Навага на сковороді – 7 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Навага на сковороді — це відмінна кулінарна ідея для вашого смачного і нескладного сімейного обіду, вечері. Риба відрізняється особливою ніжністю і відсутністю сильного запаху. Подавайте до столу з хлібом, овочами або гарнірами за смаком. Для приготування наваги в домашніх умовах використовувати перевірену добірку з семи рецептів з покроковим описом процесу і фотографіями.

Смажена навага в клярі на сковороді

Смажена навага в клярі на сковороді – це апетитне частування з хрусткою золотистою скоринкою. Таку рибу можна подавати в якості перекусу або до сімейного обіду. Приготувати його в домашніх умовах дуже легко і швидко. Для цього беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Навага 1 шт.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Борошно 2 ст. л.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Сухарі панірувальні 2 ст. л.
  • Розмарин ½ ч. л.
  • Сік лимонний 1 ст. л.
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Підготуємо необхідні продукти зі списку.
  2. Очищаємо і промиваємо навагу, після нарізаємо її порційними шматками. Натираємо їх сіллю і поливаємо лимонним соком. Залишаємо на 5 хвилин.
  3. У глибокій мисці збиваємо куряче яйце з сушеним розмарином. Залишаємо суміш на 10 хвилин, щоб аромат спеції краще розкрився.
  4. Борошно висипаємо на плоску тарілку. Обвалюємо тут рибні шматочки.
  5. Після занурюємо їх у яєчну суміш.
  6. Далі навагу обсипаємо панірувальними сухарями.
  7. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Викладаємо сюди шматочки риби в клярі.
  8. Обсмажуємо частування до золотистої скоринки з усіх боків.
  9. Смажена навага в клярі на сковороді готова. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Навага з цибулею і морквою

Навага з цибулею і морквою відрізняється особливим ніжним смаком, соковитістю і поживними властивостями. Подавайте страву до обіднього столу або сімейному вечері. Запевняємо, що ніхто не залишиться байдужим. Для приготування апетитною риби беріть на замітку перевірений рецепт з покроковим описом процесу.

Час приготування – 45 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Навага – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Сік лимона – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сметана – 150 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Зелень для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо навагу і добре промиваємо її під водою, обсушуємо.

Крок 2. Далі рибу нарізаємо порційними шматочками.

Крок 3. Солимо, перчимо рибні шматки і поливаємо їх лимонним соком.

Крок 4. Очищаємо овочі. Цибулю дрібно нарізаємо, а моркву натираємо на тертці.

Крок 5. Обсмажуємо цибулю з морквою на олії до м’якого стану.

Крок 6. Перекладаємо овочеву заготовку на тарілку.

Крок 7. Рибні шматки обвалюємо в борошні.

Крок 8. Обсмажуємо навагу на олії до золотистої скоринки з усіх боків.

Крок 9. Викладаємо на рибу цибулю з морквою.

Крок 10. Солимо блюдо, доповнюємо сметаною і поливаємо невеликою кількістю води.

Крок 11. Тушкуємо частування під кришкою на невеликому вогні 20 хвилин.

Крок 12. Навага з цибулею і морквою готова. Посипайте ароматною зеленню і подавайте до столу!

Смажена навага в борошні на сковороді

Смажена навага в борошні на сковороді – це дуже смачне, поживне і нескладний у виконанні частування для всієї родини. Для приготування апетитною риби скористайтеся перевіреним рецептом з покроковими фотографіями. Подавайте хрустку навагу з хлібом або овочами.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Навага – 1,5 кг
  • Борошно для панірування.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 4 шт. за бажанням.
  • Зелень для подачі.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Навагу очищаємо і добре промиваємо під водою. З риби також необхідно зрізати голови.

Крок 2. Підготовлені тушки натираємо сіллю і чорним меленим перцем.

Крок 3. Далі навагу обвалюємо в борошні з усіх сторін.

Крок 4. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Викладаємо сюди рибу в борошняній паніровці.

Крок 5. Кришкою не закривати треба, риба повинна вийде хрусткою. Але якщо у вас є кришка-сіточка, яка захищає від бризок масла, використовуйте її.

Крок 6. Обсмажуємо рибу до яскравого рум’янцю з усіх боків.

Крок 7. За бажанням ви можете додати в сковороду подрібнену цибулю і посмажити рибку разом з ним ще пару хвилин.

Крок 8. Смажена навага в борошні на сковороді готова. Подавайте до столу, прикрасивши зеленню, і пригощайтеся!

Тушкована навага з овочами на сковороді

Тушкована навага з овочами на сковороді порадує дивовижною соковитістю і поживними властивостями. Подавайте страву до обіднього столу або сімейному вечері. Ваші близькі залишаться задоволені. Для приготування апетитною риби беріть на замітку перевірений рецепт з нашої збірки.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Навага – 1,3 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Борошно для панірування.
  • Сметана – 0,5 склянки
  • Сіль – за смаком.
  • Трави прованські – 1 ч. л.
  • Вода – 0,5 склянки
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо і промиваємо навагу під водою. Видаляємо голови і плавники.

Крок 2. Далі рибу нарізаємо порційними шматочками.

Крок 3. Очищаємо цибулю з морквою. Перший овоч подрібнюємо ножем, другий – натираємо на тертці.

Крок 4. Обсмажуємо овочі на рослинному маслі до м’якості.

Крок 5. Рибні шматочки солимо, після паніруємо в борошні і смажимо до рум’янцю в окремій сковороді.

Крок 6. Золотисту рибку перекладаємо в сковороду до овочів.

Крок 7. Відміряємо вказану кількість сметани. Додаємо прованські трави.

Крок 8. Вливаємо в сметану трохи води. Перемішуємо соус.

Крок 9. Виливаємо підготовлену суміш в нашу страву. Тушкуємо до готовності 15 хвилин.

Крок 10. Тушкована навага з овочами на сковороді готова. Прикрашайте свіжою зеленню і подавайте до столу!

Навага, тушкована в сметані

Навага, тушкована в сметані, порадує вас ніжністю і неповторним смаком. Така риба практично не має запаху, тому вона сподобається навіть самим вибагливим. Подавайте апетитне блюдо до обіду або вечері в колі родини. Для швидкого приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Навага – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Рибу очищаємо і промиваємо, ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння.

Крок 2. Навагу нарізаємо порційними шматочками. Посипаємо сіллю і чорним меленим перцем за смаком.

Крок 3. Нарізаємо Тонкими кільцями ріпчасту цибулю.

Крок 4. Обсмажуємо цибулю на рослинній олії до м’якості. Трохи солимо його.

Крок 5. Викладаємо на цибулю рибні шматочки. Додаємо три столові ложки сметани.

Крок 6. Тушкуємо страву на маленькому вогні під кришкою. Час готовності – 15-20 хвилин.

Крок 7. Навага, тушкована в сметані, готова. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Навага під маринадом на сковороді

Навага під маринадом на сковороді – це дуже яскраве, ситне і нескладний у виконанні блюдо для вашого обіду або вечері. Для приготування апетитною риби скористайтеся перевіреним рецептом з покроковими фотографіями із нашої збірки. Порадуйте себе і близьких!

Час приготування – 45 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Навага – 1,5 кг
  • Паста томатна – 60 гр.
  • Борошна 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Лимон – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Бульйон рибний/вода – 200 мл
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку.

Крок 2. Навагу очищаємо і промиваємо під водою. Рибні голови зрізаємо.

Крок 3. Підготовлені тушки поливаємо лимонним соком.

Крок 4. Після солимо їх, перчимо і обвалюємо в борошні. Одну третину борошна залишаємо для маринаду.

Крок 5. Рибу в паніровці кладемо на сковороду з рослинним маслом.

Крок 6. Обсмажуємо до рум’янцю з усіх боків.

Крок 7. Після обсмажену рибку перекладаємо в глибоку сковороду.

Крок 8. Приступимо до приготування овочевого маринаду. Моркву ріжемо брусочками, цибулю – пір’ям.

Крок 9. Обсмажуємо овочі на олії до м’якості. Доповнюємо їх томатною пастою.

Крок 10. Сюди ж додаємо 50 грам борошна, перемішуємо.

Крок 11. Вливаємо в масу рибний бульйон (можна замінити водою), додаємо сіль і перець. Доводимо вміст до кипіння.

Крок 12. Гарячим маринадом заливаємо рибу. Тушкуємо все разом ще 5-6 хвилин.

Крок 13. Навага під маринадом на сковороді готова. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Навага в томатному соусі на сковороді

Навага в томатному соусі на сковороді відрізняється неймовірною соковитістю і поживними властивостями. Подавайте страву до обіднього столу або вечері в колі родини. Обіцяємо, що ніхто не залишиться байдужим. Для приготування апетитною і смачної риби беріть на замітку перевірений рецепт з покроковим описом процесу.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Навага – 1,5 кг
  • Помідори – 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • соєвий Соус – 3 ст. л.
  • Сік лимонний – 1,5 ст. л.
  • Цукор – 1,5 ч. л.
  • Спеції для риби – на смак.
  • Петрушка – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо і промиваємо навагу, після нарізаємо її порційними шматками. Поливаємо їх лимонним соком, соєвим соусом і солимо за смаком.

Крок 2. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо її на рослинній олії до золотистого відтінку.

Крок 3. Додаємо до цибулі терту моркву. Обсмажуємо близько 4-5 хвилин.

Крок 4. Після додаємо подрібнені помідори, томатну пасту, цукор і спеції за смаком. Добре перемішуємо й даємо трохи прокипіти.

Крок 5. Занурюємо в соус рибні шматочки. Можна влити трохи води.

Крок 6. Після закипання тушкуємо частування 10 хвилин під кришкою. В кінці готування додаємо подрібнену зелень.

Крок 7. Навага в томатному соусі на сковороді готова. Подавайте до столу і швидше пробуйте!