Печенкові оладки – 10 смачних рецептів приготування оладок з печінки з покроковими фото

Печінкові оладки – це одна з найпопулярніших та найсмачніших страв, приготованих на основі субпродуктів. Для того, щоб перемелена печінка зберігала свою форму і дійсно виглядала, як оладки, до складу необхідно додавати борошно пшеничне або манку. Також для яскравості смаку та більшої користі, багато кулінарів змішують основний компонент з різними овочами та спеціями. Тому, якщо ви любите печінку і все, що з нею пов’язано, то сідайте зручніше і вибирайте рецепт саме для себе!

Класичні оладки з курячої печінки в домашніх умовах

Класичні оладки з курячої печінки в домашніх умовах можна приготувати з простих і доступних інгредієнтів, витративши на процес приготування не більше півгодини. Урізноманітнюйте своє меню корисною та смачною стравою нашвидкуруч!

Інгредієнти:

на – 4 порції

  • Куряча печінка – 400 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Борошно – 2 ст.л.
  • Олія – ​​для смаження
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – ¼ шт.
  • Капуста Брокколі – 50 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Печінкові оладки готуються швидко та просто. Перед початком кулінарного процесу ретельно промиваємо та очищаємо необхідні овочі.

Пір’ям нарізаємо цибулю, розбираємо броколі на суцвіття.

Морквину ріжемо кільцями. Овочеве асорті бланшируємо або відварюємо до м’якості в підсоленій воді.

Зачищену печінку кладемо в блендер і пробиваємо до однорідної кашки.

До субпродукту викладаємо овочі та знову подрібнюємо, додавши сіль та чорний перець.

До маси вбиваємо яйце і висипаємо борошно – знову вмикаємо техніку.

Викладаємо тісто на сковороду з олією за допомогою столової ложки і обсмажуємо до утворення апетитної скоринки з двох сторін.

Класичні печінкові оладки готові! Перед подачею промокуємо паперовими рушниками від зайвого жиру і сервіруємо. Смачного!

Оладки з яловичої печінки

Оладки з яловичої печінки – це ситна і корисна страва, яка стане для вас смачним перекусом або повноцінним стравою, якщо ви вирішите доповнити оладки своїм улюбленим гарніром або соусом. Для яскравості смаку, додамо до складу трохи овочів та спецій.

Час приготування – 25 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Печінка яловича – 300 гр.
  • Кефір – 50 мл.
  • Цибуля – 3 шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Крохмаль кукурудзяний – 3 ст.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Трави прованські – 1 ст.
  • Сода – ½ ч.л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Яловичий субпродукт зачищаємо від плівок та проток, ретельно промиваємо та розрізаємо на невеликі сегменти.

Крок 2. Прокручуємо печінку через решітку м’ясорубки з дрібними отворами.

Крок 3. Аналогічним способом подрібнюємо цибулю із часником.

Крок 4. Кашку з печінки та овочів переливаємо в об’ємну миску, додаємо сіль та спеції, яйця та кефір.

Крок 5. Помішуючи, вводимо крохмаль.

Крок 6. Однорідне тісто викладаємо ложкою на сковорідку з олією і готуємо по 2-3 хвилини з кожного боку.

Крок 7. Приємного апетиту!

Оладки зі свинячої печінки

Оладки зі свинячої печінки – це бюджетна і проста у приготуванні страва, яка багата на залізо, а також чудово на смак. Головний секрет у готуванні – це попередньо вимочити субпродукт у молоці, тоді з печінки піде вся гіркота – перевірено!

Час приготування – 2 год. 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 10.

Інгредієнти:

  • Печінка свиняча – 500 гр.
  • Цибуля – 80 гр.
  • Яйця – 1 шт.
  • Борошно – 3 ст.
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Молоко – 500–700 мл.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед промиваємо і чистимо субпродукт, нарізаємо його і замочуємо в молоці близько двох годин. Знімаємо лушпиння з цибулі.

Крок 2. Дрібно рубаємо цибулину.

Крок 3. Максимально дрібно нарізаємо печінку.

Крок 4. Овочеву та печінкову нарізку висипаємо в чашу блендера або кухонного комбайна.

Крок 5. Перемелюємо до гладкої та однорідної консистенції.

Крок 6. В отриману масу втручаємо борошно та яйце.

Крок 7. Тісто солимо і перчимо, переходимо до смаження: масу викладаємо ложкою на гарячу сковороду з олією.

Крок 8. Смажити протягом двох хвилин з кожного боку.

Крок 9. Викладаємо оладки на блюдо сервіровки і приступаємо до трапези. Смачного!

Оладки з курячої печінки з борошном на сковороді

Оладки з курячої печінки з борошном на сковороді – це ніжна страва, що тане в роті, яка, напевно, припаде до смаку всім любителям чогось нового та оригінального. Подати таку страву можна з картопляним пюре, пастою або будь-яким іншим гарніром, який вам подобається.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 10 прим.

Інгредієнти:

  • Печінка куряча – 350 гр.
  • Яйця – 1 шт.
  • Борошно – 2 ст.
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Все необхідне поміщаємо на робочу поверхню.

Крок 2. Старанно промиваємо та зачищаємо печінку, насухо промокуємо та розрізаємо на невеликі шматки – закидаємо у блендер.

Крок 3. Слідом відправляємо яйце, борошно, сіль та мелений перець.

Крок 4. Перемелюємо до консистенції пюре.

Крок 5. У сковороду наливаємо і прогріваємо олію, зачерпуємо тісто ложкою і викладаємо, надаючи круглу форму.

Крок 6. Смажимо оладки з двох сторін до зміни кольору та золотистості.

Крок 7. Готуйте та отримуйте задоволення не тільки від результату, а й від процесу!

Оладки з курячої печінки з манкою

Оладки з курячої печінки з манкою, приготовані з додаванням таких овочів, як цибуля і соковита морква – це ситна і поживна страва, яку запросто можна запропонувати сім’ї як корисний прийом їжі, особливо в поєднанні з свіжим овочевим салатом.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Печінка куряча – 300 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Яйця – 1 шт.
  • Крупа манна – 2-3 ст.
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Часник гранульований – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо та ополіскуємо овочі, з печінки вирізаємо протоки та знімаємо плівку – обдаємо водою.

Крок 2. Цибулю дрібно подрібнюємо, а моркву подрібнюємо за допомогою терки з буряка.

Крок 3. У чашу блендера вбиваємо яйце та викладаємо субпродукт.

Крок 4. Подрібнюємо на високих обертах.

Крок 5. Овочеву нарізку пасеруємо на олії до м’якості і легкого рум’янцю (3-4 хвилини).

Крок 6. Зажарку, манку та приправи з сіллю відправляємо до печінкової маси та ретельно перемішуємо.

Крок 7. Смажимо оладки по 90 секунд з кожного боку.

Крок 8. Промокуємо паперовими рушниками та приступаємо до дегустації. Смачного!

Оладки з курячої печінки з цибулею та морквою

Оладки з курячої печінки з цибулею та морквою – це гаряча страва на швидку руку, яку зможе приготувати навіть дитина, оскільки процес є елементарним. І незважаючи на простий і доступний склад, оладки виходять дуже смачними, соковитими і дуже ароматними.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • Печінка куряча – 0,5 кг.
  • Морква – 50 грн.
  • Цибуля – 60 гр.
  • Яйця – 1 шт.
  • Борошно – 100 гр.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Знімаємо лушпиння з цибулі та шкірку з моркви, субпродукт чистимо і ополіскуємо.

Крок 2. Печінку ріжемо на невеликі сегменти та висипаємо в чашу блендера, пробиваємо.

Крок 3. Також подрібнюємо моркву з цибулею.

Крок 4. Змішуємо дві маси, додавши борошно, яйце та сіль.

Крок 5. Прогріваємо сковорідку з олією та ложкою викладаємо тісто, смажимо до готовності з двох сторін на помірному вогні.

Крок 6. Сервіруємо та подаємо. Смачного!

Оладки з яловичої печінки з манкою на сковороді

Оладки з яловичої печінки з манкою на сковороді, приготовані з додаванням тонкої соломки білокачанної капусти – це ніжна та соковита страва, яку можна поєднувати абсолютно з будь-яким гарніром і отримати апетитний та неймовірно ароматний обід чи вечерю для всієї родини.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 13 прим.

Інгредієнти:

  • Печінка яловича – 300 гр.
  • Капуста білокачанна – 150 гр.
  • Манка – 3 ст.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Часник – 1-2 зуби.
  • Яйця – 1 шт.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Сода – 2 щіпки.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Цибулину «звільняємо» від лушпиння і ріжемо тонкими півкільцями, шаткуємо капусту.

Крок 2. Заливаємо овочі окропом та закриваємо кришкою, залишаємо на 10 хвилин для розм’якшення.

Крок 3. Не гаючи часу, пюруємо очищену печінку.

Крок 4. З овочів зливаємо воду, додаємо часник та пробиваємо блендером до однорідної консистенції.

Крок 5. Отриману кашку віджимаємо від надлишків соку.

Крок 6. Об’єднуємо субпродукт із овочами, манкою, яйцем та содою із сіллю – наполягаємо близько 15 хвилин.

Крок 7. Достатню кількість олії розігріваємо в товстостінній сковороді і столовою ложкою викладаємо тісто, формуючи оладки. Готуємо по півтори хвилини з кожного боку.

Крок 8. Гарно викладаємо печінкові оладки і подаємо до столу. Смачного!

Печінкові оладки з рисом

Печінкові оладки з рисом – це страва, яка має щільну, але ніжну текстуру, яскравий і насичений аромат, а також незабутній смак, не схожий ні на що інше. Смаживши такі оладки, рекомендуємо вам подавати їх до столу в поєднанні з вершковим соусом.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Рис відвареної – 5 ст.л.
  • Печінка куряча – 200 гр.
  • Яйця – 1 шт.
  • Борошно – 1-2 ст.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.
  • Часник гранульований – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Чистимо та ополіскуємо печінку, пробиваємо в блендері до гладкої та однорідної консистенції.

Крок 2. У піалу викладаємо рис та печінкову масу.

Крок 3. Доповнюємо масу курячим яйцем, сіллю, чорним перцем та гранульованим часником.

Крок 4. Підсипаємо вказану кількість пшеничного борошна.

Крок 5. Старанно перемішуємо інгредієнти.

Крок 6. Викладаємо масу на гарячу сковорідку зі олією і смажимо близько двох хвилин з одного і другого боку.

Крок 7. Готуйте та отримуйте задоволення!

Печінкові оладки в духовці

Печінкові оладки в духовці готуються без жодної краплі олії (за умови використання силіконового килимка) і, відповідно, підходять для дієтичного та діабетичного меню. Для яскравості смаку до субпродукту додається трохи цибулі і куряче яйце.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • Рис відварний – 250 гр.
  • Печінка куряча – 450 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Яйця – 1 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. За допомогою кухонних грамових вагів відміряємо потрібну кількість субпродукту та крупи.

Крок 2. Видаляємо плівки та протоки з печінки, обполіскуємо під струменем води. Паралельно починаємо прогрівати духову шафу до позначки 250 градусів.

Крок 3. Очищену цибулину розрізаємо на 4-6 сегментів залежно від розміру.

Крок 4. Пропускаємо через решітку м’ясорубки крупу, цибулю та печінку.

Крок 5. До «фаршу» додаємо яйце, сіль та трохи чорного перцю – вимішуємо.

Крок 6. Великою ложкою викладаємо масу на килимок з силікону або деко, змащене олією.

Крок 7. Готуємо оладки протягом 10 хвилин, витягаємо з духовки та відокремлюємо від силікону лише за кілька хвилин. Оладкам слід стабілізуватися.

Крок 8. Доповнюємо овочами та трапезуємо. Смачного!

ПП печінкові оладки з рисовим борошном

ПП печінкові оладки з рисовим борошном – це корисний і ситний варіант для щільного перекушування або повноцінного прийому їжі, який ідеально підійде для тих, хто стежить за своїм харчуванням і не споживає зайву кількість жирів. Спробуйте і ви не пошкодуєте!

Час приготування – 25 хв.

Час приготування – 7-10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Печінка куряча – 500 гр.
  • Борошно рисове – 3 ст.л.
  • Цукіні – 150 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Яйця – 1 шт.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продуктовий набір.

Крок 2. Зачищаємо печінку та розрізаємо на невеликі шматочки.

Крок 3. Цукіні нарізаємо кільцями, попередньо позбавившись хвостиків.

Крок 4. Видаляємо лушпиння з цибулини, ріжемо на 4-6 сегментів.

Крок 5. У чашу блендера викладаємо субпродукт, овочі, яйце, сіль та перець – подрібнюємо.

Крок 6. Для в’язкості всипаємо борошно рисове і знову перемішуємо за допомогою ножів.

Крок 7. Однорідне тісто викладаємо ложкою на сковорідку з олією і смажимо по 2 хвилини з кожного боку.

Крок 8. Гарно викладаємо оладки на блюдо сервіровки і подаємо. Смачного!