму по простому рецептом відміряємо потрібну кількість яблук і промиваємо їх під водою.

Крок 2. Очищаємо плоди від шкірки, вирізаємо серцевину. Після продукт ріжемо невеликими кубиками.

Крок 3. Викладаємо яблучні шматочки у велику каструлю.

Крок 4. Засипаємо їх цукром.

Крок 5. Виливаємо склянку води. Даємо вмісту постояти 20 хвилин.

Крок 6. Ставимо заготовку на помірний вогонь і доводимо до кипіння, постійно помішуючи.

Крок 7. Зменшуємо вогонь і варимо близько 40 хвилин.

Крок 8. В цей час промиваємо банки і стерилізуємо їх будь-яким зручним способом. Кип’ятимо кришки.

Крок 9. Даємо банкам обсохнути.

Крок 10. Наповнюємо їх гарячим ласощами.

Крок 11. Закатуємо кришками.

Крок 12. Перевертаємо заготовки догори дном і залишаємо до повного охолодження.

Крок 13. Варення з білого наливу на зиму по простому рецептом готово. Забирайте на зберігання.

Сік з яблук білий налив на зиму

Сік з яблук білий налив на зиму порадує вас приємним ароматом і цікавим смаком. Такий напій чудово замінить магазинні варіанти. Можна подавати з вашими улюбленими десертами. Для заготівлі на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Яблука «білий налив» – 3,4 кг
  • Кислота лимонна – ¼ ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Для заготівлі соку з яблук білий налив на зиму відміряємо потрібну кількість яблук.

Крок 2. Промиваємо під водою і даємо обсохнути.

Крок 3. Поділяємо яблука на частини, акуратно видаливши серцевину. Після ріжемо на невеликі шматочки.

Крок 4. Інгредієнти складаємо в глибоку каструлю, заливаємо водою (приблизно 3 літри) і ставимо на плиту.

Крок 5. Доводимо вміст до кипіння і після варимо близько 10 хвилин. Даємо охолонути продукту до теплого стану.

Крок 6. Виймаємо шумівкою яблука і перетираємо їх через дрібне металеве сито. Відокремлюємо сік від м’якоті.

Крок 7. В цей час промиваємо банки і стерилізуємо їх будь-яким зручним способом. Ошпарюємо кришки.

Крок 8. Густий яблучний сік перелити в каструлю. Доводимо до кипіння на помірному вогні, додаємо лимонну кислоту і проварюємо одну хвилину, постійно помішуючи.

Крок 9. Розливаємо гарячий продукт за підготовленим банкам. Закатуємо кришками.

Крок 10. Перевертаємо заготовки догори дном, закутуємо їх і залишаємо до повного охолодження.

Крок 11. Сік з яблук білий налив на зиму готовий. Можна відносити на зберігання!