Токпокки – це популярне блюдо корейської кухні, приготовлене на основі рисових «ковбасок» (карэтток) під гострим соусом з додаванням особливої приправи (кочхуджана) з солі, червоного перцю, борошна і квашених соєвих бобів. Нейтральний смак токпокки добре доповнюють овочі, яйця, сосиски і морепродукти. Ці вироби можна брати готовими або приготувати в домашніх умовах і за особливою технологією з рисового борошна.
Токпокки по-корейськи в домашніх умовах
Токпокки по-корейськи, як страва з дивовижним смаком і особливою гостротою, нескладно приготувати в домашніх умовах. Токпокки (карэттки) робимо з рисового борошна. Соус готуємо по-корейськи: з пасти «Кочуджан» з додаванням перцю чилі, консервованих анчоусів і норі.
Інгредієнти на
4 порц.
- Вода 1 л
- Соєва паста 70 гр.
- Анчоуси 30 гр.
- Цукор-пісок 20 гр.
- Перець чилі 20 гр.
- Норі 20 гр.
- Масло рослинне для змазування рук
- Для карэтток:
- Рис круглозерний 400 гр.
- Вода 180 мл
- Кунжутне масло 5 мл
- Цибуля зелена ¼ ч. л.
- Для подачі:
- Сіль 30 гр.
- Сметана 20 гр.
Процес приготування:
- Як приготувати токпокки в домашніх умовах по-корейськи? Відразу підготувати, згідно з рецептом, всі інгредієнти для страви.
- Кілька разів промити холодною водою круглий рис, серветкою прибрати зайву вологу і подрібнити крупу кухонним комбайном або блендером в однорідну масу.
- Потім її просіяти через густе сито і відразу викладіть в посуд для замішування тіста.
- В отриману рисову муку порційно з одночасним замешиванием налити окріп. У вас буде пухке тісто. Посуд прикрити плівкою, наколоти в декількох місцях і поставити в мікрохвильовку на 2 хвилини при максимальній потужності. Потім тісто перемішати і поставити ще на 2 хвилини.
- Тісто трохи остудити, ще раз замісити змащеними олією руками, сформувати ковбаски товщиною не більше 1 см і розрізати їх на частини довжиною до 10 див
- У каструлі закип’ятити літр чистої води і додати до неї подрібнені норі з анчоусами.
- Поварити все протягом 15 хвилин і шумівкою видалити анчоуси і норі, залишивши чистий бульйон.
- Для соусу змішати в піалі цукор з гострим перцем і соєвим пастою.
- У киплячий бульйон перекласти сформований токпокки і соус, акуратно перемішати і поварити на середньому вогні протягом 10-15 хвилин, щоб токпокки стали м’якими і бульйон густішим.
- Приготовані токпокки по-корейськи в домашніх умовах розкласти по порційних тарілках, посипати нарізкою зеленого лука і сервірувати до столу зі сметаною. Приємного апетиту!
Токпокки з рисового борошна
Токпокки або рисові ковбаски, як національне блюдо кухні Кореї і стало популярним у нас, готуються тільки з рисового борошна, хоча є варіанти з пшеничного. У цьому рецепті вам пропонується правильно замісити тісто і сформувати токпокки, які можна не тільки готувати з будь-якого рецепту, але і заморозити. Рисове тісто відмінно зберігається, без зміни своєї текстури 2-3 місяці.
Час приготування: 20 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 0,5 кг тесту.
Інгредієнти:
- Борошно рисова – 2 склянки
- Вода – 1 склянка
- Сіль – ½ ч. л.
- Масло кунжутне – 3 ст. л.
- Масло рослинне – для змазування рук.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу відміряти кількість рисового борошна і води, згідно пропорції рецепту і потрібного вам обсягу заготівлі.
Крок 2. Пересипати борошно в пластмасовий посуд для замішування тіста. У воді розчинити сіль, перелити до борошні і з допомогою дерев’яної лопатки замісити тісто. Якщо тісто виходить сухуватим, можна долити трохи води.
Крок 3. Посуд прикрити шматком плівки, зробити отвір і поставити тісто на дві хвилини в мікрохвильову піч при максимальній потужності. Потім тісто ще раз перемішати і поставити ще раз на такий же час.
Крок 4. Тісто після мікрохвильовки перекласти в змащену кунжутним маслом чашу міксера і ще раз замісити. Це можна зробити і руками.
Крок 5. Правильно замішане тісто з рисового борошна має вийти гладким і досить щільним.
Крок 6. Змащеними олією руками тісто розділити на шматочки і скачати в ковбаски товщиною не більше 1 см
Крок 7. Потім нарізати їх шматочками будь-якої довжини.
Крок 8. Форма нарізки може бути будь-якою. Можна сформувати шматочки у вигляді поздовжніх пелюсток, що більше підійде для супу. Приготовлені токпокки з рисового борошна використовувати відразу після замісу або помістити в зіп-пакет і заморозити. Вдалих і смачних корейських страв!
Сирні токпокки
Сирні токпокки готуються або в сирному соусі, або запікаються в гострому корейському соусі під сирною скоринкою, що виходить смачніше і буде альтернативою магазинного страви. У цьому рецепті для страви беремо готові токпокки з рисового борошна, доповнюємо обсмаженими овочами, гострим соусом і запікаємо в духовці під сиром.
Час приготування: 1 годину.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Токпокки рисові – 400 гр.
- Сир твердий тертий – 150 гр.
- Бекон – 250 гр.
- Вода – 1.5 склянки
- Морква – 1 шт.
- Зливу – 5 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Селера – 1 стебло
- Крохмаль – 3 ст. л.
- Соєвий соус – 5 ст. л.
- Рисовий оцет – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Цукор – 1 щіпка.
- Перець гострий (кочукару) – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Овочі очистити і нарізати невеликими шматочками. Дрібно нарізати бекон, обсмажити на сковороді і шкварки видалити. На цьому жирі обсмажити нарізку овочів протягом 10 хвилин, додати сливи, 2 ложки соєвого соусу, перемішати і тушкувати овочі ще 10 хвилин. Відварити протягом 5 хвилин готові рисові токпокки і воду злити. У форму для запікання перекласти обсмажені овочі з соусом, токпокки і смажений бекон.
Крок 2. В окремому посуді приготувати соус-заливку для токпокков. У воді розвести крохмаль, додати сіль з дрібкою цукру, гострий перець, решті соєвий соус, дві ложки рисового оцту і цією сумішшю залити овочі з токпокками.
Крок 3. Духовку включити на 210°С. Твердий сир подрібнити на крупній тертці. Сиром рівномірно посипати блюдо і поставити в духовку на 30 хвилин.
Крок 4. Приготовлені сирні токпокки розкласти по порційних тарілках, доповнити зеленню і подати на стіл в гарячому вигляді. Приємного апетиту!
Токпокки з пшеничного борошна
Корейські токпокки можна приготувати і з пшеничного борошна, адже рисова не завжди є в будинку. а страва вийде не менш смачним. Тісто замішується крутим, на пшеничному борошні, воді і невеликій кількості рослинного масла. У цьому рецепті до пшеничним токпоккам готуємо гострий корейська соус з додаванням капусти, зеленого лука і варених яєць.
Час приготування: 3 години.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Капуста білокачанна – 150 гр.
- Цибуля зелена – 4 пера.
- Вода – 750 мл
- Яйця варені – 2 шт.
- Кунжут – для подачі.
Для тіста:
- Борошно пшеничне – 400 гр.
- Сіль – ½ ч. л.
- Вода тепла – 120 мл
- Масло рослинне – ½ ст. л.
- Для соусу:
- Паста «Кочуджан» – 80 гр.
- Соєвий соус – 50 мл
- Перець чилі (порошок) – 30 гр.
- Перець чилі (пластівці) – 20 гр.
- Цукор коричневий – 70 гр.
Процес приготування:
Крок 1. У посуд для замішування тіста насипати просіяне пшеничне борошно, налити теплу воду, додати сіль і руками протягом 10 хвилин замісити круте тісто. До кінця замісу додати рослинне масло. Тісто має вийде щільним, еластичним і не прилипати до долонь.
Крок 2. Замішане тісто згорнути в колобок, загорнути в плівку і на 2 години покласти в холодильник для расстойки.
Крок 3. По закінченні цього часу тісто нарізати довгими смужками товщиною до 2 см, скачати в ковбаску і нарізати шматочками. Сформовані пшеничні токпокки можна навіть заморозити.
Крок 4. Для приготування страви пшеничні токпокки відварити протягом 15 хвилин на середньому вогні, відкинути друшляк і промити холодною водою. Нарізати середніми шматочками капусту і зелений лук. Круто відварити яйця.
Крок 5. У глибокій сковороді приготувати гострий корейська соус. Налити 750 мл води, додати зазначені в рецепті всі інгредієнти для соусу, перемішати, довести до кипіння і перекласти нарізку капусти із зеленим цибулею. На середньому вогні поварити 10-15 хвилин.
Крок 6. Потім перекласти в соус відварені токпокки, яйця і поварити ще 5-7 хвилин, щоб соус став густим. Якщо токпокки заздалегідь не відварювати, то помістити їх в соус разом з овочами.
Крок 7. Приготовані по-корейськи токпокки з пшеничного борошна розкласти по тарілках разом з овочами і соусом, посипати кунжутом і подати на стіл в гарячому вигляді. Приємного апетиту!
Токпокки з куркою
Смачним варіантом корейської кухні можуть бути у вас токпокки з куркою. Рисові токпокки можна приготувати своїми руками, але, коли ви обмежені в часі, можна взяти і готові рисові ковбаски. У цьому рецепті токпокки доповнюємо овочами, беремо курячу грудку. Соус готуємо гострий з додаванням слив.
Час приготування: 1 годину.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Токпокки рисові – 500 гр.
- Куряча грудка – ½ шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Зливу – 5 шт.
- Селера – 1 стебло.
Для соусу:
- Бульйон – 0.5 л.
- Паста «Кочуджан» – 1 ст. л.
- Соєвий соус – 2 ст. л.
- Перець чилі – 1 щіпка.
- Паприка пластівцями – за смаком.
- Цукор – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
- Кунжут – для подачі.
Процес приготування:
Крок 1. Овочі очистити, промити й нарізати соломкою. Нарізку цибулі з морквою та селерою обсмажити в воке на розігрітому рослинному маслі до прозорості. Шумівкою перекласти їх на тарілку.
Крок 2. Курячі грудки промити, обсушити, нарізати брусками і обсмажити в воке протягом 2 хвилин. До курки додати розрізані навпіл сливи або сливовий соус. Потім до курки налити півлітра будь-якого бульйону, додати зазначені в рецепті інгредієнти для соусу, все добре перемішати і довести до кипіння.
Крок 3. Перекласти в вок нарізку солодкого перцю і готувати страву при помішуванні 5-7 хвилин на середньому вогні.
Крок 4. Підготувати рисові токпокки.
Крок 5. Перекласти їх в вок до курки з овочами, акуратно перемішати і поварити на невеликому вогні під кришкою ще 10 хвилин.
Крок 6. За цей час токпокки вберуть частину бульйону, але, щоб соус вийшов більш густим, можна додати до нього трохи крохмалю і добре перемішати.
Крок 7. Приготовлені токпокки з куркою розкласти по порційних тарілках, доповнити нарізкою зелені, посипати кунжутом і відразу подати до столу. Приємного апетиту!
Токпокки з сосисками
Токпокки з сосисками і з корейським смаком, нескладно приготувати в домашніх умовах. Готові рисові токпокки на завжди можна купити, тому робимо їх своїми руками. Сосиски беремо молочні і невеликого розміру, щоб не відрізнялися від токпокки. Соус готуємо гострий. Доповнюємо блюдо зеленою цибулею і вареним яйцем.
Час приготування: 40 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Рисове борошно – 200 гр.
- Вода – 150 мл
- Сіль – ½ ст. л.
- Кунжутне масло – ½ ст. л.
- Сосиски – 200 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Цибуля зелена – 50 гр.
- Кунжут – для подачі.
Для соусу:
- Вода – 500 мл
- Цукор – 2 ст. л.
- Паста «Кочуджан» – 1 ч. л.
- Соєвий соус – 1 ст. л.
- Часник – 6 зубков.
- Сіль – ½ ч. л.
- Перець чилі мелений – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу поставити для відварювання круто курячі яйця.
Крок 2. Закип’ятити 150 мл чистої води. У посуд для замішування тіста насипати рисову муку. Додати сіль і тонким струменем влити окріп. Одночасно лопаткою замісити тісто. Потім тісто перекласти на змащену кунжутним маслом будь-яку робочу поверхню змастити олією руки і завершити заміс, щоб тісто вийшло густим, однорідним і не прилипало до долонь.
Крок 3. Замішане тісто розрізати на 4 шматки, скачати в ковбаски товщиною не більше 1 см і нарізати на шматочки довжиною до 5 див Сформовані рисові токпокки перекласти на тарілку, змастивши її так само кунжутним маслом.
Крок 4. У каструлі на 3 літри закип’ятити воду і відварити в ній токпокки на середньому вогні протягом 15 хвилин. Потім їх відкинути на друшляк і обполоснути холодною водою.
Крок 5. Зелений лук або цибулю-порей дрібно нашаткувати разом з очищеними зубками часнику.
Крок 6. У глибоку сковороду або вок налити півлітра води і розчинити в ній цукор з соєвим соусом, пастою «кочуджан» і гострим меленим перцем. Соус довести до кипіння, перекласти рисові токпокки, нарізку часнику і поварити все на середньому вогні при періодичному помішуванні 5 хвилин до загустіння соусу.
Крок 7. Молочні сосиски звільнити від оболонки. Очистити відварені яйця. В густий соус з токпокками перекласти сосиски з яйцями, потримати страву на вогні ще 1 хвилину, додати нарізку цибулі, ще раз перемішати і вимкнути вогонь.
Крок 8. Приготовлені токпокки з сосисками розкласти по тарілках, яйця розрізати на половинки, посипати страву кунжутом і подати на стіл. Приємного апетиту!
Токпокки з морепродуктів
Токпокки з морепродуктів в будь-якому міксті (кальмари, мідії, гребінці, креветки) будуть у вас пряним ситним блюдом корейської кухні, але і не дуже калорійним. У цьому рецепті беремо готові рисові токпокки і набір морепродуктів з того, що є під руками. Соус готуємо згідно корейському рецептом і додаємо до страви капусту, варене яйце і зелений лук.
Час приготування: 40 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Рисові карэтток – 30 шт.
- Мікст морепродуктів – 300 гр.
- Капуста – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – ½ шт.
- Цибуля зелена – 7 пір’я.
- Яйце варене – 5 шт.
- Рослинна олія – 4 ст. л.
- Кунжут – для подачі.
Для соусу:
- Вода – 400 мл
- Мед – 1 ст. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Перець чилі мелений – 1 ст. л.
- Паста «Кочуджан» – 2 ст. л.
- Соєвий соус – 2 ст. л.
- Часник сушений – 1 ст. л.
- Перець чилі пластівці – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. В окремому посуді приготувати гострий пряний соус для страви із зазначених інгредієнтів в рецепті.
Крок 2. Підготувати вибрані морепродукти. Капусту, зелений і половину цибулі промити і нарізати середніми шматочками. У глибокій сковороді розігріти рослинне масло, обсмажити на ньому нарізку зеленого цибулі, перекласти морепродукти і готувати до появи соку.
Крок 3. Потім в сковороду перекласти нарізку капусти, ріпчастої цибулі, рисові карэттоки і залити приготовленим соусом. Всі інгредієнти з соусом акуратно перемішати, довести до кипіння і готувати на середньому вогні до готовності рисових карэттоков. До кінця готування додати відварені круто яйця, коли соус стане густим, вогонь вимкнути.
Крок 4. Приготовлені токпокки з морепродуктів розкласти по порційних тарілках, посипати кунжутом і відразу подати на стіл. Приємного апетиту!