Один з найбільш вдалих варіантів крему для торта – крем на основі вершкового сиру маскарпоне. Він має ніжну консистенцію, приємний смак і добре розподіляється по коржам, тому використовується в таких відомих десертах як торт «Червоний оксамит» і «Тірамісу».
Крем з маскарпоне і вершками для торта
Легкий рецепт крему для десертів, заснований на сир маскарпоне, вершках і цукрі. Краще використовувати при приготуванні крему цукрову пудру: вона швидше з’єднується з іншими інгредієнтами і створює єдину структуру – без крупинок.
Інгредієнти на
1 порц.
- Сир Маскарпоне 445 гр.
- Вершки 33% 255 гр.
- Цукрова пудра 90 гр.
Процес приготування:
- Як приготувати крем з маскарпоне для торта? Вершки краще брати з високою жирністю, інакше крем не вийде, тому що менш жирний продукт погано збивається.
- Сир маскарпоне позбавляють від зайвої рідини, залишивши на деякий час в друшляку.
- Охолоджені вершки збивають до піків, а потім змішують з сиром , збиваючи міксером.
- Поступово вводять цукрову пудру і продовжують збивати, щоб крем почав густіти. Важливо вчасно припинити збивання до того, як продукт почне розшаровуватися. Як тільки крем загус, більше збивати його не потрібно.
- Продукт використовують для прошарку коржів або для нанесення на поверхню тортів.
