Токпокки – 7 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Токпокки – це популярне блюдо корейської кухні, приготовлене на основі рисових «ковбасок» (карэтток) під гострим соусом з додаванням особливої приправи (кочхуджана) з солі, червоного перцю, борошна і квашених соєвих бобів. Нейтральний смак токпокки добре доповнюють овочі, яйця, сосиски і морепродукти. Ці вироби можна брати готовими або приготувати в домашніх умовах і за особливою технологією з рисового борошна.

Токпокки по-корейськи в домашніх умовах

Токпокки по-корейськи, як страва з дивовижним смаком і особливою гостротою, нескладно приготувати в домашніх умовах. Токпокки (карэттки) робимо з рисового борошна. Соус готуємо по-корейськи: з пасти «Кочуджан» з додаванням перцю чилі, консервованих анчоусів і норі.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Вода 1 л
  • Соєва паста 70 гр.
  • Анчоуси 30 гр.
  • Цукор-пісок 20 гр.
  • Перець чилі 20 гр.
  • Норі 20 гр.
  • Масло рослинне для змазування рук
  • Для карэтток:
  • Рис круглозерний 400 гр.
  • Вода 180 мл
  • Кунжутне масло 5 мл
  • Цибуля зелена ¼ ч. л.
  • Для подачі:
  • Сіль 30 гр.
  • Сметана 20 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати токпокки в домашніх умовах по-корейськи? Відразу підготувати, згідно з рецептом, всі інгредієнти для страви.
  2. Кілька разів промити холодною водою круглий рис, серветкою прибрати зайву вологу і подрібнити крупу кухонним комбайном або блендером в однорідну масу.
  3. Потім її просіяти через густе сито і відразу викладіть в посуд для замішування тіста.
  4. В отриману рисову муку порційно з одночасним замешиванием налити окріп. У вас буде пухке тісто. Посуд прикрити плівкою, наколоти в декількох місцях і поставити в мікрохвильовку на 2 хвилини при максимальній потужності. Потім тісто перемішати і поставити ще на 2 хвилини.
  5. Тісто трохи остудити, ще раз замісити змащеними олією руками, сформувати ковбаски товщиною не більше 1 см і розрізати їх на частини довжиною до 10 див
  6. У каструлі закип’ятити літр чистої води і додати до неї подрібнені норі з анчоусами.
  7. Поварити все протягом 15 хвилин і шумівкою видалити анчоуси і норі, залишивши чистий бульйон.
  8. Для соусу змішати в піалі цукор з гострим перцем і соєвим пастою.
  9. У киплячий бульйон перекласти сформований токпокки і соус, акуратно перемішати і поварити на середньому вогні протягом 10-15 хвилин, щоб токпокки стали м’якими і бульйон густішим.
  10. Приготовані токпокки по-корейськи в домашніх умовах розкласти по порційних тарілках, посипати нарізкою зеленого лука і сервірувати до столу зі сметаною. Приємного апетиту!