домашнього кетчупу з помідорів є безліч переваг. Це смачний і максимально натуральний продукт, який стане яскравим доповненням до багатьох домашнім стравам. Частування можна заготовити на зиму, використовуйте для цього перевірені рецепти з докладним описом процесу.
Кетчуп з помідорів на зиму «Пальчики оближеш»
Ароматний і неймовірно смачний кетчуп «Пальчики оближеш» примітний не тільки назвою. Частування порадує простим і зрозумілим процесом приготування. Готовий продукт може довго зберігатися в прохолодному приміщенні.
Інгредієнти на
1 л.
- Помідор 2 кг
- Яблука 4 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Сіль 30 гр.
- Цукор-пісок 150 гр.
- Перець червоний мелений за смаком
- Крохмаль картопляний 50 гр.
- Вода-120 мл
- Оцет столовий 9% 50 мл
Процес приготування:
- Як заготовити кетчуп з помідорів «Пальчики оближеш» на зиму в домашніх умовах? Старанно промиваємо овочі та яблука. З ріпчастої цибулі знімаємо піну.
- Всі підготовлені продукти нарізаємо невеликими шматками.
- Пропускаємо інгредієнти через м’ясорубку.
- Отриману суміш кип’ятимо з сухими спеціями. Варимо продукт півтори години і за кілька хвилин до кінця варіння додаємо розведений у воді крохмаль і вливаємо до нього оцет.
- В цей час стерилізуємо банки з кришками. Використовуємо для цього будь звичний спосіб.
- Наповнюємо банки гарячої ароматної масою. Домашній кетчуп «Пальчики оближеш» готовий!
Домашній кетчуп з помідорів, яблук і цибулі на зиму
Соковитий домашній кетчуп можна приготувати з помідорів, яблук і цибулі. Яскраве частування підходить для тривалого зберігання. Доповнюйте їм ваші улюблені домашні страви.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 1 година 10 хвилин
Порцій – 5 л.
Інгредієнти:
- Помідори – 5 кг
- Яблуко – 12 шт.
- Цибуля ріпчаста – 12 шт.
- Часник – за смаком.
- Цукор – 300 гр.
- Сіль – 100 гр.
- Перець чорний мелений – 2 ч. л.
- Оцет 9% – 150 мл
Процес приготування:
1. Для рецепту вибираємо стиглі червоні помідори. Промиваємо їх під водою і видаляємо з них плодоніжки.
2. Нарізаємо овоч і викладаємо його у велику каструлю. Сюди ж додаємо шматочки і заздалегідь промитих яблук.
3. Очищаємо і подрібнюємо цибулю. Кладемо овочі в загальну масу.
4. Доводимо продукти до кипіння на плиті, а після варимо їх на слабкому вогні 1 годину. Далі отриману масу розтираємо з допомогою дрібного сита.
5. Яскравий соус доповнюємо цукром, сіллю, меленим перцем і оцтом. Знову доводимо до кипіння і варимо близько 10 хвилин.
6. Ароматний кетчуп з овочів і яблук готовий. Розливайте його банкам, закрийте кришками і поставте на зберігання.
Як заготовити кетчуп з помідорів і перцю в банках?
Пікантний домашній кетчуп можна приготувати з помідорів і перцю. Оцініть простий спосіб, придатний для зимового зберігання. Готове частування доповнить ваші улюблені м’ясні страви в будь-який час року.
Час приготування: 2 години 30 хвилин
Час приготування: 2 години 15 хвилин
Порцій – 1,5 л.
Інгредієнти:
- Помідор – 4 кг
- Перець чилі – 1 шт.
- Перець чорний горошок – 30 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Перець червоний мелений – за смаком.
- Часник – за смаком.
- Гвоздика – 20 шт.
- Кориця – 1 паличка.
- Цукор – 200 гр.
- Сіль – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. Старанно промиваємо овочі під водою. З перцем працюємо обережно, щоб не обпалити очі.
2. Далі продукти розрізаємо на невеликі шматки.
3. Пропускаємо їх через м’ясорубку.
4. Отриману дрібну суміш кладемо в каструлю, кип’ятимо і доповнюємо сіллю і цукром. Розмішуємо і варимо на слабкому вогні 2 години.
5. В цей час підготуємо спеції. Горошини перцю, корицю і гвоздику зав’язуємо в мішечок з марлі.
6. Часник очищаємо від лушпиння і подрібнюємо його будь-яким зручним способом.
7. Опускаємо спеції у каструлю. Сюди ж додаємо мелені перці.
8. Варимо ще 15 хвилин і акуратно витягаємо мішечок.
9. Розливаємо пікантний кетчуп за підготовленим банкам. Закрийте кришками і поставте на зберігання.
Кетчуп з помідорів через м’ясорубку в домашніх умовах
Щоб домашній кетчуп вийшов гладким і нічим не відрізнявся від магазинного, приготуйте його по простому рецептом з використанням м’ясорубки. Порадуйте себе смачним і цікавим частуванням.
Час приготування: 3 години 30 хвилин
Час приготування: 3 години
Порцій – 3 л.
Інгредієнти:
- Помідор – 8 кг
- Цибуля ріпчаста – 0,5 кг
- Цукор – 150 гр.
- Сіль – 100 гр.
- Оцет – 100 мл
- Зелень – 1 пучок.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні продукти. Стиглі помідори відразу промиваємо, з ріпчастої цибулі знімаємо піну.
2. Ріжемо помідори на шматочки, прокручуємо через м’ясорубку і викладаємо в каструлю.
3. Далі цю масу старанно розтираємо через дрібне сито. Насіння і шкірку використовувати не будемо.
4. Сік, що залишився ставимо на плиту і варимо його 2-3 години з сіллю і цукром. Періодично помішуємо, щоб маса загусла.
5. Ріпчасту цибулю також пропускаємо через м’ясорубку і відправляємо його каструлю.
6. В цей час підготуємо інші продукти. Пучок зелені щільно пов’язуємо ниткою.
7. Спеції кладемо на кілька шаром марлі.
8. Формуємо пряний мішечок. Відправляємо її в каструлю разом із зеленню за годину до завершення готування.
9. З готової маси прибираємо спеції і додаємо в неї оцет. Розмішуємо суміш і розливаємо по банках. Готово!
Густий кетчуп з помідорів і крохмалю на зиму
Отримати густий і ніжний домашній кетчуп можна з помідорів і крохмалю. Оцініть яскравий рецепт для ваших зимових заготовок. Продукт добре зберігається в прохолодному місці, його можна подавати до столу в будь-який час року.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 1 л.
Інгредієнти:
- Помідор – 2 кг
- Крохмаль – 30 гр.
- Оцет – 100 мл
- Сіль – 2 ч. л.
- Цукор – 3 ст. л.
- Вода – 1 склянка
Процес приготування:
1. Промиваємо і подрібнюємо помідори будь-яким зручним способом. Далі перетираємо через сито, щоб позбавити продукт від шкірки і насіння. Виливаємо отриману суміш у каструлю і доводимо до кипіння.
2. В цей час крохмаль розводимо в склянці з холодною водою. Тонким струменем вливаємо заготовку в загальну масу.
3. Додаємо сіль з цукром і тушкуємо масу 1 годину на слабкому вогні.
4. В кінці готування вливаємо оцет. Розмішуємо і вимикаємо плиту.
5. Розливаємо готовий продукт по скляним банкам.
6. Закриваємо домашню заготовку кришкою, остуджуємо її і відправляємо на зберігання. Готово!
Гострий кетчуп з помідорів «Пальчики оближеш»
Домашній кетчуп з гострим смаком легко приготувати для тривалого зберігання. Оцініть яскраву кулінарну ідею для вашого столу. Подавайте частування з м’ясними стравами або використовувати його для маринадів.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 1 л.
Інгредієнти:
- Помідор – 2 кг
- Перець болгарський – 0,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 0,5 кг
- Перець чилі – 1 шт.
- Гірчиця суха – 30 гр.
- Цукор – 200 гр.
- Сіль – 60 мв.
- Масло рослинне – 150 мл
- Оцет – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Соковиті і стиглі помідори промиваємо і розрізаємо на невеликі часточки.
2. Подрібнюємо овоч будь-яким зручним способом.
3. Далі дрібно нарізаємо перці. Також подрібнюємо їх.
4. Ріпчасту цибулю теж слід подрібнити до стану кашки.
5. Овочі викладаємо в каструлю. Додаємо до них цукор, сіль, гірчицю і вливаємо олію. Розмішуємо і тушкуємо на тихому вогні 45 хвилин.
6. Далі гарячу масу розтираємо з допомогою дрібного сита.
7. Залишилася суміш знову вливаємо в каструлю. Доводимо до кипіння.
8. Варимо продукт до однорідного і густого стану.
9. Готовність перевірити легко. Капніть трохи заготовки на тарілку. Кетчуп не повинен розповзатися.
10. В кінці процесу вливаємо оцет. Розливаємо готове частування по банкам.
11. Готово, можна закривати кришками і ставити на зберігання.
Смачний кетчуп з помідорів і слив на зиму в домашніх умовах
Соковитий і ароматний кетчуп на зиму виходить з помідорів і слив. Спробуйте простий і неймовірно смачне частування, яке доповнить багато домашні м’ясні страви.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 0,5 л.
Інгредієнти:
- Помідор – 2 кг
- Слива – 1 кг
- Цукор – 1,5 ст. л.
- Сіль – 0,5 ст. л.
- Оцет – 30 мл
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. Промиваємо стиглі помідори і ошпарюємо окропом, після чого акуратно видаляємо шкірку.
2. Далі овоч розбираємо на невеликі часточки.
3. Сливи промиваємо і поділяємо на половинки. Кісточки витягуємо.
4. Доводимо продукти до кипіння і після варимо їх на слабкому вогні близько 30 хвилин.
6. Далі гарячу масу розтираємо через дрібне сито.
7. Сік, що залишився знову доводимо до кипіння.
8. Додаємо цукор, сіль і спеції. Розмішуємо і варимо до загустіння близько 20 хвилин.
9. В кінці готування додаємо оцет. Вимикаємо плиту.
10. Переливаємо гарячий кетчуп в скляну банку і закрити його кришкою. Можна ставити на зберігання.