Крем з маскарпоне для торта – 8 рецептів з покроковими фото

Один з найбільш вдалих варіантів крему для торта – крем на основі вершкового сиру маскарпоне. Він має ніжну консистенцію, приємний смак і добре розподіляється по коржам, тому використовується в таких відомих десертах як торт «Червоний оксамит» і «Тірамісу».

Крем з маскарпоне і вершками для торта

Легкий рецепт крему для десертів, заснований на сир маскарпоне, вершках і цукрі. Краще використовувати при приготуванні крему цукрову пудру: вона швидше з’єднується з іншими інгредієнтами і створює єдину структуру – без крупинок.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Сир Маскарпоне 445 гр.
  • Вершки 33% 255 гр.
  • Цукрова пудра 90 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати крем з маскарпоне для торта? Вершки краще брати з високою жирністю, інакше крем не вийде, тому що менш жирний продукт погано збивається.
  2. Сир маскарпоне позбавляють від зайвої рідини, залишивши на деякий час в друшляку.
  3. Охолоджені вершки збивають до піків, а потім змішують з сиром , збиваючи міксером.
  4. Поступово вводять цукрову пудру і продовжують збивати, щоб крем почав густіти. Важливо вчасно припинити збивання до того, як продукт почне розшаровуватися. Як тільки крем загус, більше збивати його не потрібно.
  5. Продукт використовують для прошарку коржів або для нанесення на поверхню тортів.

Крем з сиром маскарпоне без вершків для бісквітного торта

Варена згущене молоко надає крему, за цим рецептом, приємну вершкову нотку. Крем добре поєднується з кавової просоченням або просоченням на основі лікерів.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 1.

Склад:

  • Сир вершковий маскарпоне – 600 гр.
  • Молоко, згущене варене – 1 банка.
  • Пудра цукрова – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Сир перекладають у глибокий посуд, видаливши зайву рідину.

2. Маскарпоне збивають зі столовою ложкою пудри. Режим роботи міксера – середній.

3. Акуратно додають варену згущенку і продовжують збивати до однорідного стану.

4. Залишають продукт на 10 хвилин, щоб інгредієнти з’єдналися.

5. Кремом обмазують краю торта або використовують у приготуванні інших десертів.

Ніжний крем з маскарпоне і згущеним молоком для торта

Ніжний і приємний на смак крем з сиром маскарпоне і згущеним молоком відмінно підходить для бісквітних тортів. У згущеному молоці вже є достатньо цукру, тому для приготування цього крему використовують лише її і безпосередньо вершковий сир.

Час приготування: 10 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 1.

Склад:

  • Сир вершковий сир – 500 гр.
  • Молоко, згущене незбиране з цукром – 130-270 гр.

Процес приготування:

1. Кількість згущеного молока буде залежати від того, для яких цілей готують крем: якщо потрібна більш рідка консистенція, варто додати більше згущеного молока. А у випадку, коли потрібна густота – менше молока і більше сиру.

2. Охолоджений сир пропускають через друшляк, щоб прибрати зайву рідину.

3. Сир переміщують в глибоку ємність і додають трохи згущеного молока.

4. Масу збивають міксером на середній швидкості.

5. При необхідності змінити консистенцію або смак крему додають ще згущене молоко і продовжують збивати. Готово!

Як приготувати смачний крем з маскарпоне і маслом для торта?

Звичайний крем на основі вершкового масла може здаватися надмірно важким або нудотним, однак в поєднанні з сиром маскарпоне набуває необхідну легкість і ніжність. Апельсиновий лікер надає насиченості смаку і аромату крему. При бажанні його можна замінити будь-яким іншим.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 1.

Склад:

  • Сир вершковий сир – 400 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • цукрова Пудра – 120 гр.
  • Лимон (цедра) – 1,5 ст. л.
  • Лікер апельсиновий – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Масло перед приготуванням потрібно потримати в теплому приміщенні для розм’якшення.

2. Масло м’якої консистенції збивають з цукровою пудрою.

3. Коли маса стане однорідною, додають до неї цедру і лікер.

4. Сир до моменту його використання слід тримати в холодильнику і розім’яти прямо в упаковці, а потім його кладуть у масляну масу.

5. Крем збивають міксером на низьких оборотах і відразу ж використовують для прикраси тортів і тістечок. Слід пам’ятати, що, якщо наносити крем на гарячу випічку, він може потекти через що міститься в ньому масла. Тому краще спочатку коржі охолодити, а потім використовувати крем.

Крем з сиром маскарпоне і сметаною для торта

Такий рецепт крему підійде для просочення пишних бісквітних коржів. Добре поєднується з таким кремом волоський горіх і шоколад: можна додати або безпосередньо в крем, або прикрасити поверхню торта.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 1.

Інгредієнти:

  • Сир вершковий сир – 2 ст. л.
  • Сметана – 4 ст. л.
  • цукрова Пудра – 4 ст. л.
  • Горіх волоський – за бажанням.
  • Шоколад тертий – за бажанням.

Процес приготування:

1. Інгредієнти для крему повинні бути охолодженими.

2. Змішують пудру з цукру зі сметаною, швидко збивають, щоб маса досягла кремоподібного стану.

3. Поступово вводять холодний сир і продовжують збивати.

4. На цьому етапі можна додати подрібнені горіхи або стружку шоколаду, ще раз все перемішують.

5. Готові коржі слід трохи охолодити, а після наносити на них крем. При бажанні, горіхами та шоколадом можна просто присипати вже нанесений на коржі крем.

Шоколадний крем з маскарпоне для торта

Шоколадний крем з маскарпоне може вийти по-різному, залежно від того, який саме шоколад використовують в його приготуванні. З темним шоколадом крем придбає велику насиченість і яскравість смаку, а молочний додасть йому легкий шоколадний відтінок.

Час приготування: 3 години 20 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 4.

Склад:

  • Шоколад темний – 150 гр.
  • Сир вершковий сир – 250 гр.
  • Вершки (33%) – 300 мл
  • Цукор-пісок – 100 гр.

Процес приготування:

1. Вершки переливають в сотейник і нагрівають їх, але не кип’ятять.

2. Шоколад ламають на шматочки. Можна натерти його в стружку, щоб процес розчинення був швидшим.

3. Шоколад розчиняють у вершках, додають цукор і знімають сотейник з плити. Продовжують вимішувати крем, щоб маса придбала однорідність і плинність. Після цього потрібно дати їй охолонути і потримати протягом пари годин у холодильнику.

4. Охолоджений сир змішують з шоколадною масою і збивають. Спочатку потрібно робити це на повільних обертах міксера, поступово збільшуючи швидкість. На збивання до потрібної консистенції потрібно близько 3 хвилин.

5. Готовий крем використовують для покриття торта або прикраси тістечок. Зберігати готові вироби з таким кремом краще в прохолодному місці.

Крем з маскарпоне для торта «Червоний оксамит»

Торт «Червоний оксамит» — один з найбільш відомих і популярних тортів на планеті. Крем для цього вишуканого десерту роблять на основі сиру маскарпоне. Важливо дати торту просочитися, тому його подають не раніше ніж через кілька годин після приготування.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 1.

Склад:

  • Вершки (33-35%) – 600 мл
  • Сир вершковий сир – 500 гр.
  • цукрова Пудра – 150 гр.

Процес приготування:

1. Сир для приготування такого крему потрібно заздалегідь дістати з холодильника, а ось вершки для кращого збивання потрібно охолодити.

2. Вершки збивають до тих пір, поки маса не стане пишною, з м’якими, але стійкими піками.

3. Поступово вводять у вершки, цукрову пудру і продовжують збивати.

4. Кількома порціями вмішують сир. Це краще робити віночком або міксером, але на повільних обертах.

5. Крем тримають в холодильнику під плівкою мінімум 4 години, щоб він знайшов щільність, а потім промащують коржі і покривають всю поверхню торта.

Крем з вершковим сиром маскарпоне для торта «тірамісу»

Для ніжного італійського десерту «тірамісу» також використовують крем з сиром маскарпоне. Це тане в роті ласощі подобається і дітям, і дорослим, а приготувати його досить просто.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 1.

Склад:

  • Яйце – 2 шт.
  • Сир вершковий сир – 250 гр.
  • Пудра цукрова – 75 гр.

Процес приготування:

1. Маскарпоне перекладають в миску і розминають, щоб досягти стану сметани або жирних вершків.

2. Білки відокремлюють від жовтків.

3. Жовтки в окремому посуді розтирають з цукровою пудрою, поки маса не посвітлішає.

4. Білки збивають до стійкої піни.

5. В жовткову масу вводять сир, добре збивають, а потім невеликими порціями, ретельно змішуючи, додають збиті білки.

6. Кремом покривають печиво савоярді, яке попередньо змочують в суміші охолодженого натуральної кави і рома. Десерту дають просочитися, а потім посипають тертим шоколадом або какао.