Мариновані яблука на зиму – 5 рецептів з покроковими фото

Мариновані яблука на зиму – це дуже соковите, яскраве і апетитне частування для вашого столу. Відмінний варіант для тих, хто не знає як розпорядиться великим урожаєм. Для смачною і нескладної заготовки використовуйте перевірену кулінарну збірку з п’яти рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Мариновані яблука на зиму в банках

Мариновані яблука на зиму в банках нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього дотримуйтесь простим крокам з нашої перевіреної кулінарної ідеї. Готовий продукт порадує вас своїм апетитним виглядом, соковитістю і неймовірним смаком. Урізноманітніть меню домашніх заготовок.

Інгредієнти на
2 л.

  • Яблука 1 кг (дрібні)
  • Лавровий лист 3 шт.
  • Перець запашний горошком 4 шт.
  • Перець чорний горошок 5 шт.
  • Гвоздика 2 шт.
  • Оцет столовий 9% 25 мл
  • Сіль-5 гр.
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Вода 1 л

Процес приготування:

  1. Мариновані яблука на зиму заготовити просто. Стерилізуємо банки, які будемо використовувати для заготівлі.
  2. Відправляємо в банки спеції: горошини перцю, лавровий лист і гвоздику.
  3. Добре промиваємо яблука під водою. Зрізаємо хвостики.
  4. Викладаємо яблука в банки і заливаємо їх окропом. Прикриваємо кришкою і залишаємо на 30 хвилин.
  5. Зливаємо настоявшуюся воду в каструлю. Кип’ятимо її з сіллю і цукром. В кінці вливаємо оцет.
  6. Заливаємо яблука маринадом. Закатуємо, перевертаємо догори дном, закутуємо і залишаємо до повного охолодження.
  7. Мариновані яблука на зиму в банках готові. Забирайте на зберігання в прохолодне місце.

Мариновані яблука без стерилізації з оцтом

Мариновані яблука без стерилізації з оцтом – відмінна ідея для тих, кого рік порадував великим урожаєм. Така заготовка не вимагає багато часу і сил, а результат нікого не залишить байдужим. Для приготування апетитною закуски використовуйте перевірений покроковий рецепт.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 5 л.

Інгредієнти:

  • Яблуко – 2,5-3 кг
  • Гвоздика – за смаком.
  • Перець чорний горошок – за смаком.

Для маринаду:

  • Вода – 2 л
  • Цукор – 0,8 кг
  • Оцет яблучний/оцет 9% – 300 мл/200 мл
  • Кориця – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Відбираємо яблука для заготівлі, добре промиваємо їх під водою.

Крок 2. З кожного яблука акуратно видаляємо серцевину. Робимо отвори всередині плодів і акуратно вирізаємо. Щоб продукт не потемніла, можна потримати її у воді з лимонною кислотою.

Крок 3. Стерилізуємо банки і на дно кожної кладемо гвоздику і горошини перцю.

Крок 4. Готуємо маринад. Кип’ятимо воду з цукром і корицею. Вливаємо в неї оцет.

Крок 5. Яблука розкладаємо по банках і заливаємо гарячим маринадом.

Крок 6. Закатуємо, перевертаємо догори дном, закутуємо в теплий матеріал і залишаємо до повного охолодження.

Крок 7. Мариновані яблука без стерилізації з оцтом готові!

Мариновані яблука з корицею на зиму

Мариновані яблука з корицею на зиму – це яскрава і смачна заготовка, яка точно урізноманітнює полиці своєї комори. Готове частування порадує цікавим смаком і корисними властивостями. Обов’язково беріть на замітку простий рецепт з покроковими фото з нашої збірки.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2,7 л.

Інгредієнти:

  • Яблуко – 3 кг
  • Вода – 200 мл
  • Оцет яблучний – 200 мл
  • Цукор – 1 кг
  • Паличка кориці – 1 шт.
  • Гвоздика – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо інгредієнти за списком.

Крок 2. Яблука добре промиваємо і поділяємо на четвертинки, акуратно вирізаючи серцевину з насінням.

Крок 3. Підготуємо паличку кориці і ароматну гвоздику.

Крок 4. Кип’ятимо воду з цукром. Розмішуємо, щоб сухий інгредієнт повністю розчинився. Додаємо сюди корицю і гвоздику.

Крок 5. Занурюємо яблука в маринад. Кип’ятимо повторно і проварюємо ще 5-10 хвилин.

Крок 6. Яблука повинні стати м’якими. Далі розкладаємо їх по стерилізованим банкам, заливаємо маринадом і закатуємо.

Крок 7. Мариновані яблука з корицею на зиму готові. Забирайте на зберігання!

Мариновані яблука з лимонною кислотою на зиму

Мариновані яблука з лимонною кислотою на зиму нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього дотримуйтесь простим крокам з нашої перевіреної кулінарної ідеї. Готовий продукт порадує вас своєю соковитістю і цікавим смаком. Урізноманітніть меню домашніх заготовок.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2 л.

Інгредієнти:

  • Яблуко – 2 кг
  • Лимон – 2 шт.
  • Кислота лимонна – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 кг
  • Горіхи волоські очищені – 40 гр.
  • Сік яблучний – 1 л

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом промиваємо і стерилізуємо банки.

Крок 2. Добре промиваємо яблука і ріжемо їх часточками.

Крок 3. Також промиваємо лимони й нарізаємо кружечками. Видаляємо кісточки.

Крок 4. Продукти складаємо в каструлю, заливаємо гарячим яблучним соком і варимо до м’якості яблук.

Крок 5. Зливаємо рідину в іншу ємність і проціджуємо її. Потім кип’ятимо з цукром. Коду суміш загусне, додаємо лимонну кислоту і подрібнені горіхи. Варимо хвилину і знімаємо з плити.

Крок 6. Розкладаємо яблука і лимонні кружечки в банки. Заливаємо їх маринадом, закриваємо кришкою і даємо повністю охолонути.

Крок 7. Мариновані яблука з лимонною кислотою на зиму готові. Забирайте на зберігання!

Яблука з часником в банках

Яблука з часником в банках – оригінальна ідея для ваших домашніх заготовок на тривале зберігання. Частування вийде цікавим за смаком і ароматним. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу перевіреного покрокового рецептом. Порадуйте себе і рідних!

Час готування – 1 добу

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Яблуко – 2 кг
  • Часник – 4 зубчики.
  • Цибуля ріпчаста середній – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Трави прованські – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо потрібну кількість яблук і промиваємо їх під водою.

Крок 2. Очищаємо яблука від шкірки і насіння. Ріжемо часточками або четвертинками.

Крок 3. Складаємо яблука в каструлю, заливаємо невеликою кількістю води і варимо на повільному вогні близько 30 хвилин. Залишаємо остигати до наступного дня.

Крок 4. Подрібнюємо цибулю і відправляємо його до яблук.

Крок 5. Також дрібно ріжемо часник і викладаємо в загальну масу. Додаємо сіль, цукор. Тушкуємо 30 хвилин, періодично помішуючи.

Крок 6. В стерилізовані банки додаємо сухі спеції і викладаємо яблучну заготовку. Закриваємо кришками, ставимо догори дном і залишаємо до повного охолодження.

Крок 7. Яблука з часником в банках готові. Прибирайте заготовки на зберігання!