Мариновані яблука на зиму – 5 рецептів з покроковими фото

Мариновані яблука на зиму – це дуже соковите, яскраве і апетитне частування для вашого столу. Відмінний варіант для тих, хто не знає як розпорядиться великим урожаєм. Для смачною і нескладної заготовки використовуйте перевірену кулінарну збірку з п’яти рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Мариновані яблука на зиму в банках

Мариновані яблука на зиму в банках нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього дотримуйтесь простим крокам з нашої перевіреної кулінарної ідеї. Готовий продукт порадує вас своїм апетитним виглядом, соковитістю і неймовірним смаком. Урізноманітніть меню домашніх заготовок.

Інгредієнти на
2 л.

  • Яблука 1 кг (дрібні)
  • Лавровий лист 3 шт.
  • Перець запашний горошком 4 шт.
  • Перець чорний горошок 5 шт.
  • Гвоздика 2 шт.
  • Оцет столовий 9% 25 мл
  • Сіль-5 гр.
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Вода 1 л

Процес приготування:

  1. Мариновані яблука на зиму заготовити просто. Стерилізуємо банки, які будемо використовувати для заготівлі.
  2. Відправляємо в банки спеції: горошини перцю, лавровий лист і гвоздику.
  3. Добре промиваємо яблука під водою. Зрізаємо хвостики.
  4. Викладаємо яблука в банки і заливаємо їх окропом. Прикриваємо кришкою і залишаємо на 30 хвилин.
  5. Зливаємо настоявшуюся воду в каструлю. Кип’ятимо її з сіллю і цукром. В кінці вливаємо оцет.
  6. Заливаємо яблука маринадом. Закатуємо, перевертаємо догори дном, закутуємо і залишаємо до повного охолодження.
  7. Мариновані яблука на зиму в банках готові. Забирайте на зберігання в прохолодне місце.