грузді Мариновані на зиму – 10 рецептів приготування з покроковими фото

грузді Мариновані на зиму – неймовірно ніжна і апетитна заготівля для вашого столу. Готову закуску можна подавати як до домашніх обідів, так і в рамках святкового меню. Гриби і оригінальною гіркотою нікого не залишать байдужими. Для приготування беріть на замітку перевірені рецепти з покроковим описом процесу.

грузді Мариновані — рецепт простіше простого в банках на зиму

Грузді знамениті своїм оригінальним гіркуватим смаком. Хрусткі, ароматні гриби – часта закуска на багатьох родинних столах, заготовити яку дуже швидко і просто!

Інгредієнти на
4 порц.

  • Грузді свіжі 1.5 кг
  • Вода 1 л
  • Часник 3 зуб.
  • Часник 4 стебла
  • Лавровий лист 1 ч. л. подрібненого
  • Гвоздика 8 шт.
  • Перець чорний горошок 8 шт.
  • Сіль 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як заготовити грузді мариновані на зиму? Ретельно вимиваємо гриби від всіх забруднень і замочуємо у великій кількості холодної води на 2 години.
  2. Вимочені грузді знову заливаємо водою, додаємо подрібнений лавровий лист, доводимо до кипіння і продовжуємо варити 30 хвилин.
  3. У стерилізовані банки акуратно викладаємо гриби. Рівномірно засипаємо гриби сіллю, додаємо решту спеції і оцет.
  4. Заливаємо вміст банок гарячою водою, що залишилася від варіння груздів. Закриваємо кришками і відправляємо на зберігання. Готово!