грузді Мариновані на зиму – 10 рецептів приготування з покроковими фото

грузді Мариновані на зиму – неймовірно ніжна і апетитна заготівля для вашого столу. Готову закуску можна подавати як до домашніх обідів, так і в рамках святкового меню. Гриби і оригінальною гіркотою нікого не залишать байдужими. Для приготування беріть на замітку перевірені рецепти з покроковим описом процесу.

грузді Мариновані — рецепт простіше простого в банках на зиму

Грузді знамениті своїм оригінальним гіркуватим смаком. Хрусткі, ароматні гриби – часта закуска на багатьох родинних столах, заготовити яку дуже швидко і просто!

Інгредієнти на
4 порц.

  • Грузді свіжі 1.5 кг
  • Вода 1 л
  • Часник 3 зуб.
  • Часник 4 стебла
  • Лавровий лист 1 ч. л. подрібненого
  • Гвоздика 8 шт.
  • Перець чорний горошок 8 шт.
  • Сіль 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як заготовити грузді мариновані на зиму? Ретельно вимиваємо гриби від всіх забруднень і замочуємо у великій кількості холодної води на 2 години.
  2. Вимочені грузді знову заливаємо водою, додаємо подрібнений лавровий лист, доводимо до кипіння і продовжуємо варити 30 хвилин.
  3. У стерилізовані банки акуратно викладаємо гриби. Рівномірно засипаємо гриби сіллю, додаємо решту спеції і оцет.
  4. Заливаємо вміст банок гарячою водою, що залишилася від варіння груздів. Закриваємо кришками і відправляємо на зберігання. Готово!

грузді Мариновані з 9% оцтом

Апетитні хрусткі грузді легко заготовити в банках з використанням оцту. Домашня грибна закуска зможе довго зберігатися в прохолодному приміщенні і радувати домашніх в будь-який час.

Час приготування: 3 години

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 2 банки

Інгредієнти:

  • Грузді білі – 1 кг
  • Вода – 1,5 л
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Оцет 9% – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо грузді, відрізаємо зайве, промиваємо і замочуємо в холодній воді на 10 годин. Міняємо стару воду на нову кожні 2 години.

Крок 2. Зливаємо брудну воду, вливаємо до грибів півтора літра чистої води, солимо і доводимо до кипіння. Варимо протягом 30 хвилин на помірному вогні. Ближче до кінця готування додаємо лаврове листя, горошини перцю і оцет.

Крок 3. Розмішуємо вміст каструлі і розливаємо в чисті банки до самого горлечка. Закриваємо ошпареними кришками, остуджуємо і забирає на тривале зберігання. Готово!

грузді Мариновані без оцту на зиму

Маринування груздів без оцту робить їх більш ніжними за смаком. Після відкриття банки, гриби відразу готові до подачі без промивання під водою і інших маніпуляцій. Спробуйте простий рецепт апетитною закуски на зиму.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 3 банки

Інгредієнти:

  • Грузді – 1 кг
  • Вода – 1,5 л
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Сіль – 3 ч. л.
  • Цукор – 2 ч. л.
  • Лимонна кислота – 2 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Грузді перебираємо. Далі гриби можна замочити в холодній воді або просто довго і ретельно промити, якщо хочете заощадити час.

Крок 2. Заливаємо гриби водою, додаємо горошини чорного перцю і відварюємо після закипання 20-30 хвилин.

Крок 3. Окремо відварюємо півтора літра води з сіллю і цукром. Після того, як почнеться кипіння, додаємо лимонну кислоту. Розмішуємо і знімаємо з плити.

Крок 4. У чисті стерилізовані банки викладаємо гриби, заливаємо їх маринадом і закрити капроновими кришками. Даємо заготівлях охолонути і забирає на зберігання. Готово!

Хрусткі грузді мариновані без стерилізації на зиму

Зимові заготовки з груздів завжди виходять хрусткими і смачними. А тим, хто не любить довго возитися з закрутками, обов’язково сподобається рецепт приготування популярних грибів без стерилізації.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 2 банки

Інгредієнти:

  • Грузді – 1 кг
  • Вода – 1,5 л
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Гвоздика – 6 шт.
  • Часник – 6 зубчиків.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Сіль – 3 ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Оцет – 2 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Грузді ретельно перебираємо, отмачиваем в крижаній воді, промиваємо і даємо їм обсохнути.

Крок 2. Зубчики часнику очищаємо від лушпиння. Готуємо й інші спеції.

Крок 3. Гриби заливаємо водою і доводимо до кипіння, після проварюємо 30 хвилин на середньому вогні.

Крок 4. В 1,5 літрах холодної води розводимо сіль, цукор, додаємо перець, гвоздику та лавровий лист. Доводимо до кипіння і вимикаємо готовий маринад.

Крок 5. В чисті ошпарені банки викладаємо відварені гриби, їх заливаємо відразу киплячим маринадом, додаємо оцет і закриваємо. Даємо заготівлях охолонути і можна відправляти на зберігання!

грузді Мариновані гарячим способом

Заготівля грибів на зиму гарячим способом – це проста і досить популярна процедура. Спробуйте таким чином замаринувати хрусткі і ароматні грузді. Результат вас приємно здивує!

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 2 банки

Інгредієнти:

  • Грузді – 1 кг
  • Вода – 1,5 л
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Оцет – 2 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Перебираємо гриби, отмачиваем у воді і очищаємо від бруду. Зручно використовувати невелику щітку.

Крок 2. Даємо грибів обсохнути, великі можна нарізати на невеликі шматочки.

Крок 3. Заливаємо підготовлені грузді водою, додаємо сіль, перець, перемішуємо і ставимо на плиту. Варимо 25 хвилин після закипання.

Крок 4. Зливаємо воду від відварених груздів за допомогою друшляка.

Крок 5. В чисті ошпарені банки спершу викладаємо грузді. Чергуємо їх з шматочками зелені.

Крок 6. Заливаємо вміст утворився під час варіння маринадом, додаємо оцет.

Крок 7. Ароматні грузді гарячим способом готові. Можна відправляти на зберігання!

грузді Мариновані білі

Білі грузді помітно виділяються серед своїх родичів. Домашні заготовки з них можна віднести до справжніх грибних делікатесів. Але, не дивлячись на це, закуска досить проста у виконанні, і її легко заготовити для довгого зберігання.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 5 банок

Інгредієнти:

  • Грузді білі – 2 кг
  • Вода – 1 л
  • Часник – 3 зубчики.
  • лавровий Лист – 5 шт.
  • Гвоздика – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Оцет 9% – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Білі гриби перебираємо і ретельно промиваємо. Відмочувати такий вид груздів не обов’язково.

Крок 2. Щільно заливаємо гриби водою і відварюємо 20-25 хвилин.

Крок 3. Нагріваємо літр води з сіллю, цукром і спеціями. Доводимо до кипіння.

Крок 4. Стерилізуємо банки і кришки. На дно посуду викладаємо очищені зубчики часнику і лаврові листки за смаком.

Крок 5. Зливаємо воду з відварених грибів. Самі грузді викладаємо в банки до самого горлечка.

Крок 6. Заливаємо заготівлю маринадом. Рівномірно розподіляємо оцет по банкам і закрити їх кришками. Готово!

чорні грузді Мариновані

Щільні і хрусткі чорні грузді – оригінальна закуска для вашого столу. Мариновані гриби виходять ароматними і з приємною легкою гіркуватістю. Любителі пікантних закусок оцінять!

Час готування: 8 годин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 3 банки

Інгредієнти:

  • чорні Грузді – 1,5 кг
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Зелень – за смаком.
  • Оцет – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Перебираємо чорні грузді і приступаємо до довгого процесу вимочування. Заливаємо гриби водою на дві години по три рази. Якщо є можливість збільшити час, то зробіть це.

Крок 2. Вимочені грузді доводимо до кипіння два рази, потім нарізаємо на більш зручні для закочування шматочки. Ніжку по максимуму зрізаємо. Викладаємо гриби відразу в банки.

Крок 3. До грибів додаємо зелень, часник і перець.

Крок 4. Засипаємо заготівлю сіллю, вливаємо оцет. Потім до країв банок наливаємо крутий окріп.

Крок 5. Закриваємо зимову закуску кришками і даємо їй повністю охолонути. Готово!

грузді Мариновані з цибулею

грузді Мариновані на зиму вийдуть ще більш апетитними і ароматними з додаванням цибулі. Ідеальне поєднання двох компонентів легко перевтілиться у вашу улюблену домашню закуску з грибів.

Час готування: 4 години

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 2 банки

Інгредієнти:

  • Грузді – 1 кг
  • Вода – 1 л
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Гвоздика – 2 шт.
  • Оцет – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Ретельно перебираємо і промиваємо грудей. Отмачиваем у воді 2-4 години.

Крок 2. Міняємо воду для грибів і відварюємо їх протягом 20 хвилин на середньому вогні. Знову міняємо воду і повторюємо процедуру.

Крок 3. Нарізаємо Тонкими кільцями ріпчасту цибулю.

Крок 4. В окремій каструлі відварюємо маринад. У літрі води змішуємо сіль, перець і гвоздику. Доводимо до кипіння.

Крок 5. В стерилізовані банки викладаємо грузді, чергуючи їх з цибулею. Заливаємо киплячим маринадом, оцтом і закриваємо кришками. Ароматна заготівля готова!

грузді Мариновані без вимочування на зиму

Грузді без вимочування — це простий і зручний спосіб заготівлі лісових грибів на зиму. Продукт збереже всі свої яскраві смакові якості і неодмінно урізноманітнює меню за сімейним столом.

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 2 банки

Інгредієнти:

  • Грузді – 1,5 кг
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Гвоздика – 2 шт.
  • Оцет – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Грузді перебираємо, уважно промиваємо та нарізаємо. Відмочувати не потрібно. Це дозволить зберегти оригінальний гіркуватий смак грибів і помітно зекономить час.

Крок 2. Кип’ятимо гриби у великій кількості води. Потім цю воду зливаємо.

Крок 3. Грузді повторно заливаємо водою, але вже додаємо сіль і спеції. Варимо 40 хвилин на повільному вогні. За пару хвилин до того, як зняти з плити, вливаємо оцет і перемішуємо.

Крок 4. Промиваємо і кип’ятимо банки. Вливаємо в них гарячі грузді в маринаді. Закриваємо кришками і ставимо на зберігання. Готово!

грузді Мариновані швидкого приготування

Грибні заготовки на зиму – універсальне частування, яке доповнить будь-родинний стіл. Приготуйте хрусткі грузді мариновані по швидкому рецептом. Ідеальна Закуска в подачі до вареної картоплі та інших гарячих страв.

Час приготування: 3 години

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 2 банки

Інгредієнти:

  • Грузді – 1 кг
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Гвоздика – 2 шт.
  • Оцет – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Чистимо грузді від бруду і гілок. Моєму інгредієнт і заливаємо великою кількістю холодної води. Залишаємо на пару годин.

Крок 2. Міняємо воду в грибах і ставимо на плиту, доводимо до кипіння і зливаємо воду в останній раз. Наливаємо тепер близько літра, додаємо сіль, гвоздику і перець. Варимо 25 хвилин на повільному вогні.

Крок 3. В кінці готування додаємо оцет, ретельно розмішуємо і виливаємо заготовку в стерилізовані банки. Після охолодження ароматні грузді швидкого приготування повністю готові!