Компот з ірги – 6 рецептів на зиму з покроковими фото

Плоди ірги можуть похвалитися особливим смаком і неймовірно корисним складом. Ягоду часто використовують в лікувальному дієтичному харчуванні. Пропонуємо приготувати з продукту яскравий і насичений компот для тривалого зберігання. Беріть на замітку 6 перевірених рецептів в домашніх умовах!

Компот з ірги на зиму на 3-х літрову банку

Простий у виконанні і смачний компот з ірги можна заготовити на зиму. Зручно це робити з розрахунку на трилітрову банку. Беріть на замітку кулінарну ідею і радуйте близьких яскравим частуванням.

Інгредієнти на
3 л.

  • Ірга 4 склянки
  • Цукор-пісок 300 гр.
  • Вода 2.5 л.

Процес приготування:

  1. Як заготовити компот з ірги на зиму на 3-х літрову банку? Ягоди ретельно перебираємо від забруднень і після промиваємо під холодною водою. Для цього продукт зручно відкинути на друшляк.
  2. В стерилізовану банку занурюємо підготовлену іргу. Стерилізувати можна будь-яким зручним способом.
  3. Засипаємо ягоди в банку потрібною кількістю цукру. В цей час кип’ятимо воду в чайнику.
  4. Заливаємо продукти крутим окропом. Закриваємо заготівлю кришкою і перевертаємо її верх дном. Залишаємо до повного охолодження. При цьому можна укутати рушником.
  5. Після остигання компот з ірги на зиму готовий. Можна відправляти на зберігання.

Компот з ірги на зиму з лимонною кислотою

Неймовірно смачний рецепт заготівлі компоту з ірги на зиму – з додаванням лимонної кислоти. Готовий продукт порадує яскравим кольором і ароматом. Подавати напій можна з будь-якими десертами за смаком.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 6 л.

Склад:

  • Ірга – 800 гр.
  • Цукор – 600 гр.
  • Кислота лимонна – 2 ч. л.
  • Вода — 5,5 л.

Процес приготування:

1. Відміряємо потрібну кількість ірги. Перебираємо її від дрібних забруднень і листочків.

2. Далі ягоду відкидаємо на друшляк і промивання під сильним струменем холодної води.

3. Промиваємо і ошпарюємо скляні банки. Занурюємо в них іргу, а після засипаємо її цукром і лимонною кислотою.

4. Заливаємо вміст банок крутим окропом. Закриваємо заготовки кришками, перевертаємо їх і залишаємо остигати в теплому приміщенні.

5. Після охолодження банки можна перевертати назад і ставити на зберігання. Ароматний компот з ірги з лимонною кислотою готовий!

Дуже смачний компот з ірги з малиною на зиму

Яскравий і цікавий рецепт приготування домашнього компоту на зиму – з ірги і малини. Продукт стане відмінною заміною магазинних напоїв. Оцініть смак і аромат готового частування.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 6 л.

Склад:

  • Ірга – 400 гр.
  • Малина – 400 гр.
  • Цукор – 600 гр.
  • Вода – 5,5 л.

Процес приготування:

1. Відбираємо потрібну кількість ірги і малини. Старанно промиваємо ягоди під водою. При необхідності перебираємо від листя та інших забруднень.

2. Добре промиваємо банки і ошпарюємо окропом. Засипаємо сюди ягоди з допомогою воронки.

3. Заливаємо продукти окропом і наполягаємо вміст 15 хвилин. Зливаємо рідину і варимо її з цукром до його повного розчинення.

4. Готовим сиропом акуратно заливаємо ягоди в банку. Заготовки потрібно закрити кришками і після дати їм охолонути.

5. Яскравий ягідний компот на зиму з малини та ірги готовий. Надсилайте консервований напій на зберігання.

Покроковий рецепт приготування компоту з ірги з лимоном

Порадуйте близьких яскравим ароматним напоєм. Приготуйте на зиму смачний компот з ірги та лимона. Цитрусова нота додасть оригінальність домашнього напою, який замінить магазинні соки і лимонад.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 3 л.

Склад:

  • Ірга – 800 гр.
  • Цукор – 1 склянка
  • Лимон – 0,5 шт.

Процес приготування:

1. Іргу перебираємо від дрібних забруднень, після промиваємо під водою і відкидаємо на друшляк. Ягоди повинні трохи обсохнути.

2. Викладаємо продукт в промиту і стерилізовану банку. Сюди ж додаємо великі шматочки заздалегідь промитого лимона.

3. Заливаємо іргу з лимоном крутим окропом і настоюйте під кришкою близько 15 хвилин.

4. Далі зливаємо настоявшуюся воду в каструлю. Додаємо до неї цукор. Варимо сироп до розчинення сухого інгредієнта.

5. Переливаємо солодку воду назад у банку. Закриваємо тару кришкою, остуджуємо і ставимо на тривале зберігання.

Як заготовити компот з ірги з апельсином на зиму?

Цікавий смак компоту з ірги надає яскравий і ароматний апельсин. Домашній напій підходить для тривалого зберігання. Ви зможете радувати близьких або гостей круглий рік.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 2 л.

Склад:

  • Ірга – 500 гр.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Цукор – 1 склянка
  • Вода – 1,5 л

Процес приготування:

1. Іргу перебираємо і старанно промиваємо від забруднень. Підгнилі та занадто м’які плоди використовувати не рекомендується.

2. Апельсин нарізаємо тонкими скибочками. Кісточки акуратно витягаємо. Шкірку знімати не потрібно.

3. Занурюємо обидва інгредієнта в промиті і пропарені банки.

4. Заливаємо апельсин з иргой крутим окропом. Можна відразу з чайника.

5. Наполягаємо рідина 15 хвилин, після варимо її в каструлі з цукром до його розчинення. Сироп виливаємо назад у банки.

6. Ароматні заготовки можна закривати кришками і відправляти на тривале зберігання. Готово!

Ароматний компот з ірги з яблуками на зиму

З яблук з ірги можна приготувати дивовижний за смаком і в міру солодкий компот. Простий кулінарний рецепт дозволить зберігати продукт тривалий час. Напій різноманітить ваш стіл в будь-який час року.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 3 л.

Склад:

  • Ірга – 400 гр.
  • Яблуко – за смаком.
  • Цукор – 200 гр.
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

1. Іргу старанно перебираємо від дрібних гілок і листя, після промиваємо під холодною водою.

2. Беремо яблука невеликі. Також промиваємо їх. Нарізати не обов’язково. Прибираємо тільки плодоніжку.

3. Відправляємо підготовлені продукти в чисту і пропарений банку. Заливаємо вміст крутим окропом і наполягаємо його близько 15 хвилин. Можна прикрити кришкою.

4. Далі воду зливаємо в каструлю і варимо з цукром. Знову заливаємо продукти гарячою рідиною.

5. Закриваємо заготівлю кришкою, остуджуємо її і ставимо на зберігання. Сладкий компот з ірги та яблук готовий!