Густе варення з малини з цілими ягодами на зиму – 3 простих рецепти з покроковими фото

Густе варення з малини з цілими ягодами на зиму — це улюблене частування з самого дитинства. Малинове варення ідеально підходить до домашньої випічки і допомагає при лікуванні сезонних захворювань. Приготування варення – процес досить простий і втілити його зможе кожна господиня незалежно від віку і кулінарного досвіду.

Густе варення з малини на зиму з цілими ягодами

Густе варення з малини на зиму з цілими ягодами являє собою чудове ласощі. Приготування вимагає терпіння і уважності. Цей рецепт відрізняється від інших тим, що варення вариться порційно. Насичене і запашне частування підкорить всіх ласунів.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Малина-1 кг
  • Цукор-пісок 1 кг
  • Вода 200 мл

Процес приготування:

  1. Як заготовити густе варення з малини з цілими ягодами на зиму? Щойно зібрану ягоду грунтовно перебираємо від листочків, гілочок і зіпсованих примірників.
  2. Щоб позбутися від комах у літрі води розчиняємо чайну ложку солі. Ягоди кладемо в сито і занурюємо в розчин. Жучки спливуть догори. Прибираємо їх, а ягоди змиваємо, опустивши в чисту воду. Ягоди просушуємо, виклавши на серветки. Перекладаємо в металеву чашку. Посипаємо цукровим піском.
  3. Вливаємо воду і залишаємо до повного розчинення цукрових крупинок.
  4. Набираємо ополоник малиновою заготовки і виливаємо в каструлю з товстим дном.
  5. Закипятив, мінімізуємо нагрів.
  6. Проварюємо 5 хвилин, не перемішуючи.
  7. Пінку знімати не потрібно.
  8. Вимивши банки і простерилізований в духовій шафі, виливаємо зварену порцію варення.
  9. Таким чином, варимо все варення, поки не заповнимо баночку.
  10. Заповнивши баночку, закорковуємо її стерильною гвинтовою кришкою і повністю охолодити, закутавши в ковдру. Після чого прибираємо в комору на зберігання. Приємного апетиту!

Малинове варення «п’ятихвилинка» з цілими ягодами

Малинове варення «п’ятихвилинка» з цілими ягодами сподобається всім. Приготування таким методом дозволяє зберегти цілісність малини і всі корисні властивості. Чудове ласощі стане прекрасним доповненням до тонких млинців і пишним оладок.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Склад:

  • Малина – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 500 гр.
  • Вода – 150 мл
  • Лимонна кислота – щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Підготувавши інгредієнти, переходимо до відповідального моменту.

Крок 2. Перебравши ягоди, кладемо їх у підсолену воду, щоб позбутися від живності. Проціджуємо через сито.

Крок 3. Насипаємо в товстостінну каструлю цукровий пісок і кладемо лимонку. Вливаємо воду і прогріваємо до повного розчинення кристалів.

Крок 4. Акуратно закладаємо підготовлену ягоду.

Крок 5. Закипятив вміст, обережно знімаємо пінку. Проварюємо частування 5 хвилин. Баночки промиваємо в содовому розчині і змиваємо проточною водою. Прожарюємо в мікрохвильовці. Кришки обдаємо окропом і витираємо на сухо.

Крок 6. Наповнюємо стерильні банки смачним варенням.

Крок 7. Закорковуємо заготовки гвинтовими кришками. Гарячі банки укладаємо на бік і закутуємо пледом. Залишаємо до повного охолодження і переносимо в комору.

Крок 8. Насолоджуємося ласощами. Приємного апетиту!

Малинове варення цілими ягодами з лимонним соком

Малинове варення цілими ягодами з лимонним соком виходить неймовірно апетитною. Малинова смакота виглядає досить презентабельно. Цілі ягоди залучають ласунів. По зовнішньому вигляду ягід навряд чи можна зрозуміти, що вони піддавалися термічній обробці.

Час готування – 25 ч. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Малина – 1 кг
  • Цукор-пісок – 800 гр.
  • Лимонний сік – 2 ч. л.
  • Вода – 200 мл

Процес приготування:

Крок 1. Відокремивши малину від зіпсованих ягід і смітинок, обполіскуємо водою. Обсушуємо на серветках. Відміряємо цукровий пісок і відразу кладемо його в товстостінний сотейник.

Крок 2. Вливаємо воду. Розмішавши, ставимо на плиту і кип’ятимо сироп 3 хвилини.

Крок 3. Киплячим сиропом заливаємо ягідки і остуджуємо на столі протягом 12 годин.

Крок 4. Над порожньою ємністю розміщуємо сито.

Крок 5. Проціджуємо ягоди від сиропу.

Крок 6. Розміщуємо сироп на конфорці.

Крок 7. Прогріваємо 10 хвилин, при необхідності видаляючи пінку.

Крок 8. Знову заливаємо ягоди.

Крок 9. Охолоджуємо на столі протягом 6 годин.

Крок 10. Пропускаємо крізь сито ягоди.

Крок 11. У сироп вливаємо сік лимона. Розмішавши, ставимо на вогонь. Після закипання варимо 15 хвилин.

Крок 12. Ягоди знову з’єднуємо з сиропом.

Крок 13. Даємо постояти 6 годин до повного охолодження.

Крок 14. Каструлю розміщуємо на плиті і кип’ятимо, не перемішуючи, а лише ворушачи посудом над вогнем.

Крок 15. Вимиті банки прожарюємо в духовці. Кришки стерилізуємо в окропі. Чисті сухі банки наповнюємо гарячим варенням. Закручуємо чистими гвинтовими кришками. Закачування охолоджуємо під ковдрою.

Крок 16. Остигле варення прибираємо на зберігання. Приємного апетиту!