Маслюки на зиму — 10 простих рецептів заготовок в банках з покроковими фото

Маслюки на зиму — це чудові гриби, з яких можна приготувати масу зимових заготовок. Маслюки солять, маринують, смажать і заморожують. Але спочатку гриби потребують ретельної обробки, для якої обов’язково потрібно використовувати рукавички. Масляниста покриття глибоко вбирається в шкіру, і відмити руки дуже складно. Маслюки після збору відразу вимагають переробки, так як швидко псуються. Зібрати гриби — півсправи. Головне — добре очистити від нальоту і шкірки. Для заготовок маслюки необхідно відварити, як і інші види грибів.

Мариновані маслюки на зиму в банках

Мариновані маслюки на зиму в банках — дивовижна заготовка, яка обов’язково знайде застосування на вашій кухні. Грибну консервацію використовують для приготування різних закусок або використовують як самостійну частування. Для реалізації рецепта необхідні звичайні інгредієнти і безпосередньо маслюки.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Маслюки свіжі 3 кг
  • Лавровий лист 4 шт.
  • Сіль 3 ст. л.
  • Оцтова есенція 2 ст. л.
  • Вода 2 л
  • Цукор-пісок-4 ст. л.
  • Перець духм’яний горошком 5 шт.
  • Перець чорний горошок 15 шт.

Процес приготування:

  1. Щоб приготувати маслюки на зиму, необхідно їх зібрати.
  2. Перебираємо гриби, видаляючи непридатні екземпляри. З маслюків знімаємо шкірку, зрізаємо зіпсовані місця.
  3. Почистивши гриби, детально промиваємо їх.
  4. Вивантаживши маслюки по містку ємність, замочуємо на півгодини і пару раз промиваємо їх у підсоленій воді. Поки замочуються гриби, вимиваємо банки і стерилізуємо їх. Кришки кип’ятимо.
  5. Довівши до кипіння воду, підсолюємо її і варимо маслюки протягом 10 хвилин. Щоб під час варіння гриби не потемніли, у відвар наливаємо пару крапель оцту або сік лимона. Можна додати щіпку лимонки.
  6. Проціджуємо гриби через сито.
  7. Варимо маринад, з’єднавши воду з сіллю, цукром і додавши перець і лаврушку. Доводимо маринад до кипіння і варимо 5 хвилин, а потім опускаємо відварні маслюки. Закипятив, проварюємо маслюки 5 хвилин. Додаємо оцтову есенцію і відключаємо нагрівання. Наповнюємо простерилізовані банки грибочками.
  8. Дно великої каструлі застеляємо рушником. Встановлюємо банки, прикриті прокип’яченими кришками. Вливаємо теплу воду по плечики банок. Помістивши каструлю на вогонь, кип’ятити півгодини. Обережно дістаємо гарячі заготовки спеціальними щипцями і закатуємо ключем.
  9. Закутуємо перевернуті закрутки. Після охолодження прибираємо в комору і зберігаємо до зими. Відкоркувавши баночку, насолоджуємося грибним делікатесом. Приємного апетиту!