Крем з маскарпоне для торта – 8 рецептів з покроковими фото

Один з найбільш вдалих варіантів крему для торта – крем на основі вершкового сиру маскарпоне. Він має ніжну консистенцію, приємний смак і добре розподіляється по коржам, тому використовується в таких відомих десертах як торт «Червоний оксамит» і «Тірамісу».

Крем з маскарпоне і вершками для торта

Легкий рецепт крему для десертів, заснований на сир маскарпоне, вершках і цукрі. Краще використовувати при приготуванні крему цукрову пудру: вона швидше з’єднується з іншими інгредієнтами і створює єдину структуру – без крупинок.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Сир Маскарпоне 445 гр.
  • Вершки 33% 255 гр.
  • Цукрова пудра 90 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати крем з маскарпоне для торта? Вершки краще брати з високою жирністю, інакше крем не вийде, тому що менш жирний продукт погано збивається.
  2. Сир маскарпоне позбавляють від зайвої рідини, залишивши на деякий час в друшляку.
  3. Охолоджені вершки збивають до піків, а потім змішують з сиром , збиваючи міксером.
  4. Поступово вводять цукрову пудру і продовжують збивати, щоб крем почав густіти. Важливо вчасно припинити збивання до того, як продукт почне розшаровуватися. Як тільки крем загус, більше збивати його не потрібно.
  5. Продукт використовують для прошарку коржів або для нанесення на поверхню тортів.