Гарбузово-яблучний сік на зиму – це яскраве і неймовірно смачний напій, багатий вітамінами і корисними властивостями. Такий продукт нікого не залишить байдужим і послужить відмінною альтернативою магазинних соків. Для приготування на тривале зберігання використовуйте кулінарну збірку з п’яти простих рецептів з покроковими фотографіями.
Сік з яблук і гарбуза через соковижималку
Сік з яблук і гарбуза через соковижималку – це яскрава і смачна заготовка, яка точно урізноманітнює полиці своєї комори. Готове частування порадує цікавим смаком і корисними властивостями. Обов’язково беріть на замітку простий рецепт з покроковими фото з нашої збірки.
Інгредієнти на
1 л.
- Гарбуз 1 кг
- Яблука 1 кг
- Цукор-пісок 250 гр.
- Лимон 1 шт.
Процес приготування:
- Промиваємо і гарбуз очищаємо від шкірки і насіння.
- Розбираємо інгредієнт на невеликі шматочки.
- Далі плоди пропускаємо через соковижималку.
- Яблука також ділимо на частини і відправляємо в соковижималку.
- Добре промиваємо лимон і знімаємо з нього цедру будь-яким зручним способом.
- З’єднуємо соки, доповнюємо їх цедрою і цукром. Перемішуємо, доводимо до кипіння і після варимо 5 хвилин. Даємо настоятися при вимкненій плиті. Розливаємо по стерилізованим банкам і закатуємо.
- Сік з яблук і гарбуза через соковижималку готовий. Прибирайте консервацію на зберігання!
Сік з яблук і гарбуза в соковарці
Сік з яблук і гарбуза в соковарці нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього дотримуйтесь простим крокам з нашої перевіреної кулінарної ідеї. Готовий продукт порадує вас своїм яскравим виглядом і неймовірним смаком. Урізноманітніть меню домашніх заготовок.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Гарбуз – 1 кг
- Яблуко – 1,5 кг
- Цукор – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо яблука і гарбуз. Ретельно промиваємо їх під водою.
Крок 2. Гарбуз очищаємо і розбираємо на частини.
Крок 3. Так само чинимо з яблуками: очищаємо і обробляємо на шматочки.
Крок 4. Каструлю соковарки з водою ставимо на газ, кріпимо зверху другу, куди встановлюємо решітку. Після на неї викладаємо підготовлені шматочки гарбуза і яблук.
Крок 5. Коли весь сік випарується, до нього додаємо цукор за смаком. Отриману рідину ставимо на плиту і прогріваємо до температури 90 градусів.
Крок 6. Розливаємо напій по стерилізованим банкам і закочує їх. Даємо повністю охолонути.
Крок 7. Сік з яблук і гарбуза в соковарці готовий. Можна відносити на зберігання!
Гарбузово-яблучний сік без соковижималки
Гарбузово-яблучний сік без соковижималки – це проста і цікава кулінарна ідея для ваших домашніх заготовок. Готовий напій порадує не тільки яскравим смаком, але і нескладним кулінарним процесом. Спробуйте приготувати сік на тривале зберігання перевіреним покрокового рецептом.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 0,5 л.
Інгредієнти:
- Гарбуз очищена – 0,5 кг
- Яблуко велике – 4 шт.
- Цукор – 4 ст. л.
- Сік лимона – 1 ст. л.
- Вода – 2 склянки
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо яблука від шкірки і ріжемо на невеликі шматочки.
Крок 2. Так само чинимо з гарбузом.
Крок 3. З’єднуємо обидва інгредієнти в каструлі, посипаємо цукром.
Крок 4. Вливаємо в каструлю спершу півсклянки води.
Крок 5. Ставимо на плиту і тушкуємо на слабкому вогні близько 15-20 хвилин, до м’якості плодів.
Крок 6. Прибираємо заготовку з вогню і подрібнюємо за допомогою заглибного блендера.
Крок 7. Доливаємо воду, що залишилася і додаємо лимонний сік. Кип’ятимо 5 хвилин, після розливаємо по стерилізованим банкам. Закриваємо кришками, закутуємо і даємо повністю охолонути.
Крок 8. Гарбузово-яблучний сік без соковижималки готовий. Прибирайте на зберігання!
Сік з яблук, гарбуза та моркви на зиму
Сік з яблук, гарбуза та моркви на зиму – це неймовірно смачний і корисний продукт для всієї родини. Такий напій підходить для тривалого зберігання і стане гідною заміною магазинних соків. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.
Час приготування – 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 0,6 л.
Інгредієнти:
- Гарбуз – ¼ шт.
- Яблуко – 4 шт.
- Морква – 4 шт.
- Цукор – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти. Плоди очищаємо і добре промиваємо.
Крок 2. Моркву і яблука ріжемо на великі частини. З яблук обов’язково видаляємо насіння.
Крок 3. Так само розрізаємо підготовлену гарбуз.
Крок 4. Всі продукти пропускаємо через соковижималку.
Крок 5. Перелити масу в каструлю і доводимо до кипіння. Всипаємо цукор, перемішуємо і проварюємо 5 хвилин.
Крок 6. Розливаємо по стерилізованим банкам. Закриваємо кришками, ставимо догори дном, закутуємо і даємо повністю охолонути.
Крок 7. Сік з яблук, гарбуза та моркви на зиму готовий. Можна прибирати на зберігання!
Сік з гарбуза, яблук і апельсинів на зиму
Сік з гарбуза, яблук і апельсинів на зиму дивно виходить ароматним і насиченим смаком. Крім того, домашній напій порадує корисними властивостями. Ваші близькі точно оцінять таку заготовку. Тому беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Гарбуз – 1 кг
- Яблуко – 1 кг
- Апельсин – 0,5 кг
- Цукор – 100 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння.
Крок 2. Далі з гарбуза віджимаємо сік будь-яким зручним способом. Використовуйте соковижималку або кухонний комбайн.
Крок 3. Очищаємо яблука від шкірки, вирізаємо серцевину.
Крок 4. Також вичавлюємо сік з яблук.
Крок 5. З’єднуємо обидві заготовки. Доповнюємо вміст апельсиновим соком. Його можна розвести в невеликій кількості води (за смаком).
Крок 6. Додаємо в масу цукор. Варимо 5 хвилин після закипання і розливаємо по стерилізованим банкам. Закатуємо.
Крок 7. Сік з гарбуза, яблук і апельсинів на зиму готовий. Можна відправляти на зберігання!