Ромова баба – 7 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Яскрава за смаком ромова баба – популярний кондитерський виріб слов’янського походження. Традиційно частування готують з цукрового просоченням і помадкою. Але є й інші варіанти виконання. Пропонуємо ознайомитися з цікавою кулінарної підбіркою з 7-і покрокових рецептів.

Класичний рецепт ромової баби по ГОСТу СРСР

Смачна ромова баба виходить за радянським Гостом. Приготувати таке частування нескладно в домашніх умовах. Для цього скористайтеся перевіреним роками покроковим рецептом.

Інгредієнти на
12 шт.

  • Борошно 550 гр.
  • Молоко коров’яче 200 мл
  • Цукор-пісок 150 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Масло вершкове 100 гр.
  • Сухі дріжджі 10 гр.
  • Ром 100 мл
  • Родзинки-150 гр.
  • Для просочення:
  • Вода 300 мл
  • Цукор-пісок 250 гр.
  • Ром 50 мл
  • Для помадки:
  • Цукор-пісок 500 гр.
  • Вода 200 мл
  • Сік лимонний 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати класичну ромову бабу за Гостом СРСР в домашніх умовах? Родзинки вимочуємо в ромі, поки підходить опара.
  2. Підігріваємо молоко і розчиняємо в ньому чайну ложку цукру.
  3. Сюди ж опускаємо дріжджі.
  4. Додаємо 100 грам борошна, розмішуємо, прикриваємо рушником і ставимо в тепле місце.
  5. Через 30 хвилин опара буде готова.
  6. В окремому посуді розтираємо масло з цукром.
  7. Курячі яйця відправляємо в готову опару.
  8. Розмішуємо до однорідності.
  9. Тепер перекладаємо в масу масло з цукром.
  10. Знову вимішуємо.
  11. З родзинок зливаємо ром. Сам сухофрукт кладемо в тісто.
  12. Перемішуємо, щоб родзинки рівномірно розподілився.
  13. Всипаємо борошно. Замішуємо тісто і залишаємо в теплому разом.
  14. За півгодини тісто значно збільшиться в розмірі.
  15. Формочки обмазуємо маслом і кладемо в них тісто. Знову даємо продукту постояти і піднятися.
  16. Випікаємо 25 хвилин при температурі 180 градусів, після чого залишаємо заготовки на 12 годин, щоб вони подсушились. Можна і залишити на добу.
  17. Приготуємо просочення. У сотейнику з’єднуємо воду з цукром.
  18. Ставимо на плиту, кип’ятимо і в кінці вливаємо ром.
  19. Далі готуємо помадку. Цукор з водою ставимо на плиту.
  20. Варимо вміст до розчинення цукру, після готуємо на помірному вогні близько 35 хвилин.
  21. Маса повинна відповідати пробі «м’який кульку». В кінці додаємо лимонний сік. Знову кип’ятимо, прибираємо з вогню й даємо охолонути до 30-60 градусів.
  22. Збиваємо остиглий сироп з допомогою міксера.
  23. Внизу ромових баб, робимо невеликі проколи.
  24. Опускаємо продукт просочення.
  25. Далі кладемо його на тарілку, щоб просочення рівномірно розподілилася.
  26. Обмазуємо верхівку помадкою.
  27. Яскраве частування «ромова баба» готова, можна пробувати!