Фетучіні – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Фетучіні – це різновид італійської пасти у вигляді тонких плоских смужок тіста. Ці борошняні вироби готуються швидко і відмінно поєднуються з м’ясом і рибою. Ми зібрали 10 оригінальних рецептів фетучіні, за допомогою яких ви зможете ближче познайомитися з цим вишуканим блюдом.

Фетучіні з грибами у вершковому соусі

Перед ароматом грибів і вершків ніхто не зможе встояти. Крім того, що паста фетучіні сама по собі виходить дуже ніжною, з грибами та вершками смак цієї страви перевершує всі очікування.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Фетучіні 300 гр.
  • Вершки 200 мл
  • Печериці свіжі 150 гр.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 70 гр.
  • Масло оливкове 25 мл
  • Масло вершкове 15 гр.
  • Часник 1 зуб.
  • Розмарин 1 гілка
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Суміш трав Провансу за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як просто і смачно приготувати пасту фетучіні? Часник очистіть і подрібніть. У каструлі з товстим дном розігрійте оливкову олію і вершкове масло, обсмажте часник протягом 1-2 хвилин.
  2. Печериці наріжте невеликими шматочками.
  3. Викладіть печериці в каструлю, додайте гілочку розмарину і смажте на середньому вогні 5 хвилин.
  4. Потім додайте вершки і доведіть до кипіння.
  5. Куряче яйце розбийте в миску, збийте вінчиком і додайте в каструлю. постійно перемішуйте вміст каструлі, щоб не утворилося грудочок.
  6. Сир натріть на дрібній тертці, всипте в каструлю і перемішуйте, поки він не розплавиться. Потім вершковий соус поперчіть і посоліть за смаком.
  7. Фетучіні відваріть у великій кількості води до готовності. У розігрітій сковороді змішайте соус і пасту, обсмажте протягом 2-3 хвилин і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!