Баклажани смажені з часником на зиму – 5 кращих рецептів з покроковими фото

Смажені баклажани на зиму з часником — неймовірно смачна заготовка. Продукт довго зберігається в прохолодних умовах і поєднується з багатьма м’ясними і рибними стравами. Крім того, овочеве частування виходить досить поживним, що дозволяє йому бути повноцінною закускою на домашньому столі.

Баклажани смажені з часником на зиму без стерилізації

Смажені баклажани з часником – яскрава і ситна закуска для довгого зберігання. Приготуйте частування по простому і швидкому рецептом без використання стерилізації. Подавайте до столу в якості холодної закуски.

Інгредієнти на
1.5 л.

  • Баклажан 2 кг
  • Часник 100 гр.
  • Петрушка 1 ст. л.
  • Сіль 3 ст. л.
  • Оцет столовий 9% 3 ст. л.
  • Масло рослинне 1 ст.

Процес приготування:

  1. Як заготовити смажені баклажани з часником на зиму? Промиваємо баклажани під водою і вирізаємо плодоніжки.
  2. Розбираємо овоч на тонкі кола. Засипаємо їх сіллю і залишаємо на 1-2 години.
  3. Через час відкидаємо продукт на сито, щоб стекла зайва рідина. Промивати від солі не потрібно.
  4. Далі обсмажуємо баклажани в половині від загальної кількості рослинного масла до яскравого рум’янцю.
  5. У невеликій тарілці з’єднуємо оцет із залишками масла, петрушкою і подрібненим часником.
  6. Розмішуємо інгредієнти.
  7. Кожен шматочок овоча занурюємо в часникову суміш і кладемо його в підготовлені банки.
  8. Начиняємо тару, поки не закінчаться продукти.
  9. Закриваємо частування кришками і зберігати в прохолодному місці. Готово!