Щі на зиму в банках – 7 рецептів заготовки заправки для щів з покроковими фото

Щі на зиму в банках — це неймовірна зимова заготівля, яка значно заощадить час зайнятим людям. Недорогі інгредієнти чарівним чином перетворюються в шикарний напівфабрикат, який в рази, зменшує час приготування неймовірно наваристих щів. Заготовивши хоча б раз, ви знайдете масу вільного часу на інші важливі справи, крім готування.

Щі на зиму в банках з капустою

Щі на зиму в банках з капустою заготовляються просто, не витрачаючи багато часу на приготування улюбленого супу в зимовий період. Яскрава овочева закачування стане для вас незамінною помічницею. Спробувавши одного разу, ви забудете про тривалому готуванні годинами.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Капуста білокачанна 2 кг
  • Помідори 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Морква 300 гр.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Оцтова есенція 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Щоб заготовити щі на зиму в банках, очищену від шкірки моркву нарізаємо кружечками і відправляємо в казан.
  2. Звільнивши цибулини від кольорового шару, нарізаємо овочі довільно. Перекладаємо до морквині.
  3. Перець солодкий промиваємо і вирізаємо нутрощі. Нарізаємо смужками і перекладаємо до овочів.
  4. Наливаємо в каструлю олію і пасеруємо нарізку.
  5. Капусту нарізаємо досить крупно і викладаємо до обжарке.
  6. Чисті томати звільняємо від плодоніжок і подрібнюємо. За необхідності попередньо обдаємо окропом, щоб позбутися від шкірки.
  7. Коли капуста трохи вляжеться, викладаємо томати і посипаємо сіллю.
  8. Розмішати і прикривши кришкою, тушкуємо до м’якості овочів і освіти рідини.
  9. Вливаємо оцет, а потім доготавливаем третину години. Заправку для щів розподіляємо по простерилизованным банкам, загвинчуємо кришками. Накривши ковдрою або махровим рушником, залишаємо остигати. А після переносимо у погріб до зими. Приємного апетиту!

Борщ з капустою і помідорами на зиму в банках

Борщ з капустою і помідорами на зиму в банках дозволить заощадити багато часу в зимовий період. Суп з такою заготівлею виходить не гірше, ніж, якби його приготували зі свіжих овочів. Я користуюся цим рецептом досить давно і не бачу сенсу відмовлятися від такого помічника.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 500 гр.
  • Помідори – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Болгарський перець – 120 гр.
  • Сіль – 5 гр.
  • Цукор – 20 гр.
  • Паста томатна – 40 гр.
  • Вода – 100 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Оцет 9% – 40 мл

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти. Очищаємо у цибулі і моркви шкірку. Помідори та перці промиваємо, звільняємо від плодоніжок. В перцях видаляємо перегородки і насіння.

Крок 2. Капусту шаткуємо тонший, вирізаючи ущільнення і знявши пошкоджені листи з виделка.

Крок 3. Моркву тремо на крупній тертці, а цибулю ріжемо досить крупно. Для нарізки застосовуємо кухонні прилади, які спрощують маніпуляції.

Крок 4. Перець нарізаємо смужками, а томати середнім кубиком. З томатів при бажанні знімаємо шкірку, обшпаривши плоди.

Крок 5. Встановлюємо каструлю з товстим дном на плиті. Наливаємо олію. Укладаємо цибульну нарізку, зверху прикриваємо капустою. Далі розподіляємо терту моркву. Посипаємо болгарським перцем. І завершуємо томатним шаром.

Крок 6. Присмачуючи томатною пастою, цукром, щоб врівноважити смак, і солимо. Наливаємо воду. Томат дасть більш насичений і багатий смак.

Крок 7. Включаємо мінімальний нагрів. Варимо заправку 20 хвилин без перемішування.

Крок 8. Через цей час вже перемішуємо вміст і готуємо півгодини. За кілька хвилин до готовності додаємо оцтову кислоту і перчимо.

Крок 9. Промиті банки оглядаємо на цілісність. Під час стерилізації банку може тріснути, від таких банок відразу ж позбавляємося. Наповнюємо простерилізовані банки киплячій заправкою.

Крок 10. Загвинчуємо прокип’яченими кришками. Перевіряємо, чи не проливається рідина. Охолоджуємо, перевернувши на кришки і обгорнувши ковдрою.

Крок 11. Закрутку зберігаємо в підвалі або кухонному шафці з запасами. Використовуємо яскраву заправку для приготування улюблених супів, а заодно в рази економимо час. До звареному бульйону і картоплі вивантажуємо закатку і шикарні щі готові. Приємного апетиту!

Щі на зиму з ранньої капусти в банках

Щі на зиму з ранньої капусти в банках їдять просто так, в якості закуски, або використовують для приготування улюбленого супу. З приготуванням цінного заготовки впорається як досвідчена, так і починаюча господиня. Приклавши мінімум зусиль, ви забезпечите сім’ю дивовижною заготівлею та заощадите час.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Капуста рання – 500 гр.
  • Помідори – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Паста томатна – 40 гр.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Перець болгарський – 120 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Оцет 9% – 40 мл
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

Крок 1. Промивши морквину, позбавляємося від шкірки. З лука видаляємо верхній шар. Ополоснувши болгарський перець, позбавляємося від нутрощів. У глибоку посудину наливаємо дезодорована олія і кладемо нарізану півкільцями цибулю.

Крок 2. Вилок капусти очищаємо від зів’ялих пошкоджених листів, вирізаємо качан, після чого тонко шаткуємо і розподіляємо по луку.

Крок 3. Натерту на крупній тертці моркву посипаємо поверх капустяної стружки.

Крок 4. Перчинки нарізаємо смужками і викладаємо на морквяний шар.

Крок 5. М’ясисті томати звільняємо від плодоніжок і за бажанням від шкірки. Подрібнюємо і висипаємо на солодкий перець.

Крок 6. Приправляємо сіллю, меленим перцем і цукром. Присмачую томатною пастою і заливаємо 100 мл гарячої води.

Крок 7. Розмістивши на вогні і накривши, тушкуємо 20 хвилин.

Крок 8. Через це час розмішуємо овочі, мінімізуємо нагрівання і доводимо до готовності ще протягом півгодини. В середині процесу розмішуємо один раз. В кінці приготування додаємо оцет, прогріваємо пару хвилин. Обов’язково стерилізуємо чисті банки і кришки.

Крок 9. Киплячу заготівлю розподіляємо по прожареним сухим баночках, притримуючи прихватками.

Крок 10. Загвинчуємо прокип’яченими кришками. Перевернувши догори дном, закутуємо в шубу з ковдри і чекаємо остигання.

Крок 11. Розміщуємо остиглі закрутки до інших зимових заготівель в погребі. Приємного апетиту!

Щі з свіжої капусти з томатною пастою на зиму

Щі з свіжої капусти з томатною пастою на зиму володіють чудовим смаком. Заготівлю зазвичай використовують для приготування супу. Однак в якості закуски закачування виглядає досить привабливо. У приготуванні закрутки беруть участь найдорожчі продукти, які наприкінці літа можна купити скрізь.

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3,5 л.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 2 кг
  • Помідори – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 300 гр.
  • Морква – 500 гр.
  • томатна Паста/соус – 1 ст.
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Перець болгарський – 500 гр.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Перець чорний горошком – 10 шт.
  • Цукор – 5 ст. л.
  • Оцтова есенція 70% – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Яскравий солодкий перець промиваємо, виймаємо нутрощі і нарізаємо довільно. Для гарного зовнішнього вигляду можна використовувати різнобарвний перець.

Крок 2. З лука зчищають верхній шар і нарізаємо кубиками.

Крок 3. Чисті томати звільняємо від плодоніжок. Розрізавши на сегменти, прокручуємо через м’ясорубку. Болгарський перець також можна перекрутити через м’ясорубку.

Крок 4. Очищену моркву тремо на крупній тертці.

Крок 5. Нарізаємо капусту середніми смужками, попередньо видаливши верхні пожухлі листи і вирізавши качан.

Крок 6. Об’ємний таз розміщуємо на плиті і наливаємо рослинне масло без запаху. Вивантажуємо моркву і цибулю і злегка пасеруємо.

Крок 7. Відправляємо нарізку з солодкого перцю і перекручені помідори. Солимо і висипаємо цукор, доводимо до невеликого бурління.

Крок 8. У киплячу заливку частинами вводимо рубану капусту. Грунтовно розмішуємо і тушкуємо півгодини при температурі нижче середнього при постійному помішуванні.

Крок 9. Викладаємо томатну пасту, тушкуємо чверть години.

Крок 10. Додаємо оцтову есенцію, кладемо горошки перцю і доготавливаем протягом 5 хвилин.

Крок 11. Заготівлю розподіляємо по попередньо простерилизованным банкам, прикриваючи стерилізованими кришками і закатуємо. Охолоджуємо в перевернутому і закутанном стані. Приємного апетиту!

Заправка для щей на зиму без оцту

Заправка для щей на зиму без оцту виручить вас, якщо зовсім немає часу на приготування улюбленого супу. Закрутка готується менш ніж за годину. Виходить неймовірно апетитною, такою, що її можна їсти просто так, в якості смачного салату.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 700-800 мл

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Часник – 4-5 зубчиків.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Перець гострий стручковий – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Томатна паста – 4 ст. л.
  • Цукор-пісок – за смаком.
  • Перець запашний горошком – за смаком.
  • Зелень – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. З капусти, знімаємо пожухлі листи, гарну частину дрібно рубаємо. Промиту моркву звільняємо від шкірки за допомогою економки, а з цибулі і часнику видаляємо верхній шар.

Крок 2. Очищений цибулю нарізаємо півкільцями або так, як подобається.

Крок 3. Моркву тремо на тертці. Очистивши часник, подрібнюємо його.

Крок 4. У розпечене рослинна олія опускаємо цибулю, злегка припускаємо, кладемо моркву і пасеруємо.

Крок 5. Вимитий гострий перець очистити від серцевини і перегородок. Ріжемо на сегменти.

Крок 6. Присмачую сіллю і цукром, а також кладемо томатну пасту. Розбавляємо невеликою кількістю води. Готуємо до м’якості. Перебираємо зелень, промиваємо і дрібно шаткуємо. В кінці приготування додаємо рубану зелень і часник.

Крок 7. В стерилізовані банки кладемо трохи пекучого перцю, горошини запашного перцю. Далі заповнюємо баночки заготівлею. Прикриваємо кришкою і ставимо стерилізуватися на 10-15 хвилин в залежності від обсягу банки в каструлю, дно якої устеляємо рушником.

Крок 8. Акуратно дістаємо банки щипцями, притримуючи рушником, закатуємо стерилізованими кришками. Чекаємо охолодження в перевернутому і закутаному стані. Як тільки банки охолонуть, закрутки можна переміщати в місце, де зберігаються зимові заготовки. Приємного апетиту!

Щі з квашеної капусти на зиму в банках

Щі з квашеної капусти на зиму в банках досить оригінальна закатка для сучасних господинь. Раніше таку заправку готували в кожному селі. Кислі щі з такою заготівлею володіють неймовірним смаком. Не полінуйтеся, приготуйте, можливо, саме такі щи стануть для вас фаворитом.

Час готування – 3 доби.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 10 л.

Склад:

  • Капуста білокачанна – кілька качанів.
  • Зелене листя – за смаком.

На 10 літрів щаницы:

  • Морква – 200 гр.
  • Сіль велика – жменя.

Процес приготування:

Крок 1. З капусти, знімаємо верхні пожухлі листя з вадами. Відриваємо зелене листя і обрізаємо ущільнення.

Крок 2. Гарненько промиваємо. Складемо стопкою, подрібнюємо зручним способом.

Крок 3. Рубаємо сікачем.

Крок 4. Або використовуємо кухонну техніку.

Крок 5. Висипаємо в таз.

Крок 6. З пухких качанів здираємо листи.

Крок 7. Також подрібнюємо. Додаємо їх до попередньої нарізки.

Крок 8. Очищаємо моркву і трьом на тертці. Перекладаємо до подрібненим листям, посипаємо сіллю.

Крок 9. Розмішуємо.

Крок 10. Перекладаємо масу у пропарену ємність, де буде відбуватися квашення. Прикриваємо і залишаємо в теплому місці на 2-3 доби. Періодично обминаємо масу руками або протикаємо паличкою, щоб виходило повітря.

Крок 11. Через деякий час розкладаємо по банках і переміщаємо в холод. Зберігаємо заготовку для щів в холодильнику або льосі. Заготівлю також можна розподілити по пакетах і заморозити. Використовуємо заправку за призначенням. Приємного апетиту!

Щі з болгарським перцем на зиму

Щі з болгарським перцем на зиму без особливих зусиль і праці зможе втілити в життя кожна господиня. Завдяки заготівлі ваше перше блюдо отримає багатий смак і неповторний аромат. Для приготування заготовки все знайдеться на особистому городі або в овочевий наметі.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Капуста – 1 кг
  • Томати – 800 гр.
  • Перець солодкий – 300 гр.
  • Морква – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло олію – 3-4 ст. л.
  • Часник – 3-4 зубчики.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Оцет 9% – 1 ст. л.
  • Перець запашний горошком – 2-4 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти.

Крок 2. З капустяного вилка прибираємо підв’ялі пошкоджені аркуші, вирізаємо качан і ущільнення, тонко шаткуємо. Висипаємо сіль і цукор, розминаємо руками, щоб виділився сік.

Крок 3. Очищену моркву тремо на тертці. Промитий солодкий перець позбавляємо від насіннєвої коробки і тонко нарізаємо. З цибулини знімаємо верхній шар, промиваємо та нарізаємо кубиками. Щоб спростити собі роботу, використовуємо комбайн. Очищені часникові часточки тиснемо часникодушилкою.

Крок 4. Овочеву нарізку перекладаємо в об’ємну каструлю. Заливаємо олію і розмішуємо.

Крок 5. Чисті томати позбавляємо від плодоніжок і нарізаємо кубиками. Якщо не подобаються від шкірки томатів в готовому виробі, ошпарюємо плоди або занурюємо їх у киплячу воду і чистимо шкірку.

Крок 6. Вивантажуємо до решти нарізці. Закидаємо запашний перець і листя лавра.

Крок 7. Встановлюємо каструлю на конфорці, після закипання прикриваємо. Мінімізуємо температуру і варимо 25 хвилин. Стежимо за готовністю капусти. У завершенні процесу вливаємо оцет і дістаємо лаврушку.

Крок 8. Промиті з содою ємності стерилізуємо в духовій шафі або прожарюємо в мікрохвильовці. Стерилізацію можна також зробити, прогрів над парою. Оглядаємо на цілісність, а потім заповнюємо гарячої заправкою.

Крок 9. Загвинчуємо прокип’яченими закрутками. Загортаємо в перевернутому стані в теплий плед, залишаємо повільно остигати.

Крок 10. Після всіх маніпуляцій перевіряємо, чи не пропускає повітря, і розміщуємо загортання в коморі. Варимо наваристі щі, використовуючи запашну заправку. Заготівля робить смак насиченим і скорочує часові витрати на готування. Приємного апетиту!