Ставрида – 8 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Ставрида – це корисна і яскрава за смаком риба, яка порадує відсутністю дрібних кісточок. Її можна смачно посмажити на сковороді, запекти в духовці, засолити або замаринувати. Кращі рецепти приготування ми зібрали для вас у нашій перевіреної кулінарної добірці з покроковими фотографіями. Обов’язково беріть на замітку і побалуйте себе смачними частуваннями.

Ставрида, запечена у фользі

Ставрида, запечена у фользі, відрізняється яскравим смаком і привабливим зовнішнім виглядом. Подавайте її до сімейного обіду або вечері. Можна доповнити овочами або гарнірами за смаком. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Ставрида 2 шт.
  • Лимон 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Спеції і Приправи за смаком
  • Олія оливкова 2 ч. л.

Процес приготування:

  1. Підготуємо потрібні інгредієнти. Вибираємо дві великі ставриди.
  2. Рибу необхідно почистити, а після промити всередині і зовні. Голови і хвости обов’язково видаляємо. Далі тушки натираємо сіллю і спеціями.
  3. Промиваємо лимон і нарізаємо його тонкими кружками. Кладемо їх всередину підготовлених риб.
  4. Тонкими кружальцями розбираємо ріпчасту цибулю. Кладемо його також всередину. Поливаємо заготовки оливковою олією і загортаємо у фольгу.
  5. Відправляємо страву в розігріту до 200 градусів духовку на 30-40 хвилин.
  6. В кінці готування можна розкрити фольгу і дати рибної скоринці трохи підрум’янитися, але не пересушите.
  7. Ставрида, запечена в духовці, готова. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами!