Соте з баклажанів на зиму – 6 дуже смачних рецептів з фото

Соте – асорті овочів, яке готується з додаванням спецій, як з оцтом, так і без нього. Ароматне овочеве блюдо підходить для харчування в піст або як гарнір до м’яса, риби або страв з бобових. Можна вживати і в холодному вигляді, і розігріти перед подачею.

Дуже смачне соте з баклажанів без стерилізації на зиму

Баклажани з овочами в маринаді – смачне і цікаве блюдо, яке в зимовий час можна подавати не тільки до обіду або вечері, але і як закуску до святкового столу. Для приготування, краще вибирати щільні і стиглі, але не м’яті овочі, щоб шматочки в соте зберігали форму і текстуру.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Баклажан 600 гр.
  • Перець болгарський 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста 120 гр.
  • Морква 200 гр.
  • Помідор 600 гр.
  • Часник 1 шт.
  • Зелень ½ пучка
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Сіль-2 ч. л.
  • Цукор-пісок 2 ч. л.
  • Олія рослинна 100 мл
  • Оцет столовий 9% 40 мл
  • Суміш перців за смаком

Процес приготування:

  1. Як заготовити смачне соте з баклажанів на зиму ? Вимиті баклажани нарізаємо брусочками середнього розміру, моркву і ріпчасту цибулю – великою соломкою.
  2. В сотейнику з маслом підрум’янюємо шматочки баклажанів, а потім готуємо зажарку з цибулі і моркви.
  3. Солодкий перець подрібнюємо, щоб вийшла велика соломка, а у помідорів прибираємо плодоніжку і ріжемо їх на часточки.
  4. Змішуємо в сотейнику всі підготовлені овочі, присипаємо сіллю і цукровим піском, готуємо під кришкою при мінімальному нагріві 12-15 хвилин. За хвилину до завершення готування, соте кладемо подрібнені зелень і часник, додаємо оцет.
  5. Гаряче соте розкладаємо по стерилізованим баночках і щільно закриваємо. Після повного охолодження, заготовки можна перенести в будь-яке місце, де зберігається прохолода, і не проникають прямі сонячні промені.