Свинячі реберця з картоплею в духовці – 8 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Свинячі реберця з картоплею в духовці – просте, але від того не менш смачне блюдо. Підготовка не потребуватиме багато зусиль, а продукти легко знайдуться в найближчому магазині. Таке блюдо не потребує доповнення, однак при бажанні з ним завжди можна поекспериментувати. І в цій статті ми представимо 8 різних способів його приготування.

Як запекти свинячі реберця з картоплею в фользі в духовці?

Класичний і дуже легкий рецепт реберець з картоплею. Свинина виходить ніжною, соковитою і ароматною, а ситна картопля прекрасно доповнить м’ясо і залишить вас з приємним відчуттям насичення.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Свинячі ребра 800 гр.
  • Картопля 800 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Спеції і Приправи за смаком
  • соєвий Соус за смаком
  • Кетчуп 1 ч. л.
  • Мед 2 ст. л.
  • Олія соняшникова 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як смачно приготувати свинячі реберця з картоплею в духовці? Промиваємо реберця під проточною водою, розрізаємо вздовж кісток на порційні шматочки.
  2. Приступаємо до приготування маринаду. Змішуємо соєвий соус, кетчуп, гірчицю, мед, різні спеції, сіль і перець. Ретельно перемішуємо до однорідної суміші.
  3. Маринуємо реберця. Занурюємо їх маринад і залишаємо нудитися на протязі 2 годин.
  4. Перед запіканням готуємо картоплю. Гарненько миємо його, розрізаємо на четвертинки. Чистити картоплю не треба. Посипаємо його сіллю, перцем і поливаємо олією.
  5. Вистилаємо деко фольгою так, щоб вона формувала невеликі бортики. Викладаємо картоплю на фольгу, зверху викладаємо очищену і порізану кільцями цибулю.
  6. Зверху картоплю з цибулею накриваємо ребрами і поливаємо їх соєвим соусом.
  7. Вкриваємо блюдо фольгою і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо протягом години, потім відкриваємо фольгу, поливаємо блюдо соєвим соусом і випікаємо ще 40 хвилин.
  8. Дістаємо готову страву, акуратно розгортаємо фольгу. Реберця повинні зарум’янитися.
  9. Подавати можна як самостійно, так і з овочами або грибами.

Приємного апетиту!

Ніжні свинячі реберця з картоплею в рукаві в духовці

– Неймовірно смачне і апетитне блюдо, яке ідеально підійде для сімейного вечері або застілля. Робити його досить просто, так що рецепт можна порадити тим, хто тільки починає своє кулінарне подорож.

Час приготування: 3 години.

Час приготування: 25 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Картопля – 8 шт.
  • Ребра свинячі – 700 гр.
  • Часник – 2 зубчики
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Спеції – за смаком
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Аджика – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Рубаємо ребра на невеликі шматочки.

2. Додаємо аджику, майонез, спеції і сіль. Перемішуємо і даємо ребрах постояти. Чим довше – тим ніжніше м’ясо вийде.

3. Очищену картоплю нарізаємо великими шматочками.

4. Додаємо півкільця цибулі, подрібнений часник, спеції і масло. Ретельно все перемішуємо.

5. Накладаємо картоплю в рукав для запікання.

6. Зверху рівномірно розкладаємо замариновавшиеся реберця.

7. Зав’язуємо рукав, протикаємо його. Запікаємо близько години при 180 градусах.

8. Щоб ребра підрум’янилися, розрізаємо рукав за 10 хвилин до готовності страви.

9. Перед подачею посипаємо готові реберця зеленню. Приємного апетиту!

Як запекти свинячі реберця в медово-соєвому соусі з картоплею?

З цим рецептом реберця виходять неймовірно ніжними, а мед надає ідеально доповнює м’ясо солодкість. Ароматні реберця, пухка картопля і дивовижний соус – гарант смачного і ситного страви!

Час приготування: 2 години.

Час приготування: 25 хв.

Порцій – 8.

Інгредієнти:

  • Ребра свинячі – 1 кг
  • Соус соєвий – 5 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Картопля – 1 кг
  • Мед – 5 ст. л.
  • Часник – 4 зубчики
  • Масло соняшникове – 1,5 ст. л.
  • Спеції – за смаком

Процес приготування:

1. Нарізаємо ребра на шматочки і нашпиговываем часником. Готуємо соус, змішавши два головних інгредієнта. Додаємо цибулю і спеції, ретельно перемішуємо. Поливаємо реберця соусом і залишаємо в холодильнику не менше, ніж на годину.

2. Очищаємо картоплю, нарізаємо великими шматочками.

3. Соняшниковим маслом змащуємо форму і викладаємо на неї картоплю, пересипаючи спеціями. Ретельно перемішуємо.

4. Викладаємо на картоплю реберця, поливаємо їх соусом, що залишився.

5. Запікаємо страву при 190 градусах протягом 50 хвилин.

6. Готовність можна визначити по картоплі. Приємного апетиту!

Неймовірно смачні свинячі реберця з картоплею в духовці

Як відомо, страви в глиняних горщиках готуються при невисоких температурах, тому основні корисні властивості їжі зберігаються. Так що даний рецепт можна вважати корисним. Також він є простим і необтяжливим, і приготувати його зможе кожен.

Час приготування: 2 години.

Час приготування: 25 хв.

Порцій – 1.

Склад:

  • Реберця свинячі – 250 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 0,5 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Паприка мелена – 1 ч. л.
  • Базилік – 1 щіпка

Процес приготування:

1. Розрізаємо ребра на шматочки так, щоб в кожному шматочку була кістка і навколишній її м’ясо. Посипаємо їх сіллю, перцем, паприкою і базиліком. Спеції втираємо в м’ясо і ставимо його в холодильник маринуватися на 1,5-2 години.

2. Замариновані ребра обсмажуємо на сковороді до рум’яної скоринки.

3. Нарізаємо цибулю півкільцями. Накладаємо до м’яса і смажимо до золотистого кольору.

4. Вливаємо в сковороду 1/3 чашки води.

5. Тушкуємо ребра під кришкою на малому вогні близько 20 хвилин. Шаткуємо моркву соломкою.

6. Нарізаємо картоплю дольками.

7. Викладаємо третину горщика шаром картоплі. Перчимо, солимо і кладемо лавровий лист.

8. Викладаємо на картоплю м’ясо і цибулю. Підсолюємо і їх.

9. Розкладаємо зверху моркву. Вливаємо в горщик півсклянки води. Накриваємо горщик кришкою і ставимо запікатися в духовку.

10. Запікаємо реберця з картоплею годину при 160 градусах. Подаємо блюдо теплим. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт свинячих реберець з картоплею і овочами в духовці

Корисне і смачне блюдо, на приготування якого не піде багато сил, зате результат перевершить всі очікування. Ніжне м’ясо, ароматні овочі і печена картопля – пальчики оближеш!

Час готування: 3,5 години.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Реберця свинячі – 600 гр.
  • Картопля молода – 6 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець болгарський помаранчевий – 1 шт.
  • Перець болгарський червоний – 1 шт.
  • Баклажан – 1 шт.
  • Петрушка – за смаком
  • Селера – 100 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Спеції – за смаком

Процес приготування:

1. Готуємо всі продукти.

2. Нарізаємо зелень селери і петрушку.

3. Солимо реберця і додаємо до них зелень. Потім посипаємо спеціями і ретельно перемішуємо. Залишаємо реберця маринуватися трохи більше 2 годин.

4. Дістаємо з перців плодоніжки, ріжемо їх кубиками. Знімаємо з помідорів шкірку, нарізаємо їх на часточки. Також знімаємо шкірку з баклажанів і нарізаємо кружечками. Само нарізаємо кружечками моркву. Змішуємо овочі, солимо їх. Миємо картоплю і також підсолюємо.

5. Накладаємо овочі в рукав, розподіляючи їх по всій його довжині. Також розподіляємо спочатку реберця, а потім картоплю. Рукав зав’язуємо і відправляємо в духовку, нагріту до 170 градусів.

6. Запікаємо страву близько години, визначаючи готовність картоплі. Приємного апетиту!

Соковиті і ароматні свинячі реберця з картоплею і грибами

Ароматне, смачне і соковите блюдо, яке можна готувати як вдома, так і на природі. Гриби ідеально доповнюють картопля з м’ясом і надають страві незабутній смак.

Час готування: 4 години 20 хвилин.

Час приготування: 25 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Реберця свинячі – 900 гр.
  • Кетчуп шашличний – 6 ст. л.
  • Масло рослинне – 4,5 ст. л.
  • Опеньки заморожені – 600 гр.
  • Картопля – 750 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1,5 шт.
  • Часник – 3 зубчики
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець чорний горошком – 8 шт.

Процес приготування:

1. Промиваємо і обсушуємо реберця, нарізаємо їх на порційні шматки. Додаємо нарізану кільцями цибулю, шашличний кетчуп і перемішуємо. Залишаємо ребра маринуватися в холодильнику мінімум на 3 години.

2. Гриби промиваємо, висипаємо їх у киплячу воду, солимо, додаємо перець горошком і лавровий лист. Варимо 35 хвилин, зливаємо воду.

3. Очищаємо картоплю, нарізаємо його великими часточками. Відварюємо картоплю в підсоленій воді приблизно 10-15 хвилин. Він повинен бути в змозі напівготовності. Зливаємо воду.

4. Засипаємо гриби до картоплі. Заливаємо рослинним маслом, додаємо часник, перемішуємо всі інгредієнти.

5. Розрізаємо щільну фольгу на шматочки розміром 30 на 40. Якщо щільної фольги не є, можна взяти два шари тонкої фольги. Кількість шматків фольги збігається з кількістю порцій. Змащуємо майбутні конвертики рослинним маслом і накладаємо на кожен рівну кількість начинки.

6. На картоплю з грибами викладаємо цибулю і реберця.

7. Формуємо з фольги конвертики, загортаємо.

8. В розігрітій до 180 градусів духовці запікаємо страву до готовності.

9. При бажанні розкриваємо конвертики, промазуємо ребра маринадом і залишаємо їх рум’янитися під грилем.

10. Подавати реберця можна з овочами, зеленню і різними соусами.

Приємного апетиту!

Як приготувати смачні свинячі реберця з картоплею на деку?

Ніжні, соковиті реберця в компанії просякнутої жиром картоплі не залишать нікого байдужими. Рецепт досить простий, а знайти інгредієнти в найближчому супермаркеті не складе труднощів.

Час приготування: 2 години.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Реберця свинячі – 6 шт.
  • Часник – 6 зубчиків
  • Сіль – за смаком
  • Перець червоний мелений – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Перець гострий мелений – за смаком
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Картопля – 22 шт.

Процес приготування:

1. Реберця нарізаємо вздовж кістки, залишаючи при цьому сало і шкірку. Промиваємо шматки, витираємо їх паперовим рушником.

2. Перекладаємо ребра у високу миску, додаємо подрібнений часник, перець і сіль.

3. Перемішуємо, натираємо сумішшю кожен шматочок і залишаємо маринуватися.

4. Очищаємо картоплю.

5. В залежності від розміру бульби нарізаємо його на 2-4 частини.

6. Змащуємо деко олією, ребра викладаємо в центр, щільно притискаючи один до одного, посипаємо деко сіллю.

7. Викладаємо картоплю на частину листа. Змащуємо її рослинним маслом, солимо.

8. Розігріваємо духовку до 220 градусів і ставимо в неї деко на 40 хвилин. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування свинячих реберець з картоплею і гірчицею

Апетитні смажені реберця, просочені гірчичним маринадом, укупі з м’якої ніжної картоплею – смачно, просто і доступно!

Час приготування: 2 години.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • свинячі Реберця – 1 кг
  • Перець мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Гірчиця – 2 ст. л.
  • Кетчуп – 2 ст. л.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Картопля – 1 кг
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Промиваємо реберця, підсушуємо їх рушником і ріжемо шматочками по 2-3 ребра.

2. З’єднуємо гірчицю, майонез, кетчуп, цукор, перець і сіль, ретельно перемішуємо до однорідності.

3. Заливаємо маринадом реберця, перемішуємо. Маринуємо мінімум протягом півгодини.

4. Середні бульби картоплі очищаємо, ріжемо на дві половинки. Нарізану картоплю накладаємо в миску і поливаємо олією. Викладаємо її на деко і посипаємо сіллю і перцем.

5. На картоплю кладемо ребра. Розігріваємо духовку до 190 градусів і ставимо страву запікатися близько години. Приємного апетиту!