Мариновані баклажани на зиму в банках – 6 рецептів з покроковими фото

Мариновані баклажани на зиму в банках — це дуже яскраві і насичені заготовки, які без праці втілять в життя як досвідчені, так і початківці кулінари. У добірці представлені як елементарні, так і рецепти трішки складніше. Випередивши ваші питання, відповім одразу – приготувати їх стовідсотково можливо, не маючи великого досвіду в приготуванні консервації.

Мариновані баклажани на зиму в банках

Мариновані баклажани на зиму в банках являють собою оригінальну зимову консервацію. За 15 хвилин приготувати повноцінну закуску дійсно можна. І цей рецепт є підтвердженням. Смачно і швидко! Навіть ледачий людина не відчує ніяких складнощів в інтригуючому процесі.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Баклажан 4 шт.
  • Часник 5 зуб.
  • Окріп 400 мл
  • Сіль 1 ч. л.
  • Оцет столовий 9% 3 ч. л.
  • Перець чорний горошок 5 шт.
  • Цукор-пісок 2 ч. л.

Процес приготування:

  1. Щоб приготувати мариновані баклажани на зиму в банках, готуємо інгредієнти і починаємо кулинарить!
  2. Промиваємо синенькі, зрізаємо хвостики. Занурюємо в каструлю з водою і солимо.
  3. Розмістивши на плиті, варимо 7 хвилин до м’якості.
  4. Плоди укладаємо в стерилізовану ємність. Спосіб стерилізації вибираємо самостійно. Для невеликої банки ідеально підходить мікрохвильовка.
  5. Кладемо очищені часникові зубчики.
  6. Додаємо сіль, цукор і вливаємо оцет. Якщо використовуємо есенцію, відповідно кількість кислоти зменшуємо, склавши пропорцію.
  7. Заливаємо крутим окропом і закриваємо чистої гвинтовою кришкою. Перевіряємо, чи не пропускає маринад. Накриваємо пледом і чекаємо, коли консервація охолоне. Переміщаємо до зимових закруткам. Взимку відкриваємо заготівлю і доповнюємо гарячі страви різноманітною їжею. Приємного апетиту!

Мариновані баклажани кружечками на зиму

Мариновані баклажани кружечками на зиму не доставлять особливих клопотів. Закуска виглядає дуже апетитно і яскраво. Салат розбавляє повсякденне меню. Проста і в той же час оригінальна закачування стане улюбленицею! Мариновані овочі наповнюють пісну їжу багатим смаком.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 1 л.

Склад:

На літрову банку:

  • Баклажани – 750 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Перець гострий стручковий – 0,5 шт.
  • Часник – 3-4 зубчики.
  • Лист лавровий – 1 шт.

Для маринаду:

  • Сіль – 1 ст. л.
  • Оцет 9% – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст. л.

Для варіння баклажанів:

  • Вода – 1 л
  • Сіль – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Ретельно промиваємо соковиті міцні плоди. Синенькі звільняємо від плодоніжок. Перець солодкий очищаємо від нутрощів. Чим яскравіше плоди, тим кращий результат. Морквину скоблим або застосовуємо економку.

Крок 2. Ріжемо баклажани на кружечки товщиною не більше одного сантиметра.

Крок 3. Посоливши воду і прокип’ятити, бланшируем синенькі в кілька прийомів. Після чого зливаємо відвар, він більше не знадобиться.

Крок 4. Моркву і перець нарізаємо, як подобається або використовуємо подану на фото нарізку. Краще дотримуватися розмірність, так закуска виглядає набагато привабливіше.

Крок 5. Простерилізований банки в мікрохвильовці або над парою, кладемо лаврушку, часникові часточки, попередньо видаливши лушпиння, і стручковий перець згідно з перевагою.

Крок 6. Чергуючи бланшовані овочі з яскравою нарізкою, повністю наповнюємо скляну ємність. Заливаємо окропом, потім зливаємо в посуд для варіння. Солимо і врівноважуємо смак цукром. Прокип’ятити, наливаємо столовий оцет. Розподіляємо маринад, заповнюючи вільний простір в банку.

Крок 7. У каструлю набираємо теплу воду, на дно кладемо ганчірочку. Розміщуємо заготівлю, прикривають стерильною кришкою. Кип’ятимо баночку 10 хвилин, стежимо за рівнем води. Вона повинна бути не нижче плеч.

Крок 8. Міцно закручуємо. Уклавши на бочок, перевіряємо, чи не пропускає повітря, і, накривши теплою курткою, залишаємо до охолодження.

Крок 9. Закатку розміщуємо в коморі. Приємного апетиту!

Мариновані баклажани як гриби на зиму

Мариновані баклажани як гриби на зиму дійсно виглядають чудово. Багатий, незабутній смак підкорить всіх. Часник і кріп надають закатці шалений аромат, відчувши який важко встояти, щоб не спробувати. Приготування не створить перешкод навіть недосвідченим господаркам.

Час готування – 2 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 0,75 л.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 2 кг
  • Часник – 1 головка.
  • Вода – 2,5 л
  • Сіль – 4,5 ст. л.
  • Оцет 9% – 10 ст. л.
  • Кріп – 300 гр.
  • Масло рослинне – 300 мл

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо синенькі. Змішавши сіль з оцтом і розбавивши водою, встановлюємо на вогні кип’ятитися.

Крок 2. З плодів зрізаємо хвости і носики. Якщо потрібно, знімаємо шкірку (на смак вона не впливає, хіба що колір буде видавати, що це не гриби) і ріжемо кубиками.

Крок 3. Опускаємо нарізку в киплячий маринад бланшувати. За короткий час баклажани увберуть в себе достатню кількість солі та кислоти.

Крок 4. Проціджуємо через друшляк і залишаємо на годину стікати.

Крок 5. Не гаючи часу, відміряємо рослинне масло, обов’язково рафінована дезодорована.

Крок 6. Промитий кріп і очищений часник рубаємо подрібніше, наскільки це можливо.

Крок 7. Синенькі перекладаємо в об’ємну миску, присмачую запашної нарізкою і маслом.

Крок 8. Акуратно об’єднуємо інгредієнти, щоб шматочки збереглися цілими, а не перетворилися на ікру.

Крок 9. Стерильну ємність наповнюємо закускою, злегка утрамбовувавши. Закриваємо сухими кришками і охолоджуємо, відправивши зимову заготовку в холодильник на 6 годин.

Крок 10. Через деякий час насолоджуємося дивовижним частуванням. Приємного апетиту!

Мариновані баклажани з часником на зиму

Мариновані баклажани з часником на зиму мають божевільним ароматом, який важко передати на словах. Навіть не віриться, що неймовірну красу можна приготувати менш ніж за годину. Заготівля, поза сумнівом, гідна вашої уваги. Домочадці завжди залишаються в захваті!

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 1 кг
  • Вода – 500 мл
  • Зелень – 10 гілочок.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Оцет 9% – 25 мл
  • Перець, спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – 15 мл

Для замочування:

  • Вода – 1 л
  • Сіль – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти. Зелень перебираємо і промиваємо під сильним напором води, разом з основним компонентом.

Крок 2. Зрізавши з баклажанів кінчики, ріжемо плоди середнім кубиком. Занурюємо в солону воду, щоб прибрати гіркоту. Залишимо на півгодини.

Крок 3. Очищаємо часник подрібнюємо. Нарізаємо вимиту зелень.

Крок 4. Зливаємо розчин, просушуємо синенькі паперовими рушниками. Підрум’янюємо їх на промасленим сковороді при регулярному помішуванні.

Крок 5. З’єднуємо обсмажені овочі з ароматною нарізкою, додаємо за смаком перець мелений і улюблені спеції. Ретельно розмішуємо.

Крок 6. Розкладаємо запашну закуску по стерильним скляним ємкостей. Приправляємо спеціями за смаком.

Крок 7. Розводимо в 500 мл води чайну ложку солі, кип’ятимо, вводимо 25 мл оцтової кислоти і відключаємо нагрівання. Розподіляємо маринад і закорковуємо баночки стерилізованими кришками.

Крок 8. Перевертаємо закрутки догори дном і закутуємо. Остуджуємо в такому положенні.

Крок 9. Переносимо в комору з зимовими запасами. Приємного апетиту!

Мариновані баклажани з болгарським перцем на зиму

Мариновані баклажани з болгарським перцем на зиму виглядають привабливо і мега апетитно. Закатку подають як закуску або яскравого гарнір до птиці або м’яса. В пост, мариновані баклажани подають з картоплею або крупами. Закуска реалізується безперешкодно, незалежно від кулінарного досвіду.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Баклажани – 3 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Вода – 0,5 л.
  • Сіль – 0,5 ст. л.
  • Оцет 9% – 1 ст. л.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 0,5 ст. л.
  • Петрушка пучок.
  • Масло рослинне – 70 мл

Процес приготування:

Крок 1. Підготувавши соковиті овочі, обдаємо їх сильним напором води, щоб змити забруднення.

Крок 2. Порізавши баклажани скибочками, приступаємо до обробки болгарського перцю. Для яскравості можна взяти різнокольорові плоди.

Крок 3. Перець вивільняємо від серцевин, відокремлюємо перегородки і ріжемо смужками.

Крок 4. Промиту петрушку дрібно шаткуємо. Замість петрушки підійде і кріп. Часник тиснемо через часникодавку.

Крок 5. Розжаривши сковороду з рослинним маслом, вивантажуємо овочеву нарізку. Обсмажуємо, помішуючи.

Крок 6. Розкладаємо обжарку в стерильній ємності, чергуючи з часником і травами. Перш обов’язково перевіряємо банки на вади й відколи. А кришки беремо завжди нові, якщо використовуємо гвинтові. Таким чином, ми убезпечимо себе і збільшимо термін зберігання заготовки.

Крок 7. З’єднуємо сіль і цукор, розбавляємо водою і кип’ятимо. Вводимо оцет, перемішуємо і виливаємо маринад в баночки з овочами.

Крок 8. Прикривши чистою кришкою, поміщаємо в посудину з теплою водою, на дно якої обов’язково кладемо дрантя або підставку, щоб банка не лопнула. Кип’ятимо чверть години. Акуратно дістаємо і, притримуючи прихваткою, міцно закручуємо. Кладемо на бік, накриваємо рушником. Охолодивши, забирає в підвал.

Крок 9. Відкривши закатку взимку, отримуємо гастрономічне задоволення.

Крок 10. Закуска виходить максимально апетитною. Приємного апетиту!

Баклажани по-грузинськи на зиму в банках

Баклажани по-грузинськи на зиму в банках підкорять всіх любителів гострої їжі. Закуска дивовижно поєднується з гарнірами і м’ясними стравами. Пікантна заготівля для вас стане паличкою-виручалочкою, якщо хочеться здивувати гостей. Захопленню не буде меж. І все це реально реалізувати будинку власними руками.

Час готування – 3 ч. 00 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 5 л.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 3 кг
  • Часник – 0,5 склянки
  • Перець червоний солодкий – 2 кг
  • Сіль кам’яна – 80 гр.
  • Оцет 9% – 200 гр.
  • Перець гіркий стручковий – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Кріп – 200 гр.
  • Масло рослинне – 2 склянки

Процес приготування:

Крок 1. Баклажани промиваємо і обрізаємо плодоніжки.

Крок 2. Порізавши плоди, складаємо в миску і щедро солимо.

Крок 3. Розмішавши, залишаємо, щоб сіль витягла гіркоту.

Крок 4. Вимитий солодкий перець позбавляємо від насіннєвої коробки.

Крок 5. Промивши банки, прожарюємо їх в духовій шафі. Кришки занурюємо в окріп і кип’ятимо. Через 2 години, віджимаємо руками синенькі і перекладаємо в об’ємну каструлю.

Крок 6. Солодкий перець нарізаємо довільно, не забуваємо про гострий стручковий перець.

Крок 7. З часнику знімаємо верхній шар.

Крок 8. Компоненти перекладаємо в комбайн і прокручуємо.

Крок 9. Подрібнюємо промитий кріп. Можна взяти заморожений.

Крок 10. Перекладаємо гостру масу і перевіряємо, чи влаштовує консистенція.

Крок 11. Вивантажуємо її до баклажанів разом з кропом.

Крок 12. Солодим. Солити не потрібно, баклажани увібрали в себе стільки солі, скільки треба.img src=”/wp-content/uploads/image_17057.jpg”>

Крок 13. Виливаємо оцет.

Крок 14. Присмачую рослинним маслом.

Крок 15. Розмішуємо до однорідності.

Крок 16. Встановивши на конфорці, готуємо третину години. Не забуваємо розмішувати, щоб процес підготовки відбувався рівномірно. Пробуємо і регулюємо смак, якщо потрібно. Стежимо, щоб не переварити баклажани. Вони повинні зберегти форму і щільну текстуру.

Крок 17. Розподіляємо гарячу масу по стерилізованим банкам і закатуємо. Закутуємо.

Крок 18. Переносимо загортання в комору і чекаємо зими. Приємного апетиту!