Пиріг з гарбузом – 10 швидких і дуже смачних рецептів з покроковими фото

Пиріг з гарбузом – це смачне частування, яке зведе з розуму не тільки членів вашої родини, але і самих вибагливих гурманів. Незважаючи на те, що головним компонентом виступає овоч, солодкість виходить просто неймовірною, бо як помаранчевий інгредієнт ідеально гармонує з цукровим піском і самим різним тестом. Якщо вам дозволяє час, то обов’язково спробуйте спекти пиріг на дріжджовому тесті, він підкорить вас своєю пишністю і пористістю. Але якщо ви не любите займатися випічкою, то варіант з листковим тестом, призначений саме для вас!

Солодкий пиріг з гарбузом в духовці

Солодкий пиріг з гарбузом в духовці – це ніжна і ароматна випічка, з приготуванням якої впорається навіть дитина, тому як весь процес полягає в змішуванні компонентів в потрібних пропорціях. Завдяки використанню овочів, десерт набуває апетитний колір і неймовірний аромат.

Інгредієнти на
10 порц.

  • Манна крупа 160 гр.
  • Борошно 200 гр.
  • Кефір 250 мл
  • Гарбуз 150 гр.
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Цукор-пісок-1 склянка
  • Олія соняшникова 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як спекти смачний пиріг з гарбузом в духовці? Необхідну кількість манної крупи висипаємо в тарілку з високими бортиками.
  2. Заливаємо манку кефіром.
  3. Слідом в ємність відправляємо цукор, перемішуємо і залишаємо в спокої на 5 хв.
  4. Не гаючи часу, м’якоть гарбуза тремо на тертці з дрібними отворами і вмішуємо в основний склад.
  5. Доповнюємо масу яйцем, олією – ретельно перемішуємо.
  6. Вводимо борошно з розпушувачем і замішуємо гладке і однорідне тісто.
  7. Перекладаємо напівфабрикат у вогнетривку форму.
  8. Випікаємо ласощі протягом 35-40 хвилин при температурної позначки 180 градусів. Потім акуратно виймаємо з духовки і злегка остуджуємо.
  9. Нарізаємо н порційними шматочками і негайно дегустуємо. Приємного апетиту!

Пиріг з гарбузом і сиром

Пиріг з гарбузом і сиром – це багатошарове частування, яке ідеально підходить для тих кулінарів, які не люблять займатися розкочуванням тесту. В якості основи використовується масляна крихта, яка на наступний день стає ще смачніше і ароматні!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6-7.

Склад:

Для тіста:

  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Борошно – 160 гр.
  • Цукор-пісок – 40 гр.
  • Розпушувач тіста – ½ ч. л.

Для начинки:

  • Сир – 350 гр.
  • М’якоть гарбуза – 300 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Борошно – 40 гр.
  • Цукор-пісок – 60 гр.
  • Кориця мелена – ½ ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо тісто: у тарілку кладемо борошно, кубики охолодженого вершкового масла, цукровий пісок і розпушувач.

Крок 2. Активно розтираємо долонями до утворення дрібної крихти.

Крок 3. В окремій ємності замішуємо складові начинки: сир і курячі яйця.

Крок 4. Вводимо ½ борошна і стільки ж цукру.

Крок 5. Пробиваємо за допомогою заглибного блендера.

Крок 6. Гарбуз чистимо і тремо на дрібній тертці, овочеву масу поєднуємо з третьою частиною сирної суміші, залишками цукру і борошна, а також з корицею.

Крок 7. 2/3 олійною крихти пересипаємо в форму і пальцями формуємо бортики, викладаємо гарбузовий шар.

Крок 8. Зверху розподіляємо сирну масу і розрівнюємо.

Крок 9. Присипаємо залишками крихти.

Крок 10. Готуємо при 170 градусах протягом півгодини.

Крок 11. Остигле частування нарізаємо порційно і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Гарбузово-медовий пиріг в духовці

Гарбузово-медовий пиріг в духовці – це неймовірно смачний десерт, який приємно здивує вас своїм насиченим ароматом і ніжним, що тане в роті текстурою, яка не схожа ні на що інше. Для приготування нам будуть потрібні прості і доступні складові.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 10.

Склад:

  • Яйця – 3 шт.
  • Масло вершкове – 75 гр.
  • Пюре з гарбуза – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Мед – 40 гр.
  • Борошно – 220 гр.
  • Розпушувач – 1,5 ч. л.

Для крему:

  • Вершки 33-35% – 250 мл
  • Цукор-пісок – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. За допомогою міксера збиваємо м’яке вершкове масло з цукром і медом, по одному вводимо курячі яйця.

Крок 2. Додаємо пюре з гарбуза і продовжуємо збивання.

Крок 3. В однорідну масу просіваємо борошно, змішану з розпушувачем.

Крок 4. Ретельно перемішуємо.

Крок 5. Склад перекладаємо в посуд, придатну для випікання.

Крок 6. Переміщаємо заготовку в духову шафу, попередньо прогрітий до 170 градусів, на 30-40 хвилин.

Крок 7. Готовий десерт обмазуємо збитими вершками з цукром – насолоджуємося. Приємного апетиту!

Смачний пиріг з гарбузом та яблуками

Смачний пиріг з гарбузом та яблуками – це ласощі, яке припаде до смаку всім любителям вологою текстури і соковитості. Пиріг виходить в міру ніжним і дуже смачним, бо поєднує в собі фруктові нотки, прянощі помаранчевого овоча і аромат меленої кориці.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Гарбуз – 250 гр.
  • Яблука – 1-2 шт.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Молоко – 250 мл
  • Борошно – 180-220 гр.
  • Кориця мелена – ½ ч. л.
  • Масло – для змазування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Гарбуз очищаємо і нарізаємо довільними сегментами, викладаємо в чашу блендера.

Крок 2. Подрібнюємо до консистенції кашки.

Крок 3. Викладаємо пюре в миску і додаємо яйце, цукор і молоко.

Крок 4. Змішуємо і додаємо борошно, корицю і розпушувач.

Крок 5. Домагаємося однорідності і переходимо до наступного етапу.

Крок 6. Вогнетривку форму обмазуємо маслом і припудрюємо жменею борошна, викладаємо тісто, а зверху красиво розкладаємо скибочки яблук без насіннєвої коробочки.

Крок 7. Готуємо протягом 30-40 хвилин при 200 градусах, перевіряючи готовність зубочисткою.

Крок 8. Ароматний пиріг злегка охолоджуємо і подаємо до столу, на радість родині. Приємного апетиту!

Простий пиріг на кефірі з гарбузом

Простий пиріг на кефірі з гарбузом завжди прийде на допомогу господиням, коли на порозі раптово виявилися гості, а запропонувати до чаю абсолютно нічого. Поєднання повітряного пористого тесту з яскравою гарбузом і прикрасами з цукрової пудри і маку нікого не залишить байдужим – гарантовано!

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Гарбуз – 400 гр.
  • Борошно – 300 гр.
  • Кефір – 200 мл
  • Сода – 1 ч. л.
  • Сіль – 1/3 ч. ложки
  • Кориця – за смаком.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Мак – за смаком.
  • цукрова Пудра – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Обполіскуємо гарбуз, вичищаємо насіннєву область і видаляємо шкірку.

Крок 2. Подрібнюємо овоч за допомогою терки з дрібними отворами.

Крок 3. В робочій ємності перемішуємо борошно з содою, корицею, цукровим піском і дрібкою солі.

Крок 4. Об’єднуємо гарбузову масу з кефіром і сухою сумішшю – гарненько перемішуємо і перекладаємо у форму, застелене пергаментом.

Крок 5. Перші 15 хвилин випікаємо десерт при 220 градусах, потім зменшуємо нагрів до 180 і засікаємо 45 хвилин.

Крок 6. Дістаємо випічку з форми і щедро посипаємо верхівку цукровою пудрою і маком – знімаємо пробу. Приємного апетиту!

Осетинський пиріг з гарбузом

Осетинський пиріг з гарбузом має звучну назву «Насджин», який є класикою традиційної кухні. Для приготування начинки нам буде потрібно не тільки помаранчевий осінній овоч, а також чимала кількість сиру «сулугуні», особливу увагу приділимо і еластичному тонкому тесту.

Час готування – 1 ч. 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 7.

Склад:

Для тіста:

  • Борошно – 400 гр.
  • Вода – 200 мл
  • Дріжджі сухі – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Олія соняшникова – 1 ст. л.

Для начинки:

  • Гарбуз – 300 гр.
  • Сир «сулугуні» – 150 гр.
  • Цибуля – 150 гр.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 щіпка.
  • Чебрець – за смаком.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Починаємо з тіста: змішуємо борошно з дріжджами, сіллю і цукром.

Крок 2. Підливаємо теплу воду і замішуємо м’яке еластичне тісто, додаємо трохи олії і формуємо кулю. Накриваємо плівкою і залишаємо в теплі «відпочити».

Крок 3. За допомогою великої терки подрібнюємо м’якоть гарбуза і сулугуні.

Крок 4. Очищений ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо і пасеруємо до рум’яності на розігрітій олії.

Крок 5. В глибокій чаші об’єднуємо сир, гарбуз, обсмажену цибулю, а також сіль, мелений перець, чебрець і трохи цукру.

Крок 6. Піднялося тісто ділимо навпіл і одну частину розгортаємо в круглий пласт, товщиною близько 7 міліметрів.

Крок 7. В середину коржа кладемо половину начинки.

Крок 8. Піднімаємо краю вгору і скріплюємо, як показано на фото.

Крок 9. Перевертаємо заготівлю і розплющуємо руками або качалкою.

Крок 10. Потім напівфабрикат розкачуємо до 7 міліметрів і відправляємо в духовку при максимальній температурі на 10-15 хвилин.

Крок 11. Змащуємо пиріг вершковим маслом і даємо полежати близько 10 хвилин.

Крок 12. Потім сервіруємо і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!

Гарбузовий пиріг з манкою в духовці

Гарбузовий пиріг з манкою в духовці можна готувати навіть при дотриманні посту, так як в його склад не входять навіть курячі яйця. Для особливої ніжності і вологості, випічку рекомендується подавати з цитрусовим сиропом, для приготування якого нам потрібно всього лише три інгредієнти.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Гарбуз – 250 гр.
  • Кефір – 1 склянка
  • Манка – 1,5 склянки
  • Розпушувач тіста – 1,5 ч. л.
  • Цукор-пісок – ½ склянки
  • Лимон – 1 шт.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло – для змазування форми.

Для сиропу:

  • Лимон – 1 шт.
  • Вода – ½ склянки
  • Цукор-пісок – ¾ склянки

Процес приготування:

Крок 1. Гарбузову м’якоть перебиваємо в блендері.

Крок 2. До овочу натираємо цедру одного лимона.

Крок 3. Слідом додаємо манку, кефір, розпушувач, ванілін, сіль та цукровий пісок.

Крок 4. Вимішуємо тісто до однорідної консистенції.

Крок 5. Форму промазуємо тонким шаром вершкового масла і обсипаємо манкою, перекладаємо тісто і випікаємо частування близько 40 хвилин при температурі 170-175 градусів.

Крок 6. Паралельно готуємо сироп: у сотейник видавлюємо сік лимона, вливаємо воду і всипаємо цукор. Кип’ятимо розчин протягом 60-120 секунд до повного розчинення солодких кристалів.

Крок 7. Гарячий пиріг поливаємо 2/3 сиропу і даємо остудитися.

Крок 8. До столу подаємо з сиропом, умочуючи в нього кожен шматочок. Готуйте і отримуйте задоволення!

Пиріг на дріжджовому тесті з гарбузом

Пиріг на дріжджовому тесті з гарбузом приведе в захват ваші смакові рецептори, тому як тісто, нагадує пух, ідеально гармонує з гарбузом. Для того щоб шматочки начинки були рівномірно розподілені по всьому десерту, випічку ми будемо готувати у вигляді апетитного рулетика.

Час готування – 3 ч. 20 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 10.

Склад:

Для тіста:

  • Борошно – 400 гр.
  • Молоко – 200 мл
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Цукор ванільний – 1 ч. л.
  • Дріжджі сухі – 1,5 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Для начинки:

  • Гарбуз – 300 гр.
  • Ізюм – 80 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Кориця мелена – ½ ч. л.
  • Цедра лимона – 1-2 ст. л
  • Сік лимона – 1 ст. л.
  • Манка – 1 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування опари в теплому молоці розвести дріжджі і настоюють 10 хвилин.

Крок 2. В окремій ємності розтоплюємо вершкове масло.

Крок 3. В опару додаємо два види цукру, сіль, борошно, розтоплене вершкове масло і яйця – замішуємо м’яке тісто і формуємо кулю. Прикриваємо рушником і ставимо в тепле приміщення до збільшення в об’ємі (півтора-дві години).

Крок 4. Очищену гарбуз трьом на бурачной тертці.

Крок 5. Акуратно знімаємо цедру з лимона і видавлюємо столову ложку соку з м’якоті.

Крок 6. Родзинки гарненько промиваємо й обсушуємо за допомогою паперових рушників.

Крок 7. Гарбузову стружку змішуємо з родзинками, лимонним соком і цедрою, корицею і цукровим піском.

Крок 8. Піднялося тісто розділяємо на дві частини, кожну розгортаємо в пласт. Присипаємо заготовки манкою і розподіляємо начинку.

Крок 9. Формуємо рулети, напівфабрикати поміщаємо на пергамент і залишаємо для вистоювання на півгодини.

Крок 10. Рулетики змащуємо збитим яйцем і випікаємо при 180 градусах до готовності (30-40 хвилин).

Крок 11. Апетитний десерт подаємо до столу в гарячому або охолодженому вигляді. Приємного апетиту!

Морквяно-гарбузовий пиріг

Морквяно-гарбузовий пиріг – це незвичайне частування, яке припаде до смаку всім любителям пряних і оригінальних страв. Овочі доповнюють і відтіняють смак один одного, а також відмінно гармонують з вологим і пористим тістом, яке в буквальному сенсі тане в роті.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Гарбуз очищена – 300 гр.
  • Морква очищена – 300 гр.
  • Фундук – 150 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Апельсини – 1 шт.
  • Борошно – 200 гр.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Горіх мускатний мелений – ½ ч. л.
  • Кориця мелена – 1 ч. л.
  • Кардамон мелений – 1 ч. л.
  • Фруктоза – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом очищаємо і промиваємо під водою овочі, даємо час обсохнути.

Крок 2. Попередньо підсушене горіхи подрібнюємо в чаші блендера або в кавомолці.

Крок 3. Аналогічно поступаємо з гарбузом і морквою.

Крок 4. До овочевого асорті вбиваємо яйця, додаємо фруктозу і рослинне масло.

Крок 5. Доповнюємо складу цедрою і соком апельсина – ретельно перемішуємо.

Крок 6. В окремій мисці об’єднуємо подрібнений фундук з борошном, розпушувачем, корицею, мускатним горіхом, сіллю і кардамоном.

Крок 7. Змішуємо суху і вологу маси.

Крок 8. Викладаємо тісто у силіконову форму і випікаємо протягом години при температурної позначки 180 градусів.

Крок 9. Остиглий пиріг дістаємо з форми і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Пиріг на листковому тісті з гарбузом

Пиріг на листковому тісті з гарбузом – це просте і швидке ласощі, з приготуванням якого впорається кожен. Рекомендується використовувати бездріжджовий основу і густе смачне повидло або варення. Для прикраси чудово підійдуть цільні ягоди і цукрова пудра.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6-8.

Склад:

  • Тісто листкове – 500 гр.
  • натертий Гарбуз – 300 гр.
  • Повидло/варення – за смаком.
  • Цукор-пісок тростинний – 50 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Пудра цукрова – для декору.

Процес приготування:

Крок 1. М’якоть стиглого гарбуза подрібнюємо за допомогою терки з великими отворами.

Крок 2. Розморожене тісто розділяємо на дві рівні частини, одну викладаємо на деко, устеленный пергаментом.

Крок 3. Посипаємо основу гарбузової стружкою, залишаючи трохи вільного тесту по краях.

Крок 4. Хаотично розкладаємо варення або повидло і посипаємо тростинним цукром.

Крок 5. Другий пласт тесту спеціальним ножем нарізаємо і кладемо поверх начинки, верхівку змащуємо збитим яйцем – готуємо при 180 градусах близько півгодини.

Крок 6. Пишний пиріг декоруємо цукровою пудрою і запрошуємо сім’ю до чаювання. Приємного апетиту!