Мясний рулет – 10 рецептів в духовці з покроковими фото

М’ясний рулет — це дуже смачне і ситне блюдо, яке ідеально підійде до вечері або прикрасить святковий стіл. У м’ясо або фарш загортається начинка з яєць, грибів, сиру, чорносливу та ін., Тому пропонуємо вам 10 покрокових рецептів приготування цієї страви.

М’ясний рулет з фаршу з яйцем в духовці

У фарш додається манка, гірчиця, майонез, спеції і все перемішується. Потім він викладається на фольгу рівним шаром, зверху-начинку з варених яєць, ріпчастої і зеленої цибулі. Далі все згортається в рулет, загортається в фольгу і запікається протягом однієї години.

Інгредієнти на
7 порц.

  • Фарш мясний 700 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Гірчиця 1 ст. л.
  • Майонез столовий молочний 1 ст. л.
  • Манна крупа 2 ст. л.
  • Сіль ¾ ч. л.
  • Перець чорний мелений 1 щіпка
  • Для начинки:
  • Яйце куряче 6 шт. варених
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Цибуля зелена ½ пучка
  • Сіль 1 щіпка
  • Масло вершкове 1 ст. л.
  • Олія оливкова 1 ст..

Процес приготування:

  1. Як приготувати м’ясний рулет в духовці? Фарш перекладаємо в глибоку ємність, додаємо до нього манну крупу, гірчицю, майонез, куряче яйце, сіль, чорний мелений перець і ретельно все перемішуємо до отримання однорідної маси. Потім відставляємо фарш вбік і даємо йому постояти близько 30 хвилин, щоб манка набухла.
  2. Варені яйця очищаємо від шкаралупи і натираємо на крупній тертці або ж нарізаємо невеликими шматочками, щоб розріз рулету виглядав більш яскраво.
  3. Ріпчаста цибулю очищаємо, нарізаємо дрібними кубиками і обсмажуємо його на вершковому маслі і оливковій олії, поки він не придбає легкий карамельний колір.
  4. В окрему ємність відправляємо варені яйця, обсмажену цибулю і поросяти, ягняти зелений лук. Додаємо туди трохи солі і добре перемішуємо. Готовий фарш викладаємо на лист фольги рівним шаром, а зверху розподіляємо начинку.
  5. Тепер акуратно згортаємо все в щільний рулет, загортаємо у фольгу і відправляємо в попередньо розігріту до 180оС духовку на 50-60 хвилин.
  6. За 10 хвилин до готовності розкриваємо фольгу, щоб рулет злегка підрум’яниться. Даємо готовому страві трохи охолонути, розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу як самостійне блюдо або разом з гарніром. Приємного апетиту!