Булочки з родзинками – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Випічка – популярний в усі часи ласощі, яке до того ж дуже легко можна приготувати в домашніх умовах. Тільки уявіть це чарівне поєднання м’якого здобного тіста і солодкого родзинок. По кожному із зібраних нами 10 рецептів у Вас вийдуть дуже смачні булочки з родзинками.

Булочки з родзинками з дріжджового тіста в духовці

На дріжджовому тесті булочки з родзинками виходять незрівнянними: вони пишні і ніжні. Для їх приготування необхідно запастися часом і терпінням для замісу тіста, в іншому ж процес нескладний.

Інгредієнти на
10 порц.

  • Родзинки ½ склянки
  • Сухі дріжджі 11 гр.
  • Борошно 4 склянки
  • Молоко коров’яче 180 мл
  • Цукор-пісок ⅓ склянки
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Масло вершкове 50 гр.

Процес приготування:

  1. Як спекти булочки з родзинками в духовці? Відміряйте всі необхідні інгредієнти за списком. Молоко трохи підігрійте.
  2. У мисці змішайте цукор і дріжджі.
  3. Влийте в миску тепле молоко, перемішайте. Залиште хвилин на 15, щоб дріжджі заробили.
  4. Додайте два яйця, розм’якшене вершкове масло і невеликими порціями всипайте просіяне борошно. Поступово замішують здобне тісто.
  5. Ізюм промийте теплою водою, просушіть і додайте в тісто.
  6. Присипте борошном робочу поверхню і добре вимісити тісто руками. Залиште тісто підходити приблизно на годину.
  7. Розділіть тісто на 10 рівних частин і сформуйте круглі булочки.
  8. Деко застеліть пергаментом, просыпьте його борошном, викладіть заготовки. У такому вигляді залиште тісто в теплому місці ще на хвилин 20.
  9. Змастіть заготовки збитим яйцем і відправте в духовку, розігріту до 180 градусів, на 25 хвилин.
  10. Булочки повинні добре піднятися і зарум’яниться. Подавайте здобні булочки до чаю або інших напоїв.

Як спекти здобні булочки з родзинками?

Здобні булочки з родзинками – найкраще доповнення до чаю, какао або молока. Ними можна доповнити сніданок, обід або полуденок. Від такої випічки не відмовляться ні дорослі, ні діти, будуть їсти булки за обидві щоки.

Час готування: 3,5 години

Час приготування: 70 хв

Порцій – 10-12

Інгредієнти:

  • Мука пшенична вищий сорт – 500 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Молоко – 1 склянка
  • Дріжджі сухі швидкодіючі – 11 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Масло олію – 100 мл
  • Родзинки – 50 гр.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Цукор ванільний – 1 ч. л.

Для змазування тіста:

  • Жовток – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Молоко злегка підігрійте, розчиніть у ньому цукор і дріжджі швидкодіючі, залиште на 10-12 хвилин в теплому місці. За цей час дріжджі активуються і на поверхні опари з’явиться пінна шапочка.

Крок 2. Після цього влийте рослинне масло, розбийте яйце, всипте сіль і ванільний цукор. Перемішайте інгредієнти віночком.

Крок 3. Частинами введіть просіяне борошно, кожен раз ретельно вимішуйте тісто. Ізюм промийте теплою водою, додайте в тісто і ще раз вимісити тісто руками. Зібрати тісто в кулю, прикрийте його чистим рушником і залиште в теплі на 90-120 хвилин для підйому.

Крок 4. Через 1,5 години тісто має збільшиться в 2-3 рази.

Крок 5. Після цього тісто ще раз обімніть руками і сформуйте 10-12 круглих булочок однакового розміру.

Крок 6. Деко застеліть пергаментом або змастіть соняшниковою олією, викладіть на нього заготовки булочок і залиште їх в теплі ще на півгодини для расстойки.

Крок 7. Змастіть заготовки збитим жовтком і посипте цукром. Випікайте булочки в духовці при 180 градусах 20-30 хвилин.

Крок 8. Готові булочки з родзинками остудіть і потім можна подавати до чаю.

Простий і смачний рецепт булочок з сиром та родзинками

Різноманітність домашньої випічки не знає кордонів. Такий варіант солодких і ніжних булочок з сиром та родзинками може стати прекрасною альтернативою сирників і ватрушкам. Їх можна подати до сніданку зі склянкою молока.

Час готування: 3,5 години

Час приготування: 60 хв

Порцій – 16-20

Інгредієнти:

  • Молоко – 2 склянки
  • Дріжджі сухі – 11 гр.
  • Цукор – 170 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Борошно – 800 гр.
  • Сир – 600 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Родзинки – 1 склянка
  • Спирт – 2 ст. л.
  • Вода – за смаком.
  • Масло рослинне – для змазування.

Процес приготування:

Крок 1. Молоко трохи підігрійте, всипте дріжджі, столову ложку цукру і дрібку солі, перемішайте.

Крок 2. Потім додайте 2 склянки просіяного борошна.

Крок 3. Перемішайте інгредієнти, накрийте миску рушником і залиште в теплому місці для підйому.

Крок 4. Ізюм вимити, додайте до нього спирт, також можна замінити горілкою.

Крок 5. Влийте стільки води, щоб вона повністю покрила родзинки.

Крок 6. Сир викладіть в миску, всипте 150 грам цукру і перемішайте.

Крок 7. У сирну масу розбийте яйце і ще раз добре перемішайте.

Крок 8. Через 15-20 хвилин дріжджі в опарі активуються і на поверхні з’явиться пінна шапочка.

Крок 9. На повільному вогні або в мікрохвильовій печі розтопити вершкове масло.

Крок 10. Остудіть вершкове масло і вмішайте його в опару.

Крок 11. Після цього поступово всипте борошно і замісіть тісто.

Крок 12. Скачайте тісто в кулю, покладіть його в миску, накрийте рушником і залиште в теплі для підйому.

Крок 13. Через 1-1,5 години тісто збільшиться в 2 рази.

Крок 14. Тісто розділіть на кілька частин, кожну розкачати в тонкий корж.

Крок 15. На тісто викладіть сирну начинку. З родзинок злити воду і розкладіть його поверх сиру. Тісто розрізати на смужки.

Крок 16. Кожну смужку скачайте в рулети.

Крок 17. Кожен рулет розріжте поперек на дві частини.

Крок 18. Деко змастіть рослинною олією, викладіть на нього заготовки.

Крок 19. Випікайте булочки в духовці при 200 градусах 20-30 хвилин. При бажанні, змастіть гарячі булочки вершковим маслом і подавайте до столу.

Домашні булочки з родзинками на листковому тісті

Чудова випічка з листкового тіста з додаванням родзинок. Тісто для булочок можна замісити самостійно або купити готовий напівфабрикат в магазині. Другий варіант значно заощадить Ваш час.

Час готування: 35

Час приготування: 20 хв

Порцій – 10

Склад:

  • Тісто листкове – 500 гр.
  • Ізюм – 225 гр.
  • Цукор – 110 гр.
  • Цукати – 25 гр.
  • Масло вершкове – 25 гр.
  • мускатний Горіх – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь увімкніть духовку, щоб вона прогрілася до 220 градусів. Тісто розморозьте при кімнатній температурі.

Крок 2. У каструлі змішайте цукор і вершкове масло, підігрійте суміш на повільному вогні до повного розчинення масла.

Крок 3. Зніміть каструлю з вогню, додайте в масляну масу родзинки, цукати і щіпку мускатного горіха, перемішайте.

Крок 4. На просыпанной борошном поверхні розкачати листкове тісто, потім виріжте з нього кружки діаметром 10 сантиметрів.

Крок 5. Деко змастіть рослинною олією, викладіть на нього підготовлені кружальця з листкового тіста. У центр кожного гуртка викладіть по столовій ложці начинки.

Крок 6. Змочіть краї тіста водою і скріпіть їх в центрі, щоб вся начинка залишилася всередині.

Крок 7. Переверніть пиріжки швом вниз і злегка прокатайте їх качалкою.

Крок 8. На поверхні пиріжків зробіть невеликі отвори для виходу пари.

Крок 9. Потім змастіть пиріжки холодною водою і посипте цукром.

Крок 10. Випікайте булочки 15 хвилин в духовці.

Крок 11. Готові булочки вийміть з духовки, злегка остудіть і подавайте з чаєм до столу.

Покроковий рецепт приготування булочок з родзинками на молоці

Булочки з родзинками – не дуже складне в приготуванні випічка, яка ідеально підійде до ранкової кави, обіднього вечірнього чаювання або склянці молока. По цьому рецепту тісто замішується на молоці, виходить легким і смачним.

Час готування: 140

Час приготування: 50 хв

Порцій – 10

Інгредієнти:

  • Молоко – 1 склянка
  • Вода – 1 склянка
  • живі Дріжджі – 50 гр.
  • Цукор – 2-3 ст. л.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Родзинки – 50 гр.
  • Борошно – 400 гр.

Для присипки:

  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Борошно – 3-4 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Змішайте молоко і воду, підігрійте суміш і влийте в миску, розчиніть в ній дріжджі.

Крок 2. У миску розбийте одне яйце і всипте цукор, перемішайте.

Крок 3. Далі влийте рослинне масло. Вершкове масло наріжте невеликими кубиками і додати в тісто.

Крок 4. Всипте частина просіяного борошна, перемішайте і поставте тісто в тепле місце на 10 хвилин.

Крок 5. Після цього всипте решту борошна і додайте родзинки. Вимісіть тісто і залиште його в теплому місці на годину. За цей час обімніть тісто 2-3 рази.

Крок 6. Деко застеліть пергаментом і викладіть на нього круглі заготовки майбутніх булочок. Залиште їх на 10-15 хвилин для вистоювання.

Крок 7. Зробіть присипку для булочок. Змішайте вершкове масло і борошно. Булочки спочатку промажте збитим яйцем, потім посипте присипкою.

Крок 8. Випікайте булочки в духовці, розігрітій до 180-190 градусів, 30 хвилин. Булочки виходять пишними і солодкими, приємного чаювання.

Французькі булочки з родзинками в домашніх умовах

У Франції знають толк у випічці, саме звідти до нас прийшла мода на найніжніші круасани і булочки з заварним кремом. За цим рецептом у вас вийде незвичайно ніжна випічка, з якою дуже приємно починати день.

Час готування: 130

Час приготування: 60 хв

Порцій – 10-12

Склад:

Для тіста:

  • Борошно – 500 гр.
  • Цукор – 60 гр.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Молоко – 250 мл
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Дріжджі сухі – 11 гр.

Для заварного крему:

  • Молоко – 250 мл
  • Цукор – 40 гр.
  • Жовтки – 2 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний – 20 гр.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Ізюм – 100 гр.

Для обмазки:

  • Яйце куряче – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. У миску просіяти борошно, всипте цукор і дріжджі, влийте тепле молоко, розбийте яйця і перемішайте. Потім додайте розтоплене вершкове масло, сіль і добре вимісіть тісто. Зберіть тісто в грудку і залиште в теплому місці на 60-90 хвилин.

Крок 2. Приготуйте заварний крем. У каструлю з товстим дном влийте молоко, всипте цукор і ванільний цукор, поставте на вогонь. Окремо змішайте жовтки і кукурудзяний крохмаль, отриману суміш потроху додайте в молочну масу. Крем доведіть до кипіння, постійно помішуючи, потім варіть на повільному вогні 2-3 хвилини. Крем охолодіть. Коли тісто підросте розкачати його в тонкий пласт, нанесіть крем.

Крок 3. Потім розкладіть поверх крему родзинки. Скрутіть тісто в рулет, розріжте його на частини 3-4 см шириною.

Крок 4. Деко застеліть пергаментом, викладіть на нього заготовки на відстані один від одного. Затягніть тісто харчовою плівкою і залиште на 40 хвилин.

Крок 5. Потім тісто змастіть збитим яйцем і відправте в духовку, розігріту до 180 градусів, на 20-25 хвилин. Булочки трохи остудіть і можна подавати страву до столу.

Пишні булочки з родзинками і корицею в духовці

Перед ніжним ароматом здобного тіста і кориці неможливо встояти і рідко хто чекає, коли булочки охолонуть, щоб їх спробувати. Побалуйте своїх рідних повітряної випічкою з родзинками і корицею.

Час готування: 180

Час приготування: 60 хв

Порцій – 8-10

Склад:

  • Борошно – 250 гр.
  • Дріжджі свіжі – 20 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Молоко – 100 мл
  • Цукор – 50 гр.
  • Цукор ванільний – 1 пакетик.

Для начинки:

  • Родзинки – 50 гр.
  • Кориця мелена – 3 ст. л.
  • Масло вершкове – 25 гр.
  • Молоко – за смаком.
  • цукрова Пудра – 3 ст. л.

Для помадки:

  • Сік лимонний – 2 ст. л.
  • цукрова Пудра – 150 гр.
  • Цедра лимона – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. У теплому молоці розведіть дріжджі і чайну ложку цукру. Далі додайте борошно, що залишилося звичайний і ванільний цукор, розбийте одне яйце і викладіть розм’якшене вершкове масло. Добре вимісіть тісто, потім залиште його в теплі на годину для підйому.

Крок 2. Поки підходить тісто, приготуйте начинку. Змішайте корицю, родзинки і цукрову пудру.

Крок 3. Влийте стільки молока, щоб по консистенції маса нагадувала дуже густу сметану.

Крок 4. Через годину тісто добре збільшиться в об’ємі, обімніть його руками.

Крок 5. Робочу поверхню просыпьте борошном і розкачайте тісто в пласт товщиною 1,5-2 сантиметри.

Крок 6. Змастіть тісто розтопленим вершковим маслом і викладіть начинку з родзинками.

Крок 7. З тіста згорніть рулет, начинка повинна залишитися всередині.

Крок 8. Край рулету змастіть вершковим маслом і закріпіть його.

Крок 9. Рулет наріжте на частини по 2-2,5 см шириною.

Крок 10. Деко застеліть пергаментом, викладіть на нього заготовки.

Крок 11. У мисці збийте одне яйце.

Крок 12. Змастіть заготовки збитим яйцем і залиште їх на 20 хвилин.

Крок 13. Випікайте булочки з корицею і родзинками в духовці при 180 градусах 20 хвилин.

Крок 14. За допомогою терки зніміть цедру з лимона.

Крок 15. Змішайте цукрову пудру з лимонною цедрою.

Крок 16. З лимона вичавити сік.

Крок 17. В лимонний сік додайте по частинах суміш пудри і цедри, доведіть помадку до однорідності.

Крок 18. Отриманої помадкою змастіть булочки і смачне частування готово.

Солодкі булочки з родзинками і маком в домашніх умовах

Солодка випічка на сдобном тесті задовольнить запити найвимогливішого гурмана: тісто виходить повітряним, мак додає аромат випічки пікантні нотки, а родзинки робить частування більш соковитим. Хоч булочок виходить багато, вони ніколи не залишаються до наступного дня.

Час готування: 140

Час приготування: 60 хв

Порцій – 12

Склад:

  • Борошно – 400 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Цукор – 5,5 ст. л.
  • Вода – 150 мл
  • Дріжджі свіжі – 20 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Мак кондитерський – 100 гр.
  • Родзинки – 1 склянка
  • Молоко – 100 мл
  • Шоколад – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Розведіть дріжджі в теплій воді, додайте половину столової ложки цукру і залиште суміш на 10 хвилин. Підігрійте 80 мілілітрів молока, розчиніть у ньому 2 столові ложки цукру і вершкове масло, отриману масу доведіть до кипіння.

Крок 2. Молочну масу зніміть з вогню, додайте розведені дріжджі і всипте в неї 200 грам просіяного борошна. Опару залиште на 20 хвилин в теплому місці.

Крок 3. Мак промити окропом. Родзинки замочити в окропі, потім вимийте і просушіть.

Крок 4. В опару розбийте одне яйце і всипте ще 200 грам борошна, замісити тісто. Потім залиште на 40 хвилин в теплому місці, щоб воно піднялося.

Крок 5. Приготуйте начинку. У каструлю з товстим дном влийте молоко, що залишилося, додайте 3 столові ложки цукру. Потім викладіть мак та родзинки, перемішайте.

Крок 6. Тісто розкачайте в пласт товщиною 1,5 сантиметра. На тісто викладіть начинку з маку, родзинок, скрутіть рулет. Рулет наріжте на частини по 2-2,5 см шириною.

Крок 7. Деко застеліть пергаментом, викладіть на нього заготовки. Випікайте булочки в духовці при 190 градусах 25 хвилин.

Крок 8. Шоколад розтопіть на водяній бані і нанесіть його на готові булочки.

Булочки «Равлики» з родзинками

Булочки «Равлики» отримали таку назву за свій зовнішній вигляд. Начинка з родзинок розташовується між шарами повітряного тіста, від чого випічка виходить такою ніжною і соковитою.

Час готування: 145

Час приготування: 50 хв

Порцій – 20

Склад:

  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Дріжджі швидкодіючі – 17 гр.
  • Борошно пшеничне вищого сорту – 800 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Молоко – 200 мл
  • Цукор – 150 гр.
  • Ізюм – 100 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр. для змазування тіста.
  • Ванілін – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Молоко підігрійте до 30-33 градусів, всипте в нього швидкодіючі дріжджі і цукор, добре перемішайте і залиште опару на 15 хвилин в теплому місці.

Крок 2. Потім до опарі додайте розтоплене вершкове масло і яйця, змішайте інгредієнти.

Крок 3. В отриману масу додайте просіяне борошно, вимісити тісто. Воно повинно вийти м’яким і не липким. Миску з тестом оберніть харчовою плівкою і залиште на годину в теплому місці.

Крок 4. Коли тісто підросте, розділіть його на дві частини. Тісто розкачайте в тонкі коржі, змастіть його розм’якшеним вершковим маслом.

Крок 5. Ізюм вимити гарячою водою, висушіть і розкладіть по тесту.

Крок 6. Поверніть тісто в рулети.

Крок 7. Потім рулети розрізати на частини по 2 см шириною.

Крок 8. Деко застеліть пергаментом, розкладіть на ньому отримані заготовки, залиште їх на расстойку на 15 хвилин.

Крок 9. Булочки випікайте в духовці при 180 градусах протягом 20 хвилин. Готові булочки трохи остудіть і подавайте з чаєм до столу.

Як спекти булочки на кефірі з родзинками в духовці?

Це не найпопулярніший рецепт здобної випічки, але готуються вони досить швидко, щоб встигнути до сніданку, поки всі домашні ще сплять. В якості додаткового інгредієнта будемо використовувати родзинки, хоча його завжди можна замінити іншими сухофруктами за вашим смаком.

Час приготування: 50

Час приготування: 20 хв

Порцій – 20

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 5 ст.
  • Кефір 3,2 % – 500 мл
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Дріжджі сухі – 1 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ст. л.
  • Маргарин – 100 гр.
  • Цукор – 1 склянка
  • Масло рослинне – 5 ст. л.
  • Ізюм – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У миску просійте борошно. Додайте одне яйце.

Крок 2. На повільному вогні розтопіть маргарин. Остудіть його і додайте в тісто.

Крок 3. Потім влийте кефір кімнатної температури, перемішайте інгредієнти. Далі всипте швидкодіючі дріжджі і сіль, влийте столову ложку рослинної олії.

Крок 4. Ретельно вимішуйте тісто руками, поки воно не стане однорідним і щільним. Після цього залиште на 20 хвилин для підйому.

Крок 5. Помийте родзинки теплою водою і просушіть на паперових рушниках.

Крок 6. Тісто розкачати в тонкий корж, змажте її рослинною олією.

Крок 7. Розсипте по тесту цукор.

Крок 8. Потім викладіть на тісто родзинки.

Крок 9. Скрутіть тісто в рулет і наріжте його рівними частинами.

Крок 10. Деко змастіть рослинною олією, розкладіть по ній заготовки. Випікайте булочки в духовці при 200 градусах 25 хвилин.

Крок 11. Гарячу випічку змастіть цукровим сиропом, остудіть і можна пробувати.