Мариновані яблука на зиму – це дуже соковите, яскраве і апетитне частування для вашого столу. Відмінний варіант для тих, хто не знає як розпорядиться великим урожаєм. Для смачною і нескладної заготовки використовуйте перевірену кулінарну збірку з п’яти рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.
Мариновані яблука на зиму в банках
Мариновані яблука на зиму в банках нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього дотримуйтесь простим крокам з нашої перевіреної кулінарної ідеї. Готовий продукт порадує вас своїм апетитним виглядом, соковитістю і неймовірним смаком. Урізноманітніть меню домашніх заготовок.
Інгредієнти на
2 л.
- Яблука 1 кг (дрібні)
- Лавровий лист 3 шт.
- Перець запашний горошком 4 шт.
- Перець чорний горошок 5 шт.
- Гвоздика 2 шт.
- Оцет столовий 9% 25 мл
- Сіль-5 гр.
- Цукор-пісок-1 ст. л.
- Вода 1 л
Процес приготування:
- Мариновані яблука на зиму заготовити просто. Стерилізуємо банки, які будемо використовувати для заготівлі.
- Відправляємо в банки спеції: горошини перцю, лавровий лист і гвоздику.
- Добре промиваємо яблука під водою. Зрізаємо хвостики.
- Викладаємо яблука в банки і заливаємо їх окропом. Прикриваємо кришкою і залишаємо на 30 хвилин.
- Зливаємо настоявшуюся воду в каструлю. Кип’ятимо її з сіллю і цукром. В кінці вливаємо оцет.
- Заливаємо яблука маринадом. Закатуємо, перевертаємо догори дном, закутуємо і залишаємо до повного охолодження.
- Мариновані яблука на зиму в банках готові. Забирайте на зберігання в прохолодне місце.
Мариновані яблука без стерилізації з оцтом
Мариновані яблука без стерилізації з оцтом – відмінна ідея для тих, кого рік порадував великим урожаєм. Така заготовка не вимагає багато часу і сил, а результат нікого не залишить байдужим. Для приготування апетитною закуски використовуйте перевірений покроковий рецепт.
Час приготування – 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 5 л.
Інгредієнти:
- Яблуко – 2,5-3 кг
- Гвоздика – за смаком.
- Перець чорний горошок – за смаком.
Для маринаду:
- Вода – 2 л
- Цукор – 0,8 кг
- Оцет яблучний/оцет 9% – 300 мл/200 мл
- Кориця – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Відбираємо яблука для заготівлі, добре промиваємо їх під водою.
Крок 2. З кожного яблука акуратно видаляємо серцевину. Робимо отвори всередині плодів і акуратно вирізаємо. Щоб продукт не потемніла, можна потримати її у воді з лимонною кислотою.
Крок 3. Стерилізуємо банки і на дно кожної кладемо гвоздику і горошини перцю.
Крок 4. Готуємо маринад. Кип’ятимо воду з цукром і корицею. Вливаємо в неї оцет.
Крок 5. Яблука розкладаємо по банках і заливаємо гарячим маринадом.
Крок 6. Закатуємо, перевертаємо догори дном, закутуємо в теплий матеріал і залишаємо до повного охолодження.
Крок 7. Мариновані яблука без стерилізації з оцтом готові!
Мариновані яблука з корицею на зиму
Мариновані яблука з корицею на зиму – це яскрава і смачна заготовка, яка точно урізноманітнює полиці своєї комори. Готове частування порадує цікавим смаком і корисними властивостями. Обов’язково беріть на замітку простий рецепт з покроковими фото з нашої збірки.
Час приготування – 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2,7 л.
Інгредієнти:
- Яблуко – 3 кг
- Вода – 200 мл
- Оцет яблучний – 200 мл
- Цукор – 1 кг
- Паличка кориці – 1 шт.
- Гвоздика – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо інгредієнти за списком.
Крок 2. Яблука добре промиваємо і поділяємо на четвертинки, акуратно вирізаючи серцевину з насінням.
Крок 3. Підготуємо паличку кориці і ароматну гвоздику.
Крок 4. Кип’ятимо воду з цукром. Розмішуємо, щоб сухий інгредієнт повністю розчинився. Додаємо сюди корицю і гвоздику.
Крок 5. Занурюємо яблука в маринад. Кип’ятимо повторно і проварюємо ще 5-10 хвилин.
Крок 6. Яблука повинні стати м’якими. Далі розкладаємо їх по стерилізованим банкам, заливаємо маринадом і закатуємо.
Крок 7. Мариновані яблука з корицею на зиму готові. Забирайте на зберігання!
Мариновані яблука з лимонною кислотою на зиму
Мариновані яблука з лимонною кислотою на зиму нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього дотримуйтесь простим крокам з нашої перевіреної кулінарної ідеї. Готовий продукт порадує вас своєю соковитістю і цікавим смаком. Урізноманітніть меню домашніх заготовок.
Час приготування – 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2 л.
Інгредієнти:
- Яблуко – 2 кг
- Лимон – 2 шт.
- Кислота лимонна – 1 ч. л.
- Цукор – 1 кг
- Горіхи волоські очищені – 40 гр.
- Сік яблучний – 1 л
Процес приготування:
Крок 1. Першим ділом промиваємо і стерилізуємо банки.
Крок 2. Добре промиваємо яблука і ріжемо їх часточками.
Крок 3. Також промиваємо лимони й нарізаємо кружечками. Видаляємо кісточки.
Крок 4. Продукти складаємо в каструлю, заливаємо гарячим яблучним соком і варимо до м’якості яблук.
Крок 5. Зливаємо рідину в іншу ємність і проціджуємо її. Потім кип’ятимо з цукром. Коду суміш загусне, додаємо лимонну кислоту і подрібнені горіхи. Варимо хвилину і знімаємо з плити.
Крок 6. Розкладаємо яблука і лимонні кружечки в банки. Заливаємо їх маринадом, закриваємо кришкою і даємо повністю охолонути.
Крок 7. Мариновані яблука з лимонною кислотою на зиму готові. Забирайте на зберігання!
Яблука з часником в банках
Яблука з часником в банках – оригінальна ідея для ваших домашніх заготовок на тривале зберігання. Частування вийде цікавим за смаком і ароматним. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу перевіреного покрокового рецептом. Порадуйте себе і рідних!
Час готування – 1 добу
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Яблуко – 2 кг
- Часник – 4 зубчики.
- Цибуля ріпчаста середній – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Цукор – 1 ст. л.
- Трави прованські – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряємо потрібну кількість яблук і промиваємо їх під водою.
Крок 2. Очищаємо яблука від шкірки і насіння. Ріжемо часточками або четвертинками.
Крок 3. Складаємо яблука в каструлю, заливаємо невеликою кількістю води і варимо на повільному вогні близько 30 хвилин. Залишаємо остигати до наступного дня.
Крок 4. Подрібнюємо цибулю і відправляємо його до яблук.
Крок 5. Також дрібно ріжемо часник і викладаємо в загальну масу. Додаємо сіль, цукор. Тушкуємо 30 хвилин, періодично помішуючи.
Крок 6. В стерилізовані банки додаємо сухі спеції і викладаємо яблучну заготовку. Закриваємо кришками, ставимо догори дном і залишаємо до повного охолодження.
Крок 7. Яблука з часником в банках готові. Прибирайте заготовки на зберігання!