Омлет в духовці – 10 рецептів пишного омлету як дитячому саду з фото

Омлет в духовці – оригінальна ідея для вашого домашнього сніданку або перекусу. Приготований таким способом продукт вийде дуже ніжним і повітряним. Для виконання кулінарної ідеї використовуйте перевірені рецепти з покроковими фотографіями і докладним описом процесу. Ваші близькі будуть приємно здивовані!

Пишний омлет в духовці як у дитячому садку

Приготувати пишний, ніжний і смачний омлет, який кожен з нас пробував в дитячому саду, простіше простого. У приготуванні такого омлету є деякі секрети, даний рецепт повністю їх описує. Пишний омлет буде однаково смачно як в гарячому, так і в холодному вигляді. Це страва з обалденным смаком – просто за вуха не відтягнеш!

Інгредієнти на
6 порц.

  • Яйце куряче 6 шт.
  • Молоко коров’яче 300 мл
  • Сіль за смаком
  • Масло вершкове для змащування форми

Процес приготування:

  1. Як приготувати пишний омлет в духовці як дитячому садку? У глибоку миску вбиваємо яйця. Додаємо до яєць трохи солі. Вже на самому початку можна включити духовку і розігріти її до температури 190 градусів.
  2. Потім відразу ж вливаємо необхідну кількість молока. Бажано, щоб молоко було кімнатної температури. Один з секретів приготування пишного омлету – правильне співвідношення яєць і молока (приблизно 1:1, тобто на 1 яйце необхідно використовувати молоко в обсязі 50-55 мл.).
  3. Перемішуємо всі інгредієнти кухонним віночком. Використовувати міксер немає необхідності.
  4. Жаростійку форму змащуємо вершковим маслом. Щоб омлет вийшов пишним і високим, важливо використовувати глибоку форму для запікання.
  5. Вливаємо основу для омлету в підготовлену форму. Відправляємо форму з вмістом в розпечену духовку на 30-40 хвилин до готовності.
  6. Через час вийміть форму з омлетом з духовки, злегка остудіть.
  7. Пишний омлет в духовці як у дитячому садку готовий!

Приємного вам апетиту!

Простий і смачний омлет в духовці з яєць і молока

Ніжний, пухкий, з приємним смаком…. Саме таким виходить омлет з яєць і молока, приготований за допомогою запікання в духовці. Готується страва досить просто. Його смакові якості зможуть оцінити не тільки дорослі, але і діти. Апетитний і неймовірно смачний омлет з яєць і молока під силу приготувати кожному!

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 5 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Яйце – 6 шт.
  • Молоко – 300-350 мл
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Спеції – за бажанням.

Процес приготування:

1. В підходящу ємність вбиваємо курячі яйця. Прогрійте Духовку до температури 200 градусів.

2. Додаємо до яєць необхідну кількість солі. За бажанням в приготуванні омлету можна додатково використовувати будь-які спеції за смаком.

3. Акуратно розмішайте яйця, розбиваючи жовтки. Важливо не допускати збивання.

4. Далі влийте до яєць молоко (будь-якої жирності).

5. Всі інгредієнти перемішайте, щоб основа вийшла однорідною.

6. Форму, яку передбачається використовувати для запікання омлету в духовці, рясно промажте вершковим маслом. Воно додасть готовому блюду приємний смак і аромат, тому не варто замінювати його на рослинне.

7. Вливаємо яєчно-молочну основу у форму, ставимо її в гарячу духовку на 30 хвилин.

8. Омлет в духовці з яєць і молока готовий!

Приємного вам апетиту!

Покроковий рецепт приготування омлету з ковбасою в духовці

Омлет з ковбасою, приготований в духовці, виходить ніжним, ароматним і дуже апетитним. Додавання в класичний омлет ковбаси робить готову страву більш ситним. Яскравий, смачний омлет з ковбасою під силу приготувати кожному! На змішування всіх інгредієнтів знадобиться мінімум часу.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 5 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Яйце – 4-5 шт.
  • Ковбаса – 50 гр.
  • Молоко – 0,5 склянки
  • Сода харчова – щіпка.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Ковбасу необхідно порізати дрібними кубиками. При виборі ковбаси орієнтуйтеся на власний смак.

2. У миску вбийте яйця, збийте їх віночком або вилкою. Використовувати міксер немає необхідності.

3. Додайте до збитим яйцям необхідну кількість молока.

4. Слідом додайте нарізану ковбасу.

5. Всі інгредієнти приправте сіллю за смаком.

6. Потім для пишноти додайте до вмісту щіпку соди. Все ретельно перемішайте.

7. Відправляємо підготовлену основу в жароміцну форму. Ставимо форму з майбутнім омлетом в розігріту до 200 градусів духовку на 25-30 хвилин.

8. Через деякий час дістаньте рум’яний омлет з духовки, злегка остудіть.

9. Омлет з ковбасою в духовці готовий до вживання!

Приємного вам апетиту!

Омлет з ковбасою, сиром і помідорами в духовці

Смачний і дуже апетитний омлет, приготовлений в духовці з використанням ковбаси, сиру і помідорів, відмінно підійде в якості обіду або вечері, а також легкого перекусу для всієї родини. Пишна основа з яєць і молока буде прекрасно гармоніювати за смаком з іншими інгредієнтами – сиром, ковбасою і помідорами. Просто і дуже смачно!

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Яйце – 5 шт.
  • Ковбаса – 70 гр.
  • Молоко – 200-220 мл
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Помідор – 1 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло – для змазування форми.

Процес приготування:

1. У глибоку миску вбийте курячі яйця.

2. Слідом влийте молоко. Додайте трохи солі.

3. Перемішайте дані компоненти виделкою або вінчиком.

4. Промиту зелень дрібно поріжте. Всипте її в робочу ємність до яєчно-молочної суміші.

5. Ковбасу необхідно порізати дрібним кубиком. Відправляємо нарізану ковбасу до решти інгредієнтів.

6. Промиваємо помідор, дрібно нарізаємо його.

7. Викладаємо нарізаний помідор в ємність з яєчно-молочною сумішшю, зеленню і ковбасою. Все перемішуємо.

8. Форму для запікання ретельно промазуємо вершковим маслом, потім поміщаємо туди основу майбутнього омлету. У розігріту до 200 градусів духовку ставимо форму з вмістом на 25 хвилин.

9. На крупній тертці твердий сир подрібніть.

10. Через деякий час дістаньте омлет з духовки і присипте його тертим сиром. Потримайте блюдо в гарячій духовці ще 5 хвилин.

11. Омлет з ковбасою, сиром і помідорами готовий!

Приємного вам апетиту!

Покроковий рецепт приготування омлету з кабачком в духовці

Омлет з кабачком, приготований в духовці, виходить смачним, ніжним і соковитим. Таке блюдо відрізняється ситістю, тому його можна приготувати не тільки на сніданок, але і на обід або вечерю. Соковитий кабачок відмінно поєднується з омлетом і іншими інгредієнтами, що використовуються в приготуванні.

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 8.

Інгредієнти:

  • Молоко – 1 склянка
  • Яйце – 4 шт.
  • Кабачок – 2 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Помідор – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Петрушка – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло – для змазування форми.

Процес приготування:

1. Кабачки промийте, очистіть при необхідності. Далі натріть овоч на крупній тертці. Додайте до тертому кабачка трохи солі, через час відіжміть сік, що виділився.

2. У глибоку ємність налийте невелику кількість молока, додайте до нього пшеничне борошно. Перемішайте.

3. Потім влийте в ємність з вмістом молоко, що залишилося, вбийте яйця, все приправте сіллю. Після цього ретельно перемішайте всі інгредієнти віночком.

4. Форму для запікання промажте вершковим маслом, потім викладіть туди кабачки терті.

5. Залийте кабачки яєчно-молочною сумішшю.

6. Промиту петрушку необхідно подрібнити.

7. Помідор промийте під проточною водою, потім наріжте його невеликими скибочками.

8. Поверх яєчно-молочної суміші розподіляємо зелень, слідом викладаємо помідори.

9. Подрібніть на крупній тертці твердий сир, присипте їм інші інгредієнти. Поставте запікатися страву на 30-35 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку.

10. По готовності дістаньте омлет з духовки, трохи остудіть.

11. Омлет з кабачком в духовці готовий! Поріжте страву на порційні шматочки. Можна пригощатися!

Приємного вам апетиту!

Пишний і повітряний омлет з овочами в духовці

Одним з найбільш популярних і корисних сніданків є омлет. Приготувавши дане блюдо в духовці овочами, вийде не тільки смачний і ситний сніданок. Такий омлет урізноманітнює також сімейний обід або вечерю. Дане блюдо можна описати наступним чином – швидко, просто, смачно і корисно! Урізноманітніть стандартний омлет овочами, не пошкодуєте!

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Яйце – 5 шт.
  • Вершки – 100 мл
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Перець болгарський – 0,5 шт.
  • Квасоля стручкова – 100 гр.
  • Капуста цвітна – 300 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. На початку підготуємо всі овочі. Стручкову квасолю і болгарський перець промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками, цвітну капусту після промивання поділяємо на суцвіття середнього розміру.

2. Кип’ятимо в каструлі воду, потім опускаємо в неї стручкову квасолю і суцвіття капусти. Після 5 хвилин варіння овочі треба витягти з води і остудити.

3. Подрібніть на крупній тертці один з інгредієнтів – твердий сир.

4. У глибокій ємності збийте яйця з вершками. Додайте до отриманої суміші сіль, чорний мелений перець і тертий сир. Все перемішайте.

5. Підготовлені овочі – болгарський перець, цвітну капусту і стручкову квасолю – поміщаємо в форму для запікання, попередньо змащену шматочком вершкового масла.

6. Наступний крок – овочі необхідно залити яєчно-сирною сумішшю. Запікайте блюдо протягом 30 хвилин в духовці, заздалегідь прогрітій до 200 градусів.

7. Омлет з овочами в духовці готовий!

Приємного вам апетиту!

Дієтичний рецепт омлету з брокколі

Омлет з брокколі – смачне, ніжне і корисне блюдо. Воно сподобається навіть тим, хто зазвичай не їсть цей овоч. Поєднання брокколі з омлетом дуже вдале, смак готового блюда цікавий і незвичайний. Такий омлет можна приготувати на сніданок не тільки дорослим, але й дітям. Додавання твердого сиру надає омлету додаткову смакову родзинку.

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Брокколі – 200 гр.
  • Яйце – 5 шт.
  • Сметана – 100 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло – для змазування форми.

Процес приготування:

1. Брокколі розберіть на суцвіття, промийте їх під проточною водою. За бажанням можна використовувати і заморожений овоч.

2. Надішліть брокколі на 5 хвилин у киплячу воду.

3. В підходящу ємність вбийте яйця.

4. Потім додайте яйця, сметану і трохи солі. Усе ретельно збийте.

5. На крупній тертці твердий сир подрібніть.

6. Половину від загальної кількості тертого сиру додайте до яєчно-сметанною масою. Всі збийте міксером або блендером. За бажанням всі компоненти можна просто перемішати виделкою або вінчиком, не перебиваючи їх в однорідну масу.

7. Змастіть вершковим маслом форму для запікання, викладіть туди брокколі.

8. Заливаємо овоч підготовленої основою для омлету.

9. Зверху все інгредієнти присипаємо тертим сиром. Ставимо майбутній омлет на 30 хвилин у гарячу духовку, попередньо розігріту до 190 градусів.

10. Готовий омлет необхідно дістати з духовки, остудити.

11. Омлет з брокколі готовий!

Приємного вам апетиту!

Пишний омлет з кольоровою капустою на сніданок

Шукайте варіанти смачних і нескладних сніданків? Даний рецепт приготування омлету з кольоровою капустою в духовці може стати знахідкою! Готується блюдо швидко, інгредієнти прості і доступні. Такий омлет сподобається навіть дітям! Ніжний і приємний смак омлету з кольоровою капустою в поєднанні з соковитістю робить дане блюдо прекрасним сніданком!

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Капуста цвітна – 500 гр.
  • Молоко – 200 мл
  • Яйце – 3-4 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Один з основних інгредієнтів – кольорову капусту – необхідно ретельно промити і розділити на суцвіття. Суцвіття краще робити середнього розміру, не дуже великими.

2. Покласти капусту в киплячу підсолену воду, відварюємо овоч протягом 5 хвилин.

3. У глибокій мисці з’єднайте яйця і молоко, все збийте віночком до однорідності. Посоліть і поперчіть яєчно-молочну суміш.

4. Твердий сир натираємо на тертці.

5. Викладаємо відварену цвітну капусту у форму для запікання.

6. Заливаємо овоч приготовленої яєчно-молочною сумішшю.

7. Зверху покриваємо всі компоненти тертим сиром – розподіліть його рівномірно. До 190 градусів необхідно прогріти духовку, потім протягом 20 хвилин запікати страву.

8. Через деякий час дістаньте з духовки рум’яний і ароматний омлет.

9. Омлет з кольоровою капустою в духовці готовий!

Приємного вам апетиту!

Ароматний і дуже смачний омлет зі шпинатом

Перед вами рецепт смачного і одночасно простого в приготуванні страви – омлету зі шпинатом. Такий яскравий і ароматний омлет сподобається кожному! Корисний омлет зі шпинатом, приготований в духовці, внесе різноманітність в раціон і задовольнить смакові потреби.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко – 0,5 склянки
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Шпинат – 100 гр.
  • Кріп – 20 гр.
  • Петрушка – 20 гр.
  • Цибуля зелена – 20 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Всю зелень – шпинат, цибулю, кріп і петрушку – необхідно ретельно промити.

2. Шпинат поріжте довільним чином.

3. Зелену цибулю, петрушку і кріп також слід подрібнити.

4. У глибоку ємність вбийте яйця, додайте до них майонез, сіль і чорний мелений перець.

5. Ретельно перемішуємо дані інгредієнти, потім вливаємо до них необхідну кількість молока. Знову все перемішуємо.

6. Змастіть жаростійку форму рослинним маслом, потім викладіть туди всю зелень.

7. Шпинат з іншою зеленню заливаємо приготовленої яєчно-молочною сумішшю. В прогрітій до 200 градусів духовці запікаємо омлет протягом 20 хвилин.

8. Через 20 хвилин страву необхідно дістати з духовки.

9. Омлет зі шпинатом готовий! Поріжте на порційні шматочки і подавайте до столу.

Приємного вам апетиту!

М’ясної омлет з фаршем в духовці

Незвичайний рецепт приготування омлету – з фаршем в духовці – переверне ваше уявлення про даному блюді! Такий м’ясної омлет виходить дуже соковитим і ситним. Смачний і апетитний омлет з фаршем відмінно підійде для будь-якого прийому їжі. Страва готується просто і досить швидко, основний час витрачається саме на запікання в духовці.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Яйце – 3 шт.
  • Молоко – 150 мл
  • Фарш свинячий – 150 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Помідор – 0,5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Кріп – 30 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Для зручності підготуйте всі необхідні інгредієнти.

2. Твердий сир подрібніть на тертці, помідори промийте і дрібно поріжте, ріпчасту цибулю очистіть і подрібніть.

3. В зручною ємності збийте яйця з сіллю.

4. До отриманої суміші влийте молоко.

5. Потім всипте в яєчно-молочну суміш тертий сир. Перемішайте.

6. Обсмажте на вершковому маслі фарш разом з помідором і ріпчастою цибулею. У процесі смаження всі інгредієнти, посоліть і поперчіть.

7. У форму для запікання викладаємо обсмажений фарш.

8. Наступний крок – покриваємо фарш раніше приготовленої сумішшю з яєць, молока і сиру.

9. Промиваємо і подрібнюємо кріп, присипаємо їм зверху страву. У розігріту до 180 градусів духовку ставимо майбутній м’ясної омлет на 20 хвилин.

10. Після появи рум’яної скоринки страву можна дістати з духовки.

11. М’ясний омлет з фаршем в духовці готовий!

Приємного апетиту!