Тушкована свинина – 10 смачних рецептів з покроковими фото

Коли виникає необхідність ситно і смачно нагодувати велику компанію, без м’яса не обійтися. У статті ми зібрали 10 рецептів, за якими можна приготувати смачну тушковану свинину на будь-який випадок життя: сімейний обід, вечеря з друзями або святкове застілля.

Тушкована свинина на сковороді з підливою

Свинина з підливою – смачне і ситне блюдо. До того ж, його можна подавати з будь-яким гарніром. Завдяки підливі навіть найпростіша і несмачна каша буде соковитою і смачною.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Свинина 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Томатний сік-150 мл
  • Бульйон 200 мл
  • Часник 1 зуб.
  • Сіль за смаком
  • Приправи за смаком
  • Масло рослинне 4 ст. л.
  • Приправа «Хмелі-Сунелі» 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне 1 ч. л.
  • Вода-2 ст. л.
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як смачно приготувати тушковану свинину? М’ясо помийте і наріжте невеликими шматочками. Цибулю і моркву очистіть, дрібно наріжте.
  2. На рослинному маслі обсмажте м’ясо до побіління. Потім додайте овочі, продовжуйте смажити 5-7 хвилин.
  3. Далі влийте в сковороду бульйон, влийте томатний сік, всипте сіль і спеції. Перемішайте і тушкуйте страву 30 хвилин на слабкому вогні.
  4. Борошно розведіть в холодній воді.
  5. За півгодини додайте розведене борошно і подрібнений часник. Доведіть підливу до кипіння і зніміть сковороду з вогню. Подавайте свинину з будь-яким гарніром по своєму смаку.

Приємного апетиту!

Як смачно загасити свинину з картоплею в каструлі?

Тушкована свинина з картоплею – універсальне блюдо, яке добре знайоме кожному. Склад його простий, а процес приготування буде зрозумілий навіть молодої господині.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 35 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • М’якоть свинини – 400 гр.
  • Вода – 500 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Картопля – 5-6 шт.
  • Масло рослинне – 40 мл
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Свинину промийте під проточною водою і наріжте кубиками.

2. У каструлю з товстим дном влийте рослинне масло, викладіть шматки свинини, посоліть, поперчіть і смажте на помірному вогні.

3. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на тертці. Викладіть овочі в каструлю і продовжуйте тушкувати разом з м’ясом.

4. Картоплю наріжте кубиками.

5. Викладіть картоплю в каструлю, влийте кип’ячену воду, щоб вона покрила всі інгредієнти. Посоліть і приправити страву за смаком.

6. Тушкуйте свинину та картоплю на помірному вогні до готовності. Блюдо посипте рубаною зеленню і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт свинини з картоплею в мультиварці

Поява мультиварки значно спростило життя господиням. Тушкована в ній свинина нагадує м’ясо, приготоване в печі. А печеня з м’яса і картоплі виходить ніжним, ароматним і дуже смачним.

Час готування: 3 години.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 5-6.

Склад:

  • Свинина – 500 гр.
  • Цибуля – 200 гр.
  • Морква – 200 гр.
  • Картопля – 8 штук.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Вода – 2 склянки

Процес приготування:

1. М’ясо помийте, промокніть паперовими рушниками, потім наріжте його кубиками. У чашу мультиварки влийте рослинне масло, активуйте режим «Випічка» на 1 годину. Викладіть в чашу м’ясо, періодично його потрібно перемішувати.

2. Через 20 хвилин від початку програми додайте спеції і сіль.

3. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на тертці, картоплю наріжте великими кубиками. Після звукового сигналу додайте до м’яса моркву і цибулю.

4. Коли цибуля та морква підсмажаться, додайте картоплю, влийте воду і активуйте режим «Гасіння» на 2 години.

5. Після звукового сигналу, перемішайте блюдо і подавайте тушковану свинину з картоплею до столу.

Приємного апетиту!

Як приготувати тушковану свинину з овочами?

Свинина – м’ясо, яке легко готувати. А таке складне блюдо, як тушкована свинина з овочами порадує вас насиченим смаком і густою консистенцією. До того ж для нього не потрібно додатково готувати гарнір.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 3.

Склад:

  • Свинина – 400 гр.
  • Помідори – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Перець болгарський – 3 шт.
  • Морква – 1-2 шт.
  • Корінь петрушки сушений – 1 ч. л.
  • Перець духмяний горошком – 2-4 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Масло вершкове – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 2-3 ст. л.

Процес приготування:

1. Свинину промийте і просушіть, наріжте кубиками. Потім свинину обсмажте на рослинному маслі протягом 2-2,5 хвилин.

2. Цибулю наріжте півкільцями, моркву тонкими брусками. Окремо смажте овочі. Спочатку на рослинному маслі смажте цибулю протягом 5 хвилин. Після цього додайте моркву, продовжуйте смажити 3-4 хвилини.

3. Помідори наріжте часточками, болгарський перець – соломкою. Додайте овочі на сковороду, вони дадуть багато соку. Коли рідина закипить, додайте духмяний перець і корінь петрушки, перемішайте.

4. Свинину і овочі з’єднайте в казані або каструлі з товстим дном. Коли соус закипить, посоліть і продовжуйте тушкувати страву 20-25 хвилин на помірному вогні.

5. У тушковану свинину з овочами, додайте вершкове масло і рубану зелень. Блюдо готове, можна подавати його до столу.

Приємного апетиту!

Тушкована свинина з морквою і цибулею на сковороді

М’яка свинина з тушкованими морквою і цибулею – дуже просте блюдо, яке підійде для обіду і вечері. Так як продукти нудяться довгий час на повільному вогні, м’ясо виходить соковитим, а овочі віддають весь свій аромат підливці.

Час готування: 65 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4-5.

Склад:

  • Свинина – 500 гр.
  • Сіль – 5 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Перець чорний мелений – 0,5 гр.
  • Морква – 100 гр.

Процес приготування:

1. М’ясо наріжте кубиками. Викладіть м’ясо на суху сковороду, посоліть, поперчіть і смажте під кришкою на повільному вогні 15-20 хвилин. Потім злегка збільште вогонь і готуйте ще 15 хвилин.

2. Ріпчасту цибулю наріжте кубиками, моркву натріть на крупній тертці.

3. Викладіть овочі на сковороду, накрийте кришкою і тушкуйте страву 15 хвилин.

4. Після цього зніміть кришку і готуйте свинину з овочами ще 10-15 хвилин, постійно помішуючи.

5. Подавайте блюдо в гарячому вигляді. При бажанні можна посипати тушковану свинину свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Тушкована свинина з картоплею в казані на плиті

Товсті стінки казана створюють сприятливе середовище для тривалого гасіння м’яса без підгоряння. У казані також легко можна приготувати тушковану свинину з картоплею, нехитре блюдо для всієї родини.

Час готування: 120 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 5-6.

Склад:

  • Свинина – 700-800 гр.
  • Масло рослинне – 2-4 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Картопля – 5 шт.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Горошок зелений – 1 жменя.
  • Часник – 2 зуб.
  • томатний Сік – 1 склянка
  • соєвий Соус – за смаком.
  • лавровий Лист – за смаком.
  • Перець запашний горошком – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Свинину помийте і наріжте кубиками.

2. Поставте казан на плиту, влийте олію, прогрійте його. Викладіть свинину в казан і обсмажте її на сильному вогні до рум’яної скоринки. Після цього вийміть м’ясо з казана.

3. Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями. Моркву наріжте четвертинками. Обсмажте в казані цибулю і моркву до м’якості.

4. Далі додайте до овочів борошно, перемішайте.

5. Викладіть в казан м’ясо і картоплю, влийте соєвий соус томатний сік.

6. Додайте приправи і зелений горошок.

7. Влийте воду в такій кількості, щоб вона прикрила всі продукти. Закрийте казан кришкою і тушкуйте страву на повільному вогні 1-1,5 години, щоб воно злегка побулькивало.

8. При бажанні, посипте блюдо рубаною зеленню і подавайте в гарячому вигляді до столу.

Приємного апетиту!

Соковита і м’яка свинина, тушкована з капустою

Свинина добре поєднується з будь-якими овочами. А це смачне і збалансоване блюдо для всієї родини. Особливо привабливо виглядає тушкована капуста зі свининою. Як його приготувати, ви дізнаєтеся з нашого рецепта.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4-5.

Склад:

  • Свинина – 500 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Капуста білокачанна – 700 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • томатна Паста – 100 мл
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець чорний горошком – 5-6 шт.

Процес приготування:

1. Свинину вимити, промокніть паперовими рушниками і наріжте брусками невеликого розміру.

2. Ріпчасту цибулю наріжте дрібними кубиками, моркву натріть на тертці. Капусту нашаткуйте тонкою соломкою, викладіть в каструлю, посоліть і злегка пам’ятаєте руками.

3. У сковороду влийте рослинне масло, проколіть його, викладіть м’ясо і смажте на сильному вогні до золотистої скоринки.

4. Після цього зменшіть температуру до середньої і викладіть до м’яса цибулю і моркву. Смажте овочі до напівготовності, постійно помішуючи.

5. Потім додайте на сковороду капусту, перемішайте. Зменшіть вогонь до мінімального, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте півгодини. При необхідності в процесі гасіння влити кілька столових ложок води.

6. Через півгодини посоліть, додайте спеції, перемішайте.

7. Томатну пасту розведіть з водою, налийте на сковороду і тушкуйте страву ще 10 хвилин. Потім тушковану свинину з капустою можна подавати до столу.

Приємного апетиту!

Ніжна свинина, тушкована в горщику в духовці

Свинина, тушкована в горщику, – ситне російське блюдо, яке спочатку готували в печі. В духовці м’ясо вийде м’яким і ніжним, якщо готувати його правильно. В рецепті ми розкриємо тонкощі приготування смачної свинини в горщику.

Час готування: 110 хв

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Свинина – 1 кг
  • Хмелі-сунелі – 10 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 4 шт.

Процес приготування:

1. Свинину вимити, промокніть паперовими серветками. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння.

2. М’ясо наріжте шматочками приблизно 4х4 сантиметри. Цибулю наріжте невеликими кубиками.

3. Складіть в горщики м’ясо і цибулю шарами, посоліть і приправте інгредієнти за смаком, додайте лавровий лист. Горщики закрийте кришками і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів, на 1,5 години.

4. Через півтори години перевірте готовність свинини.

5. Подавайте тушковану свинину з гарніром за своїм смаком.

Приємного апетиту!

Як просто і смачно загасити свинину з помідорами?

Тушковану з помідорами свинину можна назвати буденною стравою, його легко готувати і подавати можна до будь-якого гарніру. Помідори надають смаку страви невелику кислинку, щоб її згладити, додайте трохи цукру в підливу.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Свинина – 550-600 гр.
  • Вино сухе – 80-100 мл
  • Помідори – 450-500 гр.
  • Цукор – 2 ч. л.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 1-2 зуб.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Хмелі-сунелі – за смаком.
  • Масло рослинне – 2-3 ст. л.

Процес приготування:

1. М’ясо промийте, просушіть і наріжте кубиками. Посипте свинину меленим перцем, влийте 1,5 столові ложки рослинної олії, перемішайте і залиште на 5-7 хвилин. Ріпчасту цибулю наріжте кубиками, часник дуже дрібно порубаєте.

2. На помідорах зробіть хрестової надріз, опустити овочі в окріп. Потім перекладіть помідори в крижану воду, після цього легко зніміть шкірку і наріжте помідори кубиками.

3. Розігрійте на сковороді рослинне масло, викладіть половину м’яса і смажте його 2-3 хвилини на сильному вогні. Потім таким же чином обсмажте другу частину м’яса.

4. Звільнивши сковороду від м’яса, викладіть на неї ріпчасту цибулю і смажте його 3-4 хвилини. Далі влийте вино і тушкуйте до випаровування більшої частини рідини.

5. До цибулі додайте подрібнені помідори, цукор і тушкуйте інгредієнти разом 1-2 хвилини.

6. У каструлю з товстим дном викладіть обсмажене м’ясо, влийте томатний соус з цибулею, додайте спеції і сіль. Накрийте каструлю кришкою і тушкуйте м’ясо до готовності на повільному вогні. В кінці додайте подрібнений часник.

7. Свинина виходить дуже м’яким, а підлива смачною і насиченою. Подавайте блюдо з будь-яким гарніром.

Приємного апетиту!

Дуже смачна свинина, тушкована з грибами

Свинина – досить жирне м’ясо, готувати його дуже просто і можна не боятися, що воно вийде жорстким або сухим. За цим рецептом ви легко приготуєте ніжну свинину з грибами – ароматне ситне блюдо, яке можна подати з картоплею, рисом або макаронами.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Свинина – 300 гр.
  • Гливи – 150 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Чорнослив – 70 гр.
  • Вода – 100 мл
  • Соус соєвий – 1 ст. л.
  • Кетчуп – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 5 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Свинину наріжте кубиками, смажте її на рослинній олії 8-10 хвилин до напівготовності.

2. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте, додайте до м’яса і обсмажте до м’якості.

3. Далі викладіть на сковороду нарізану моркву.

4. Гливи наріжте часточками і також викладіть на сковороду, перемішайте і продовжуйте готувати.

5. Чорнослив промийте теплою водою і викладіть на сковороду. Далі влийте соєвий соус і тушкуйте страву 10 хвилин.

6. Після цього додайте кетчуп і воду, перемішайте, посоліть і приправити страву за смаком. Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте м’ясо з грибами 50-60 хвилин.

7. Тушкована свинина з грибами виходить дуже ароматною і апетитною.

Приємного апетиту!