Печеня зі свинини з картоплею – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Печеня – це страва з шматочків м’яса, які попередньо обсмажують до рум’яної скоринки, а потім тушкують зі спеціями і овочами. Ми підібрали 10 рецептів ситного і смачного жаркого з м’яса і картоплі. Таке блюдо цілком може нагодувати велику компанію.

Печеня зі свинини з картоплею в горщику в духовці

Спекотне – прекрасне і дуже ситне блюдо для сімейного обіду або вечері. Готувати його досить просто. А в горщиках зручно подавати печеню на стіл.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Картопля 1 кг
  • Свинина 450 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Сметана 100 мл
  • Масло рослинне для смаження
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Печеня зі свинини з картоплею приготувати дуже просто. Картоплю почистіть, помийте, наріжте кубиками і обсмажте до золотистої скоринки, в кінці трохи посоліть.
  2. Цибулю і моркву дрібно наріжте. М’ясо наріжте кубиками. Спочатку трохи обсмажте цибулю, потім додайте моркву і м’ясо, посоліть і приправте, перемішайте і смажте, поки рідина не випарується.
  3. Далі додайте сметану, перемішайте і продовжуйте тушкувати до готовності м’яса.
  4. розкладіть В горщики картоплю, потім м’ясо. Влийте гарячу воду.
  5. Помістіть горщики в духовку, розігріту до 200 градусів на 40 хвилин.
  6. За закінчення зазначеного часу наше печеня готова. Запрошуйте своїх рідних і близьких до столу. Приємного апетиту!

Приємного апетиту!

Соковите печеня зі свинини з картоплею на сковороді

Просте і смачне блюдо з доступних продуктів на обід або вечерю. Необов’язково використовувати для цього духовку. На сковороді печеню можна приготувати швидше. Подавати його можна зі свіжими овочами та зеленню.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 2-3.

Склад:

  • Свинина – 200 гр.
  • Картопля – 4-5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Масло соняшникове – 30 мл
  • томатне Пюре – 50 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Свинину наріжте невеликими шматочками і обсмажте на сковороді в невеликій кількості рослинного масла.

2. Цибулю наріжте кубиками. Коли м’ясо зарум’яниться, додайте на сковороду цибулю, продовжуйте смажити до м’якості цибулі.

3. Моркву наріжте полукружками, картоплю наріжте кубиками.

4. Викладіть овочі на сковороду до м’яса. Накрийте сковороду кришкою і смажте котлети на помірному вогні 3-5 хвилин, потім перемішайте і смажте ще стільки ж часу. Після цього додайте сіль, перець і томатне пюре.

5. Продовжуйте готувати печеню до готовності картоплі. Блюдо подавайте в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Як приготувати печеня зі свинини з картоплею в каструлі?

Спекотне є дуже зручним стравою. Тому що вам не потрібно окремо готувати гарнір. М’ясо і картоплю тушкують разом. Картопля просочується м’ясним ароматом і соком, а м’ясо залишається соковитим і м’яким.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Свинина – 400 гр.
  • Картопля – 5-6 шт.
  • Масло рослинне – 40 мл
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Вода – 500 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Свинину промийте під проточною водою, просушіть і наріжте великими шматками.

2. У каструлю з товстим дном влийте рослинне масло, викладіть м’ясо, трохи посоліть і смажте на помірному вогні.

3. Моркву натріть на крупній тертці, цибулю дрібно наріжте. Додайте овочі до м’яса і продовжуйте гасити.

4. Картоплю наріжте кубиками.

5. Викладіть картоплю в каструлю і влийте кип’ячену воду, посоліть і приправте за смаком. Томіть страву на повільному вогні до готовності.

6. Перед подачею посипте печеня зі свинини та картоплі рубаною зеленню.

Приємного апетиту!

Смачну печеню зі свинини з картоплею і овочами в казані

Казан – ідеальна посуд для приготування смачного жаркого. Товсті стінки казана забезпечують рівномірний постійний нагрів по всьому об’єму, що сприяє розм’якшенню навіть самих міцних плодів і жорсткого м’яса.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6-8.

Склад:

  • Свинина – 600-700 гр.
  • Картопля – 1 кг
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Корінь імбиру – за смаком.
  • Помідори черрі – 6-8 шт.
  • Кетчуп – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Свинину вимити, промокніть паперовими рушниками і наріжте великими кубиками. У казані нагріти олію, викладіть м’ясо і смажте на сильному вогні до рум’яного кольору.

2. Далі додайте нарізану цибулю, подрібнений корінь імбиру і продовжуйте смажити 5 хвилин, періодично помішуючи. Потім додайте нарізану соломкою моркву, смажте ще 6-7 хвилин.

3. Потім викладіть в казан помідори і додайте кетчуп. Зменшіть вогонь і тушкуйте спекотне 10 хвилин. Після цього влийте воду і готуйте ще 25-30 хвилин.

4. Картоплю наріжте великими кубиками. Коли м’ясо буде готове, викладіть в казан картоплю, посоліть за смаком і тушкуйте до готовності картоплі. В кінці додайте рубану зелень.

5. Подавайте печеня зі свинини з овочами в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Свинячу печеню з картоплею і грибами

Великі шматочки соковитої свинини в ароматній підливці з розсипчастим картоплею і грибами – це все про спекотне, який ви зможете приготувати за нашим рецептом. Готувати це блюдо зовсім нескладно, і воно допоможе вирішити питання з ситною вечерею для великої компанії.

Час готування: 75 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 6-8.

Склад:

  • Свинина – 500 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Гливи – 200 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Картопля – 500 гр.
  • Масло соняшникова 20 мл
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Кріп – за смаком.

Процес приготування:

1. Свинину вимити, промокніть паперовими рушниками, наріжте кубиками і викладіть в каструлю з товстим дном. Смажте м’ясо до легкої золотистої скоринки.

2. Далі влийте рослинне масло, додайте подрібнені цибулю і моркву. Продовжуйте смажити свинину разом з овочами 10-12 хвилин. Після цього влийте воду так, щоб вона покривала м’ясо, і додайте сіль за смаком.

3. Накрийте каструлю кришкою, зменшіть вогонь і тушкуйте до готовності м’яса.

4. Далі додайте в каструлю нарізані гливи. Можна взяти будь-які інші гриби, які у вас є.

5. Також додайте нарізаний кубиками картоплю і лавровий лист, влийте ще 300 мілілітрів води. Тушкуйте спекотне до готовності картоплі 20-25 хвилин.

6. В кінці додайте подрібнений часник і рубану зелень.

7. Подавайте печеня зі свинини з картоплею і грибами в гарячому вигляді на обід або вечерю.

Приємного апетиту!

Ніжне печеня зі свинини з картоплею і помідорами

Спекотне, приготована за цим рецептом, зникне зі столу за лічені хвилини. М’ясо тушкується разом з овочами, від чого страва виходить соковитим і неймовірно ароматним. Подають печеню як правило без гарніру.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Свинина – 300 гр.
  • Картопля – 5 шт.
  • Масло пісне – 30 мл
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Паприка – за смаком.
  • Вода – 250 мл
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Овочі помийте і очистіть. Моркву натріть на крупній тертці, цибулю наріжте півкільцями, болгарський перець – невеликими смужками. У чашу мультиварки влийте рослинне масло, активуйте режим «Смаження» і викладіть овочі.

2. Свинину вимити, промокніть серветкою і наріжте шматочками середнього розміру. Через 5 хвилин від початку готування, додайте до овочів м’ясо.

3. Помідори наріжте кубиками і викладіть в чашу мультиварки.

4. Продовжуйте смажити овочі і м’ясо протягом 5-8 хвилин.

5. Картоплю наріжте великими часточками.

6. Закладіть картоплю в чашу мультиварки, додайте сіль і спеції за смаком, влийте гарячу воду. Закрийте кришку мультиварки та встановіть програму «Тушкування» на 50 хвилин.

7. Після звукового сигналу печеня з свинини, картоплі і помідорів буде готово. Додайте рубану зелень і подавайте страву до столу.

Приємного апетиту!

Дуже смачна печеня з картоплею і баклажанами

Спекотне – традиційне блюдо російської кухні. Воно дуже популярне в осінній період в момент дозрівання овочів. Велика кількість овочів в цьому м’ясній страві робить його ще більш смачним і ніжним.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Свинина – 600 гр.
  • Картопля – 700 гр.
  • Баклажани – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1шт.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Суміш перців – за смаком.

Процес приготування:

1. Свинину наріжте кубиками і обсмажте на рослинному маслі до золотистої скоринки. Після цього влийте воду, тушкуйте м’ясо до м’якості і випаровування рідини.

2. Овочі помийте і очистіть. Картоплю наріжте кубиками і додайте до м’яса, смажте разом 10 хвилин.

3. Цибулю наріжте кубиками.

4. Моркву наріжте тонкими кружечками.

5. Баклажани і болгарський перець наріжте кубиками середнього розміру.

6. Через 10 хвилин викладіть овочі на сковороду до м’яса і картоплі, також додайте подрібнений часник. Продовжуйте тушкувати до готовності картоплі. Наприкінці посоліть і приправте за смаком.

7. Спекотне посипте рубаною зеленню і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Простий рецепт печені з картоплею в мультиварці

Печеня зі свинини та картоплі можна приготувати різними способами. У цьому рецепті ми розглянемо процес приготування цієї страви в мультиварці. Ця розумна техніка зараз є практично на будь-якій кухні.

Час готування: 130 хв

Час приготування: 20 мин.

Порций:4-5.

Ингредиенты:

  • Цибуля – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Свинина – 600 гр.
  • Картопля – 5-7 шт.
  • Спеції для м’яса – за смаком.
  • Перець часниковий – 1 ч. л.
  • Паприка мелена – 1 ч. л.
  • лавровий Лист – 1-2 шт.
  • Паста томатна – 1 ч. л.
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

1. Картоплю, цибулю та моркву очистіть і промийте. Наріжте овочі кубиками і викладіть, крім картоплі, в чашу мультиварки. Додайте трохи рослинного масла.

2. Виберіть у меню мультиварки програму «Смаження» на 18 хвилин. Смажте овочі протягом 7 хвилин, потім додайте нарізане кубиками м’ясо. Продовжуйте готувати, періодично помішуючи інгредієнти.

3. Після цього додайте нарізаний кубиками картоплю, посоліть, додайте спеції, паприку, перець часниковий, лавровий лист, перемішайте вміст чаші.

4. Коли всі інгредієнти будуть в чаші, виберіть програму «Гасіння», встановіть таймер на 1,5 години, кришку мультиварки закрийте. Через годину від активації програми додайте томатну пасту, перемішайте і додайте воду.

5. Готову печеню при бажанні посипте рубаною зеленню і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Соковите печеня зі свинини з картоплею і сметаною

Соковите блюдо з картоплі і свинини в ароматному сметанному соусі, яке зігріє і наситить в холодну пору року. Як основне блюдо на обід або вечерю, печеня буде оцінено по достоїнству.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сметана 15 % – 2 ст. л.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Свинина – 400 гр.
  • Кріп – 10 гр.
  • Масло соняшникове – 30 мл

Процес приготування:

1. Свинину помийте і наріжте кубиками, обсмажте на сильному вогні до рум’яної скоринки, потім додайте нарізану ріпчасту цибулю і тушкуйте 15 хвилин. Після цього влийте воду і продовжуйте варити до м’якості свинини.

2. Картопля очистіть і наріжте кубиками. Викладіть картоплю в каструлю до м’яса, долийте воду, щоб вона повністю покривала картоплю.

3. Через 10 хвилин додайте лавровий лист, посоліть і приправити страву.

4. Коли картопля буде готовий, додайте сметану, перемішайте і продовжуйте тушкувати 5-7 хвилин.

5. В кінці додайте подрібнений часник і рубану зелень.

6. Перемішайте жарке і зніміть каструлю з вогню. Подавайте страву до столу в гарячому вигляді зі свіжими овочами.

Приємного апетиту!

Як запекти печеня з картоплею в рукаві в духовці?

Печеня зі свинини з картоплею дуже популярне у багатьох країнах. Його можна назвати домашнім стравою, воно асоціюється із затишком і теплом. У цьому рецепті ми розглянемо ще один спосіб приготування печені в духовці. Вам знадобиться рукав для запікання.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 3.

Склад:

  • Картопля – 8 шт.
  • Курага – 8 шт.
  • Свинина – 400 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Перець запашний горошком – 5 шт.
  • Спеції – за смаком.
  • Перець чилі сухий – 1 щіпка.
  • Сіль – за смаком.
  • Коріандр – 1 ч. л.
  • Часник 8 зуб.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Картоплю почистіть, помийте і розріжте на 4 частини. М’ясо помийте і наріжте великими шматками. Ріпчасту цибулю також очистити і крупно наріжте. Курагу промийте теплою водою. Всі інгредієнти складіть в миску, додайте сіль, часник, зерна коріандру, перець чилі, запашний перець і спеції.

2. Влийте оливкове масло і перемішайте.

3. Перекладіть заготовку в рукав для запікання і закріпіть краю.

4. Викладіть рукав на деко і помістіть в духовку, розігріту до 200 градусів.

5. Запікайте спекотне 60-80 хвилин. Потім акуратно розріжте рукав, витягніть блюдо і подавайте до столу в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!