Квашена капуста у банку – 8 рецептів хрусткою і соковитою капусти з покроковими фото

Квашена капуста – корисний продукт, він сприятливо впливає на травну систему та імунітет. Щоб приготувати квашену капусту в банках самостійно в домашніх умовах, ми підібрали 8 простих рецептів.

Класична квашена капуста в розсолі в банку

Чудова квашена капуста у власному соку стане прекрасним доповненням до блюд з картоплі, м’яса і курки. У класичному рецепті використовуються тільки три інгредієнти: капуста, моркву і сіль.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Капуста білокачанна 1 кг
  • Морква 150 гр.
  • Сіль 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати соковиту і хрустку квашену капусту в банку на зиму? Овочі вимити. Капусту нашаткуйте тонкою соломкою.
  2. Моркву натріть на тертці.
  3. Додайте до овочів сіль. Добре перемішайте руками, овочі повинні пустити сік, а сіль повністю розчинитися.
  4. овочі добре утрамбуйте в чисту банку, прикрийте кришкою і помістіть в тарілку для того, щоб в неї стікав сік.
  5. Залиште капусту при кімнатній температурі на 3 доби. Кілька разів протыкайте капусту, щоб виходили гази. Коли квашена капуста буде готова, зберігайте в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Квашена капуста швидкого приготування на 3 літрову банку

Щоб швидко приготувати квашену капусту, вам знадобиться трилітрова банка, капуста, морква, сіль і трохи спецій. Квашена капуста багата вітамінами і мікроелементами, тому так корисна для організму в зимовий час.

Час готування: 3 дні.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 8-10.

Склад:

  • Капуста білокачанна – 2 кг
  • Морква – 200 гр.
  • Сіль – 40 гр.
  • Перець запашний горошком – 5-6 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Кмин – 1-2 щіпки.

Процес приготування:

1. Овочі помийте і очистіть.

2. Капусту нашаткуйте тонкою соломкою. Моркву натріть на тертці або наріжте соломкою.

3. Перекладіть овочі в миску, додайте сіль, перемішайте руками і злегка притисніть, щоб виділився сік.

4. Додайте до овочів лавровий лист, перець і кмин. Ще раз перемішайте овочі.

5. Потім капусту перекладіть в чисту і суху трилітрову банку, добре утрамбуйте. Прикрийте банки марлею і залиште при кімнатній температурі на 2-3 дні. Кілька разів в день необхідно протикати капусту дерев’яною шпажкою.

6. Після того, як процес бродіння закінчиться, перемістіть квашену капусту на зберігання в холодильник.

Приємного апетиту!

Хрустка квашена капуста з морквою на зиму в банках

Ніжна і соковита квашена капуста настільки хороша, що проситься на стіл в якості самостійного блюда. Але крім того, її часто використовують у приготуванні різноманітних салатів, вона чудово поєднується з моченими яблуками, редькою, зеленню і цибулею.

Час готування: 2 тижні.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 16.

Склад:

  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Морква – 300 гр.
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • лавровий Лист – 1-2 шт.
  • Перець запашний горошком – 5-6 шт.

Процес приготування:

1. Капусту нашаткуйте тонкою соломкою.

2. Моркву очистіть, промийте і натріть на крупній тертці.

3. До овочів додайте лавровий лист і перець горошком, перемішайте.

4. У літрі води розчиніть сіль і цукор. Отриманим маринадом залийте овочі. Розкладіть капусту по банкам.

5. Банки прикрийте кришкою і приберіть в холод. Через 2 тижні капуста буде готова до вживання.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування квашеної капусти без оцту

Квашена капуста – класичне блюдо російської кухні, яке вражає своєю простотою і чудовим смаком. Капуста може бути закускою, і салатом, і начинки для пирогів.

Час готування: 2-3 дні.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 10.

Склад:

  • Капуста білокачанна – 2 кг
  • Морквина – 1 шт.
  • Сіль – 40 гр.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Перець чорний горошком – 4-5 шт.

Процес приготування:

1. Овочі помийте і очистіть.

2. Капусту нашаткуйте соломкою.

3. Моркву натріть на крупній тертці.

4. Змішайте капусту і моркву з сіллю і спеціями.

5. Перекладіть капусту в сухі чисті банки і залиште при кімнатній температурі на 2-3 дні. Прикрийте банки кришками або марлею.

6. Через 2-3 дні, коли процес бродіння закінчиться, можна закрити банки капроновими кришками і поставити на зберігання в холодильник.

Приємного апетиту!

Квашена капуста швидкого приготування за 3 дні в банках

Квашена капуста – це ферментований продукт з високим вмістом органічних кислот, мікроелементів, вітаміну С і клітковини. Ми розповімо, як правильно заквасити капусту в банках.

Час готування: 3 дні.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6-8.

Склад:

  • Капуста білокачанна – 1,6 кг
  • Морква – 100 гр.
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Закип’ятіть воду, охолодіть і додайте сіль і цукор, перемішайте.

2. Капусту нашаткуйте тонкою соломкою, моркву натріть на крупній тертці, перемішайте овочі.

3. Викладайте овочі частинами в банку і гарненько утрамбовывайте їх дерев’яним товкачем.Якщо цього не зробити, маринаду може не вистачити і капуста буде сухою.

4. Коли банку буде заповнена овочами, влийте розсіл.

. Прикрийте банку кришкою і залиште на 3 дні при кімнатній температурі. Щоб вийшла гіркота, кілька разів в день пробивайте капусту дерев’яною шпажкою. Квашену капусту зберігайте в холодному місці.

Приємного апетиту!

Як приготувати соковиту квашену капусту з яблуками?

Пропонуємо вам спробувати дуже смачну заготовку з капусти і яблук. Цю закуску особливо люблять подавати на стіл в зимовий час, вона чудово доповнює багато страви і дуже корисна для організму.

Час готування: 3 дні.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 8-10.

Склад:

  • Морква – 400 гр.
  • Яблука – 4 шт.
  • Сіль – 70 гр.
  • Цукор – 70 гр.
  • лавровий Лист – 5 шт.
  • Перець запашний горошком – 20 шт.
  • Капуста білокачанна – 2,2 кг

Процес приготування:

1. Капусту нашаткуйте соломкою, моркву натріть на крупній тертці. У мисці змішайте капусту та моркву, додайте сіль і цукор, добре перемішайте. Потім додайте перець і лавровий лист.

2. Яблука помийте, видаліть серцевину з насінням і наріжте невеликими кубиками.

3. У трилітрову банку укладайте капусту і яблуками шарами. Добре утрамбуйте.

4. Банку прикрийте кришкою або марлею, залиште при кімнатній температурі на 3 дні. Протягом цього часу кілька разів в день пробивайте капусту дерев’яною шпажкою.

5. Капуста виходить дуже соковитою і хрусткою. Зберігайте квашену капусту в холодильнику.

Приємного апетиту!

Солодка квашена капуста з цукром на зиму

По цьому рецепту квашена капуста вийде більш солодкою. Нехай вас не бентежить велика кількість цукру, капуста залишається міцною і хрусткою.

Час готування: 2-3 дні.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6-8.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Морква – 1 кг
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Цукор – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Овочі помийте і очистіть. Капусту нашаткуйте, моркву натріть на тертці.

2. До овочів додайте сіль і добре перемішайте.

3. Перекладіть овочі в банки, утрамбуйте їх. Залиште капусту на 2-3 дні, кілька разів в день пробивайте її дерев’яною шпажкою, щоб випустити гази.

4. Коли капуста заквасится, її необхідно віджати від розсолу і перекласти в стерилізовані банки. Розсіл злити в окрему ємність, змішайте його з цукром і знову залийте їм капусту. Банки закрийте чистими кришками.

5. Зберігайте капусту в прохолодному місці, подавайте, заправивши олією.

Приємного апетиту!

Соковита і ніжна капуста в банку з журавлиною

Журавлина додасть знайомої квашеній капусті цікавий відтінок смаку і збагатить вітаміном С. Подавати на стіл квашену капусту з журавлиною можна в натуральному вигляді, або доповнити її ріпчастою цибулею, зеленню і рослинним маслом.

Час готування: 3-4 дні.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 12.

Склад:

  • Капуста – 2 кг
  • Морква – 1 кг
  • Журавлина – 150 гр.
  • Сіль – 4 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Лист лавровий – 3 шт.

Процес приготування:

1. Журавлину переберіть і промийте.

2. Капусту нашаткуйте тонкою соломкою.

3. Моркву очистіть, помийте і натріть на крупній тертці.

4. Змішайте в об’ємної ємності капусту та моркву, додайте сіль і цукор, добре перемішайте. Потім додайте журавлину і лавровий лист, ще раз перемішайте.

5. Капусту перекладіть в банки, утрамбуйте і залиште на 3-4 дні. Час від часу пробивайте капусту дерев’яною шпажкою, щоб вийшли гази. Після закінчення цього часу капусту можна подавати на стіл, заправивши олією.

Приємного апетиту!