Компот з абрикосів з апельсином – 4 рецепта на зиму з фото покроково

Компот з абрикосів з апельсином – смачний і корисний напій. Апельсин надає йому особливу цитрусову нотку і позбавляє від нудотності. Готувати такий компот дуже просто, а подавати його можна не тільки до обіду або вечері, але і в якості столового напою на сімейних урочистостях чи вечірках.

Компот з абрикосів з апельсином на 3-х літрову банку

Компот з абрикосів – один з улюблених напоїв у багатьох сім’ях, але особливо смачним вони виходить, якщо консервувати його з апельсином. Цитрусові надають компоту особливу тропічну нотку, а готується такий напій досить швидко і просто.

Інгредієнти на
3 л.

  • Абрикос 400 гр.
  • Апельсин 1 шт.
  • Цукор-пісок 400 гр.
  • Вода 2.5 л.

Процес приготування:

  1. Як заготовити компот з абрикосів з апельсином на зиму? Абрикоси перебираємо, залишаємо непошкоджені та міцні плоди, ретельно їх миємо.
  2. Апельсин також потрібно помити, потім нарізаємо його кільцями середньої товщини.
  3. У 3-літрову банку, яку потрібно спочатку простерилізувати, кладемо абрикоси і скибочки апельсина, потім заливаємо фрукти окропом.
  4. Залишаємо настоятися близько 10 хвилин.
  5. Потім воду зливаємо в підходящу ємність, додаємо цукор і кип’ятимо приблизно 5 хвилин.
  6. Повертаємо гарячий сироп до фруктів і закатуємо. Компот потрібно залишити в кімнаті, щоб він охолов, а потім зберігати в холоді.

Як заготовити абрикосовий компот з апельсином і лимоном на зиму?

Деякими абрикосовий компот може здатися занадто солодким, і для таких людей є рецепт з лимоном і апельсином, які нейтралізують надмірну солодкість і додають приємний смаковий нюанс напою.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 12.

Склад:

  • Абрикос – 1 кг
  • Апельсин – 1 шт.
  • Лимон – ½ шт.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

1. Вибрати стиглі і щільні абрикоси без видимих пошкоджень, промити і обсушити.

2. В підготовлену для консервації ємність скласти фрукти, нарізані скибочками лимони та апельсини. Можна нарізати цитрусові кружечками або півкільцями.

3. Заливаємо фрукти киплячою водою і залишаємо настоятися півгодини.

4. Після цього воду потрібно злити у вогнетривкий посуд, додати цукор і прокип’ятити кілька хвилин.

5. Повернути отриманий сироп в банку і закупорити. Після того, як напій повністю охолоне в теплі, його можна зберігати в темному і прохолодному місці.

Компот з абрикосів з апельсином як «Фанта» на зиму в банках

Цей рецепт особливо популярний у дітей, тому що нагадує за смаком знаменитий газований напій, але при цьому набагато більш корисний, ніж його промисловий аналог. До того ж готувати такий компот нескладно, а результат буде радувати домашніх.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 12.

Склад:

  • Абрикос – 400 гр.
  • Апельсин – ½ шт.
  • Лимон – ½ шт.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

1. Вибрати найбільш красиві і неушкоджені плоди, вимити й обсушити їх, а потім розрізати на половинки і дістати кісточки.

2. Цитрусові добре вимити і нарізати половинками кружечків.

3. У підготовлену стерилізовану ємність покласти половинки абрикосів, скибочки лимона і апельсина.

4. Засипати фрукти цукром і залити окропом.

5. Закрити банки з компотом кришками і перевернути, залишивши охолоджуватися при кімнатній температурі. Зберігати такий напій краще в прохолодному місці.

Дуже смачний компот з абрикосів з апельсином і м’ятою

Напій по цьому рецепту нагадує відомий коктейль «Мохіто», в якому солодкі нотки абрикоса доповнюються цитрусовим відтінком смаку і прохолодним м’ятним смаком. Ідеальний варіант, щоб пропонувати його гостям на зимових вечірках!

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 12.

Склад:

  • Абрикос – 20 шт.
  • Апельсин – 2 часточки.
  • М’ята свіжа – 2 гілочки.
  • Цукор-пісок – 1,5 склянки
  • Кислота лимонна – 1/3 ч. ложки

Процес приготування:

1. Відібрати красиві і стиглі абрикоси, помити їх і вийняти кісточки, розділивши на половинки.

2. З апельсина зняти шкірку, розділити на часточки і звільнити від внутрішніх плівок, щоб залишилася тільки м’якоть цитрусових.

3. М’яту промити, обсушити і порвати листочки, щоб віддала більше аромату.

4. В підготовлену ємність скласти фрукти і м’яту, всипати потрібну кількість цукру і лимонної кислоти, залити киплячою водою.

5. Закупорити компот і залишити остигати, укривши ковдрою. Після напій можна зберігати в погребі чи підвалі, а подавати прохолодним з соломинкою і часточкою апельсина.