Гуляш з курки – 8 рецептів з підливою на сковороді з покроковими фото

гуляш Курячий – це універсальне страву, яке дуже легко і швидко готується, ідеально поєднується з різними гарнірами (починаючи від овочів і закінчуючи крупами), а так само підходить як для дорослого меню, так і для дитячої. Ніжне куряче філе, тушковане в ароматній підливці – смачно, легко і оригінально.

Гуляш з курки з підливкою з томатної пасти і борошна

Вашій увазі представляється рецепт ароматної гуляшу з ніжного курячого м’яса в апетитною підливці. Таке блюдо чудово підходить, як для святкового столу, так і для різноманітності звичного сімейного раціону.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Куряче філе 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Томатна паста 2 ст. л.
  • Сметана 2 ст. л.
  • Борошно 2 ст. л.
  • Часник 2 зуб.
  • Перець чорний мелений ½ ч. л.
  • Спеції для курки ½ ч. л.
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Масло рослинне 100 мл
  • Перець запашний 2 шт.
  • Зелень за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Гуляш з курки з підливою на сковороді приготувати дуже просто. Підготуємо м’ясо. Філе зачищаємо від білих плівок і вкраплень жиру, обполіскуємо під струменем води, обсушуємо за допомогою паперових рушників і нарізаємо невеликими шматочками.
  2. Приправляємо курку подрібненим часником і дрібно нашаткованої зеленню, чорним меленим перцем, сіллю і спеціями – добре перемішуємо і залишаємо в холодильнику просочуватися на півгодини.
  3. Займемося пассеровкой. Ріпчасту цибулю очищаємо і ріжемо півкільцями.
  4. Очищену моркву нарізаємо кружальцями, а потім досить великими брусками.
  5. У сковороді розігріваємо рослинне масло (50 мілілітрів) і обсмажуємо цибулю з морквою до м’якості на повільному вогні. Пасеровані овочі перекладаємо в чисту каструлю.
  6. Філе обсмажуємо на маслі до рум’яності і відправляємо слідом за овочами – в каструлю. Туди ж кладемо листки лавра.
  7. Вміст посуду заливаємо окропом так, щоб вода повністю покривала компоненти. Під закритою кришкою і на помірному вогні доводимо до кипіння, а потім зменшуємо полум’я і тушкуємо близько 20 хвилин.
  8. В цей час в окремій піалі з’єднуємо борошно, томатну пасту і сметану – розмішуємо до однорідності. Отриманий соус додаємо в каструлю разом із запашним перцем через 20 хвилин томління, перемішуємо.
  9. Готуємо ще 5-10 хвилин, і подаємо з відвареною картоплею і свіжою зеленню. Приємного апетиту!