Мариновані баклажани на зиму в банках – 6 рецептів з покроковими фото

Мариновані баклажани на зиму в банках — це дуже яскраві і насичені заготовки, які без праці втілять в життя як досвідчені, так і початківці кулінари. У добірці представлені як елементарні, так і рецепти трішки складніше. Випередивши ваші питання, відповім одразу – приготувати їх стовідсотково можливо, не маючи великого досвіду в приготуванні консервації.

Мариновані баклажани на зиму в банках

Мариновані баклажани на зиму в банках являють собою оригінальну зимову консервацію. За 15 хвилин приготувати повноцінну закуску дійсно можна. І цей рецепт є підтвердженням. Смачно і швидко! Навіть ледачий людина не відчує ніяких складнощів в інтригуючому процесі.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Баклажан 4 шт.
  • Часник 5 зуб.
  • Окріп 400 мл
  • Сіль 1 ч. л.
  • Оцет столовий 9% 3 ч. л.
  • Перець чорний горошок 5 шт.
  • Цукор-пісок 2 ч. л.

Процес приготування:

  1. Щоб приготувати мариновані баклажани на зиму в банках, готуємо інгредієнти і починаємо кулинарить!
  2. Промиваємо синенькі, зрізаємо хвостики. Занурюємо в каструлю з водою і солимо.
  3. Розмістивши на плиті, варимо 7 хвилин до м’якості.
  4. Плоди укладаємо в стерилізовану ємність. Спосіб стерилізації вибираємо самостійно. Для невеликої банки ідеально підходить мікрохвильовка.
  5. Кладемо очищені часникові зубчики.
  6. Додаємо сіль, цукор і вливаємо оцет. Якщо використовуємо есенцію, відповідно кількість кислоти зменшуємо, склавши пропорцію.
  7. Заливаємо крутим окропом і закриваємо чистої гвинтовою кришкою. Перевіряємо, чи не пропускає маринад. Накриваємо пледом і чекаємо, коли консервація охолоне. Переміщаємо до зимових закруткам. Взимку відкриваємо заготівлю і доповнюємо гарячі страви різноманітною їжею. Приємного апетиту!