Булочки з родзинками – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Випічка – популярний в усі часи ласощі, яке до того ж дуже легко можна приготувати в домашніх умовах. Тільки уявіть це чарівне поєднання м’якого здобного тіста і солодкого родзинок. По кожному із зібраних нами 10 рецептів у Вас вийдуть дуже смачні булочки з родзинками.

Булочки з родзинками з дріжджового тіста в духовці

На дріжджовому тесті булочки з родзинками виходять незрівнянними: вони пишні і ніжні. Для їх приготування необхідно запастися часом і терпінням для замісу тіста, в іншому ж процес нескладний.

Інгредієнти на
10 порц.

  • Родзинки ½ склянки
  • Сухі дріжджі 11 гр.
  • Борошно 4 склянки
  • Молоко коров’яче 180 мл
  • Цукор-пісок ⅓ склянки
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Масло вершкове 50 гр.

Процес приготування:

  1. Як спекти булочки з родзинками в духовці? Відміряйте всі необхідні інгредієнти за списком. Молоко трохи підігрійте.
  2. У мисці змішайте цукор і дріжджі.
  3. Влийте в миску тепле молоко, перемішайте. Залиште хвилин на 15, щоб дріжджі заробили.
  4. Додайте два яйця, розм’якшене вершкове масло і невеликими порціями всипайте просіяне борошно. Поступово замішують здобне тісто.
  5. Ізюм промийте теплою водою, просушіть і додайте в тісто.
  6. Присипте борошном робочу поверхню і добре вимісити тісто руками. Залиште тісто підходити приблизно на годину.
  7. Розділіть тісто на 10 рівних частин і сформуйте круглі булочки.
  8. Деко застеліть пергаментом, просыпьте його борошном, викладіть заготовки. У такому вигляді залиште тісто в теплому місці ще на хвилин 20.
  9. Змастіть заготовки збитим яйцем і відправте в духовку, розігріту до 180 градусів, на 25 хвилин.
  10. Булочки повинні добре піднятися і зарум’яниться. Подавайте здобні булочки до чаю або інших напоїв.