Гарбузово-яблучний сік на зиму – 5 рецептів з покроковими фото

Гарбузово-яблучний сік на зиму – це яскраве і неймовірно смачний напій, багатий вітамінами і корисними властивостями. Такий продукт нікого не залишить байдужим і послужить відмінною альтернативою магазинних соків. Для приготування на тривале зберігання використовуйте кулінарну збірку з п’яти простих рецептів з покроковими фотографіями.

Сік з яблук і гарбуза через соковижималку

Сік з яблук і гарбуза через соковижималку – це яскрава і смачна заготовка, яка точно урізноманітнює полиці своєї комори. Готове частування порадує цікавим смаком і корисними властивостями. Обов’язково беріть на замітку простий рецепт з покроковими фото з нашої збірки.

Інгредієнти на
1 л.

  • Гарбуз 1 кг
  • Яблука 1 кг
  • Цукор-пісок 250 гр.
  • Лимон 1 шт.

Процес приготування:

  1. Промиваємо і гарбуз очищаємо від шкірки і насіння.
  2. Розбираємо інгредієнт на невеликі шматочки.
  3. Далі плоди пропускаємо через соковижималку.
  4. Яблука також ділимо на частини і відправляємо в соковижималку.
  5. Добре промиваємо лимон і знімаємо з нього цедру будь-яким зручним способом.
  6. З’єднуємо соки, доповнюємо їх цедрою і цукром. Перемішуємо, доводимо до кипіння і після варимо 5 хвилин. Даємо настоятися при вимкненій плиті. Розливаємо по стерилізованим банкам і закатуємо.
  7. Сік з яблук і гарбуза через соковижималку готовий. Прибирайте консервацію на зберігання!

Сік з яблук і гарбуза в соковарці

Сік з яблук і гарбуза в соковарці нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього дотримуйтесь простим крокам з нашої перевіреної кулінарної ідеї. Готовий продукт порадує вас своїм яскравим виглядом і неймовірним смаком. Урізноманітніть меню домашніх заготовок.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 1 кг
  • Яблуко – 1,5 кг
  • Цукор – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо яблука і гарбуз. Ретельно промиваємо їх під водою.

Крок 2. Гарбуз очищаємо і розбираємо на частини.

Крок 3. Так само чинимо з яблуками: очищаємо і обробляємо на шматочки.

Крок 4. Каструлю соковарки з водою ставимо на газ, кріпимо зверху другу, куди встановлюємо решітку. Після на неї викладаємо підготовлені шматочки гарбуза і яблук.

Крок 5. Коли весь сік випарується, до нього додаємо цукор за смаком. Отриману рідину ставимо на плиту і прогріваємо до температури 90 градусів.

Крок 6. Розливаємо напій по стерилізованим банкам і закочує їх. Даємо повністю охолонути.

Крок 7. Сік з яблук і гарбуза в соковарці готовий. Можна відносити на зберігання!

Гарбузово-яблучний сік без соковижималки

Гарбузово-яблучний сік без соковижималки – це проста і цікава кулінарна ідея для ваших домашніх заготовок. Готовий напій порадує не тільки яскравим смаком, але і нескладним кулінарним процесом. Спробуйте приготувати сік на тривале зберігання перевіреним покрокового рецептом.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Гарбуз очищена – 0,5 кг
  • Яблуко велике – 4 шт.
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Сік лимона – 1 ст. л.
  • Вода – 2 склянки

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо яблука від шкірки і ріжемо на невеликі шматочки.

Крок 2. Так само чинимо з гарбузом.

Крок 3. З’єднуємо обидва інгредієнти в каструлі, посипаємо цукром.

Крок 4. Вливаємо в каструлю спершу півсклянки води.

Крок 5. Ставимо на плиту і тушкуємо на слабкому вогні близько 15-20 хвилин, до м’якості плодів.

Крок 6. Прибираємо заготовку з вогню і подрібнюємо за допомогою заглибного блендера.

Крок 7. Доливаємо воду, що залишилася і додаємо лимонний сік. Кип’ятимо 5 хвилин, після розливаємо по стерилізованим банкам. Закриваємо кришками, закутуємо і даємо повністю охолонути.

Крок 8. Гарбузово-яблучний сік без соковижималки готовий. Прибирайте на зберігання!

Сік з яблук, гарбуза та моркви на зиму

Сік з яблук, гарбуза та моркви на зиму – це неймовірно смачний і корисний продукт для всієї родини. Такий напій підходить для тривалого зберігання і стане гідною заміною магазинних соків. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 0,6 л.

Інгредієнти:

  • Гарбуз – ¼ шт.
  • Яблуко – 4 шт.
  • Морква – 4 шт.
  • Цукор – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти. Плоди очищаємо і добре промиваємо.

Крок 2. Моркву і яблука ріжемо на великі частини. З яблук обов’язково видаляємо насіння.

Крок 3. Так само розрізаємо підготовлену гарбуз.

Крок 4. Всі продукти пропускаємо через соковижималку.

Крок 5. Перелити масу в каструлю і доводимо до кипіння. Всипаємо цукор, перемішуємо і проварюємо 5 хвилин.

Крок 6. Розливаємо по стерилізованим банкам. Закриваємо кришками, ставимо догори дном, закутуємо і даємо повністю охолонути.

Крок 7. Сік з яблук, гарбуза та моркви на зиму готовий. Можна прибирати на зберігання!

Сік з гарбуза, яблук і апельсинів на зиму

Сік з гарбуза, яблук і апельсинів на зиму дивно виходить ароматним і насиченим смаком. Крім того, домашній напій порадує корисними властивостями. Ваші близькі точно оцінять таку заготовку. Тому беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 1 кг
  • Яблуко – 1 кг
  • Апельсин – 0,5 кг
  • Цукор – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння.

Крок 2. Далі з гарбуза віджимаємо сік будь-яким зручним способом. Використовуйте соковижималку або кухонний комбайн.

Крок 3. Очищаємо яблука від шкірки, вирізаємо серцевину.

Крок 4. Також вичавлюємо сік з яблук.

Крок 5. З’єднуємо обидві заготовки. Доповнюємо вміст апельсиновим соком. Його можна розвести в невеликій кількості води (за смаком).

Крок 6. Додаємо в масу цукор. Варимо 5 хвилин після закипання і розливаємо по стерилізованим банкам. Закатуємо.

Крок 7. Сік з гарбуза, яблук і апельсинів на зиму готовий. Можна відправляти на зберігання!