Рис з куркою в духовці – 10 рецептів з покроковими фото

Рис з куркою в духовці – це дуже смачне і універсальне частування для вашого столу. Подавайте його до сімейного обіду, вечері або в рамках святкового меню. Ваші близькі та гості не зможуть встояти перед ніжним курячим м’ясом і наваристим гарніром. Для приготування апетитного страви скористайтесь підбіркою перевірених покрокових рецептів.

Курка з рисом, запечена у фользі в духовці

Апетитну курку з рисом можна приготувати в фользі в духовці. Так блюдо вийде більш соковитим і ароматним. Спробуйте цікавий рецепт для домашнього обіду або вечері.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Куряча ніжка 1 кг
  • Рис білий 350 гр.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Приправа для курки 2 ч. л.
  • Паприка 1 ч. л.
  • Масло вершкове 1 ст. л.
  • Масло рослинне 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати рис з куркою в духовці? Курячі гомілки промиваємо. Для страви можна використовувати і інші частини курки. Вибираємо по своєму смаку.
  2. Деко обмазуємо вершковим маслом. Викладаємо на нього промитий рис і просыпаем його заздалегідь обсмаженою подрібненою цибулею.
  3. Чистимо моркву і нарізаємо її тоненькими кружальцями. Викладаємо їх рівним шаром на рис з цибулею.
  4. Курку обмазуємо сіллю, паприкою і приправою. Кладемо м’ясо в деко до решти інгредієнтів. Вливаємо воду, яка повинна повністю закрити крупу.
  5. Щільно закриваємо деко фольгою і ставимо його на 1 годину. Випікаємо при температурі 200 градусів. За 10 хвилин до готовності відкриваємо фольгу, щоб курка підрум’янилася.
  6. Готову страву дістаємо з духовки і подаємо до столу гарячим. Приємного апетиту!