Баклажани смажені з часником на зиму – 5 кращих рецептів з покроковими фото

Смажені баклажани на зиму з часником — неймовірно смачна заготовка. Продукт довго зберігається в прохолодних умовах і поєднується з багатьма м’ясними і рибними стравами. Крім того, овочеве частування виходить досить поживним, що дозволяє йому бути повноцінною закускою на домашньому столі.

Баклажани смажені з часником на зиму без стерилізації

Смажені баклажани з часником – яскрава і ситна закуска для довгого зберігання. Приготуйте частування по простому і швидкому рецептом без використання стерилізації. Подавайте до столу в якості холодної закуски.

Інгредієнти на
1.5 л.

  • Баклажан 2 кг
  • Часник 100 гр.
  • Петрушка 1 ст. л.
  • Сіль 3 ст. л.
  • Оцет столовий 9% 3 ст. л.
  • Масло рослинне 1 ст.

Процес приготування:

  1. Як заготовити смажені баклажани з часником на зиму? Промиваємо баклажани під водою і вирізаємо плодоніжки.
  2. Розбираємо овоч на тонкі кола. Засипаємо їх сіллю і залишаємо на 1-2 години.
  3. Через час відкидаємо продукт на сито, щоб стекла зайва рідина. Промивати від солі не потрібно.
  4. Далі обсмажуємо баклажани в половині від загальної кількості рослинного масла до яскравого рум’янцю.
  5. У невеликій тарілці з’єднуємо оцет із залишками масла, петрушкою і подрібненим часником.
  6. Розмішуємо інгредієнти.
  7. Кожен шматочок овоча занурюємо в часникову суміш і кладемо його в підготовлені банки.
  8. Начиняємо тару, поки не закінчаться продукти.
  9. Закриваємо частування кришками і зберігати в прохолодному місці. Готово!

Смажені баклажани з часником і помідорами шарами в банках

Смачна і цікава закуска для зимового зберігання – смажені баклажани з помідорами і часником. Частування прикрасить ваш домашній стіл і порадує оточуючих поживними властивостями.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 1 л.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 1 кг
  • Часник – 1 головка.
  • Помідор – 1 кг
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Оцет 9% – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Підготуємо інгредієнти. Промиті баклажани і помідори ріжемо колами рівної товщини. Зелень і часник подрібнюємо.

2. Далі шматочки баклажанів засипаємо сіллю. Розмішуємо їх і залишаємо на 1 годину.

3. Через час, смажимо овоч в рослинному маслі до золотистого кольору.

4. У підготовлену ошпарену банку шарами викладаємо баклажани і помідори. Доповнюємо продукти часником і зеленню. Все щільно утрамбовується.

5. Поливаємо заготівлю оцтом і накриваємо кришкою. Стерилізуємо її в каструлі з киплячою водою протягом 15 хвилин. Закатуємо банку. Після даємо охолонути і забирає на зберігання.

Баклажани смажені з часником без оцту на зиму

Пікантні смажені баклажани з часником можна заготовити на зиму без додавання оцту. При правильних температурних умовах частування буде довго зберігатися. Оцініть простий і перевірений рецепт.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 1 л.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 2 кг
  • Часник – 1 головка.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Вода – 2 склянки
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Гвоздика – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Промиті під водою баклажани ріжемо кружальцями і відправляємо їх у обмащений маслом сковороду.

2. Смажимо овочі до золотистого кольору з обох сторін.

3. Ріжемо дрібними шматочками часник і гострий перець чилі.

4. В стерилізовану банку кладемо обсмажені баклажани. Чергуємо продукт з перцем і часником.

5. Окремо кип’ятимо воду з сіллю, цукром і спеціями. Заливаємо ароматним маринадом заготовку.

6. Закатуємо тару кришкою, остуджуємо її і забирає на зберігання. Апетитні баклажани без оцту готові!

Як посмажити баклажани з часником і зеленню для зберігання в банках?

Заготівля зі смажених баклажанів – одне з найсмачніших страв на зиму. Приготувати овоч можна з додаванням часнику та зелені. Це додасть страві неповторний особливий аромат.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 1 л.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 2 кг
  • Часник – 2 голівки.
  • Кріп – 2 пучка.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Оцет 9% – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Нарізаємо промиті баклажани кружечками. Обсмажуємо їх в половині від зазначеної кількості олії. Готуємо продукт до утворення рум’янцю.

2. Подрібнюємо два пучка свіжого кропу. Засипаємо інгредієнт чорним меленим перцем і сіллю.

3. Очищені зубчики часнику ділимо на тонкі пластини.

4. Основні інгредієнти готові. Вкладайте їх в стерилізовану банку, чергуючи один з одним.

5. Заливаємо вміст оцтом і залишилися олією. Закатуємо кришкою і ставимо на зберігання в прохолодне місце. Готово!

Баклажани з часником і болгарським перцем пальчики оближеш на зиму

Золотисті смажені баклажани можна довгий час зберігати в скляних банках. Приготуйте ситне частування по простому рецептом з болгарським перцем і часником. Подавайте його до домашнього столу як самостійну закуску.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 1 л.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 1 кг
  • Часник – 1 головка.
  • Перець болгарський – 1 кг
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Оцет 9% – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст.

Процес приготування:

1. Промиваємо і розрізаємо на невеликі частини перець. Часник очищаємо від лушпиння. Занурюємо інгредієнти в блендер.

2. Подрібнюємо овочеву суміш до отримання дрібної кашки разом з цукром, сіллю і оцтом.

3. Гарненько промиваємо баклажани під водою. Нарізаємо тонкими кружечками.

4. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом і викладаємо сюди овочеві шматочки.

5. Смажимо баклажани до золотистого рум’янцю з обох сторін.

6. У глибоку миску починаємо викладати смажені баклажани з сумішшю перців і часнику.

7. Продовжуємо укладати інгредієнти шарами.

8. Прикриваємо миску з вмістом і трохи її трясемо, щоб заправка рівномірно розподілилася.

9. Викладаємо заготовку в чисті банки. Стерилізуємо їх у каструлі з киплячою водою близько 15 хвилин.

10. Смажені баклажани в банках з перцем і часником готові. Закочуйте їх кришками, охолоджуйте і забирайте на зберігання.