Крошка-картопля – 7 рецептів наповнювачів в домашніх умовах в духовці з покроковими фото

Крошка-картопля відноситься до категорії фастфуду. Якщо приготувати страву з якісних продуктів в домашніх умовах, воно буде більш корисним. Ласощі підійде для випадків, коли збирається велика компанія. Також його можна подати з будь-якою начинкою: сиром, майонезом або шинкою.

Крошка-картопля з сиром в духовці

Для приготування крихітки-картоплі підійде велику картоплю без пошкоджень: його шкірку потрібно залишити. Важливо, щоб сир, який ви будете використовувати для начинки, добре плавився – він може бути з добавками.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Картопля 2 шт.
  • Сир 50 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Часник 1 зуб.
  • Майонез столовий молочний 25 мл
  • Сіль за смаком
  • Спеції і Приправи за бажанням

Процес приготування:

  1. Як приготувати крихту-картоплю з наповнювачем в домашніх умовах? Вибираємо дві картоплини і вимиваємо їх проточною водою. Обтираем паперовими рушниками. Духовку розігріваємо до температури 180 градусів. Відрізаємо від рулону з фольгою пару невеликих шматочків, в які картоплю загортаємо. Кладемо його на деко і відправляємо в духовку на 45 хвилин.
  2. Натираємо шматочок сиру на тертці з дрібними отворами в окрему глибоку ємність, наприклад, у тарілку або миску.
  3. Вливаємо воду в каструлю з яйцями і доводимо до кипіння на плиті. Варимо яйця близько 7-8 хвилин після закипання, до повної готовності. Охолоджуємо продукт і очищаємо від шкаралупи. Яйця натираємо на дрібній тертці і додаємо до сиру. Очищаємо зубок часнику від лушпиння і подрібнюємо прямо в миску з начинкою, з допомогою землянки
  4. Посипаємо начинку спеціями і сіллю. Додаємо майонез. Перемішуємо інгредієнти в мисці з допомогою ложки.
  5. Відкриваємо духова шафа і дістаємо деко з картоплею. Розкриваємо фольгу і відправляємо картоплю назад в духовку на 10 хвилин. Підвищуємо температуру до 200 градусів.
  6. Після того, як картопля підрум’яниться, дістаємо його з духовки. Даємо продукту охолонути. Знімаємо шкірку з поверхні картоплин і з допомогою вилки або ложки прибираємо м’якоть (повинна утворитися невелика виїмка для начинки).
  7. Зменшуємо температуру до 180 градусів і наповнюємо начинкою картоплю. Відправляємо деко з стравою в духовку на 5-7 хвилин. Остиглий картоплю звільняємо від фольги і викладаємо на тарілки.

Приємного апетиту!