Густий джем з вишні на зиму – 8 простих рецептів з покроковими фото

Варення з вишні — цієї простий і дуже смачний спосіб заготівлі ягоди на зиму.

Джем з вишні на зиму без кісточок

Цей рецепт джему з вишні не можна назвати експрес рецептом, так як процес готування розподілений на два дні. Але яким яскравим на смак і густим вийде в підсумку джем. Він буде без кісточок і свіжих вишень. Ідеально підійде для випічки і до млинців.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Вишня 1 кг
  • Цукор-пісок 800 гр.

Процес приготування:

  1. Як заготовити густий джем з вишні на зиму? Зважте вишні з кісточками. Добре промийте ягоди, видаліть хвостики і кісточки. Робіть це зручним вам способом. Хтось видаляє кісточки руками, хтось використовує шпильку, а хтось користується спеціальними машинками. Головне кінцевий результат, ягоди без кісточок. У підсумку, підготовленої вишні вийде приблизно стільки ж по вазі, скільки нам необхідно цукру для приготування джему.
  2. Ягоду помістіть в таз або велику каструлю і поставте на вогонь.
  3. Доведіть вишню до кипіння, зробіть мінімальний вогонь і варіть її 40 хвилин. Вимкніть вогонь і залиште вишню стояти до завтра.
  4. На наступний день подрібніть вишневу масу заглибним блендером до однорідності. Пюрированные ягоди поставте на вогонь, доведіть до кипіння і варіть на мінімальному вогні 40 хвилин. Залиште до повного охолодження. Знову поставте вишню на плиту, увімкніть середній вогонь. Доведіть до кипіння, після чого варіть 20 хвилин. Періодично помішуйте майбутній джем, там як третьої при варінні, він вже буде достатньо густим. Вимкніть вогонь і дайте ягодам охолонути.
  5. Після того як ягоди охолонуть, всипте цукор і варіть джем ще півгодини, постійно перемішуючи. Поки джем вариться, стерилізуйте банки. Потім розлийте в них готовий джем і закрийте кришками. Залиште банки на столі до повного охолодження, а потім поставте в темне прохолодне місце.
  6. Ось такий густий джем, насиченого кольору вийде у вас.

Приємного апетиту!