Варення з абрикосів – 10 простих рецептів на зиму з фото покроково

Варення з абрикосів — проста заготівля на зиму, яка має чудовий аромат і густу консистенцію. Є багато способів його приготування. У цій статті зібрано 10 найбільш цікавих і незвичайних рецептів цієї зимової заготівлі.

Варення з абрикосів без кісточок на зиму

Чим добре варення без кісточок? Його сміливо можна їсти ложками або додавати в домашню випічку. У цьому рецепті ми розповімо, як приготувати смачне і густе абрикосове варення без кісточок.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Цукор-пісок 1 кг
  • Абрикос 1 кг
  • Вода 250 мл

Процес приготування:

  1. Щоб приготувати варення з абрикосів на зиму, фрукти промийте, просушіть і вийміть кісточки.
  2. Тару для варення заздалегідь помийте, стерилізуйте і просушіть.
  3. Цукор всипте в каструлю і залийте водою. Поставте каструлю на вогонь і доведіть її вміст до кипіння, варіть сироп 2 хвилини.
  4. У киплячий сироп викладіть абрикоси, перемішайте і варіть 5 хвилин. Зніміть каструлю з вогню, варення залиште на 5-6 годин.
  5. Потім знову поставте каструлю на вогонь, доведіть варення до кипіння, варіть 5 хвилин. Знову зніміть з вогню і залиште на 6 годин.
  6. Після цього варення розкладіть по сухим стерилізованим банкам і загорніть їх. Потім перемістіть на зберігання в прохолодне місце.

Приємного апетиту!