Філе індички на сковороді – 10 швидких і смачних рецептів приготування соковитої індички

Філе індички на сковороді — це швидке і смачне блюдо для ситного обіду. Філе індички соковитіше, ніж куряче, але воно швидко готується. М’ясо має приємний смак, тому його можна подавати з овочами, грибами, крупами, картоплею. Пропонуємо вам підбірку з 10 смачних і швидких рецептів філе індички на сковороді.

Як приготувати соковите і смачне філе індички на сковороді?

Філе індички, приготоване на сковороді, зберігає свою соковитість під рум’яною скоринкою. Подавати його можна з будь-яким гарніром з варених каш або свіжих овочів.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Філе індички 600 гр.
  • Масло рослинне для смаження
  • Кунжут для посипання
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Гірчиця 1 ст. л.
  • Крохмаль кукурудзяний ½ ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як швидко і смачно приготувати філе індички на сковороді? Індичку промийте і просушіть паперовими рушниками.
  2. М’ясо наріжте шматочками середнього розміру.
  3. У мисці змішайте яйця, крохмаль, гірчицю, сіль і перець. Маса повинна вийти однорідною, без грудочок.
  4. В миску викладіть філе індички, перемішайте і залиште маринуватися на 1-2 год.
  5. Поставте сковороду на вогонь, влийте трохи рослинної олії і викладіть м’ясо. Обсмажте індичку на середньому вогні з обох боків до золотистого кольору. Філе посипте кунжутом, накрийте сковороду кришкою, зменшіть вогонь і тушкуйте м’ясо ще 10 хвилин.
  6. Смачне і соковите філе індички готовий, можна подавати його на стіл.

Приємного апетиту!

М’яке і соковите філе стегна індички на сковороді

Красиве блюдо для свят і буднів. Філе стегна індички – легке, соковите і смачне. Щоб індичка вийшла ніжною та м’якою, її необхідно замаринувати. Як правильно замаринувати і посмажити таке м’ясо, ми розповімо в цьому рецепті.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Стегно індички – 500 гр.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Оцет яблучний – 1 ст. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Паприка – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець кайенский мелений – за смаком.
  • Горіх мускатний – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Філе індички помийте і розріжте на порційні шматки. Складіть їх в об’ємну скляну форму.

Крок 2. В окремій мисці змішайте яблучний оцет, оливкову олію, цукор, сіль, перець і мускатних горіх.

Крок 3. Маринадом залийте індичку, перемішайте м’ясо руками, залиште маринуватися на півгодини. Щоб м’ясо рівномірно просякло періодично перемішуйте.

Крок 4. Добре розігрійте Сковороду. Викладіть на неї індичку, обсмажте її з обох боків до рум’яної скоринки.

Крок 5. Потім влийте на сковороду залишки маринаду, зменшіть вогонь і продовжуйте смажити м’ясо до повного випаровування рідини. Завдяки маринаду м’ясо не пересушити і буде дуже соковитим і ароматним.

Приємного апетиту!

Простий і швидкий спосіб посмажити філе індички шматочками

Рецепти з використанням філе індички відрізняються своєю простотою і доступністю. В результаті у вас виходить смачне і апетитне блюдо на обід або вечерю.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 3.

Склад:

  • Філе індички – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • соєвий Соус – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції для птиці – за смаком.
  • Вода – 1 склянка
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Кунжут – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Філе індички вимити, промокніть паперовими рушниками і наріжте невеликими кубиками.

Крок 2. На розігріту сковороду влийте рослинне масло, викладіть нарізане м’ясо і обсмажте на сильному вогні з усіх боків. Індичка повинна добре зарум’яниться.

Крок 3. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте. Додайте цибулю на сковороду до м’яса, смажте всі разом 2-3 хвилини.

Крок 4. Потім влийте соєвий соус, додайте сіль і спеції.

Крок 5. Додайте трохи води, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте індичку ще 10-15 хвилин.

Крок 6. Перед подачею посипте м’ясо кунжутом.

Приємного апетиту!

Як приготувати філе індички зі сметаною на сковороді?

Філе індички вважається легким дієтичним продуктом з гіпоалергенними властивостями. Тушкована на сковороді зі сметаною індичка не тільки смачне, але і корисне блюдо, його можна включати в раціон харчування дітей і вагітних жінок.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Філе індички – 300 гр.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Сіль –за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Паприка – за смаком.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Вода – 80 мл

Процес приготування:

Крок 1. Промийте м’ясо проточною водою і наріжте його кубиками середнього розміру.

Крок 2. Моркву і цибулю очистити. Цибулю наріжте півкільцями, моркву натріть на крупній тертці.

Крок 3. На розігріту сковороду влийте рослинне масло, викладіть м’ясо і овочі, обсмажте на сильному вогні 3-5 хвилин, постійно помішуючи.

Крок 4. Потім додайте сметану, сіль, мелений перець і паприку.

Крок 5. Влийте трохи води, перемішайте і тушкуйте індичку на середньому вогні 15-20 хвилин.

Крок 6. За бажанням можна посипати індичку рубаною зеленню перед подачею.

Приємного апетиту!

Смачне і соковите філе індички з цибулею на сковороді

Ніжне філе індички виходить соковитим навіть на сковороді, особливо якщо додати до нього ріпчасту цибулю. Приготувати таку страву можна на швидку руку. Не дивлячись на те, що індичка відноситься до дієтичних продуктів, воно має високу поживними властивостями.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 2-3.

Склад:

  • Філе індички – 500 гр.
  • Сметана – 10 мл
  • Цибуля – 1 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Приправа для м’яса – за смаком.
  • Часник – 1-2 зуб.

Процес приготування:

Крок 1. Філе індички обмийте, обсушити паперовими рушниками і наріжте кубиками середнього розміру.

Крок 2. Поставте сковороду на вогонь, влийте рослинне масло, викладіть м’ясо і обсмажте його з усіх боків.

Крок 3. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте його тонкими півкільцями.

Крок 4. Коли м’ясо підрум’яниться, додайте до нього ріпчасту цибулю, продовжуйте смажити, поки цибуля не стане напівпрозорим.

Крок 5. Потім додайте сіль, подрібнений часник, спеції, сметану і півсклянки води, перемішайте вміст сковороди і тушкуйте 5-7 хвилин.

Крок 6. В кінці додайте рубану зелень і подавайте блюдо на стіл з гарніром за своїм смаком.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування філе індички з овочами

овочі блюдо виходить яскравим і красивим. Овочі можуть бути будь-які. Взагалі м’ясо індички володіє багатьма достоїнствами і відноситься до дієтичних. Саме тому воно так добре поєднується з овочами.

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Філе індички – 800 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Зелень – за смаком.
  • Вода – 120 мл

Процес приготування:

Крок 1. Філе індички помийте, обсушіть і наріжте кубиками. М’ясо посипте сіллю і спеціями, перемішайте і залиште на 10-15 хвилин маринуватися.

Крок 2. З ріпчастої цибулі зніміть піну, промийте і дрібно наріжте його.

Крок 3. Овочі вимити, болгарський перець наріжте соломкою, помідор – дрібними кубиками.

Крок 4. На розігріту сковороду влийте рослинне масло і викладіть м’ясо, обсмажте його до золотисто скоринки на помірному вогні.

Крок 5. Потім додайте на сковороду цибулю, зменшіть вогонь і смажте 5-7 хвилин.

Крок 6. Коли цибуля стане м’яким, додайте подрібнений часник, сіль і спеції, залийте зажарку водою і варіть 8-10 хвилин.

Крок 7. Потім викладіть на сковороду болгарський перець і помідор, перемішайте і продовжуйте гасити 10-12 мнуть.

Крок 8. Філе індички з овочами посипте рубаною зеленню і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Як приготувати соковите філе індички в клярі на сковороді?

Філе індички в клярі на сковороді – відмінний варіант ситного обіду, який можна приготувати для всієї родини. Блюдо просте, тому з ним впорається будь-яка господиня. При бажанні його можна доповнити будь-якими спеціями і приправами по своєму смаку, що зробить вашу індичку абсолютно унікальною.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Філе індички – 300 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Борошно рисова – 3 ст. л.
  • Вода – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Краще використовувати охолоджене, а не заморожене філе індички.

Крок 2. У глибокій мисці змішайте яйце, рисову муку, сіль і мелений перець, влити кілька столових ложок води.

Крок 3. Філе наріжте невеликими шматочками і відбийте їх з обох сторін.

Крок 4. Вмочіть філе в кляр.

Крок 5. Викладіть філе на розігріту сковороду і обсмажте індичку з обох сторін.

Крок 6. Потім обсмажене м’ясо покладіть в сковороду і протушкувати його 7-10 хвилин під кришкою. Подавайте філе індички в клярі в гарячому вигляді з овочами і соусом по своєму смаку.

Приємного апетиту!

Соковиті стейки з філе гомілки індички на сковороді

Пропонуємо вам спробувати чудові соковиті стейки з філе гомілки індички. Маринад на основі лимонного соку, гірчиці і меду додає м’ясу незвичайний смак і аромат.

Час готування: 2 години.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 2.

Інгредієнти:

  • Стейки з гомілки індички – 2 шт.
  • соєвий Соус – 100 мл
  • Мед рідкий – 60 мл
  • Спеції для птиці – 1-2 ч. л.
  • Гірчиця – 30 мл
  • Сік лимонний – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

Крок 1. Стейки промийте і просушіть.

Крок 2. Перекладіть м’ясо в миску, залийте соєвим соусом і посипте спеціями, також додайте мед і гірчицю. Розітріть всі інгредієнти по м’ясу.

Крок 3. Видавіть на м’ясо лимонний сік, ще раз перемішайте м’ясо і залиште маринуватися на 1-2 години.

Крок 4. Потім стейки індички викладіть на розігріту сковороду і обсмажте з обох сторін.

Крок 5. Після цього на сковороду влийте що залишився маринад і додайте подрібнений часник. Прикрийте сковороду кришкою, зменшіть вогонь і тушкуйте м’ясо до готовності 15-20 хвилин.

Крок 6. Подавайте готове м’ясо з овочами і зеленню за смаком.

Приємного апетиту!

Як швидко і смачно приготувати філе індички з грибами?

Смачне, ситне і оригінальне блюдо з філе індички і грибів. Готується дуже швидко і без особливих турбот. Ідеальним гарніром для такого м’яса картопля або паста.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Філе індички – 400 гр.
  • Печериці – 200 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Вода – 70 мл
  • Вершки – 200 мл
  • Масло олію – 2-3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Базилік сушений – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо індички помийте і наріжте кубиками.

Крок 2. У сковороді розігрійте олію, викладіть філе індички, обсмажте до рум’яного кольору. Потім додайте нарізану ріпчасту цибулю.

Крок 3. Потім додайте до індички нарізані печериці, смажте 3-4 хвилини, далі додайте воду, наройте сковороду кришкою і тушкуйте 10-15 хвилин.

Крок 4. Потім влийте вершки, посоліть і приправити страву, продовжуйте тушкувати 5-7 хвилин, поки вершковий соус не загусне.

Крок 5. Подавайте індичку з грибами з гарніром за своїм смаком.

Приємного апетиту!

М’які і ніжні відбивні з філе індички на сковороді

Філе індички відмінно засвоюється організмом, тому краще віддати перевагу отбивным саме з цього ніжного м’яса. До того ж готується воно неймовірно швидко і завжди виходить м’яким і соковитим.

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 45 хв.

Порцій: 2-3.

Склад:

  • Філе індички – 500 гр.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло олію – для смаження.
  • Борошно для панірування.

Процес приготування:

Крок 1. Філе обмийте і наріжте слайсами по 7-8 міліметрів товщиною.

Крок 2. Філе відбийте молоточком.

Крок 3. У тарілку насипте трохи борошна і обваляйте в ній заготовки.

Крок 4. Окремо в мисці збийте яйця і додайте до них натертий сир.

Крок 5. Вмочіть філе в кляр і викладіть на розігріту сковороду. Обсмажте відбивні з двох сторін до золотистого кольору.

Крок 6. Подавайте відбивні в гарячому вигляді зі свіжими овочами і гарніром на свій смак.

Приємного апетиту!