Ставрида – це корисна і яскрава за смаком риба, яка порадує відсутністю дрібних кісточок. Її можна смачно посмажити на сковороді, запекти в духовці, засолити або замаринувати. Кращі рецепти приготування ми зібрали для вас у нашій перевіреної кулінарної добірці з покроковими фотографіями. Обов’язково беріть на замітку і побалуйте себе смачними частуваннями.
Ставрида, запечена у фользі
Ставрида, запечена у фользі, відрізняється яскравим смаком і привабливим зовнішнім виглядом. Подавайте її до сімейного обіду або вечері. Можна доповнити овочами або гарнірами за смаком. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.
Інгредієнти на
2 порц.
- Ставрида 2 шт.
- Лимон 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Сіль за смаком
- Спеції і Приправи за смаком
- Олія оливкова 2 ч. л.
Процес приготування:
- Підготуємо потрібні інгредієнти. Вибираємо дві великі ставриди.
- Рибу необхідно почистити, а після промити всередині і зовні. Голови і хвости обов’язково видаляємо. Далі тушки натираємо сіллю і спеціями.
- Промиваємо лимон і нарізаємо його тонкими кружками. Кладемо їх всередину підготовлених риб.
- Тонкими кружальцями розбираємо ріпчасту цибулю. Кладемо його також всередину. Поливаємо заготовки оливковою олією і загортаємо у фольгу.
- Відправляємо страву в розігріту до 200 градусів духовку на 30-40 хвилин.
- В кінці готування можна розкрити фольгу і дати рибної скоринці трохи підрум’янитися, але не пересушите.
- Ставрида, запечена в духовці, готова. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами!
