Хренодер – 8 рецептів приготування на зиму з покроковими фото

Хренодер — це популярний соус серед любителів гострих і пікантних приправ. Хренодер має масу назв, але суть від цього не змінюється. Гостроту можна регулювати за власним смаком. Гостра закуска чудово поєднується з багатьма стравами. Пікантна намазки на хлібобулочних виробах чудово доповнить ковбасу і сало. У підбірці є різні варіанти, але головним інгредієнтом залишається хрін.

Хренодер з помідорами — класичний рецепт

Хренодер з помідорами – класичний рецепт для свого виконання потребує мінімум доступних і бюджетних інгредієнтів. Для приправи використовують стиглі м’ясисті томати. Гострий соус зберігають у холодильнику. Зимова заготівля підходить практично до всього.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Помідори черрі 2.5 кг
  • Сіль 2 ст. л.
  • Очищений корінь хрону 70 гр.
  • Часник 1 головка

Процес приготування:

  1. Як заготовити хренодер на зиму з помідорами за класичним рецептом? Обполіскуємо соковитий корінь хрону. Скоблим ножем і промиваємо.
  2. Розрізавши корінь на шматки, подрібнюємо його за допомогою м’ясорубки або використовуємо подрібнювач.
  3. Розділивши головку часнику на часточки, очистити їх від лушпиння. Обполіскуємо.
  4. Часник подрібнюємо тим же способом, що і корінь хрону.
  5. Визрілі томати промиваємо, розділивши на сегменти, вирізаємо плодоніжки.
  6. Подрібнюємо томати.
  7. Виливаємо томатну масу в глибоку посуд.
  8. Додаємо хрін і часник.
  9. Кладемо сіль.
  10. Добре перемішуємо і даємо постояти мінімум 1 годину. Гарненько перемішуємо кожні 15 хвилин.
  11. Поки настоюється приправа, ретельно промиваємо скляні банки і стерилізуємо звичним способом. Розливаємо хренодер по банкам. Закорковуємо і зберігаємо в холодильнику. Приємного апетиту!