Кетчуп з помідорів Пальчики оближеш на зиму – 7 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

домашнього кетчупу з помідорів є безліч переваг. Це смачний і максимально натуральний продукт, який стане яскравим доповненням до багатьох домашнім стравам. Частування можна заготовити на зиму, використовуйте для цього перевірені рецепти з докладним описом процесу.

Кетчуп з помідорів на зиму «Пальчики оближеш»

Ароматний і неймовірно смачний кетчуп «Пальчики оближеш» примітний не тільки назвою. Частування порадує простим і зрозумілим процесом приготування. Готовий продукт може довго зберігатися в прохолодному приміщенні.

Інгредієнти на
1 л.

  • Помідор 2 кг
  • Яблука 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Сіль 30 гр.
  • Цукор-пісок 150 гр.
  • Перець червоний мелений за смаком
  • Крохмаль картопляний 50 гр.
  • Вода-120 мл
  • Оцет столовий 9% 50 мл

Процес приготування:

  1. Як заготовити кетчуп з помідорів «Пальчики оближеш» на зиму в домашніх умовах? Старанно промиваємо овочі та яблука. З ріпчастої цибулі знімаємо піну.
  2. Всі підготовлені продукти нарізаємо невеликими шматками.
  3. Пропускаємо інгредієнти через м’ясорубку.
  4. Отриману суміш кип’ятимо з сухими спеціями. Варимо продукт півтори години і за кілька хвилин до кінця варіння додаємо розведений у воді крохмаль і вливаємо до нього оцет.
  5. В цей час стерилізуємо банки з кришками. Використовуємо для цього будь звичний спосіб.
  6. Наповнюємо банки гарячої ароматної масою. Домашній кетчуп «Пальчики оближеш» готовий!

Домашній кетчуп з помідорів, яблук і цибулі на зиму

Соковитий домашній кетчуп можна приготувати з помідорів, яблук і цибулі. Яскраве частування підходить для тривалого зберігання. Доповнюйте їм ваші улюблені домашні страви.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 1 година 10 хвилин

Порцій – 5 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 5 кг
  • Яблуко – 12 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 12 шт.
  • Часник – за смаком.
  • Цукор – 300 гр.
  • Сіль – 100 гр.
  • Перець чорний мелений – 2 ч. л.
  • Оцет 9% – 150 мл

Процес приготування:

1. Для рецепту вибираємо стиглі червоні помідори. Промиваємо їх під водою і видаляємо з них плодоніжки.

2. Нарізаємо овоч і викладаємо його у велику каструлю. Сюди ж додаємо шматочки і заздалегідь промитих яблук.

3. Очищаємо і подрібнюємо цибулю. Кладемо овочі в загальну масу.

4. Доводимо продукти до кипіння на плиті, а після варимо їх на слабкому вогні 1 годину. Далі отриману масу розтираємо з допомогою дрібного сита.

5. Яскравий соус доповнюємо цукром, сіллю, меленим перцем і оцтом. Знову доводимо до кипіння і варимо близько 10 хвилин.

6. Ароматний кетчуп з овочів і яблук готовий. Розливайте його банкам, закрийте кришками і поставте на зберігання.

Як заготовити кетчуп з помідорів і перцю в банках?

Пікантний домашній кетчуп можна приготувати з помідорів і перцю. Оцініть простий спосіб, придатний для зимового зберігання. Готове частування доповнить ваші улюблені м’ясні страви в будь-який час року.

Час приготування: 2 години 30 хвилин

Час приготування: 2 години 15 хвилин

Порцій – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Помідор – 4 кг
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 30 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець червоний мелений – за смаком.
  • Часник – за смаком.
  • Гвоздика – 20 шт.
  • Кориця – 1 паличка.
  • Цукор – 200 гр.
  • Сіль – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. Старанно промиваємо овочі під водою. З перцем працюємо обережно, щоб не обпалити очі.

2. Далі продукти розрізаємо на невеликі шматки.

3. Пропускаємо їх через м’ясорубку.

4. Отриману дрібну суміш кладемо в каструлю, кип’ятимо і доповнюємо сіллю і цукром. Розмішуємо і варимо на слабкому вогні 2 години.

5. В цей час підготуємо спеції. Горошини перцю, корицю і гвоздику зав’язуємо в мішечок з марлі.

6. Часник очищаємо від лушпиння і подрібнюємо його будь-яким зручним способом.

7. Опускаємо спеції у каструлю. Сюди ж додаємо мелені перці.

8. Варимо ще 15 хвилин і акуратно витягаємо мішечок.

9. Розливаємо пікантний кетчуп за підготовленим банкам. Закрийте кришками і поставте на зберігання.

Кетчуп з помідорів через м’ясорубку в домашніх умовах

Щоб домашній кетчуп вийшов гладким і нічим не відрізнявся від магазинного, приготуйте його по простому рецептом з використанням м’ясорубки. Порадуйте себе смачним і цікавим частуванням.

Час приготування: 3 години 30 хвилин

Час приготування: 3 години

Порцій – 3 л.

Інгредієнти:

  • Помідор – 8 кг
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 кг
  • Цукор – 150 гр.
  • Сіль – 100 гр.
  • Оцет – 100 мл
  • Зелень – 1 пучок.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти. Стиглі помідори відразу промиваємо, з ріпчастої цибулі знімаємо піну.

2. Ріжемо помідори на шматочки, прокручуємо через м’ясорубку і викладаємо в каструлю.

3. Далі цю масу старанно розтираємо через дрібне сито. Насіння і шкірку використовувати не будемо.

4. Сік, що залишився ставимо на плиту і варимо його 2-3 години з сіллю і цукром. Періодично помішуємо, щоб маса загусла.

5. Ріпчасту цибулю також пропускаємо через м’ясорубку і відправляємо його каструлю.

6. В цей час підготуємо інші продукти. Пучок зелені щільно пов’язуємо ниткою.

7. Спеції кладемо на кілька шаром марлі.

8. Формуємо пряний мішечок. Відправляємо її в каструлю разом із зеленню за годину до завершення готування.

9. З готової маси прибираємо спеції і додаємо в неї оцет. Розмішуємо суміш і розливаємо по банках. Готово!

Густий кетчуп з помідорів і крохмалю на зиму

Отримати густий і ніжний домашній кетчуп можна з помідорів і крохмалю. Оцініть яскравий рецепт для ваших зимових заготовок. Продукт добре зберігається в прохолодному місці, його можна подавати до столу в будь-який час року.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 1 л.

Інгредієнти:

  • Помідор – 2 кг
  • Крохмаль – 30 гр.
  • Оцет – 100 мл
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

1. Промиваємо і подрібнюємо помідори будь-яким зручним способом. Далі перетираємо через сито, щоб позбавити продукт від шкірки і насіння. Виливаємо отриману суміш у каструлю і доводимо до кипіння.

2. В цей час крохмаль розводимо в склянці з холодною водою. Тонким струменем вливаємо заготовку в загальну масу.

3. Додаємо сіль з цукром і тушкуємо масу 1 годину на слабкому вогні.

4. В кінці готування вливаємо оцет. Розмішуємо і вимикаємо плиту.

5. Розливаємо готовий продукт по скляним банкам.

6. Закриваємо домашню заготовку кришкою, остуджуємо її і відправляємо на зберігання. Готово!

Гострий кетчуп з помідорів «Пальчики оближеш»

Домашній кетчуп з гострим смаком легко приготувати для тривалого зберігання. Оцініть яскраву кулінарну ідею для вашого столу. Подавайте частування з м’ясними стравами або використовувати його для маринадів.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 1 л.

Інгредієнти:

  • Помідор – 2 кг
  • Перець болгарський – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 кг
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Гірчиця суха – 30 гр.
  • Цукор – 200 гр.
  • Сіль – 60 мв.
  • Масло рослинне – 150 мл
  • Оцет – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Соковиті і стиглі помідори промиваємо і розрізаємо на невеликі часточки.

2. Подрібнюємо овоч будь-яким зручним способом.

3. Далі дрібно нарізаємо перці. Також подрібнюємо їх.

4. Ріпчасту цибулю теж слід подрібнити до стану кашки.

5. Овочі викладаємо в каструлю. Додаємо до них цукор, сіль, гірчицю і вливаємо олію. Розмішуємо і тушкуємо на тихому вогні 45 хвилин.

6. Далі гарячу масу розтираємо з допомогою дрібного сита.

7. Залишилася суміш знову вливаємо в каструлю. Доводимо до кипіння.

8. Варимо продукт до однорідного і густого стану.

9. Готовність перевірити легко. Капніть трохи заготовки на тарілку. Кетчуп не повинен розповзатися.

10. В кінці процесу вливаємо оцет. Розливаємо готове частування по банкам.

11. Готово, можна закривати кришками і ставити на зберігання.

Смачний кетчуп з помідорів і слив на зиму в домашніх умовах

Соковитий і ароматний кетчуп на зиму виходить з помідорів і слив. Спробуйте простий і неймовірно смачне частування, яке доповнить багато домашні м’ясні страви.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Помідор – 2 кг
  • Слива – 1 кг
  • Цукор – 1,5 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ст. л.
  • Оцет – 30 мл
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Промиваємо стиглі помідори і ошпарюємо окропом, після чого акуратно видаляємо шкірку.

2. Далі овоч розбираємо на невеликі часточки.

3. Сливи промиваємо і поділяємо на половинки. Кісточки витягуємо.

4. Доводимо продукти до кипіння і після варимо їх на слабкому вогні близько 30 хвилин.

6. Далі гарячу масу розтираємо через дрібне сито.

7. Сік, що залишився знову доводимо до кипіння.

8. Додаємо цукор, сіль і спеції. Розмішуємо і варимо до загустіння близько 20 хвилин.

9. В кінці готування додаємо оцет. Вимикаємо плиту.

10. Переливаємо гарячий кетчуп в скляну банку і закрити його кришкою. Можна ставити на зберігання.