Варення з абрикосів – 10 простих рецептів на зиму з фото покроково

Варення з абрикосів — проста заготівля на зиму, яка має чудовий аромат і густу консистенцію. Є багато способів його приготування. У цій статті зібрано 10 найбільш цікавих і незвичайних рецептів цієї зимової заготівлі.

Варення з абрикосів без кісточок на зиму

Чим добре варення без кісточок? Його сміливо можна їсти ложками або додавати в домашню випічку. У цьому рецепті ми розповімо, як приготувати смачне і густе абрикосове варення без кісточок.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Цукор-пісок 1 кг
  • Абрикос 1 кг
  • Вода 250 мл

Процес приготування:

  1. Щоб приготувати варення з абрикосів на зиму, фрукти промийте, просушіть і вийміть кісточки.
  2. Тару для варення заздалегідь помийте, стерилізуйте і просушіть.
  3. Цукор всипте в каструлю і залийте водою. Поставте каструлю на вогонь і доведіть її вміст до кипіння, варіть сироп 2 хвилини.
  4. У киплячий сироп викладіть абрикоси, перемішайте і варіть 5 хвилин. Зніміть каструлю з вогню, варення залиште на 5-6 годин.
  5. Потім знову поставте каструлю на вогонь, доведіть варення до кипіння, варіть 5 хвилин. Знову зніміть з вогню і залиште на 6 годин.
  6. Після цього варення розкладіть по сухим стерилізованим банкам і загорніть їх. Потім перемістіть на зберігання в прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Як заготовити на зиму смачне варення з абрикосів з кісточками?

Абрикосове варення являє собою яскраве ласощі з золотистого сиропу і щільних плодів абрикоса. Цим ласощами люблять побалувати себе дорослі і діти.

Час готування: 1,5 доби.

Час приготування: 100 хв

Порцій: 5.

Інгредієнти:

  • Абрикоси – 1 кг
  • Цукор – 0,5 кг
  • Вода – 70 мл
  • Цукор ванільний – 1 ч. л.
  • Кориця – 2 гр.

Процес приготування:

1. Абрикоси промийте і просушіть.

2. Акуратно вийміть кісточки з ягід. Кісточки розкладіть на деку і висушити в духовці.

3. Половинки абрикосів засипте цукром і влийте воду. Залиште фрукти на пару годин і дочекайтеся, поки вони пустять сік.

4. Потім каструлю з абрикосами поставте на плиту, доведіть варення до кипіння, постійно помішуючи. Кип’ятіть варення три рази з перервами в 12 годин.

5. Ядерця розколіть і замочіть в теплій воді.

6. При третьому кипінні додайте варення ядерця і корицю, перемішайте, доведіть до кипіння.

7. Готове варення розкладіть по стерилізованим банкам, загорніть їх і залиште до повного охолодження при кімнатній температурі. Абрикосове варення з кісточками на зиму готово.

Приємного апетиту!

Густе абрикосове варення часточками

В такому вигляді можна готувати варення навіть з перестиглих і м’яких плодів абрикоса. Варення виходить густим і схожим на мед.

Час готування: 12 годин.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Абрикоси – 700 гр.
  • Цукор – 700 гр.
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

1. Абрикоси промийте і просушіть.

2. Наріжте фрукти шматочками і видаліть кісточки.

3. Перекладіть абрикоси в миску, додати до них цукор і воду, перемішайте. Коли цукор розчиниться, поставте ємність на вогонь і доведіть до кипіння.

4. Кип’ятіть 5 хвилин, потім залиште його до охолодження. Повторіть цю процедуру ще раз.

5. Після другого кип’ятіння варення розкладіть по стерилізованим банкам і закатайте. Зберігайте варення в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Простий рецепт варення-п’ятихвилинки з абрикосів

Літо – найжаркіша пора у всіх сенсах цього слова, особливо якщо мова йде про заготівлі варення. Щоб не проводити годинник на кухні, скористайтеся цим швидким рецептом приготування смачного абрикосового варення.

Час готування: 8 годин.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 5.

Інгредієнти:

  • Абрикоси – 1,5 кг
  • Цукор – 1,5 кг
  • Вода – 0,5 л.

Процес приготування:

1. Абрикоси промийте і просушіть паперовими рушниками.

2. З плодів видаліть кісточки і розріжте їх на часточки. Викладіть ягоди шарами в каструлю і просыпьте їх цукром. Залиште абрикоси на ніч в холодильнику.

3. Потім влийте в каструлю з ягодами воду і поставте її на середній вогонь. Варіть варення в три прийоми по 5 хвилин з інтервалом у 3 години.

4. Після третього кип’ятіння варення розкладіть по стерилізованим банкам.

5. Банки щільно закрийте кришками, переверніть і остудіть при кімнатній температурі. Зберігайте варення в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Як приготувати варення з абрикосів з волоськими горіхами?

Варення – це не тільки цукор і ягоди. Щоб зробити домашнє ласощі більш цікавим і корисним, додайте в нього волоські горіхи. Про всі тонкощі приготування абрикосового варення з волоськими горіхами ви дізнаєтеся з цього рецепту.

Час готування: 120 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 1.

Склад:

  • Абрикоси – 400 гр.
  • Горіхи волоські – 100 гр.
  • Цукор – 300 гр.

Процес приготування:

1. Абрикоси помийте, розріжте їх навпіл і видаліть кісточки.

2. Потім кожну половинку наріжте тонкими часточками. Змішайте абрикоси з цукром і залишити на 30-60 хвилин.

3. Волоські горіхи порубаєте ножем і обсмажте на сухій сковороді.

4. Абрикоси перекладіть в каструлю і поставте на вогонь. Варіть при слабкому кипінні півгодини, періодично перемішуючи і знімаючи пінку.

5. Часточки повинні стати прозорими.

6. Після цього додайте в варення горіхи і продовжуйте варити 5-10 хвилин.

7. Потім гаряче варення викладіть в стерилізовану банку і щільно закупорьте її. Закатку укрийте ковдрою і залиште до повного охолодження. Смачна домашня заготовка готова.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування абрикосового варення в мультиварці

Мультиварка відмінно підходить для варіння варення. В чаші абрикоси нудяться при високій температурі, що дозволяє зберегти більше їх корисних властивостей.

Час готування: 13 годин.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Абрикоси – 1,2 кг
  • Цукор – 1 кг
  • Вода – 50 мл

Процес приготування:

1. Абрикоси вимити і промокніть їх на паперових рушниках.

2. Абрикоси розріжте навпіл, видаліть кісточки і складіть половинки в чашу мультиварки.

3. Абрикоси засипте цукром і влийте воду. Залиште ягоди на деякий час, щоб вони пустили сік.

4. Покладіть в чашу мультиварки, виберіть програму «Тушкування» на 15 хвилин. Через 10 хвилин перемішайте варення і зніміть піну. Залиште варення прямо в мультиварці на 12 годин.

5. Після цього знову доведіть варення до кипіння в режимі «Гасіння» і варіть 5 хвилин.

6. Гаряче варення розлийте по стерилізованим банкам, загорніть їх і укрийте ковдрою до повного охолодження. Зберігайте варення в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Ароматне варення з абрикосів з апельсинами

Яскраве, сонячне варення у вас вийде з абрикосів і апельсинів. Його неймовірний смак і аромат зберуть за чаєм всю сім’ю і ви навіть не помітите, як в баночці здасться дно.

Час готування: 10 годин.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Абрикоси – 1 кг
  • Апельсин – 1 шт.
  • Цукор – 800 гр.

Процес приготування:

1. Абрикоси вимити, просушіть, розріжте навпіл і видаліть кісточки.

2. До абрикосам додайте одну склянку цукру, перемішайте і залиште на 10 годин.

3. Апельсин добре промийте під гарячою водою і наріжте великими шматками. Перекладіть апельсин в блендер і подрібніть його.

4. Коли абрикоси пустять сік, додайте подрібнений апельсин і цукор, що залишився. Поставте каструлю на вогонь і доведіть варення до кипіння, варіть 15-20 хвилин.

5. Гаряче варення розкладіть по стерилізованим банкам і загорніть їх. Варення може зберігатися в прохолодному місці до року.

Приємного апетиту!

Густе варення-желе з абрикосів з желатином

Щоб зробити консистенцію варення більш щільною і схожою на джем, можна скористатися таким загусником, як желатин. Таке абрикосове варення можна намазати на підсмажений тост і подати до ранкової кави.

Час готування: 6 годин.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Абрикоси – 1 кг
  • Цукор – 400 гр.
  • Желатин – 15 гр.

Процес приготування:

1. Абрикоси добре промийте проточною водою, розріжте навпіл і видаліть кісточки.

2. Цукор змішайте з желатином.

3. Абрикоси викладіть в каструлю шарами і пересипте їх цукром.

4. Накрийте каструлю чистим рушником і залиште на 5-6 годин, щоб фрукти дали сік.

5. Після цього поставте каструлю на вогонь і доведіть її вміст до кипіння.

6. Проваріть варення при слабкому кипінні 5-6 хвилин і розлийте його по стерилізованим банкам. Відразу загорніть варення, остудіть при кімнатній температурі і перемістіть на зберігання в прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Дуже смачне варення з абрикосів з мигдалем

Поєднання солодких м’ясистих абрикосів і ароматного мигдалю не рідко використовують у приготуванні варення на зиму. Можна зварити варення з змішаних абрикосів і мигдалю або замінити мигдалем кісточки абрикосів, імітуючи цілі ягоди у варенні. Ми розповімо, як приготувати більш простий варіант варення.

Час готування: 6 годин.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Абрикоси – 3 кг
  • Цукор – 2 кг
  • Вода – 400 мл
  • Цукор ванільний – 20 гр.
  • Мигдаль – 400 гр.

Процес приготування:

1. Абрикоси помийте, обсушіть і видаліть кісточки.

2. У каструлю всипте цукор і влийте воду, перемішайте і доведіть сироп до кипіння.

3. Абрикоси, мигдаль перекладіть в ємність, у якій буде варитися варення, всипте ванільний цукор.

4. Додайте до фруктів і мигдалю гарячий сироп, перемішайте, повністю остудіть. Потім поставте на вогонь, доведіть варення до кипіння, відразу вимкніть вогонь і повністю остудіть. Повторіть цю процедуру 5-6 разів.

5. Після шостого кипіння, варення розкладіть по стерилізованим банкам і загорніть їх. Зберігайте закачування з абрикосовим варенням в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Як зварити густий абрикосовий джем з агар-агаром?

Абрикосове варення – одне з найпопулярніших і улюблених солодких домашніх заготовок. Його варять з цілими ягодами або у вигляді джему. Додавання агар-агару зробить консистенцію абрикосового варення густою і щільною.

Час готування: 4 години.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Абрикоси – 1,5 кг
  • Цукор – 1 кг
  • Агар-агар – 1,5 ч. л.
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

1. Абрикоси ретельно промийте під проточною водою і дайте їм обсохнути.

2. Абрикоси розріжте навпіл і видаліть кісточки.

3. Перекладіть абрикоси в каструлю, посипте їх цукром і перемішайте.

4. У каструлю влийте холодну воду і залиште фрукти на 30-40 хвилин.

5. Поставте каструлю на вогонь і варіть 5 хвилин після закипання. Потім дайте варенню трохи охолонути і повторіть цю процедуру ще два рази.

6. При третьому кип’ятінні додайте агар-агар. Після кипіння, зніміть каструлю з вогню і варення розлийте по стерилізованим банкам. Залиште загортання при кімнатній температурі до повного охолодження, потім перемістіть його в прохолодне місце для зберігання.

Приємного апетиту!