Печені баклажани в духовці на зиму – 7 рецептів з покроковими фото

Печені баклажани в духовці на зиму — це чудові заготовки, які припадуть до смаку багатьом любителям овочів і цінителям незвичайних закусок. Рецепти, представлені в цій добірці, зможе реалізувати кожен, не докладаючи особливих зусиль. Все геніальне просто! Для виконання знадобляться максимально прості і доступні інгредієнти, які ростуть на власному городі або які без праці можна знайти в будь-овочевої крамниці.

Печені баклажани в духовці на зиму в банках

Печені баклажани в духовці на зиму в банках виконуються максимально легким способом. Для реалізації рецепта необхідно всього лише два інгредієнти. Приготувавши одного разу просту, але дуже апетитну заготівлю, ви ні про що не пошкодуєте. Наскільки смачно і апетитно виглядають печені баклажани, ви зможете переконатися самостійно, приготувавши цей рецепт.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Баклажан 2 шт.
  • Сіль 1 щіпка

Процес приготування:

  1. Для печених баклажанів в духовці на зиму готуємо інгредієнти.
  2. Синенькі промиваємо і витираємо. Проколюємо по всій площі.
  3. Запікаємо 40 хвилин в добре прогрітій духовці.
  4. Обрізавши хвостики і розрізавши вздовж, охолоджуємо.
  5. Видаляємо шкірку.
  6. м’якоть Подрібнюємо. Посипаємо сіллю.
  7. У стерилізовану баночку складаємо січену м’якоть.
  8. Прикривши стерильною кришкою, встановлюємо на стерилізацію. Кип’ятимо півгодини.
  9. Акуратно витягаємо заготовку. Притримуємо прихваткою і щільно загвинчуємо. Перевертаємо і закутуємо.
  10. Охолоджену закатку зберігаємо в підвалі. Приємного апетиту!