Жимолость на зиму – це смачні і апетитні ягідні заготовки, перед якими неможливо встояти навіть при дотриманні дієти! Так як ці ягоди є одними з найбільш ранніх ягід, то почати підготовку можна починати вже у червні, нарівні з полуницею. З цієї фіолетовою ягоди неправильної форми можна приготувати насичений компот або ж смачне варення. В даній підбірці рецептів ви з легкістю зможете підібрати варіант, який ідеально підходить саме для вас. Сідаємо зручніше і приступаємо!
Варення з жимолості на зиму
Варення з жимолості на зиму – це вітамінна заготівля, з приготуванням якої впорається навіть той, хто вперше переступив поріг кухні і вирішив щось приготувати. Крім корисних властивостей, ця ягода також приємно здивує вас своїм яскравим ароматом і чудовим смаком.
Інгредієнти на
7 порц.
- Жимолость 1 кг
- Цукор-пісок 1 кг
- Лимонна кислота ½ ч. л.
Процес приготування:
- Щоб приготувати смачну заготовку з жимолості на зиму, ягоди ретельно промиваємо під струменем води.
- Обсушуємо будь-яким зручним способом.
- Ділимо жимолость навпіл і одну частину пропускаємо через м’ясорубку або перебиваємо в чаші блендера.
- Змішуємо дві маси, висипаємо цукор і, перемішавши, відправляємо на конфорку.
- Кип’ятимо і проварюємо на мінімальному полум’я 15 хвилин при постійному помішуванні.
- Висипаємо лимонку, перемішуємо і тушкуємо ще 1-2 хвилини – переходимо до розфасовці по банкам.
- Банки загвинчуємо стерильними кришками і після охолодження прибираємо в місце зберігання. Приємного апетиту!

Компот з жимолості на зиму
Компот з жимолості на зиму – це не тільки дуже смачний і освіжаючий напій, але ще й багатий вітамінами, макро – і мікроелементами. На приготування компоту ви витратите мінімум часу і зусиль, а от відкривши баночку в холодний період роки, ви будете невимовно щасливі!
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 1 л.
Склад:
- Жимолость – 200 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Вода – 1 л
- Сік лимонний – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком готування озброюємося кухонними грамовими вагами і зважуємо потрібну кількість усіх компонентів.
Крок 2. Акуратно промиваємо ягоди і, не порушуючи цілісність, висипаємо в банку.
Крок 3. У сотейнику кип’ятимо воду з цукром і додаємо кислий цитрусовий сік – заливаємо жимолость.
Крок 4. Баночку щільно закорковуємо стерильною кришкою і перевертаємо до повного охолодження.
Крок 5. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!
Жимолость, протерта з цукром без варіння
Жимолость, протерта з цукром без варіння – це швидкий і простий спосіб заготівлі смачної і корисної ягоди, яка буде чудово зберігати свої властивості навіть без консервантів і термічної обробки. Обов’язково спробуйте приготувати жимолость саме так.
Час готування – 10 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 10-15.
Склад:
- Жимолость – 2,4 кг
- Цукор-пісок – 700 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед уважно перебираємо ягоди, залишаючи для готування лише ті, які не мають пошкоджень і слідів гниття.
Крок 2. Викладаємо жимолость на друшляк і добре промиваємо під струменем води, позбавляючись від пилу і гілочок.
Крок 3. Висипаємо основний компонент в глибоку ємність відповідного розміру і перемішуємо з цукром.
Крок 4. Отриману масу перебиваємо заглибним блендером до однорідної консистенції.
Крок 5. Розливаємо частування з невеликим пластикових контейнерів.
Крок 6. Зберігаємо ласощі в морозильній камері і дістаємо за пару годин до вживання. Приємного апетиту!
Варення-п’ятихвилинка з жимолості
Варення-п’ятихвилинка з жимолості готується з додаванням цукру, причому співвідношення цих інгредієнтів один до одного. Незважаючи на велику кількість підсолоджувача, більшість корисних властивостей ягоди зберігається, бо, як ми не будемо її проварювати занадто довго.
Час готування – 9 ч.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 5-7.
Інгредієнти:
- Жимолость – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Вода – 70-100 мл
Процес приготування:
Крок 1. Жимолость перебираємо і промиваємо, відкидаємо на друшляк і даємо трохи часу стекти надлишків рідини.
Крок 2. Ягоди перемішуємо з цукровим піском, ємність прикриваємо рушником або серветкою і залишаємо на всю ніч при кімнатній температурі.
Крок 3. Ранок вливаємо до ягід воду і перемішуємо.
Крок 4. Доводимо суміш до закипання і проварюємо на невеликому полум’ї протягом 5 хвилин. Даємо варенню охолонути кілька годин.
Крок 5. Після охолодження, варимо варення ще 5 хвилин і після розфасовуємо за заздалегідь простерилизованным банках.
Крок 6. Приємного апетиту!
Варення з жимолості на зиму
Варення з жимолості на зиму – це справжнє народне засіб для підтримки імунітету, яке можна запросто приготувати в домашніх умовах, маючи під рукою лише каструлю і сито. На відміну від варення, джем має гладку і однорідну текстуру, не містить не єдиної кісточки.
Час готування – 8 ч.
Час приготування – 20-25 хв.
Порції – 5-7.
Склад:
- Цукор-пісок – 1 кг
- Жимолость – 1 кг
Процес приготування:
Крок 1. Ретельно перебираємо ягоди від сміття і зіпсованих плодів, обполіскуємо під струменем води.
Крок 2. Висипаємо жимолость у велику каструлю, висипаємо цукор і активно перемішуємо лопаткою, щоб компонент пустив сік.
Крок 3. Переміщаємо ємність на вогонь і проварюємо 10-15 хвилин після закипання, цукровий пісок повинен повністю розчинитися і змішатися з соком.
Крок 4. Масі даємо трохи охолонути і після перетираємо через сито з дрібними отворами, позбавляючись від дрібних кісточок.
Крок 5. Однорідний склад повторно кип’ятимо і обов’язково позбавляємося шумівкою від утворюється пінки.
Крок 6. Уварюють до густоти і розливаємо по стерильним банкам.
Крок 7. Після охолодження зберігаємо джем в прохолодному місці протягом 18 місяців. Приємного апетиту!
Просте желе з жимолості на зиму
Просте желе з жимолості на зиму – це смачний і оригінальний десерт, який з легкістю допоможе вам привнести щось зовсім нове в список ваших класичних заготовок. Таке частування буде розлітатися з тарілок в мить ока, причому, як дітьми, так і дорослими.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 7.
Склад:
- Желатин – 20 гр.
- Цукор-пісок – 1 кг
- Жимолость – 1 кг
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо компоненти, згідно зі списком.
Крок 2. Ягоди перебираємо, промиваємо і висипаємо на рушник, щоб плоди обсохнули.
Крок 3. Желатин заливаємо теплою водою, дотримуючись інструкції.
Крок 4. В цей час над парою стерилізуємо банки і обдаємо кришки окропом.
Крок 5. Жимолость висипаємо в кухлик, перебиваємо заглибним блендером і доводимо до кипіння.
Крок 6. Засипаємо в склад цукор, перемішуємо і чекаємо його повного розчинення. Як правило, цей процес займає близько 5-7 хвилин.
Крок 7. Прогріваємо желатин на водяній бані і вводимо в пюре – перемішуємо.
Крок 8. Розкладаємо желе по баночках і закриваємо, ставимо на кришки і накриваємо пледом на добу. Приємного апетиту!
Варення з жимолості з полуницею
Варення з жимолості з полуницею – це одне з найбільш вдалих поєднань інгредієнтів, які тільки можна зустріти серед зимових ягідних заготовок. Головною перевагою є незвичайний смак, тому він в міру солодкий і в міру кислий – пальчики оближеш!
Час готування – 14 год.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Цукор-пісок – 1,2 кг
- Жимолость – 1 кг
- Полуниця – 700 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком процесу уважно перебираємо кожну ягідку.
Крок 2. Жимолость обполіскуємо під водою і відкидаємо на друшляк, дозволяючи стекти рідини.
Крок 3. Висипаємо цукровий пісок до темних плодам і даємо постояти 5-6 годин.
Крок 4. Як тільки ягоди дали сік – розмішуємо і ставимо на вогонь, після закипання варимо 5 хвилин.
Крок 5. І поки маса охолоджується, відриваємо хвостики у полуниці і нарізаємо ягоди довільними шматочками.
Крок 6. Змішуємо два основних інгредієнта і повертаємо на конфорку.
Крок 7. Проварюємо протягом 10 хвилин з моменту закипання і знову охолодити. Потім робимо третю заключну термічну обробку.
Крок 8. Апетитне варення розливаємо по банках і закатуємо за допомогою спеціальної машинки. Загорнути в ковдру, але не перевертаємо. Приємного апетиту!